5 beste VPN-er for Firefox i 2020


Fra januar 2019 rangerte Firefox som den fjerde mest populære nettleseren i henhold til statistikk samlet av W3Counter. Hvis du er en av millionene brukere av Mozilla-programvaren, lurer du kanskje på hva som er den beste VPN for Firefox i 2019?

Selv om Firefox allerede tilbyr noen fantastiske sikkerhetsfunksjoner og tilleggsprogrammer som lar deg blokkere annonser og popup-vinduer, samt administrere informasjonskapsler, er det sannsynlig at du fortsatt vil forbedre sikkerheten din online ved å bruke en VPN-kvalitet.

En kvalitets VPN for Firefox kan bidra til å holde dataene dine sikre, gi tilgang til geo-blokkert innhold og forhindre nettkriminalitet, som hacking, ID-tyveri og svindel. I denne artikkelen vil vi dekke de beste VPN-ene for Firefox, basert på vår omfattende testing.

Beste VPN-er for Firefox

Hvis du ikke vil lese hele artikkelen og anmeldelsene til hver VPN, her er et sammendrag av de beste VPN-ene for Firefox.

 1. ExpressVPN: Den best-presterende VPN for Firefox. Enkel, men rask Firefox-utvidelse som gir mulighet for 256-biters kryptering.
 2. NordVPN: Bra budsjettvalg VPN med Firefox-tillegg.
 3. CyberGhost: VPN med stor verdi for Firefox, og tilbyr sterk sikkerhet.
 4. Surfshark: Tilbyr en Firefox-utvidelse, samt gode P2P-aktiverte tilkoblinger og støtte for ubegrensede enheter.
 5. SaferVPN: Tilbyr Firefox tillegg med gode hastigheter og tilgang til Netflix.

For å rangere de beste VPN-ene for Firefox, har jeg brukt følgende kriterier:

 • Fungerer bra med Firefox
 • Rask og pålitelig service
 • Sterk sikkerhet / kryptering
 • Ingen logger
 • Rask kundesupport

Her er listen over de beste VPN-ene for Firefox:

1. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

ExpressVPN er det viktigste valget VPN for Firefox takket være det dedikerte nettlesertillegget og imponerende hastigheter, også over langdistansetilkoblinger.

En Firefox-utvidelse er inkludert som en del av ExpressVPN-pakken, men dette er ikke et frittstående produkt. For at Firefox VPN-utvidelsen skal fungere, må brukere installere ExpressVPN-desktop-appen for Windows eller Mac sammen med Firefox-tillegget.

En gang installert, Firefox-utvidelsen er enkel og enkel å bruke, og det er enkelt å velge en server fra de tilgjengelige stedene, stille inn VPN til å koble seg til ved oppstart av nettleseren og skjule IP-en.

ExpressVPN Firefox-tilbudet kan også bidra til å endre geolokaliseringen din, slik at du kan få tilgang til geo-blokkerte nettsteder og innhold, for eksempel U.S. Netflix, Amazon Prime og BBC iPlayer ved å koble til en server som ligger i det aktuelle territoriet.

Når det gjelder sikkerhet, tilbyr ExpressVPN 256-biters kryptering i militær klasse sammen med en nettverkslåsemordbryter som slår av forbindelsen din i tilfelle uventet frakobling fra VPN. Uten logger eller sporing av surfing eller data, er personvern garantert.

Support kommer i form av 24/7 live chat og e-postassistanse, sammen med en rekke feilsøkingsveiledninger.

Det er ingen gratis prøveversjon med ExpressVPN, men det er en 30-dagers "ingen problemfri" pengene-tilbake-garanti.

Pros

 • Veldig sikker
 • Fort
 • Avansert sted-spoofing
 • Fjern blokkering av Netflix, BBC iPlayer og Amazon Prime

Ulemper

 • Firefox-tillegg fungerer ikke som frittstående

BEST FOR FIREFOX: ExpressVPN er min nr. 1 VPN for Firefox takket være gode muligheter for å fjerne blokkering av innhold, sikre og raske tilkoblinger og en rekke sikkerhetsfunksjoner. Prøv det uten risiko med 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

2. NordVPN

NordVPN-logo

NordVPN gir en frittstående Firefox-utvidelse som du kan bruke uten å installere NordVPN-appen. Resultatet er et lett alternativ til å bruke en full VPN-tjeneste, med mange av de samme sikkerhetsfunksjonene.

NordVPN Firefox-utvidelsen krypterer trafikk, gir IP-lekkasjebeskyttelse for å beskytte data som unnslipper VPN-tunnelen og tilbyr en CyberSec-funksjon for å blokkere mistenkelige nettsteder og forhindre skadelig programvare. Du kan også konfigurere NordVPN Firefox-tillegget for å koble til så snart Firefox-nettleseren starter.

Når det gjelder strømming av populære tjenester, som Netflix, Amazon Prime og BBC iPlayer, fungerer NordVPN Firefox-tillegget bra og kan låse opp geo-blokkert innhold.

Hvis du bestemmer deg for å bruke den viktigste VPN-klienten, vil du også få en innebygd kill switch for å beskytte IP-en din selv om VPN-forbindelsen din faller, samt DNS-lekkasjebeskyttelse for å holde all informasjon i VPN-tunnelen, slik at ISP og avlyttere kan ikke se hvilke nettsteder du besøker.

Det er også 256-biters kryptering i militær klasse, og med en streng policy for ikke-logger, er ditt personvern sikret.

NordVPN-nettstedet tilbyr en anstendig kunnskapsbase om artikler, og du kan få tilgang til kundestøtte live chat ved å klikke på “Hjelp” -knappen. NordVPN sier at kundesupport vil svare på supportforespørsler via e-post innen 48 timer; typiske svar er imidlertid mye raskere enn dette.

Oppføringen NordVPN-abonnement tillater 6 samtidige enhetstilkoblinger.

Pros

 • Firefox frittstående plugin
 • Fjern blokkering av nettsteder som Netflix og BBC iPlayer
 • Sterk sikkerhet
 • Pålitelige hastigheter

Ulemper

 • Spesifikt servervalg deaktivert i Firefox-tillegg (bare plassering)

BEST BUDGET VPN: NordVPN er et flott budsjett-VPN-alternativ for Firefox-brukere. Den frittstående plugin er enkel å bruke og gir pålitelige hastigheter. 30 dagers pengene tilbake-garanti.

3. CyberGhost

5 beste VPN-er for Firefox i 2020

CyberGhost VPN tilbyr a gratis tillegg for Firefox, leverer grunnleggende sikkerhet.

For mer omfattende funksjoner, for eksempel å beskytte mot Flash-sårbarheter og WebRTC-lekkasjer (der nettsteder kan be om din IP-adresse), vil brukere måtte betale for hele Mac- eller Windows-versjonen.

Når det gjelder sikkerhet, gjør CyberGhost en god jobb med å beskytte personvernet ditt, og tilbyr 256-biters kryptering og militærgrad-policy.

Som mange andre VPN-er på denne listen, inkluderer CyberGhost VPN DNS-lekkasjebeskyttelse og en drepsbryter for å maskere din IP til enhver tid.

Andre positive funksjoner inkluderer muligheten til å koble til opptil 5 enheter samtidig, samt muligheten til å automatisk koble til VPN når du starter skrivebordet eller mobilappen.

Hvis du ønsker å streame geo-blokkert innhold, har CyberGhost 1 200 servere i 57 land, noe som betyr at amerikanske Netflix og andre streaming-nettsteder er tilgjengelige når du kobler til en server i det tilsvarende landet.

CyberGhost tilbyr et imponerende utvalg av guider for alle plattformer, inkludert feilsøkingsveiledninger og flere vanlige spørsmål. Imidlertid kan ordningen av disse filene være vanskelig å navigere. Support for live chat er også tilgjengelig og kan levere den raskeste løsningen på problemer.

Pros

 • Gratis-til-bruk Firefox add-on
 • Sterk sikkerhet med desktop-apper
 • Stor hastighet

Ulemper

 • Gratis tillegg dekker ikke alle sikkerhetstrusler
 • Begrenset til 4 serverplasser i gratisversjon

STOR VERDI: CyberGhost fungerer bra med Firefox og gir gode tilkoblingshastigheter. Det gratis Firefox-tillegget kan forlate brukere sårbare for sikkerhetstrusler. 45-dagers pengene-tilbake-garanti.

4. Surfshark

SurfShark-logo
Surfshark tilbyr en proxy-utvidelse som du kan bruke på alle enheter som støtter Firefox.

Proxy-utvidelsen leverer raske hastigheter, sterk beskyttelse og tilgang til geo-blokkert innhold. Surfshark støtter også streaming på nettsteder som Netflix, og tillater torrenting og nedlastinger uten å bremse onlineopplevelsen din.

Når det gjelder sikkerhet, yter Surfshark bra med en ikke-logger-policy, DNS-lekkasjebeskyttelse for å sikre at Internett-leverandøren ikke kan se hvilke nettsteder du besøker, og både IKEv2- og OpenVPN-protokoller, som leverer sikkerhet og hastighet når du overfører dataene dine gjennom VPN. Surfshark er også veldig brukervennlig og tilbyr en enkel nedlastings- og installasjonsprosess.

Med over 800 servere i 50 land tilbyr Surfshark ikke de fleste tilkoblingsalternativene på listen, men det bør være nok valg for de fleste brukere.

Andre funksjoner som er verdt å merke seg inkluderer en innebygd ad-blocker og ubegrensede samtidige tilkoblinger fra alle enhetene dine til VPN.

Support er tilgjengelig i form av live chat og e-post 24/7, og det er en rimelig mengde dokumentasjon, med opplæringsprogrammer, installasjonsveiledninger og vanlige spørsmål.

Firefox-utvidelsen og fullstendige appversjoner er dekket av en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du kan prøve Surfshark risikofri.

Pros

 • Ubegrensede tilkoblinger
 • Rask strømningshastighet
 • P2P-aktivert
 • Fjern blokkering av Netflix

Ulemper

 • Færre servere enn noen andre VPN-leverandører

LETT Å BRUKE: Surfshark leverer tilgang til strømmetjenester, blokkerer begrensede nettsteder (inkludert Netflix) og tilbyr en dedikert Firefox-utvidelse. Surfshark kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

5. SaferVPN
SaferVPN-logo

SaferVPN lager denne listen takket være Firefox VPN-tillegget ditt, som gir rask surfing og strømningshastighet.

Mens frittstående Firefox-utvidelse kan ikke gi de samme sikkerhetsnivåene som VPN, den bruker en HTTPS-proxy for kryptering av dataene dine, det er bra for strømming av innhold og gir tilgang til nettsteder som amerikansk Netflix via sine amerikanske servere.

Den viktigste SaferVPN-appen gir sterk sikkerhet, med DNS-lekkasjebeskyttelse for å sikre at IP-adressen din alltid er skjult og 256-biters kryptering, som er militær. Det er også en drepebryter, som slår av Internett-tilgangen din hvis du mister VPN-tilkoblingen uventet.

Tilbyderen respekterer også brukernes personvern, uten tilkoblings- eller trafikklogger registrert eller koblet til enkeltbrukere. Den grunnleggende planen gir mulighet for opptil 5 samtidige forbindelser til VPN.

SaferVPN tilbyr kundestøtte døgnet rundt via live chat eller e-post, så det er hjelp til rådighet hvis noe går galt eller du har tekniske spørsmål.

Pros

 • Firefox-utvidelse
 • Fjern blokkering av Netflix
 • Rask hastighet

Ulemper

 • Firefox-tillegg tilbyr ikke full sikkerhet for desktop-appen

GODE FOR FIREFOX: SaferVPN tilbyr en Firefox-utvidelse, i tillegg til en full appversjon med enda flere sikkerhetsfunksjoner. Tjenesten tilbyr raske hastigheter og opptil 5 samtidige tilkoblinger. 30 dagers pengene tilbake-garanti.

Hva er et VPN-tillegg?

Et VPN-tillegg, også kalt en utvidelse, er en ekstra nettleserbasert løsning som noen VPN-leverandører tilbyr.

Nesten alle tilleggene er enklere, lettere versjoner av VPN-er, som gir noen, men ikke alle fordelene med en full VPN..

Den viktigste grunnen til at folk bruker VPN-tillegg er for en lettere måte å få tilgang til geobegrenset innhold, og med raskere hastigheter enn med en full VPN.

Hva slags VPN-tillegg er det?

Det er viktig å forstå at typen proxy som hver leverandør bruker, er forskjellig.

De to vanligste proxy-typene som VPN-leverandører bruker er HTTP eller HTTPS.

En HTTP-proxy lar deg koble til et nettsted som er geobegrenset, men det gir ikke kryptering eller personvern for det du ser fra internettleverandøren din.

Jeg vil alltid anbefale deg å bruke denne typen proxy sammen med en full VPN for sikkerhet og personvern.

På den annen side lar en HTTPS-proxy deg koble til geo-begrenset innhold, samtidig som du krypterer dataene dine. Noen HTTPS proxy-utvidelser skjuler DNS-forespørsler, mens andre ikke gjør det, så du bør ta kontakt med leverandøren din for å bekrefte hva som holdes sikkert og privat.

Bør jeg bruke en Firefox VPN-nettleserutvidelse eller full VPN?

Å bruke et Firefox-nettlesertillegg eller -utvidelse i stedet for en full desktop VPN eller mobilapp gir ikke samme beskyttelsesnivå.

Dette faktum betyr at Firefox-utvidelser ikke er egnet for alle brukere, for eksempel de som er mer opptatt av personvern eller sikkerhet. For andre som bare er bekymret for tilgang til geobegrenset innhold, kan en VPN-nettleserutvidelse være tilstrekkelig.

På grunn av sikkerhets- og personvernproblemene oppført ovenfor, vil du vanligvis oppleve at de fleste VPN-leverandører inkluderer Firefox-tillegget som en del av en mer omfattende VPN-pakke, og at de oppfordrer brukere til å implementere begge.

Der det er mulig, vil jeg anbefale at brukere melder seg på en full VPN som gir tilgang til Firefox-tillegg ved siden av mobil- og desktop-apper. På denne måten er du fullstendig beskyttet på alle enhetene dine.

“The Swoop” av J. Albert Bowden II lisensiert under CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 82 = 87

map