Hoe weet je of je bent gehackt: 12 tekens die niet liegen – Pixel Privacy


Hoe weet je of je bent gehackt?

12 tekens die niet liegen

Beveiligingsalarm

Het is geen geheim dat hackers slachtoffers niet bewust maken van het feit dat ze hebben gehackt. En dat is niet zonder reden.

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het feit dat alles "in orde lijkt te zijn" betekent niet dat dat ook zo is.

Hackers dringen systemen binnen en infecteren ze met malware om volledige controle te krijgen. De malware die door de hackers is gemaakt, is verborgen in een systeem om het werk te doen, en hackers willen het niet allemaal haasten. Dat betekent dat ze op elk willekeurig moment terug kunnen komen om te zien of de malware een systeem heeft kunnen beschadigen en om te zien wat ze nog meer kunnen doen.

Om die reden beseft u misschien niet dat een hacker zich al in een of meer van uw apparaten bevindt. Maar er zijn tekenen die je vertellen dat je bent gehackt.

Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry, dus ik besloot een overzicht te maken van 12 tekens die niet liegen dat je bent gehackt. Als u bekend bent met een van deze symptomen, kunt u gerust zeggen dat u een slachtoffer bent.

Laten we er dus op ingaan. Hier zijn 12 tekens die al uw alarmbellen moeten activeren.

1

Constante en willekeurige browser pop-ups

pagina niet gevonden

Constante, frequente en willekeurige browserpop-ups zijn een veel voorkomend teken dat u bent gehackt.

Vooral als u willekeurige pop-ups ontvangt terwijl u door websites bladert die ze over het algemeen niet worden weergegeven - dat is een duidelijk teken dat uw apparaat is aangetast.

Er zijn veel websites die om een ​​of andere reden gemakkelijk ad-blockers kunnen omzeilen en ongewenste pop-ups kunnen weergeven. Het is duidelijk dat dergelijke websites geen legitieme bron zijn om te bepalen of uw apparaat is gehackt. Als dit onverwacht gebeurt tijdens het surfen op een site die u regelmatig bezoekt, moet u zich zorgen maken.

2

Browserwerkbalken geïnstalleerd zonder uw medeweten

Verdacht installatieprogramma van de werkbalk

Afbeeldingsbron

Als uw browser plotseling werkbalken toont die u niet herkent en duidelijk niet hebt geïnstalleerd, is het bijna zeker dat uw computer is gecompromitteerd.

Ongewenste werkbalken kunnen erg vervelend zijn. Ze kunnen knoeien met uw browserinstellingen en bijvoorbeeld uw standaardhomepage veranderen in een website met spam.

Bovendien kunnen deze werkbalken de deur openen naar andere kwaadaardige bestanden en advertentievensters openen zonder uw toestemming.

Overkomt u dit? Als dit het geval is, is het tijd om van deze vervelende werkbalken af ​​te komen. Hoe langer u ze in uw werkbalk laat zitten, hoe groter de kans dat andere malware zich in uw systeem nestelt.

Het is niet ongebruikelijk om een ​​nieuwe werkbalk in uw browser te hebben nadat u software van een bekende bron hebt geïnstalleerd. Maar deze werkbalken zijn vaak niet de vervelende die uw surfervaring verstoren. Als u zeker weet dat de werkbalk geen verband houdt met recent geïnstalleerde software, is dit een duidelijk teken dat er iets aan de hand is.

3

ongewenste & Onverwachte software is geïnstalleerd

Verdachte software geïnstalleerd

Afbeeldingsbron

Net als bij ongewenste installaties van browserwerkbalken, is het een duidelijk teken dat u bent gehackt als software zichzelf automatisch installeert zonder uw toestemming.

Het is zeer waarschijnlijk dat deze softwareprogramma's andere softwareprogramma's die op uw systeem zijn geïnstalleerd, kunnen besturen of wijzigen. Het worst case scenario is dat het uw antivirus kan wijzigen of uitschakelen, waardoor andere soorten malware uw systeem kunnen binnenstromen.

Er zijn nogal wat softwaretools die extra software op uw pc installeren - vooral gratis software, die vaak de toestemming van de gebruiker vraagt ​​om software van derden te installeren.

Dit betekent niet altijd dat de software van derden schadelijk is, maar het is nooit een goed teken. De aanvullende software kan zwak en verouderd zijn, dus het kan gemakkelijk door hackers worden misbruikt om de controle over uw systeem te nemen.

Zorg ervoor dat u altijd de licentieovereenkomsten leest voordat u software installeert en schakel tijdens de stappen van het installatieproces altijd de selectievakjes uit die software-installatie van derden toestaan.

4

Automatische omleidingen naar ongewenste websites

Gebruikers omleiden naar bepaalde websites is een lucratieve onderneming voor hackers. Ze worden betaald om gebruikers om te leiden naar deze sites, dus zodra een gebruiker een URL opent, wordt deze automatisch omgeleid naar een andere website zonder hun toestemming.

Dit kan ook zonder toestemming van de site-eigenaar, dus ze realiseren zich niet dat de klikken door hackers worden gedwongen.

Wat normaal gesproken gebeurt, is dat u een reeks trefwoorden in de zoekbalk invoert en, ongeacht op welke URL u klikt, de malware in uw systeem u doorverwijst naar een andere website (die niets te maken had met wat u zocht).

U kunt een test uitvoeren door naar een zeer specifieke term te zoeken en op de eerste URL te klikken die verschijnt. Als u vervolgens naar een compleet andere site wordt gebracht, kunt u er zeker van zijn dat uw systeem is geïnfecteerd.

Helaas gebruiken de meest geavanceerde hacks proxy's, dus hoewel je nog steeds de gewenste URL ziet (degene die je eigenlijk in je browser zou moeten zien), ben je niet echt op die site. Dus je zult je niet eens bewust zijn van het feit dat je bent omgeleid.

U weet dus niet eens dat uw zoekopdracht op internet is omgeleid via een proxy. Dat betekent dat de terugkerende URL goed voor u verborgen is, waardoor u wordt misleid door te denken dat u zich op de pagina bevindt die u wilde bezoeken.

5

Valse beveiligingswaarschuwingen

nep beveiligingswaarschuwing

Afbeeldingsbron

Een nep waarschuwingsbericht van uw antivirussoftware - of andere beveiligingssoftware overigens - is een van de zekerste tekenen die aangeven dat u bent gehackt.

Hackers maken doorgaans gebruik van verouderde software of oude programma's in de browserwerkbalken om uw hele systeem over te nemen en nepwaarschuwingen te sturen. Wanneer u een dergelijk bericht ontvangt, kunt u er zeker van zijn dat de schade al is aangericht en dat uw systeem is geïnfecteerd.

De strategie achter dit type hacking is om gebruikers op de URL's in het nepbericht te laten klikken, die hen doorverwijzen naar websites die legitiem en betrouwbaar lijken, die (zogenaamd) beveiligingssoftware aanbieden.

Dit is waar de echte schade wordt aangericht. Mensen worden misleid om nep-software te kopen en tegelijkertijd hun creditcard en persoonlijke informatie op de website in te voeren - die rechtstreeks in handen van de hackers valt.

Nu zou je kunnen denken: wie zou daarvoor vallen? Maar je was gewankeld door hoeveel mensen het aas nemen.

Op dit moment heeft de hacker controle over uw hele systeem - en erger nog, toegang tot uw bankrekening en persoonlijke informatie.

6

Willekeurig bericht dat uw bestanden zijn gecodeerd

Een van de meest kwaadaardige en recente ransomware-aanvallen was Wil huilen.

Wil huilen

Hackers gebruikten deze extreem agressieve vorm van malware om Windows-computers wereldwijd te hacken. De malware neemt volledige controle over uw systeem en vergrendelt het - met andere woorden, u kunt niets meer op uw pc doen.

Zoals te zien in de afbeelding, vragen ransomware-aanvallers om een ​​'losgeld' om uw gegevens te ontgrendelen. In dit recente voorbeeld eisten ze $ 300 aan Bitcoin als betaling.

Ook loopt een timer af in het vak aan de linkerkant. Als u het losgeld niet betaalt, zullen de hackers al uw gegevens permanent verwijderen - wat vaak niet kan worden hersteld.

7

Berichten op sociale media of Skype die u niet hebt verzonden

verdacht bericht

Ik denk dat de meest fervente sociale media en Skype-gebruikers zijn geïntroduceerd in het fenomeen van het ontvangen van rare berichten (vaak met een soort URL) van een vriend of een persoon op hun contactlijst.

Over het algemeen gebruikt de hacker uw account om een ​​bericht naar al uw vrienden te sturen met een link die onmiddellijk begint met het downloaden van een schadelijk bestand of omgeleid naar een schadelijke site..

Het kan een standaardbericht zijn of alleen een URL. Als de hacker (s) echte professionals zijn, kan het zelfs een persoonlijk bericht zijn om de kans te vergroten dat iemand op de link klikt.

Hoe dan ook, dit is een duidelijk teken dat uw systeem of sociale media-accounts zijn gehackt.

8

Onverwacht ongeldige wachtwoord (en)

Als u probeert in te loggen op een platform of website (die u regelmatig gebruikt - zodat u zeker weet dat u de juiste inloggegevens hebt ingevoerd) en u geen toegang tot uw account hebt, is het vrij duidelijk dat uw account is aangetast.

Opmerking: het kan ook zijn dat de site te maken heeft met tijdelijke technische problemen waardoor het inlogformulier is uitgeschakeld.

Als u er echter absoluut zeker van bent dat u de juiste inloggegevens hebt ingevoerd - en de site ondervindt geen technische problemen - en het werkt niet meer, dan is het zeer waarschijnlijk dat iemand uw gegevens heeft gestolen en het wachtwoord heeft gewijzigd.

Phishing-e-mails is mogelijk de oorzaak van problemen met inloggen. Dergelijke oplichting leidt u meestal naar een look-a-like pagina waar u uw accountgegevens invoert, maar presenteert de gegevens onbewust aan een hacker op een gouden schotel.

9

Willekeurig bewegende muisaanwijzer

Een bewegende muisaanwijzer is een teken dat u bent gehackt, hoewel het in plaats daarvan kan zijn dat u technische problemen heeft.

Er is echter een belangrijk verschil tussen de twee scenario's.

Als de muiscursor willekeurig over uw scherm vliegt zonder een duidelijk pad van richting, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een glitch of een technisch probleem.

In het geval dat de muiscursor duidelijke bewegingen maakt en systematisch softwaretools of andere programma's opent, kunt u er zeker van zijn dat iemand anders de volledige controle heeft. Deze persoon bestuurt uw computer vanaf een andere locatie.

Het is een vrij gevaarlijke bedreiging omdat hackers kunnen wachten tot de computer inactief wordt en vervolgens toeslaat. Terwijl je slaapt, gebruikt iemand je computer om te doen wat hij wil.

10

Uitgeschakelde antivirusbescherming & Taakprogramma's

antivirus alert

Afbeeldingsbron

De meest geavanceerde virussen kunnen mogelijk uw antivirussoftware uitschakelen. De enige optie zou zijn om verdacht lopende software via Taakbeheer of Register-editor te beëindigen.

Maar zelfs als u dat zou willen, is het zeer waarschijnlijk dat u geen van deze twee programma's kunt openen, omdat ze mogelijk ook zijn uitgeschakeld. Dergelijke soorten virussen zijn extreem gevaarlijk, omdat uw computer in principe volledig kwetsbaar is voor elk type malware en hackers.

Uitgeschakelde beveiligingssoftware is een glashelder teken dat u bent gehackt en er is onmiddellijke actie vereist om een ​​veilige omgeving te herstellen.

11

Uw financiële saldo ontbreekt

Als u geld verliest zonder zelf geld over te schrijven, is dit een duidelijk teken dat iemand uw apparaat heeft gehackt en uw bankrekening heeft gecompromitteerd..

Het zou me niet verbazen als de hacker al je geld naar een ander account kon overboeken of aankopen op een website kon doen.

Deze situaties worden vaak veroorzaakt door phishing-e-mails, die ook in het vorige gedeelte werden genoemd.

Opmerking: het verlies van geld op uw creditcardafschrift kan om verschillende redenen worden veroorzaakt. Als u bijvoorbeeld uw creditcardgegevens op de verkeerde website invoert, kan een van de slechteriken uw gegevens gebruiken om andere betalingen te doen. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat uw apparaat of bankrekening is gehackt.

12

Onverwachte goederen verzonden naar onbekende locatie

Als u ontdekt dat uw betalingsinformatie is gebruikt om onverwachte goederen naar een onbekende locatie te verzenden, is het duidelijk dat iemand uw account heeft gehackt op een platform waarop u uw betalingsinformatie heeft opgeslagen. De hacker heeft uw betalingsgegevens en persoonlijke gegevens gebruikt om de artikelen te verzenden.

Het is duidelijk dat de persoon die uw account heeft gehackt, het verzendadres heeft gewijzigd.

Bovendien is een ander teken dat dit is gebeurd, als u kredietfondsen op een website heeft en u plotseling een bericht ontvangt dat uw geld op is, maar u niets hebt besteld.

Helaas wordt u waarschijnlijk pas op de hoogte gebracht nadat de schade al is aangericht.

Veilig computergebruik is een must

Onthoud: de meeste hacks en virussen worden geen echte bedreiging zonder enige vorm van menselijk handelen om de poorten te openen voor een potentiële aanval.

Simpel gezegd, je moet altijd voorzichtig zijn wanneer je actief bent op je computer of ander apparaat.

Nu ben je je bewust van de tekenen die je verdenking zouden moeten oproepen, evenals het feit dat je ertegen zou moeten handelen.

Als u meer wilt lezen over de verschillende soorten malware en hoe u malware van uw apparaat kunt verwijderen, raad ik u aan te lezen mijn gids over dat onderwerp. Als uw Android-apparaat is aangetast, moet u lezen mijn bericht dat je precies vertelt hoe je de problemen kunt oplossen.

Onthoud deze tekens en neem onmiddellijk actie! Hoe langer je wacht om te vechten tegen hackers, hoe meer schade ze kunnen aanrichten. Zelfs als je het minste vermoeden hebt, onderneem actie! Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + 1 =

map