Online identitetstyveri: Hvad er det, og hvordan man beskytter dig selv – Pixel-privatliv


Online identitetstyveri

Hvad er det, og hvordan du beskytter dig selv

Ikon for identitetstyveri

Online-identitetstyveri har den hurtigst voksende kriminalitetsrate i USA.

Mere end 12 millioner amerikanere er hvert år offer for identitetssvindel, og det gennemsnitlige økonomiske tab pr. identitetstyverihændelse er lidt over $ 5.000.

Procentdelen af ​​amerikanske husstande, der har oplevet en slags identitetstyveri, lukker ned for en svimlende 10%.

For cybertyve er dine personlige oplysninger en guldgruve. For eksempel dit (bruger) navn, efternavn, e-mail-adresser, telefonnumre, adgangskoder, bankoplysninger, kreditkortoplysninger, personnummer, medicinske poster osv..

Cybertyve vil forsøge at stjæle sådanne oplysninger og derefter bruge dem til falske aktiviteter og andre forbrydelser, f.eks. At sælge dine oplysninger.

Identitetstyveri kan være generende, når de for eksempel får dit telefonnummer, og som et resultat, du modtager tilfældige opkald fra sælgere. Sådant tyveri er et problem, der ville være relativt let at løse.

På den anden side kan identitetstyveri forårsage enorm skade og koste dig tusinder af dollars og det kan tage måneder og måneder at løse.

Værste scenarier med identitetstyveri inkluderer alvorlig skade på dit omdømme, gå glip af nye jobmuligheder eller afvisning af låneansøgninger til dit hus eller skolen for dine børn. Online-identitetstyveri kan også forårsage alvorlig skade på dine kreditresultater.

Folk er endda blevet arresteret og varetægtsfængslet - en gang i mere end to uger! - fordi kriminelle brugte deres identitet og fik politiet til at tro, at de var de kriminelle.

Hvis du ikke aktivt begyndte at beskytte din identitet på internettet, skal du begynde at gøre det i dag.

Hvad er online identitetstyveri?

Online-identitetstyveri er en alvorlig forbrydelse, der ofte tager sigte på at indhente personlige eller økonomiske oplysninger fra en anden person. De opnåede oplysninger bruges derefter til personlig gevinst, ofte ved at foretage køb eller sælge andres identitet eller kreditkortoplysninger online til den højeste byder.

Hvor den præmoderne måde at identitetstyveri typisk skete, når folk gik gennem papirkurven, på udkig efter information eller gamle kontoudtog, sker den moderne måde at identitetstyveri online.

Hackere bruger forskellige metoder til at få adgang til virksomheder eller webstedsdatabaser og inficere eller hacke en persons enhed for at få følsomme oplysninger.

Der er fem typer identitetstyveri, nemlig:

1

Kriminel

Når en kriminel foregiver at være en anden under en arrestation for at undgå følger, kaldes det kriminel identitetstyveri. Ved at gøre dette forsøger personen at forhindre opdagelse af sit rigtige navn og skjule potentielle tegningsoptioner eller forudgående overbevisningsregistre.

2

Finansiel

Tyveri af økonomisk identitet gælder for en situation, hvor en persons identitet eller personlige oplysninger misbruges for at få penge, produkter eller andre fordele.

Typisk er formålet med at stjæle økonomiske oplysninger at foretage transaktioner eller køb ved hjælp af andres penge.

Finansielt identitetstyveri er den mest almindelige type identitetstyveri.

3

Medicinsk

Tyveri af medicinsk identitet gælder for en situation, hvor en person foregiver at være en anden for at modtage sundhedsmæssige fordele eller gratis medicinsk behandling.

4

Mindre

Børneidentitetstyveri gælder for en situation, hvor en person bruger en mindreåriges identitet til adskillige former for personlig gevinst.

Oftest bruges en mindreåriges navn eller personnummer til at få ophold, lån eller ansøge om beskæftigelsesmuligheder.

I mange tilfælde bruges mindreåriges identitet af nogen tæt på den mindreårige, som et familiemedlem eller en mindreåriges ven.

5

Højteknologisk

Højteknologisk identitetstyveri er en type tyveri, der er ved at vokse. I sådanne tilfælde bruger tyve teknologi for at få deres hænder på folks personlige oplysninger og bruge dem til svigagtige aktiviteter.

Denne type identitetstyveri bruges mest af hackere, der udnytter sårbarheder på harddiske og computere. De hacker typisk ind i computernetværk og installerer malware, der giver dem adgang til offentlige poster og personlige oplysninger.

For eksempel kan en hacker installere en keylogger på din computer, der registrerer hver eneste ting, du gør på din computer. Den registrerer indtastede adgangskoder, brugernavne, kreditkortoplysninger og mere.

De mest almindelige metoder til online-identitetstyveri-svindel

Der er forskellige metoder, som svindlere bruger for at få dine personlige oplysninger eller kreditkortoplysninger.

Jeg har nævnt de mest almindelige metoder til online identitetstyveri nedenfor.

1

Phishing

En phishing-fidus er en taktik, der anvendes af hackere, der involverer at sende e-mails til tusinder af enkeltpersoner med det formål at narre modtagerne til at udføre en handling.

Hackere kunne sende phishing-e-mails til tilfældige enkeltpersoner, men det forekommer også, at hackere er målrettet mod specifikke personer i specifikke virksomheder for at få adgang til firmafiler.

En phishing-e-mail tricks modtageren til at åbne en fil, der normalt indeholder en slags malware eller omdirigerer brugeren til et look-alike websted.

Når offeret indtaster deres personlige oplysninger, betalingsoplysninger og / eller brugernavn og adgangskodekombination, falder det lige i hackerens hænder.

De stjålne oplysninger bruges derefter til for eksempel at registrere kreditkortkonti under dit navn, eller oplysningerne sælges til interesserede tredjeparter.

Det er utroligt svært at forhindre, at sådanne e-mails lander i din indbakke. Heldigvis er der mange måder at genkende en phishing-e-mail på, men du skal være opmærksom på tegnene og hvad du skal kigge efter.

Læs mit indlæg om phishing-e-mails hvis du vil vide mere om dem, og hvordan du håndterer dem.

2

Hacking

Det er meget muligt at blive offer for identitetstyveri i hænderne på hackere. Hackere udnytter sårbarheder i dine sikkerhedssystemer og finder vej ind på din computer eller mobiltelefon.

En anden måde at få deres hænder på dine oplysninger på er at få adgang til din enhed ved at hacking det netværk, du er logget på.

3

bedragere

Imposters er mennesker, der skjuler deres reelle identitet og foregiver at være en anden.

For eksempel kan folk hacke sig ind på din sociale mediekonto og forudse dig for at narre folk på din venneliste til at udføre visse handlinger eller give personlige oplysninger.

4

Pharming

Pharmerende websteder er en forfalsket version af legit websteder. Hackeren har adgang til webstedets server eller domænenavnsystem og installerer derefter en omdirigeringsadresse. Det betyder, at alle, der besøger webstedet, automatisk omdirigeres til den falske version.

Typisk bruger hackere disse falske versioner til at narre folk til at indtaste personlige eller kreditkortoplysninger og derefter bruge disse oplysninger til at begå identitetstyveri.

Omdirigering til falske websteder er en taktik, der ofte bruges af phishing-e-mails. Et falskt websted ligner nøjagtigt et websted, de ofte bruger og stoler på. Når de først har indtastet nogen information - og tænker at det er det rigtige sted - sendes det direkte til hacker.

Hackeren kunne nævne noget om et betalingsproblem og derefter omdirigere dig til en falsk version af din banks websted. Så når du indtaster dine loginoplysninger, har hackeren nu også adgang til din bankkonto.

5

Fjernadgang

Svindel med fjernadgang forsøger at narre dig ved at overbevise dig om, at din computer har et problem, eller at der er et internetproblem. Derefter forsøger de at overbevise dig om at købe tredjepartssoftware for at løse problemet.

For eksempel kan hackeren ringe til dig og foregive at være en medarbejder i en bestemt computer- eller telekomfirma, der arbejder for deres tekniske supportafdeling.

Normalt informerer svindleren dig om fejlmeddelelser, som deres system har modtaget fra din computer eller netværk. Derefter vil svindleren anmode om fjernadgang til din computer for at finde ud af, hvad problemet er.

Når svindleren har fået fjernadgang til din computer, prøver de at overbevise dig om at købe ny software for at "løse" problemet. Naturligvis kommer softwaren fra en ikke-betroet kilde og mest sandsynligt indeholde malware eller alvorlige sikkerhedssårbarheder.

Alternativt kan svindleren bede om dine personlige oplysninger, bankkonto eller kreditkortoplysninger.

6

skimme

Skimming er en metode, der bruges til at stjæle kredit- eller bankkortoplysninger. Svindlerne manipulerer en ATM-maskine, så når du bruger ATM til at hæve kontanter, vil enheden læse dine kredit- eller bankkortoplysninger fra magnetstrimlen på bagsiden af ​​kortet.

De registrerede oplysninger på kortet overføres derefter til forbryderens opbevaringsenhed. På denne måde er svindleren i stand til at lave en kopi af dit kort.

Når svindleren har kopieret dit kort med succes, vil det give dem mulighed for at foretage onlinekøb eller endda hæve penge fra en hæveautomat på et andet sted.

Dette sker normalt bare øjeblikke efter, at du er blevet skummet.

7

Malware

Når en hacker inficerer din enhed med ondsindet software, giver det dem ofte mulighed for at installere ny software eller få adgang til personlige oplysninger, der er gemt på din enhed.

Dermed får hackeren muligvis adgang til dine personlige oplysninger eller andre oplysninger, som de kan misbruge for at begå identitetstyveri.

Andre former for malware, såsom spyware og keyloggers, er i stand til at logge alt, hvad du gør på din computer.

8

Falske onlineprofil

Svindlere anvender forskellige forskellige taktikker til at svindle folk på sociale medier og andre online platforme.

På sociale medier kan en svindler oprette en falsk profil og foregive at arbejde for en bank, forsikringsselskab, salgsfunktion eller lignende.

Svindleren begynder derefter at sende meddelelser til folk om deres bankkontoproblemer, betalingsproblemer eller en slags rabat tilbud. Disse meddelelser indeholder ofte et link til et (ondsindet) websted for at bekræfte din konto eller en formular, der beder om dine personlige oplysninger eller betalingsoplysninger.

Naturligvis, hvis du besøger webstedet og downloader en fil ved at klikke på bekræftelsesknappen eller indtaste følsomme oplysninger, vil hacker modtage alle dine data.

Alternativt opretter svindlere falske profiler på dating- og romantikwebsteder og forsøger at kontakte folk på den måde.

I de fleste tilfælde lokker svindlerne deres offer til en falske online forhold og udtrykke stærke følelser over for dem. På denne måde forsøger svindleren at skabe tillid og kærlighed.

Når de har vundet offerets tillid, vil de bede om økonomisk hjælp, gaver, personlige oplysninger eller kreditkortoplysninger. De kan også bede dig om at sende nøgne eller afslørende billeder, som de senere kan bruge til at afpresse dig.

Sådan beskytter du dig mod online identitetstyveri

Som nævnt tidligere kan det være relativt let at komme sig efter enkle tilfælde af identitetstyveri. Det kan dog være utroligt frustrerende og vanskeligt at overvinde de mere ekstreme former for online identitetstyveri.

Det værste er, at det meste af tiden ikke engang er klar over, hvordan eller hvornår det skete. Derfor er det bedst at altid tage en proaktiv tilgang til at beskytte din online identitet.

Sådan kan du beskytte dig mod online identitetstyveri.

1

Antivirus & Anti-malware software

Det første trin til at beskytte dit online privatliv er at installere god antivirus-software. God antivirus-software deaktiverer de fleste typer malware og forhindrer hackere i at inficere din enhed med spyware eller keyloggers.

Anti-malware-software vil fungere som et ekstra lag af beskyttelse, i tilfælde af, at antivirus ikke kunne genkende en ondsindet fil.

For mere information om den bedste antivirus-software, tjek mit seneste indlæg om dette emne.

2

Installer altid de nyeste softwareopdateringer

Det er vigtigt at holde dine systemer ajour, fordi softwareudviklere laver eventuelle sårbarheder i deres software ved at frigive opdateringer.

Hvis du ikke opdaterer din software, forlader du døren åben for hackere, og risikoen for at blive offer for et hack er højere.

3

Skjul din pinkode, når du bruger pengeautomater

Når du hæver kontanter fra en hæveautomat, skal du sørge for at skjule din pinkode. Det kan være, at der er nogen, der holder øje med din skulder uden at du selv ved det, eller at der er et lille kamera installeret til at registrere den pinkode, du indtaster.

Bare sørg for, at du er på den sikre side!

4

Sikker online shopping

Sørg altid for at gøre din online shopping på et sikkert og betroet websted. For at gøre dette kan du kontrollere, om et websted har et krypteringssikkerhedssystem installeret. Du kan genkende dette fra “s” i “https” og den grønne hængelås ved siden af ​​adresselinjen.

sikker https

5

Vær forsigtig med phishing-svindel

Phishing-metoden er en gammel metode til online-svindel og identitetstyveri, men metoden forbedres konstant for at vildlede ofrene.

Det vigtigste aspekt ved phishing-e-mails er at være opmærksom på de tegn, der fortæller dig, at det er en phishing-mail.

Sørg for at læse min guide om hvordan man genkender phishing-e-mails og hvordan man håndterer dem.

6

Stærk & Unikke adgangskoder

Sørg for at vælge en god adgangskode til alle dine konti. Hvis du kæmper for at komme med et stærkt kodeord, kan værktøjer som LastPass Password Generator kan hjælpe dig.

Men husk, brug aldrig adgangskoder mellem forskellige konti!

Det er næsten umuligt at huske forskellige adgangskoder for hver konto. Derfor kan du bruge det værktøj, jeg lige har nævnt, "LastPass," til at gemme dit brugernavn og din adgangskode i et sikkert miljø.

Tjek mit indlæg om oprette en stærk adgangskode for mere information.

7

Giv aldrig følsomme oplysninger over telefonen

Hvis du nogensinde modtager et underligt (og ofte uventet) opkald fra en identitetstyv, skal du ikke narre af tonen eller historien. Hvis du ikke startede opkaldet, skal du aldrig give følsomme oplysninger over telefonen - især ikke dine kreditkortoplysninger.

Banker og kreditkortselskaber sender ofte meddelelser om, at de aldrig vil bede dig om at give følsomme oplysninger over telefonen.

8

Beskyt din smartphone

Ud over at beskytte din computer, skal enhver smartphoneejer være forsigtig med deres enhed og installere sikkerhedssoftware.

iPhone-ejere er mindre tilbøjelige til at opleve et brud på grund af den sikkerhedsinfrastruktur, som Apple brugte til at bygge deres telefoner. Men Android-brugere skal være mere forsigtige - ikke download apps fra ukendte kilder.

Sørg for at læse min guide om hvordan du beskytter din Android-telefon og hvordan du fjerner malware.

9

Klik ikke på Links

Åbn aldrig mistænkelige e-mails i din indbakke. Når du alligevel ved et uheld åbner en mistænkelig e-mail, skal du sørge for aldrig at klikke på nogen af ​​linkene eller vedhæftede filer i meddelelsen!

10

Beskyt dit personnummer

Beskyttelse af dit Social Security-nummer er en af ​​de vigtigste ting, du skal gøre for at beskytte din online identitet, fordi dit Social Security-nummer kan bruges til forskellige formål.

En cybertyv kan potentielt åbne en ny kreditkortkonto og foretage køb med den. Det er vigtigt at aldrig bruge dit socialsikkerhedsnummer som en adgangskode, aldrig sende det via e-mail eller en anden meddelelsesudbyder og aldrig gemme det på din computer eller smartphone.

11

Kontroller din bankkonto & Kreditkortbetalinger dagligt

Det er vigtigt at holde styr på dine daglige balancer. Mange banker og kreditkortudbydere har en mulighed for at aktivere advarsler, der giver dig besked om enhver aktivitet på din konto. Så selvom du selv foretager et køb, får du besked om en reduktion i dine midler. Det betyder, at når du uventet modtager en sådan meddelelse, er det meget sandsynligt, at din konto er blevet kompromitteret. I så fald skal du tage øjeblikkelig handling.

Sørg også for at være opmærksom på de politikker, der er i stedet for de finansielle institutioner, du bruger, så når noget sker, ved du, hvad du skal gøre.

Har du været offer for online tyveri?

Selvom du har gjort alt hvad du kunne for at beskytte din online identitet, er det stadig muligt at blive offer for en fidus.

Når du finder ud af, at din identitet eller andre personlige data er blevet kompromitteret, er det vigtigt at følge de næste trin:

Trin 1: Giv din bank og andre relevante finansielle institutioner besked

Trin 2: Skift alle dine adgangskoder på alle dine konti (især det kompromitterede)

Trin 3: Scan din computer med antivirus og anti-malware software

Endelig er det vigtigt at kontakte Federal Trade Commission og kreditforeninger. De markerer din konto med en svigadvarsel, så cybertyvene ikke kan foretage andre køb eller forårsage yderligere skade.

Hvad vi har lært

Desværre ved du nu, at identitetstyveri er en reel trussel, og der er en realistisk chance for at blive offer for online tyveri - især hvis du ikke tager nogen forholdsregler.

Først og fremmest er det vigtigt at være smart, mens du bruger internettet - ikke blot indtast personlige oplysninger eller betalingsoplysninger blindt på et givet websted.

De top 5 vigtigste ting at gøre for at beskytte dig mod online identitetstyveri er følgende:

1

Installer antivirus & anti-malware-software

2

Installer den nyeste softwareopdatering til din enhed

3

Brug "https" websteder

4

Pas på phishing-e-mails

5

Brug stærke og unikke adgangskoder

Mens online identitetstyveri fortsætter med at stige, kan du beskytte og forhindre svindlere i at påvirke dit liv ved at blive mere opmærksom på deres metoder og lære at beskytte dig selv mod dem.

For nu skal du sørge for at tage skridt til at forsvare dig selv bedre og blive regelmæssig besøgende på mit websted for at holde dig opdateret med de seneste sikkerhedsnyheder, problemer, værktøjer og tip.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map