Cum să vă criptați e-mailurile: tutorial pas cu pas – confidențialitate pixel


Cum să vă criptați e-mailurile

Tutorial pas cu pas

Pictograma de protecție prin e-mail

Confidențialitatea online a fost în minte recent?

În știrile de astăzi, este obișnuit să citim despre creșterea încălcărilor de date, furtul de identitate online, interferențele guvernamentale și atacurile finanțate de guvern - sau guvernele care se acuză reciproc de atacuri, macar.

Și asta este ceea ce citești pe știri și pe alte site-uri web informative!

Dar cât știm cu adevărat despre aceste amenințări online? Cât de mult știe NSA - și echipele de informare cibernetică din alte țări?

Este sigur să presupunem că aceste agenții au destul de multe date de informații și, chiar dacă nu au încă date despre dvs., le-ar putea obține destul de ușor - de exemplu, prin scufundarea în istoricul e-mailului dvs..

Deși e-mailul este una dintre cele mai vechi metode de comunicare online, majoritatea furnizorilor de servicii de e-mail nu fac încă o treabă excelentă în protejarea vieții private.

În mod implicit, cei mai cunoscuți furnizori de e-mail, precum Gmail, Yahoo și Outlook, nu vă protejează e-mailurile folosind metode de criptare. Aceasta înseamnă că mesajele și atașamentele dvs. de e-mail pot fi citite în format de text (vizibil pentru oricine vă interceptează e-mailurile).

Poate pentru majoritatea oamenilor, conținutul general al mesajelor lor de e-mail nu este nici informații foarte secrete și nici foarte sensibile. Dar, uneori, un mesaj de e-mail poate fi personal și știind că un e-mail ar fi protejat și citit doar de destinatar ar oferi o anumită liniște sufletească.

În plus, trimiterea de detalii personale / de plată sensibile printr-un mesaj de e-mail care, de exemplu, conține detaliile contului dvs. bancar sau ale cărții de credit, face ca email-ul să merite protejat de criptare.

Majoritatea furnizorilor de e-mailuri standard trimit mesaje de e-mail în format limpede. Dacă un mesaj de e-mail este interceptat în timpul tranzitului, este ușor pentru cineva să înțeleagă conținutul e-mailului, deoarece poate citi pur și simplu textul în text.

Dacă alegeți să criptați mesajele de e-mail, puteți fi sigur că mesajele potențial interceptate nu pot fi citite de hackeri, echipe de securitate guvernamentale sau de oricine altcineva pune mâna pe el - doar destinatarul cu cheia de decriptare îl poate citi.

Criptarea e-mailurilor este o soluție bună pentru a proteja mesajele personale pe care le trimiteți prietenilor, familiei, celor dragi, colegilor, angajatorului și altora.

În acest ghid, vă voi explica cum să criptați e-mailul utilizând diferite dispozitive și furnizori de e-mailuri.

Dar mai întâi, să începem cu câteva principii de bază, cum ar fi de ce ar trebui să criptați e-mailurile, cum funcționează criptarea prin e-mail și ce metode de criptare prin e-mail.

De ce ar trebui să vă criptați e-mailul

Există o serie de motive întemeiate pentru a opta pentru mesaje de e-mail sigure și criptate.

Gândiți-vă la numele de utilizator și parolele, contractele de muncă, contractele, fișierele confidențiale, ofertele de locuri de muncă, rapoartele de performanță ale angajaților, datele interne sensibile ale companiei, etc. Acestea sunt doar câteva exemple de informații care ar trebui păstrate în secret și ascunse..

Criptarea mesajelor dvs. de e-mail nu asigură confidențialitatea și protecția completă împotriva celor mai mari agenții guvernamentale, cum ar fi ANS și agențiile din alte țări de acest calibru.

Însă, criptarea e-mailurilor vă va păstra cu siguranță datele în siguranță împotriva amintirilor nedorite, a deturnatorilor, hackerilor și a altor tipuri de hoți cibernetici care se află după datele dvs. Există o mulțime de hackeri și hoți cibernetici „pești mici” pe internet care v-ar putea provoca daune grave atât la nivel personal, cât și la nivel de afaceri, dacă datele dvs. ar cădea în mâinile lor.

De asemenea, marile corporații ba chiar și chiar dumneavoastră Furnizorul de servicii Internet (ISP) vinde datele dvs. către terți, și din acest motiv au fost adesea purtați în discuții despre confidențialitate. Cu toate acestea, ele nu sunt în niciun caz singurele entități care vând datele tale sau sunt interesate de datele tale.

Având în vedere numărul de entități care ar dori să arunce o privire asupra datelor dvs., sunt destul de sigur că veți dori să faceți orice pentru a vă proteja confidențialitatea. Criptarea e-mailurilor este un pas important în acest sens.

Criptare prin e-mail: cum funcționează?

Criptarea în cea mai simplificată explicație este următoarea:

Plaintext (text citibil) este scrambled în cifră de text (text necitibil). Datele sau textul sunt criptate de o cheie de criptare unică și, în schimb, pot fi decriptate numai printr-o cheie de decriptare unică.

Textul criptat este absolut imposibil de citit de oameni și extrem de greu de fisurat - dacă este posibil deloc.

Când criptați un mesaj de e-mail, întregul mesaj este transformat în caractere și cifre aleatorii, care nu pot fi citite. Într-un astfel de caz, numai destinatarul este capabil să decripteze mesajul. Evident, destinatarul trebuie să aibă cheia de decriptare.

Pentru a fi siguri că doar destinatarul poate citi mesajul, părțile implicate pot utiliza metoda de criptare simetrică sau asimetrică.

Pe scurt, criptarea simetrică se aplică unei situații în care expeditorul criptează mesajul de e-mail și comunică (împărtășește) cheia cu destinatarul - acest lucru se poate face prin telefon sau într-o întâlnire față în față. Criptarea simetrică folosește aceeași cheie pentru criptarea și decriptarea mesajului.

Metoda de criptare mai sigură, dar mai complexă, este metoda de criptare asimetrică. Criptarea asimetrică înseamnă că ambele părți dețin un set de chei: o cheie privată și o cheie publică.

Spre deosebire de criptarea simetrică, care utilizează aceeași cheie pentru criptare și decriptare, mesajele criptate asimetrice nu pot fi decriptate cu aceeași cheie cu care a fost criptată.

Mesajele criptate cu o cheie publică pot fi decriptate doar cu o cheie privată și invers: mesajele criptate cu o cheie privată pot fi decriptate doar cu cheia publică. Atât cheia publică, cât și cea privată sunt conectate matematic între ele.

Cheia publică poate fi stocată, împreună cu numele și adresa de e-mail, pe un server public, accesibil oricui.

De exemplu, puteți căuta cheia publică de criptare publică și adresa de e-mail, apoi să îi trimiteți un mesaj de e-mail și să criptați e-mailul cu cheia publică a destinatarului..

Acest proces asigură că, în timpul tranzitului, e-mailul nu poate fi citit (text în text). Este criptat și nu poate fi citit oricărei părți care ar putea încerca să intercepteze mesajul și să înțeleagă.

Singurul care este capabil să decripteze mesajul este destinatarul - folosind cheia lor privată, deoarece mesajul de e-mail a fost criptat cu cheia publică.

Această metodă de criptare asigură confidențialitate completă și secretul atunci când trimiteți e-mailuri importante care conțin informații sensibile sau detalii de plată. Este mai sigur decât criptarea simetrică, deoarece nu trebuie să schimbați informații secrete înainte.

Diferite metode de criptare prin e-mail

Există câteva metode diferite pe care le puteți utiliza pentru a cripta mesajele de e-mail. Două metode importante de criptare sunt următoarele:

1

Extensii sigure / polivalente de Internet Mail (S / MIME)

S / MIME este ca o amprentă digitală. Extensia va verifica identitatea receptorului, astfel încât acea persoană poate citi mesajul de e-mail.

Extensia S / MIME poate fi configurată printr-o „autoritate de certificare” (CA) centralizată. CA-urile sunt companii de securitate (precum Comodo, Symantec, GlobalSign și Digicert) care sunt distribuitori de încredere ai certificatelor de protecție a confidențialității.

Pentru a cripta e-mailurile, veți avea nevoie de un certificat individual de la una dintre aceste autorități de certificare.

S / MIME este relativ ușor de utilizat și implementat pe clienții de e-mail desktop (de exemplu, Outlook și Thunderbird, de exemplu), dar este mai greu de utilizat la clienții de e-mail web (Gmail, Yahoo, etc.).

2

Confidențialitate destul de bună / Extensii de poștă multifuncțională pe Internet (PGP / MIME)

PGP / MIME este o măsură de protecție incredibil de puternică pentru criptarea e-mailurilor. Avantajul criptării PGP este că este mai flexibil și (de multe ori) mai puțin costisitor - acest lucru se aplică și clienților de e-mail web.

Flexibilitatea sa vă permite diferite metode de criptare care conțin niveluri de protecție de securitate diferite pentru mesajul dvs. de e-mail. Majoritatea schemelor de criptare PGP sunt gratuite!

Aceste caracteristici fac din PGP / MIME o metodă excepțională de criptare a mesajelor dvs. de e-mail. Iată o listă cu mai multe resurse de calitate, software, plugin-uri și multe altele - Voi discuta în detaliu unele dintre cele mai bune resurse.

Notă importantă:
Pentru a schimba e-mailuri criptate, ambii participanți trebuie să dețină un certificat.

Haideți să mergem mai departe și să explorăm cum să criptați mesajele de e-mail pe diferite sisteme de operare și clienți de e-mail.

Cum să criptați e-mailurile în Outlook

Înainte de a putea cripta mesajele de e-mail în Outlook, trebuie să obțineți un certificat digital de la o CA. În unele cazuri, un angajator vă poate furniza un certificat digital. Dacă nu, puteți obține un certificat de la Comodo, GlobalSign sau Digicert - sau orice alt CA de încredere.

Puteți crea unul urmând pașii de mai jos:

Pasul 1 - În fila fișier, faceți clic pe „opțiuni”.

Informații despre cont Outlook

Pasul 2 - Apoi, faceți clic pe „Centru de încredere”.

Cum să vă criptați e-mailurile: tutorial pas cu pas - confidențialitate pixel

Pasul 3 - În Microsoft Outlook Trust Center, faceți clic pe „Setări”.

Pagina Centrul de încredere

Pasul 4 - în fila de securitate a e-mailului, sub ID-uri digitale, faceți clic pe „Obțineți un cod digital”.

Trust Center obține un ID digital

Recomand să folosești Comodo deoarece furnizează certificate de e-mail sigure gratuite. Faceți clic pe link și apoi faceți clic pe „Înscrieți-vă acum.” Apoi, urmați instrucțiunile de pe pagina următoare.

comodo se înscrie

După ce ați finalizat pașii de înregistrare, veți primi un „ID digital” în căsuța de e-mail.

Cerere de certificare Comodo

Pentru a instala / activa ID-ul dvs. digital recent achiziționat în Outlook, urmați pașii de mai jos:

Pasul 1 - Accesați fila fișierului și faceți clic pe „opțiuni”. Apoi selectați „Centrul de încredere”.

Meniul Center Trust

Pasul 2 - Când vă aflați în centrul de încredere Microsoft Outlook, faceți clic pe „Setări pentru centrul de încredere”.

Pagina Centrul de încredere

Pasul 3 - Accesați fila de securitate a e-mailului și selectați „E-mail criptat”, apoi faceți clic pe „Setări”.

Trust Center Securitate prin e-mail

Pasul 4 - Apoi, asigurați-vă că metoda de criptare S / MIME este selectată în caseta de format. Lăsați setările implicite de securitate verificate.

Setările de securitate ale Centrului de încredere

După ce ați făcut acest lucru, este timpul să introduceți certificatele.

Pasul 5 - În secțiunea „Certificate și algoritm”, localizați „Certificat de semnare”. Faceți clic pe „Alege”.

Selectați certificatul

Pasul 6 - În caseta „Selectare certificat”, alegeți Certificatul de e-mail sigur pe care Comodo vi l-a trimis, dacă certificatul nu este deja selectat implicit.

Caseta de confirmare a certificatului

Pasul 7 - Bifează ultima casetă din fereastra cu eticheta „Trimiteți aceste certificate cu mesaj semnat.”

Trimiteți aceste certificate cu mesaj semnat

Pasul 8 - Apăsați butonul „OK” pentru a salva toate modificările.

În acest moment, ați instalat cu succes un certificat pe clientul dvs. de e-mail. Dar, certificatul de securitate nu este aplicat în mod implicit la e-mailurile dvs. Așadar, este important să finalizați ultimii câțiva pași pentru a atașa ID-ul dvs. digital la un e-mail.

Urmați pașii următori pentru a finaliza partea finală:

Pasul 1 - În Outlook, deschideți un „Mesaj nou”.

Outlook e-mail nou

Pasul 2 - În noua fereastră de mesaj, accesați „Opțiuni de mesaje”.

Setări de securitate pentru noul mail Outlook

Pasul 3 - Apoi, faceți clic pe „Setări de securitate”.

schimbați setările de securitate pentru acest meniu de mesaje

Pasul 4 - În fereastra Proprietăți de securitate, bifați atât casetele „Criptați conținutul mesajului și atașamentele”, cât și „Adăugați semnătură digitală la acest mesaj”.

previzualizați noile proprietăți de securitate prin poștă

Pasul 5 - Lasă „Setările de securitate” implicit .

previzualizați noile proprietăți de securitate prin poștă 2

Pasul 6 - Pentru a finaliza criptarea, faceți clic pe „OK” și reveniți la noul mesaj de e-mail.

Nu uitați, după ce ați completat pașii enumerați mai sus, acum ați activat și adăugat ID-ul dvs. digital la e-mailurile dvs., dar acesta nu este același cu criptarea mesajelor de e-mail.

Pentru a schimba mesaje de e-mail criptate cu cineva, trebuie să trimiteți cel puțin un e-mail cu ID-ul digital atașat și invers: destinatarul trebuie să facă același lucru.

Procedând astfel, Outlook poate verifica ambele părți ca fiind de încredere.

Pentru a evita primul schimb de semnătură digitală, puteți vedea certificate de persoane din lista de contacte. Pentru a vizualiza certificatul persoanei cu care doriți să schimbați mesaje criptate, urmați pașii următori:

Pasul 1 - În bara de navigare, faceți clic pe „Oameni”.

Outlook noua poștă Pictograma People

Pasul 2 - Următorul, în fila de pornire, faceți clic pe „Listă”.

Opțiunea Listă de poștă nouă Outlook

Pasul 3 - Faceți dublu clic pe numele persoanei, apoi, în fila Contact, faceți clic pe „Certificate”.

Opțiunea Certificate de mail noi Outlook

Când atât dvs. cât și destinatarul dețineți un certificat / ID digital reciproc, puteți salva certificatul în agenda dvs. de adrese pentru a trimite și primi e-mailuri criptate..

Cum să criptați e-mailurile în macOS

Pentru a cripta mesajele de e-mail în Mac Mail, trebuie să creați sau să cumpărați un certificat de la o CA.

Procesul de criptare funcționează similar procesului de criptare din secțiunea anterioară pentru utilizatorii Outlook - trebuie să partajați certificatul dvs. cu destinatarul și invers.

Deci, cum puteți crea un certificat pe dispozitivul dvs. macOS? Urmați următorii pași pentru a afla:

Pasul 1 - Accesați Finder -> Aplicații -> Utilitare, apoi faceți dublu clic pe „Acces cheie”.

Pasul 2 - Când este deschis accesul pentru cheie, accesați colțul din stânga sus și faceți clic pe „Acces cheie”, găsiți „Asistent certificat” și faceți clic pe „Creați un certificat”.

Acces Keychain Mac - Creați un certificat

Cu toate acestea, dacă preferați să utilizați un certificat de la un CA, atunci în loc să selectați „Creare certificat”, puteți selecta „Creare autoritate de certificare”.

Pasul 3 - Introduceți un nume pentru certificatul dvs. și faceți clic pe „Creare”.

Acces Keychain Mac - Creați certificatul

Pasul 4 - Faceți clic pe „Continuare” pentru a confirma că sunteți pe punctul de a crea un certificat semnat cu sine.

text de notificare despre certificate auto-create

Pasul 5 - Certificatul dvs. a fost creat cu succes!

certificat creat cu succes

Este important să conectați adresa dvs. de e-mail la certificat. Certificatul pe care tocmai l-ați creat va fi afișat în lista „Acces la cheie”.

Pasul 6 - Localizați certificatul nou creat și faceți clic dreapta pe fișier. Apoi, faceți clic pe „Preferință identitate nouă”.

Meniu Identitate acces cheie

Pasul 7 - Introduceți adresa dvs. de e-mail în casetă și apăsați „Adăugare”.

Preferințe pentru certificatul de identitate Mac

Pasul 8 - Oferiți acces din contul căsuței poștale la Certificatul Keychain. Introduceți parola Mac pentru confirmare și faceți clic pe „OK”.

parola de conectare pentru cheie de cheie

Pasul 9 - Acum că ați adăugat certificatul la e-mail, deschideți un nou mesaj de e-mail și trimiteți un e-mail destinatarului pentru a vă schimba certificatul.

După cum puteți vedea, pictograma certificatului și pictograma de blocare a criptării sunt situate în partea dreaptă. După ce ați trimis un e-mail către un destinatar, ați împărtășit certificatul și ați primit certificatul celeilalte părți, lacatul vă va permite să trimiteți mesaje de e-mail criptate.

Pictograma de blocare a criptării prin e-mail Mac

Cum să criptați e-mailurile în iOS

În mod implicit, metoda de criptare S / MIME este încorporată în fiecare dispozitiv iOS. Dacă doriți să activați opțiunea de criptare pentru a trimite mesaje prin e-mail, urmați următorii pași simpli:

Pasul 1 - Accesați „Setările” din dispozitivul dvs. iOS și faceți clic pe „Conturi & Parole „.

Meniu Conturi și parole iOS

Pasul 2 - Faceți clic pe contul de e-mail pe care doriți să-l criptați - în exemplu, am continuat să folosesc Google Mail.

Meniu Conturi și parole iOS 2

Pasul 3 - Apoi, faceți clic pe contul de e-mail (am blocat-o pe a mea din motive de confidențialitate).

Setări iOS pentru cont Google Mail

Pasul 4 - În fereastra următoare, faceți clic pe „Advanced” pentru a continua.

Setări avansate pentru contul Google Mail

Pasul 5 - În setările avansate, derulați în jos și localizați „S / MIME”. Pentru a activa funcția de criptare S / MIME, pur și simplu deplasați glisorul spre dreapta.

Setări de e-mail S-MIME

Pentru a stabili un breloc, iOS se va conecta la Lista de adrese globale (GAL), care este practic o bază de date pentru certificatele S / MIME, similară cu lista „Keychain Access” de pe Mac..

iOS va folosi GAL-ul pentru a identifica destinatarii din lista de contacte. Dacă se găsește în GAL, o pictogramă de blocare de culoare albastră va fi afișată în fereastra „Mesaj nou” la trimiterea unui e-mail.

pictograma de blocare sigură

În unele cazuri, blocarea de culoare albastră poate deveni roșie atunci când sunt selectați anumiți destinatari de e-mail. Aceasta înseamnă că destinatarul nu se află în mediul dvs. de schimb și mai întâi va trebui să împărtășiți certificatul reciproc.

Dacă nu ați adăugat certificatul lor în lista de acces la cheia de chei, nu veți putea trimite mesaje criptate.

În mod similar celor explicate în secțiunea „Cum criptați e-mailurile în Outlook”, va trebui să trimiteți cel puțin un e-mail destinatarului cu semnătura digitală atașată, iar destinatarul trebuie să facă același lucru.

Dacă doriți să atașați semnătura dvs., faceți pur și simplu clic pe „Semnează” în meniul de setări avansate anterioare și activați „Semnarea” schimbând-o în „Da”.

Semnați setările de e-mail

Cum să criptați e-mailurile pe Android

Pentru a trimite mesaje de e-mail criptate cu dispozitivul Android, aveți câteva opțiuni diferite. Una dintre ele este instalarea unei aplicații numită „CipherMail”.

Cipher este un alt termen pentru „text scrambled”, de unde și numele aplicației de mail! CipherMail vă permite să trimiteți e-mailuri folosind metoda S / MIME.

Funcționează similar cu metodele S / MIME explicate anterior, iar certificatul este activat prin partajarea acestuia cu destinatarul pentru prima dată.

Puteți descărca aplicația pe lui CipherMail site-ul sau descărcați-l în Magazin Google Play.

O opțiune alternativă, cu o securitate de confidențialitate probabil mai bună, este să criptați mesajele de e-mail cu PGP / MIME. Această metodă funcționează diferit, deoarece aveți nevoie de două aplicații pentru a activa procesul de criptare: o aplicație de e-mail și un magazin de brelocuri.

De obicei, metoda PGP / MIME necesită un pic mai mult timp pentru configurare, dar oferă și o protecție mai bună. Iar cel mai mare avantaj este că nu este necesar să împărtășiți / schimbați certificatul cu destinatarul pentru a trimite mesaje de e-mail criptate.

Pentru a activa criptarea PGP / MIME, aveți nevoie de Aplicația Mail K-9 și OpenKeychain, ambele disponibile în Google Play Store.

Urmați pașii de mai jos:

Pasul 1 - Instalați OpenKeychain aplicaţia.

Pasul 2 - Selectați „Taste” și apoi selectați „Creați cheia mea” pentru a genera cheia dvs. PGP.

OpenKeychain

Pasul 3 - Apoi, instalați Aplicație Mail K-9. Parcurgeți pașii simpli de instalare a aplicației și configurați un cont de e-mail.

Pasul 4 - După ce aplicația este instalată pe dispozitivul dvs. Android, accesați Meniu -> Setări -> Setările contului.

Pasul 5 - Localizați și faceți clic pe butonul „Criptografie”, apoi faceți clic pe „OpenPGP”.

Pasul 6 - Apoi, selectați „OpenKeychain”, pe care tocmai l-ați instalat.

K-9 OpenKeychain

Sursa imaginii

Acum sunteți gata să trimiteți și să primiți mesaje de e-mail criptate în K-9 Mail.

Notă: rețineți că, atunci când utilizați criptarea PGP / MIME, veți avea nevoie de cheia publică de criptare a destinatarului. Astfel, puteți cripta mesajul cu cheia lor publică și îl puteți decripta cu cheia lor privată.

Aceasta înseamnă că cealaltă parte trebuie să utilizeze și criptarea PGP, altfel nu este posibilă.

Dacă doresc să vă trimită mesaje de e-mail criptate, va trebui să-l criptați folosind cheia publică, astfel încât să îl puteți decripta cu cheia privată.

Cum să criptați e-mailurile folosind Gmail

Când doriți să criptați Gmail, criptarea PGP / MIME este calea de urmat. Pentru a implementa criptarea în contul dvs. Gmail, veți avea nevoie de o extensie de browser (Chrome).

Puteți alege între Mailvelope sau Psono. De exemplu, vom merge cu Mailvelope.

Pasul 1 - Accesați site-ul Mailvelope și faceți clic pe „Extensia Chrome”.

Descărcare mailvelope

Pasul 2 - Apoi, faceți clic pe „Adăugare extensie” în fereastra pop-up.

Instalare Chrome Extensie Mailvelope

Durează doar câteva secunde. Pictograma Mailvelope va apărea în bara de extensii, situată în colțul din dreapta sus al ecranului.

Pasul 3 - Faceți clic pe pictograma mică și apoi faceți clic pe roata mică „setări”.

Opțiuni de dezvoltare mail

Pasul 4 - În continuare, va trebui să generezi propria ta cheie.

Opțiunea Generare cheie mailvelope

Pasul 5 - Introduceți numele complet, e-mailul și parola

Notă:
puteți să faceți clic pe „Advanced” pentru a modifica lungimea cheii de criptare, dar este mai bine să respectați setările implicite.

Meniul generator de chei de dezvoltare mail

După ce faceți clic pe „Generați”, cheia dvs. va fi adăugată la cheia Mailvelope (baza de date cu chei).

Pasul 6 - Puteți vedea atât cheia dvs. publică cât și cea privată în secțiunea „Afișarea cheilor”.

Cheie pentru dezvoltarea unui mail

Pasul 7 - Apoi, găsiți fila „Export” pentru a copia cheia publică (aceasta este cheia de care are nevoie expeditorul pentru a vă trimite mesaje de email criptate).

Cheie publică de mailvelope

Pasul 8 - Adăugați cheia publică la un server de chei public.

După crearea cheii dvs. publice, este timpul să o publicați pe un server de chei pe care alte persoane pot găsi cheia publică pentru a vă trimite mesaje de e-mail criptate. Este, de asemenea, o platformă excelentă pentru care puteți trimite mesaje de e-mail criptate altora Există diverse taste de comandă disponibile, dar aici sunt primele mele 3:

  • OpenPGP Keyserver

  • Serverul cheie publică MIT PGP

  • Director global PGP

Pur și simplu alegeți „Trimite cheia” sau „Publicați cheia” și adăugați cheia publică pe server. Probabil că veți primi un mesaj similar, cum ar fi următoarele:

Bloc cheie adăugat la baza de date a serverului cheie

Pasul 9 - Verificați dacă cheia dvs. a fost trimisă cu succes căutând propriul nume.

Căutați numele complet și faceți clic pe „Efectuați căutarea!”

Serverul cheie publică MIT PGP

Ar trebui să apară în rezultatele căutării.

rezultatele căutării 1

Pasul 10 - Deschideți cheia ID a persoanei căutate făcând clic pe textul albastru după „pub”.

rezultatele căutării 2

1

Trimiteți mesaje de e-mail criptate cu Mailvelope

Pentru a trimite mesaje de e-mail criptate cu contul dvs. Gmail folosind Mailvelope, urmați următorii 3 pași.

Pasul 1 - Faceți clic pe pictograma Mailvelope din bara de instrumente și selectați „Criptare fișier”.

Pictograma de criptare a fișierelor poștale

Pasul 2 -

Criptare text - buton Criptare

Pasul 3 - În sfârșit, copiați textul criptat care apare în caseta „Mesaj criptat” și lipiți-l într-o fereastră Gmail.

Notă:
nu schimbați niciun text criptat!!

mailvelope lipit text criptat

Asta e!

Destinatarul poate folosi cheia sa privată pentru a decripta mesajul pe care l-ați trimis!

Protejează-ți confidențialitatea!

După ce știți cum să criptați mesajele de e-mail, este timpul să acționați!

După cum am aflat, nu este necesar să criptați fiecare mesaj de e-mail. Cu toate acestea, dacă trimiteți informații personale sensibile, detalii despre cardul de credit sau alt conținut cu date private, asigurați-vă că criptați mesajul de e-mail în consecință..

Procedând astfel, numai destinatarul va putea să vă vadă mesajul și să împiedice potențialii amatori să-l citească.

Atât S / MIME, cât și PGP / MIME sunt metode de protecție decentă, dar dacă doriți să obțineți cel mai înalt nivel de securitate, cel mai bine este să optați pentru criptarea PGP..

Este important să rețineți că atunci când doriți să trimiteți e-mailuri criptate folosind metoda de criptare PGP, destinatarul trebuie să utilizeze aceeași metodă pentru a le putea citi e-mailurile..

Un avantaj major este că nu trebuie să schimbați în prealabil cheia sau certificatul de criptare.

Pur și simplu criptați mesajul cu cheia publică a destinatarului. Aceasta înseamnă că puteți fi sigur că numai acea persoană vă poate citi mesajul.

De acum încolo, beneficiați de un mediu de comunicare sigur și sigur când trimiteți și primiți e-mailuri!

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 33 = 43

map