Så här krypterar du din Internet-trafik – 2020 Guide – Pixel Privacy


Så här krypterar du din Internet-trafik

2020-guide

Nätverkssäkerhetsikon

Det finns många skäl till varför en användare vill kryptera sin internettrafik.

En användare kanske helt enkelt vill dölja sina surfspår på webben; andra kanske vill se till att deras personliga information förblir säker från hackare. Ytterligare andra kanske vill hålla sina onlineaktiviteter dolda för annonsspårningsnätverk, regeringen eller till och med sin egen internetleverantör (ISP).

Oavsett orsaken till att du vill hålla din internettrafik krypterad och säker från observationer från tredje part, kommer du att vara glad att veta att det är lätt att hålla dina online-aktiviteter under omslagen. Genom att använda några praktiska och lättillgängliga virtuella verktyg kan användare kryptera sin internettrafik.

Många av de steg som användarna kan vidta för att skydda sig från att spåras online är gratis, medan andra kostar ett par dollar, även om du kommer att hitta avkastningen på investeringar mer än rättfärdigar alla ekonomiska utgifter.

Varför ska du kryptera din Internet-trafik?

Kryptering handlar om att hålla dina onlineaktiviteter och den tillhörande personliga och affärsrelaterade informationen skyddade från tredje parters ögon, som bara skulle älska att kunna observera dina online-upplevelser, samt stjäla din inloggning, bank, kreditkort och annan personlig information, som skulle göra det möjligt för dem att stjäla dig blind.

Förutom de dåliga killarna möter ni myndigheter runt om i världen, varav de flesta är bestämt anti-privacy och vill spåra era aktiviteter på internet.

Som om det inte räckte tillåts nu Internetleverantörer i USA att sälja sina kunders surfvanor till annonsörer så att de kan leverera bättre riktad annonsering till din webbläsare.

Allt detta lägger till en hel del människor som vill hålla reda på din resplan när du träffar informationsvägen. Lyckligtvis är det möjligt att hålla de påträngande individerna från ryggen.

I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika metoderna du kan använda för att kryptera din internetanslutning, hålla dina aktiviteter och information säker och sund. Vi tittar också på några lavalampor, som, tro det eller inte, faktiskt används för att kryptera cirka 10% av all internettrafik. Mer om det senare.

Så här krypterar du din Internet-trafik

Det finns ett brett utbud av verktyg som hjälper dig att hålla din internettrafik gömd på ett säkert sätt i en krypteringstunnel.

Som jag nämnde tidigare är de flesta av dessa verktyg gratis, medan andra kommer att kosta mindre än några få koppar kaffe på din lokala favoritkoffeinpusher. (Dessutom hjälper de dig att skydda dig och din anslutning från nämnda pushers okrypterade Wi-Fi-hotspot.)

I det här avsnittet ska vi titta på vad du kan göra för att kryptera din internettrafik, både hemma och på vägen. Nästan allt vi diskuterar här kan användas för att skydda dina stationära och mobila enheter, liksom alla internetanslutna enheter i ditt hem eller ditt företag.

Först ska vi titta på hur du aktiverar kryptering för ditt Wi-Fi-nätverk för ditt hem eller företag. Sedan täcker vi hur en VPN kan hjälpa till att hålla din internetanslutning under omslagen. Din webbläsare är ett populärt sätt för hackare och andra att spåra dina onlineaktiviteter, så vi diskuterar hur du låser ner din nuvarande webbläsare. Slutligen tittar vi på en webbläsare som täcker dina spår.

1

Slå på kryptering för ditt Wi-Fi-nätverk

Om det finns en plats som vi alla borde känna oss trygga, är det inne i vårt eget hem eller vår verksamhetsplats. Det finns ingen som tittar över axeln och tittar på dina aktiviteter online och försöker stjäla din personliga information. Rätt?

Det beror.

Om du inte har angett ett lösenord för att gå med i ditt hem- eller företagets Wi-Fi-nätverk, skulle din säkerhetsnivå bara vara så hög som den är när du sitter på ditt lokala kafé och använder deras gratis Wi-Fi-hotspot. Den nivån är ingen säkerhet alls.

Om du inte behöver ett lösenord för att gå med i ditt Wi-Fi-nätverk lämnar du det öppet för alla inom räckvidden, vilket gör att de kan ansluta och övervaka dina onlineaktiviteter och eventuellt utnyttja svagheterna i någon av dina anslutna enheter.

Dessutom, om du inte brytt dig om att ställa in ett lösenord för ditt Wi-Fi-nätverk, är jag villig att satsa på att du kanske har lämnat nätverkets administratörslösenord som standard. Det är mer dåliga nyheter.

Netgar Genie säkerhetsalternativ

Så fort du installerar en ny Wi-Fi-router, gör alltid omedelbart två saker.

Ställ först in ett lösenord som krävs för att gå med i ditt nätverk. Detta hindrar objudna ryck från att ansluta och övervaka dina aktiviteter.

För det andra, ändra standardadministratörslösenordet för routern. Om du inte gör det kan en hacker enkelt gissa standardlösenordet och ta över ditt hemnätverk. Och för att parafrasera Martha Stewart: det är aldrig bra.

Stegen för att ställa in ett Wi-Fi-lösenord och ändra administratörslösenordet kan variera med märket och modellen för din router. Om du har tappat instruktionerna om hur du gör dessa ändringar, besök webbplatsen för din routers tillverkare så kan du hitta instruktionerna där.

Kontrollera om det finns en uppdatering för din routers firmware medan du besöker din routertillverkares webbplats. Tillverkarna släpper regelbundet uppdateringar för att ansluta säkerhetshål och andra problem som kan förekomma i tidigare versioner av routerns firmware.

Observera att det här steget inte skyddar dig från att övervakas av din Internetleverantör. Det är emellertid det första grundläggande steget du bör utföra för alla hem- eller affärsnätverk.

2

Använd ett VPN

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är utan tvekan det bästa sättet att kryptera din internettrafik - all din internettrafik.

En VPN omsluter din internetanslutning i ett krypteringslager. Detta förhindrar att tredje parter övervakar dina resor online. Medan de kan berätta att du är ansluten till internet, kan de inte berätta vilka webbplatser eller andra tjänster du har nått.

Hur en VPN döljer Internet-surfaktivitet från Prying Eyes

Kryptering förhindrar också att dåliga killar stjäl din inloggningsinformation när du besöker webbplatser för din bank, kreditkortsleverantörer eller shoppingsajter som Amazon när du är ansluten till en oskyddad Wi-Fi-hotspot. Oskyddade hotspots kan inkludera den på ditt favoritkafé eller ditt Wi-Fi-nätverk hemma (innan du säkrade det i det sista avsnittet).

En VPN lägger också till ett extra lager av krypterat skydd till ett säkert Wi-Fi-nätverk, vilket förhindrar din Internetleverantör eller vänliga regeringsagent från att spåra dig medan du är online.

Förutom sina krypteringsfunktioner gör en VPN också ett bra sätt att få åtkomst till innehåll som vanligtvis inte är tillgängligt i ditt område.

Detta kan inkludera, men är inte begränsat till: video- och ljudströmningsinnehåll, såväl som internationellt spelinnehåll och servrar, som kan blockeras på grund av geografiska licensbegränsningar.

Det kan också omfatta webbplatser och andra tjänster som kan blockeras på grund av begränsningar som införs av undertryckande regeringar.

Hur en VPN hjälper till att få åtkomst till GEo-begränsat innehåll och omkopplingscensur

Hur en VPN hjälper till att komma runt innehållsspärrar är genom att få det att se ut för resten av världen att du är ansluten från en annan plats. När du ansluter till VPN: s servrar kan du välja en geografisk plats där du verkar vara ansluten från. Den här nya platsen kan vara en annan del av ditt land eller ett annat land helt.

Hur fungerar en VPN

För mer information om virtuella privata nätverk och alla onlineaktiviteter kan det både förbättra och skydda, besök VPN-avsnittet på min webbplats.

3

HTTPS överallt

Jag har alltid känt att använda en webbplats som inte är skyddad med en krypterad HTTPS-anslutning är som att logga in på din banks webbplats medan du sitter på ett kafé och står upp och går till toaletten och lämnar din bärbara dator inloggad på webbplatsen.

Visst, det låter lite löjligt, men det är det närmaste exemplet jag kan tänka på att använda en okrypterad webbplats.

Lyckligtvis använder de flesta webbplatser där du känner åt känslig personlig information, till exempel bank-, kreditkort- eller shoppingsajter, HTTPS-kryptering för att skydda sina användare. Men det finns fortfarande gott om webbplatser som kör "nakna" med en okrypterad anslutning.

En HTTPS-anslutning ger ett krypteringsskikt som skyddar data som skickas till och tas emot från webbplatsen. Sådana uppgifter innehåller användarnamn, lösenord, kreditkortsnummer och annan information som du normalt inte vill delas med perfekta främlingar eller ens din mamma.

När du besöker en säker webbplats kommer du att märka att URL: en i adressfältet börjar med "https: //." Du kanske också ser ett litet grönt hänglås, som visas nedan (beroende på vilken webbläsare du använder).

HTTPS anslutningsexempel Chase Com

Vissa webbplatser ger bara HTTPS-skydd för inloggningssidor eller deras kassaprocess, men en väldesignad webbplats (vars skapare bryr sig om din integritet) kommer att erbjuda HTTPS på hela deras webbplats.

Lyckligtvis finns det ett sätt för användare av Chrome, Firefox och Opera att tvinga webbplatser att använda HTTPS-kryptering. Electronic Frontier Foundation (EFF) har utvecklat en webbläsartillägg som heter "HTTPS Everywhere", som automatiskt möjliggör en HTTPS-anslutning för webbplatser som stöder HTTPS. Detta skyddar din anslutning varje steg på vägen, inte bara inloggnings- eller kasseaktiviteter.

HTTPS överallt

Det bör noteras att tillägget kan orsaka problem på vissa webbplatser. Om webbplatsen skapar svårigheter kan användare välja att inaktivera tvingad HTTPS för den webbplatsen. Om du stöter på en sådan webbplats, ta ett ögonblick för att släppa en rad till utvecklaren och be dem fixa de inkonsekvenser som orsakar problemen.

Safari- och Internet Explorer-användare är SOL (Simply Out of Luck) när det gäller HTTPS Everywhere-stöd för sina webbläsare. Men ett oberoende projekt har utvecklat en IE-förlängning baserad på HTTPS Everywhere-projektet. Zscaler-verktyg - HTTPS överallt för Internet Explorer - är tillgängligt för IE 6 till 10.

Utvecklingen av tillägget är fortfarande i sin spädbarn, så du kommer troligtvis att få problem om du provar det, så tänk på det. Men det är värt ett skott. För mer information, besök Zscaler webbplats.

4

Tor Browser

Tor-webbläsaren är ett bekvämt sätt att kryptera din webbsökningsaktivitet. Webbläsaren använder Tor (“The Onion Router”) -nätverket, som består av en serie volontärstyrda reläanslutningar som används för att kryptera och anonymisera en Tor-användares internetanslutning.

Tor Browser

Tor's "lökrutning" -metod för att skydda din webbläsaraktivitet benämns sådan på grund av kommunikationsprotokollstackens applikationslager, som kan beskrivas som liknar lagren i en lök. Data krypteras flera gånger av nätverket och avslöjar aldrig användarens ursprungliga IP-adress.

Tor-webbläsaren förhindrar effektivt någon från att spåra din onlineaktivitet och din faktiska IP-adress. Webbläsaren är ett populärt verktyg för journalister och aktivister som bor i länder där internetaktivitet övervakas noggrant och begränsas.

En Tor-användares anslutning studsar runt Tor-nätverkets relä, och maskerar effektivt användarens faktiska plats. Skärmdumpen nedan från whatismyip.com indikerar att jag ansluter till internet från Frankrike, medan mitt faktiska läge ligger i den sydöstra delen av USA.

vad är min IP

Observera att medan Tor Browser är ett bra sätt att anonymisera och kryptera din internetaktivitet, anonymiserar den bara aktiviteten som utförs i Tor Browser. All annan internetrelaterad aktivitet på din dator eller mobil enhet dirigeras fortfarande på det vanliga, helt spårbara sättet.

Tor-webbläsaren är inte en bra kandidat för att vara din dagliga förare-webbläsare, eftersom den erbjuder en betydligt långsammare onlineupplevelse än andra webbläsare. Detta beror på relämetoden som används för att anonymisera och kryptera din Tor-trafik. Så du vill fortfarande ha en standardwebbläsare som Chrome eller Firefox till hands för online-aktiviteter som inte är säkerhetskritiska.

Den här webbläsaren gör det också möjligt för användare att få tillgång till de farligare delarna av webben, som av många kallas den "mörka webben", vilket kan leda till fler möten än vanligt med skadlig programvara och andra online-faror. Så se till att öva på säker surfning.

För mer information om Tor-webbläsaren eller för att ladda ner webbläsaren, besök Tor Project-webbplatsen.

5

Krypterade meddelanden

Användare kan skydda sina meddelanden till vänner, familj eller affärspartners genom att använda en krypterad meddelanden-app på sin dator eller mobilenhet. Krypterade meddelandeappar tillhandahåller kryptering i alla delar för att skydda dina meddelanden från utomstående nyfikna ögon.

Populära krypterade meddelandeappar inkluderar:

Apple-meddelanden (iOS, watchOS och macOS)

Denna app använder Apples säkra meddelandetjänst för iMessage, som krypterar meddelanden så bra att även Apple inte kan dekryptera meddelandena. För en mer detaljerad titt på hur allt fungerar, ladda ner senaste versionen av Apples iOS-säkerhetsguide (PDF). Appen är förinstallerad på alla iOS-, Mac- och Apple Watch-enheter.

Signal (Android, iOS, macOS, Windows och Linux)

Denna app gör det möjligt för användare att skicka en-mot-en eller gruppmeddelanden, filer, bilder och videor och placera röst- och videosamtal, allt säkrat med en-till-än-kryptering. För mer information om signal, besök Signal-webbplatsen.

WhatsApp (mest populära plattformar)

Denna app ägs och drivs av Facebook, så det kan vara tillräckligt för att stänga av några potentiella användare, men miljontals användare verkar vara tillräckligt bekväma med den biten information. Appen tillhandahåller kryptering för texter såväl som video- och ljudsamtal. För mer information om WhatsApp, besök WhatsApps webbplats.

Wickr Me - Private Messenger (mest populära plattformar)

Den här snabbmeddelanden-appen skyddar sina användares konversationer via en-till-ende-kryptering och tillåter dem att skicka innehåll som löper ut meddelanden, foton, videor och andra typer av bilagor. Konversationer kan genomföras en-till-en eller i grupper. För mer information om Wickr Me, besök Wickrs webbplats.

Det bör noteras att alla de krypterade meddelandeapparna som anges ovan kräver att både användare eller alla medlemmar i en meddelandegrupp använder den angivna appen. Ingen av apparna tillåter även meddelanden över appar. Med andra ord kan signalanvändare inte meddela användare som bara har WhatsApp-meddelanden-appen installerad på sin enhet.

För mer information om krypterade meddelandeappar och tekniken som driver dem, läs artikeln "Krypterade meddelanden - Vad är det, varför ska du använda det och vad är de bästa apparna?", Som finns på min webbplats.

Åtgärdssteg

Som vi har sett i den här artikeln är det en bra idé att kryptera så mycket av dina internetaktiviteter som möjligt. Det kan ta några ögonblick att konfigurera några av de skydd vi har diskuterat, men det tar en solid investering i att skydda din online anonymitet.

1

Aktivera kryptering för ditt lokala Wi-Fi-nätverk

När du tar ut din hem- eller småföretagsrouter ur rutan har det troligtvis inte lösenordsskydd (kryptering) aktiverat. När du installerar din nya router ska du omedelbart aktivera routerns lösenordsskydd.

Med ett nätverkslösenord aktiverat kan ingen gå med i ditt hem- eller affärsnätverk utan rätt lösenord. Detta skyddar dina aktiviteter i nätverket mot övervakning av utomstående.

2

Använd ett VPN

Detta är särskilt viktigt för användare av datorer och mobila enheter som regelbundet ansluter till internet via deras favoritkafé eller hotellets oskyddade Wi-Fi-hotspots.

En VPN omsluter din internetanslutning i ett lager av kryptering, och håller alla dina internetaktiviteter säkra från nyfikna ögon som tillhör hackare, regeringen eller till och med din egen internetleverantör. En VPN kan också öppna åtkomst till blockerat innehåll på webben, så det är helt enkelt en bra allround-investering.

3

Använd HTTPS överallt

Genom att använda tillägget HTTPS Everywhere för din webbläsare Chrome, Firefox eller Opera kan du tvinga kompatibla webbplatser att använda det krypterade HTTPS-protokollet för att kommunicera med din webbläsare. Detta skyddar all information du kan skicka eller ta emot till webbplatser och skydda dem från dem som skulle älska att stjäla din personliga information och bankinformation.

4

Använd Tor-webbläsaren

Tor-webbläsaren använder en serie reläer för att anonymisera och kryptera din webbläsertrafik. Detta förhindrar andra från att övervaka och spåra dina webbläsares resor.

5

Använd krypterade meddelandeapps

Om du är orolig för din online-säkerhet, glöm inte att skydda dina meddelanden med vänner och familj. Standard SMS-texter är inte krypterade på något sätt. Använd en krypterad meddelanden-app, t.ex. WhatsApp eller Signal, för att skydda dina konversationer från att övervaka av tredje part.

Det handlar om det ... Åh, vänta. Jag glömde att förklara hur lavalampor används för att kryptera upp till 10% av internettrafiken.

Lava-lamporna som hjälper till att hålla Internet säkert

San Francisco-baserade Cloudflare, Inc. ansvarar för skyddet av över 6 miljoner webbplatser, inklusive några som du kanske är vagt medveten om, till exempel Uber, Fitbit och OKCupid.

Cloudflares säkerhetstjänster hjälper till att skydda sina klienters webbplatser mot DDoS-attacker (Distribution Denial of Service), vilket kan få en webbplats till knäna.

En avgörande del av det skyddet är ett krypteringslager som används för att kryptera och dekryptera privata data som skickas mellan webbplatserna och deras användare. En avgörande komponent i krypteringen är förmågan att skapa verkligt slumpmässiga siffror för att fröa skapandet av krypteringsnycklar.

Om ett verkligt slumpmässigt nummer inte används kan ett mönster detekteras och användas av hackare för att bryta krypteringen.

Gå in i lavalampan - eller snarare en vägg med lavalampor. Cloudflare har satt upp en vägg full av de populära 60-talets ikonerna och en kamera för att ta foton och video av lamporna för att förvandla dessa bilder till en sträng slumpmässiga data.

Varje gång ett foto tas kommer det att finnas något "brus" i bilden. Så varje liten förändring i lavalampan kan påverka dataströmmen, och eftersom en lavalampans “lava” ständigt flyter och förändras, ja ...

För mer information om Cloudflares lavalampvägg, besök Nerdist-webbplatsen.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 8 = 2

map