Mi a legjobb VPN Linux számára 2020-ban?


A Linux egy Unix-szerű nyílt forráskódú operációs rendszer, amelyet eredetileg személyi számítógépeken hoztunk létre az Intel x86 architektúra alapján. A Linux különféle disztribúciókban kapható („flavors” vagy „distros”), például Ubuntu vagy Linux Mint, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy azok megfeleljenek a felhasználói igényeknek.

Míg a Linux kiváló lokalizált biztonságot kínál, a biztonság és a magánélet veszélyei továbbra is várnak rád, amikor az interneten jár. Bármikor, amikor csatlakozik egy weboldalhoz vagy más szolgáltatáshoz az interneten, kockáztathatja, hogy megsérti az adatvédelmet.

A virtuális magánhálózat (VPN) a legjobb mód a Linux felhasználók számára a magánélet védelmére és személyes adatainak biztonságossá tételére, amikor az interneten van.

A VPN titkosítja az internetkapcsolatot, online tevékenységeinek megóvása az internetszolgáltató (ISP), a hackerek, a kormány és az egyéb szeszélyes pártok általi megfigyeléstől.

A VPN hozzáférést is nyithat a földrajzilag korlátozott tartalmakhoz, amelyekhez általában nem férhet hozzá, beleértve a streaming szolgáltatásokat (például Netflix, Hulu és mások) vagy a játékszervereket. Ez azt is megakadályozza, hogy az internetszolgáltató fojtsa vagy egyenesen blokkolja a streaming vagy torrent tevékenységeket.

A Linux legtöbb íze képes VPN-t manuálisan konfigurálni az operációs rendszerrel történő használatra. A VPN konfigurációs folyamata azonban sok felhasználó képességein túlmutathat. Ez valódi pluszvá teszi a natív alkalmazás támogatást nyújtó VPN megtalálását.

Ebben a cikkben 5 legkiválóbb VPN-szolgáltatóra fogok összpontosítani, amelyek natív alkalmazás támogatást kínálnak a Linux számára.

Melyik a legjobb VPN Linuxhoz??

Átfogó kutatás és tesztelés után, az alábbi 5 VPN bizonyult a legjobbnak a Linux operációs rendszerhez való felhasználáshoz:

 1. ExpressVPN: Az első választás Linux operációs rendszeren történő alkalmazáshoz, az ExpressVPN alkalmazás karakter alapú, de könnyen használható. Az alkalmazás kompatibilis az Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, Raspbian és Arch disztrókkal.
 2. NordVPN: Ennek az alacsony árú szolgáltatónak a Linux alkalmazásában nincs grafikus felhasználói felület (GUI), mégis hatékony és logikus használatban. Az alkalmazás lehetővé teszi az OpenVPN TCP és UDP protokollok közötti váltást.
 3. VyprVPN: Ennek a népszerű szolgáltatónak az alkalmazásában nincs grafikus felhasználói felület, de a parancsok könnyen megjegyezhetők, és az alkalmazás kiváló teljesítményt nyújt. A szolgáltató szerint alkalmazásuk tesztelésre került az Ubuntu és a Linux Mint verziókban. Az alkalmazás más Debian-alapú disztrókon is működhet, de ezeket nem hivatalosan támogatják.
 4. Privát internet-hozzáférés (PIA): Noha ennek a szolgáltatónak a 64 bites Linux disztróira korlátozódik, ez az top 5 listában ez az egyetlen alkalmazás, amely GUI-t kínál, megkönnyítve ezzel a Linux és a VPN első alkalommal történő használatát. Az alkalmazás kompatibilis az Ubuntu 16.04+, Mint 18+, Arch és Debian alkalmazásokkal.
 5. Surfshark: A Surfshark Linux alkalmazásának, amely ezen a listán az alacsony árú vezető, nincs GUI, de a szolgáltató könnyen érthető utasításokat ad annak használatára. Az alkalmazás OpenVPN-t használ, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válasszanak az UDP és a TCP kapcsolat típusa között.

Annak érdekében, hogy rangsoroljam a Linuxhoz használható 5 legjobb VPN-t, fontolóra vettem a következő kritikus tényezőket:

 • Linux alkalmazást biztosít
 • Jó csatlakozási sebességet kínál
 • Erős biztonság és adatvédelem
 • Hozzáférést biztosít a földrajzilag blokkolt tartalmakhoz, például a Netflixhez és a játékwebhelyekhez

Az alábbiakban felsoroltam az öt legjobb VPN-t Linuxhoz:

1. ExpressVPN

ExpressVPN logó

Az ExpressVPN a legjobb választás azoknak a Linux felhasználóknak, akik optimális védelmet keresnek internetkapcsolatuk számára.

A szolgáltató egy natív alkalmazást kínál, amely, bár nincs grafikus felhasználói felülete, logikus és könnyen használható. Kompatibilis az Ubuntu, CentOS, Debian és más disztrókkal.

A szolgáltatóé A csatlakozási sebesség rendkívül gyors, bőséges sávszélességet biztosít az összes online utazáshoz. Ráadásul a szolgáltató soha nem korlátozza az online tevékenységeket sávszélesség korlátozásokkal vagy adatkorlátokkal.

Ezek a gyors kapcsolatok jól védettek a katonai titkosításnak és a megszakító kapcsolónak köszönhetően, amely megakadályozza a kapcsolat megakadályozását az internet-kapcsolat megszakításával, ha az eszköz elveszíti a kapcsolatot az ExpressVPN szervereivel.

Teljes mértékben megbízhatja magánéletét ezzel a szolgáltatóval, mivel a Brit Virgin-szigeteken működő cég nem tárol semmilyen naplót az online tevékenységeihez kapcsolódóan, és a Bitcoin fizetési opciója teljes adatvédelmi lehetőséget biztosít a fizetési információkhoz..

A szolgáltató kiváló választás a film szerelmeseinek, mint például nagyszerű feladat a feloldás feloldásában Netflix, Hulu, BBC iPlayer és egyéb streaming szolgáltatások. Az ExpressVPN emellett csúcstechnikával is feloldja az egyéb geo-blokkolt szolgáltatások, például az online játékok és azok tartalma, valamint más alkalmazások feloldását..

Az ExpressVPN 3000+ szerverrel rendelkezik, amelyek világszerte 94 országban helyezkednek el.

Előnyök

 • Natív Linux alkalmazást kínál
 • Megbízhatóan feloldja a Netflix és más geo-blokkolt szolgáltatások feloldását
 • Kiváló globális szerver lefedettség
 • Gyors csatlakozási sebesség
 • Optimális biztonság és adatvédelem

Hátrányok

 • Csak 3 egyidejű kapcsolat megengedett

LINUX LEGJOBB VPN: Az ExpressVPN a legjobb választás egy VPN szolgáltató számára, ha Linux alatt használja. A szolgáltató app kiváló teljesítményt nyújt, és biztonságát és magánéletét jól védik mind online, mind offline. 30 napos pénz-visszafizetési garancia áll rendelkezésre.

2. NordVPN

NordVPN logó

A NordVPN a # 2-es legjobb VPN, amely a Linux-alapú tevékenységeinek védelmére szolgál natív Linux alkalmazás támogatásának, kielégítő csatlakozási sebességének és a földrajzilag blokkolt tartalomhoz való megbízható hozzáférésnek köszönhetően.

Míg az értékű szolgáltató Linux alkalmazás parancssori vezérlésű, grafikus felület hiányában automatikusan javasolja a parancsokat, amint a felhasználó beírja, az alkalmazás könnyebbé tétele, mint sok parancssori vezérelt alkalmazás esetén, még a Linux és a VPN kezdők számára is.

A NordVPN a legnagyobb csatlakozási sebességet kínálja ebben a listában. A szolgáltató összeköttetései bármilyen módon megkönnyítik a felhasználást, beleértve a 4K HDR videó streamingjét vagy a hatalmas fájlok letöltését is..

Az adatkorlátozások hiánya vagy a sávszélesség korlátozása azt jelenti, hogy az internettel kapcsolatos tevékenységeket soha nem korlátozzák a csatlakozási korlátozások.

A biztonság soha nem kell aggódnia, mivel a NordVPN kapcsolatait 256 bites titkosítás védi, és az alkalmazás védelmet nyújt a véletlen kapcsolóval szemben, valamint lehetőséget arra, hogy eltakarítsák a kapcsolatot, így normál internetes forgalomnak tűnnek..

A VPN szolgáltatás használatakor az adatvédelem szintén jól lefedhető. Az NordVPN semmilyen naplót nem vezet, így soha nem kell aggódnia az online tevékenységeiről, amelyek felbukkannak, hogy megharapja Önt, és a Bitcoin fizetési opció teljes mértékben inkognitóban tartja fizetési adatait.

A NordVPN 60 országban elhelyezkedő 5 100+ szerverből álló globális szerverhálózata kiváló hozzáférést biztosít a tartalomhoz az egész világon.

A szolgáltatónak jó eredményei vannak a streaming szolgáltatások (például a Netflix és mások), a webhelyek és egyéb szolgáltatások feloldásának feloldása terén, amelyeket általában blokkolhatnak az Ön régiójában.

Előnyök

 • Natív Linux alkalmazást biztosít
 • A legjobb csatlakozási sebesség az első ötben
 • Csúcsminőségű biztonság és adatvédelem
 • Kedvező árú

Hátrányok

 • A Linux alkalmazás nem kínál grafikus felhasználói felületet

Legjobb érték: A NordVPN Linux kínálata kiváló biztonságot és globális szerver lefedettséget biztosít az online utazásokhoz. Noha nem a legolcsóbb szolgáltató ebben a listában, kiváló ár-érték arányt kínál a fizetendő árért. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

3. VyprVPN

Mi a legjobb VPN Linux számára 2020-ban?

A VyprVPN a 3. helyet a védelem ezen kavalkádjában a natív Linux alkalmazásának, a széles körű globális szerver lefedettségnek, valamint a biztonság és a magánélet védelmének szilárd része miatt..

A szolgáltató karakter-vezérelt Linux-alkalmazása kompatibilis az Ubuntu és a Linux Mint verzióval. A szolgáltatás nem tartalmazza a Linux alkalmazásokat az alkalmazás oldalán, de az alkalmazásra mutató link itt található.

Nem érhető el grafikus felhasználói felület, de az alkalmazás összes parancsát az alkalmazáson belül megnézheti, ha a parancssorba beírja a „vyprvpn -h” parancsot..

A VyprVPN kapcsolata egyszerűen video streaminghez, játékhoz vagy bármelyik kedvenc Linux-alapú tevékenységéhez vezet.

A szolgáltatás alkalmazás katonai titkosítást nyújt az online utazások védelme érdekében, de nem nyújt védelmet a megszakító kapcsolóval szemben.

A VyprVPN védi az Ön személyes adatait, mivel nem tárol semmilyen naplót az online tevékenységeivel kapcsolatban. Sajnos itt megáll az adatvédelem, mivel a VyprVPN nem fogad el kriptovalutát fizetésként.

A szolgáltatóé 700+ önálló és működtetett szerver jól eloszlik 70 ország között. A szerver birtoklásával és üzemeltetésével a szolgáltató megakadályozza, hogy harmadik felek hozzáférjenek az Ön adataihoz. Ez lehetővé teszi a gyorsabb válaszidőket is, ha problémák merülnek fel.

A szolgáltatás kiváló hozzáférést biztosít a földrajzilag vezérelt tartalmakhoz, ideértve a Netflix-et és más streaming szolgáltatókat, valamint számos webhelyet és egyéb szolgáltatást, amelyeket általában tiltani lehet tőled..

Előnyök

 • Támogatja a Linux alkalmazás támogatását
 • 700+ védett szerver több mint 70 országban
 • Kiváló online biztonság
 • Számos webhely és szolgáltatás feloldása

Hátrányok

 • Drágább, mint sok más VPN-nél
 • Hiányzik egy névtelen fizetési lehetőség

ÖSSZEFOGLALOTT SZOLGÁLTATÓK A HOZZÁADOTT BIZTONSÁGhoz: A VyprVPN átfogó védelmet nyújt a Linux felhasználók számára. Saját tulajdonú és működtetett szerverei újabb biztonsági réteget adnak a kapcsolathoz. 30 napos pénz-visszafizetési garancia áll rendelkezésre.

4. Privát internet-hozzáférés

PrivateInternetAccess logó

A privát internet-hozzáférés (PIA) népszerű VPN-szolgáltató. Ez a lista egyetlen VPN, amely GUI-alapú alkalmazást kínál.

A PIA Linux alkalmazás grafikus felületet kínál, megkönnyíti a kiszolgáló kiválasztását és a csatlakozást. Az alkalmazás interfészével ez a lista a legjobb VPN-opció lehet az első olyan VPN-felhasználók számára, akik nem kedvelik más szolgáltatók alkalmazásai parancssori felületét.

A felhasználók észreveszik, hogy a szolgáltatás elegendő sebességet biztosít streaminghez, játékhoz és bármilyen egyéb, esetleg eszébe jutó online tevékenységhez.

A Privát Internet hozzáférés 256 bites titkosított kapcsolatokat biztosít, és ezek praktikus megszakító kapcsolója védi a kapcsolatot, ha elveszíti a kapcsolatot a PIA-kiszolgálókkal. Rendelkezésre áll: a hirdetésekhez, a nyomkövetőhöz és a rosszindulatú programokhoz használt domainek blokkolása.

A szolgáltató a Bitcoin fizetési opciónak és a rendszernek köszönhetően védi az Ön személyes adatait nem naplózási politika, amelyek az online bűnözők számára biztonságosak a kíváncsi szemtől.

A Private Internet Access globális szerverhálózat lefedi a legkevesebb talajt ebben a körben: 3300+ szerver 52 országban, mindössze 32 országban. Tehát mindenképpen ellenőrizze a PIA szerver lefedettségét, mielőtt rákattint az előfizetésre gombra.

Előnyök

 • Csak az GUI-alapú Linux alkalmazás az első ötben
 • 256 bites titkosítás és megszakító kapcsolókapcsolat-védelem
 • Lehetővé teszi, hogy akár 10 eszköz egyszerre csatlakozzon

Hátrányok

 • A lefedett országok száma jobb lehet
 • Nem feloldja a Netflix és más streaming szolgáltatások blokkolását

A legjobb VPN az első alkalommal: A privát internet-hozzáférés kiváló választás az első alkalommal működő VPN-felhasználók számára, könnyebben használható grafikus felhasználói felületének köszönhetően. A szolgáltató remek védelmet kínál, de a globális szerver lefedettségét javítani kell. 7 napos pénz-visszafizetési garancia áll rendelkezésre.

5. Surfshark

SurfShark logó

A Surfshark megragadta az ötödik és utolsó helyet ebben a felállásban, köszönhetően a Linux alkalmazásának, a gyors kapcsolatoknak és a korlátlan egyidejű kapcsolatoknak..

A szolgáltató karakter-alapú alkalmazása kissé félelmetes lehet az első alkalommal működő VPN-felhasználók számára, de a szolgáltató enyhíti a fájdalmat azáltal, hogy informatív utasításokat nyújt a saját webhelyén, és az alkalmazás beépített súgófunkcióival rendelkezik..

A Surfshark csatlakozási sebessége több mint elegendő lóerőt biztosít az online erőfeszítésekhez.

A biztonsági védelem legmodernebb ezzel a szolgáltatóval 256 bites titkosított kapcsolatokat szolgáltat, amelyek védettek a kapcsolóval.

A magánélet szintén kiemelt prioritást élvez ezzel a szolgáltatással, mivel nem tartanak semmilyen naplót, és elfogadják a Bitcoin-ot, jelentős szolgáltatásukért cserébe.

A szolgáltató globális kiszolgálói lefedettsége az átlag alatt van, több mint 800 szerverrel több mint 50 országban. Ennek ellenére nagy esély van arra, hogy szervereik bármelyik régióban vannak, ahol szemmel tartják.

A Surfshark nagy tapasztalattal rendelkezik a streaming szolgáltatások - például a Netflix, az Amazon Prime Video, a BBC iPlayer és egyéb szolgáltatások - feloldása terén. A VPN nagyszerű munkát végez más szolgáltatások és webhelyek feloldásában is.

Azok a Linux felhasználók, akik más csatlakoztatott eszközökkel rendelkeznek, vagy egy kis vállalkozás vagy egy nagy család tagjai, nagyra becsülik a szolgáltató szolgáltatásait korlátlan egyidejű kapcsolat juttatás.

Előnyök

 • Natív Linux alkalmazás kínál
 • Korlátlan egyidejű kapcsolat
 • Kiváló biztonság és adatvédelem

Hátrányok

 • A globális szerver lefedettség javulást jelenthet
 • A Linux alkalmazásnak hiányzik a többi alkalmazásban található funkció

Tökéletes a nagy felhasználói csoportok számára: A Surfshark natív Linux alkalmazás gyors kapcsolatokat biztosít, amelyek megnyitják a hozzáférést a blokkolt tartalomhoz. A szolgáltató korlátlan párhuzamos csatlakozási támogatása nagyszerű lehet szervezeteknek vagy családoknak. 30 napos pénz-visszafizetési garancia áll rendelkezésre.

Mire képes még egy VPN??

A VPN új IP-címet rendelhet az internetkapcsolathoz, így úgy tűnik, mintha a világ másik részéről csatlakozna. Ez lehetővé teszi a földrajzilag korlátozott tartalmak - például streaming szolgáltatások és játékkiszolgálók - feloldását.

Ráadásul a VPN megvédi Önt is, ha nyilvános Wi-Fi hotspotot használ, amelyben általában nincs semmilyen kapcsolat titkosítás. A kapcsolatvédelem hiánya miatt a nyilvános hotspot-felhasználók vonzó célpontvá válnak a hackerek számára.

Végül a VPN megakadályozhatja, hogy az internetszolgáltató fojtsa a kapcsolat sebességét, amikor bizonyos webhelyekhez vagy szolgáltatásokhoz kapcsolódik.

Használhatok egy ingyenes VPN-t Linux alatt?

A válasz igen, de hajlandó vagyok fogadni, hogy nem lesz elégedett sem a kapcsolat sebességével, sem az ingyenes VPN-szolgáltató által kínált biztonsági és adatvédelmi előírásokkal..

Először vessünk egy pillantást a teljesítményre (vagy annak hiányára), amelyet az ingyenes VPN biztosít. Valószínűleg azt tapasztalja, hogy kapcsolati sebessége nem méri azt a fizetett testvéreik által kínált sebességet.

Sok ingyenes VPN szolgáltató fojtja a felhasználók csatlakozási sebességét. Ezenkívül adatkorlátozásokat vagy sávszélességet is korlátozhat a szabad kapcsolatokra. A VPN használatának egyik oka annak elkerülése, hogy a kapcsolatait az internetszolgáltató fojtja - ellentmondásosnak tűnik, nem?

Ingyenes VPN-szolgáltatáshoz való csatlakozáskor a felhasználóknak várniuk kell a kiszolgálóhoz való csatlakozásra. Miután végre megkaptuk a kapcsolatot egy szerverrel, a szerver kiválasztása néhány kiválasztott szerverre korlátozódhat, ha egyáltalán van választás.

Az „ingyenes” VPN kifejezés téves, mivel továbbra is fizetni kell a VPN-szolgáltatásáért - nem pénzzel, hanem a magánéletével és a személyes adataival..

Sok „ingyenes” szolgáltató pénzt keres naplózni ügyfeleik online tevékenységeit, majd ezeket az információkat eladni a hirdetőknek és más érdekelt felek. Számos ingyenes szolgáltató követési sütiket és hirdetéseket is beilleszt az Ön böngészési munkamenetébe. Ez semmi a magánélet-barát.

Noha az ingyenes VPN-szolgáltatás gondolata vonzó lehet, ne feledje, hogy egy hónapos minőségi VPN-szolgáltatás ugyanolyanba kerül, mint egy Big Mac-étkezés a közeli McDonald's-ban. Ez nem csak ésszerű, hanem az egészségének is jobb.

Mennyire tudom biztonságossá tenni a Linux PC-jem?

Mint minden operációs rendszer, a Linux sem teljesen biztonságos.

Noha a VPN bizonyos védelmet nyújt a hackerek és más, az ön tevékenységeit érdeklő felek ellen, a VPN nem az egyetlen eszköz, amelyet meg kell tartania a Linux biztonsági eszközkészletében..

Egyéb biztonsági eszközök tartalmazhatnak:

 • Antivírus szoftver
 • Tűzfal
 • Anti-rootkit szoftver
 • Biztonságvédő böngésző-kiterjesztések
 • Biztonságos böngésző
 • Jelszókezelő

Következtetés

Ha VPN-t használ a Linux-alapú online munkamenetek védelmére, akkor könnyebben lélegezhet, tudva, hogy személyes adatait, és az online utazások megóvják a kíváncsiskodó szemtől..

A VPN - mint az én választásom, az ExpressVPN - kiváló online biztonságot nyújt, megvédi online és offline adatvédelmét, és nyílt hozzáférést biztosít az online tartalomhoz, amelyhez általában nem fér hozzá..

ExpressVPN logó

További információt vagy előfizetés vásárlását az ExpressVPN webhelyen találja.

A „Penguin Linux”, amelyet az OpenClipart-Vectors a Pixabay licenc alatt licencelt

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

44 + = 45

map