Vizualni vodnik, kako ponovno narediti zasebnost vašega Facebook profila – Pixel Privacy


Contents

Vizualni vodnik, kako ponovno narediti zasebnost svojega Facebook profila

zasebnost na facebooku

Pogosto sem rekel, da če najdete seznam antonimov za besedo "zasebnost", bi bil "Facebook" na vrhu seznama.

Sprijaznimo se, če uporabljate Facebook, verjetno delite več o sebi in svojih zasebnih podatkih, kot bi morali biti.

Facebook je "brezplačno" spletno socialno omrežje. To pomeni, da čeprav vam Facebook ne zaračuna mesečne pristojbine (in najverjetneje nikoli ne bo, v nasprotju s številnimi spletnimi govoricami), od vas vzame nekaj, kar je veliko bolj dragoceno: vaše osebne podatke.

Facebook prodaja osebne podatke, ki jih zbira od vas, svojim oglaševalcem, tako da lahko bolje ciljajo oglase in vas prepričajo, da kupujete stvari. Socialno omrežje je v letu 2016 zbralo 27,64 milijarde dolarjev prihodkov, kar je 7,77 milijarde dolarjev v letu 2013.

Vse to temelji na osebnih podatkih, ki se jih uporabniki storitve odrečejo povsem prostovoljno.

"Ampak, prepozno je zame," slišim, da mnogi od vas pravijo. "Že sem preglobok. Pojdi pomagati drugim, če boš delil mojo zgodbo o gorju. "

Ne tako hitro, Sparky. Za vas še vedno obstaja upanje - in vaša zasebnost.

V tem članku vas bom vodil po številnih načinih, kako lahko svoj Facebook profil ohranite zasebnega od trenutka, ko ga prvič nastavite.

Za tiste od vas, ki uporabljate Facebook in svoje zasebne podatke delite z oglaševalci in izvajalci prevare, vam bom pokazal, kako spet narediti svoj profil zasebnega.

Čeprav je nemogoče popolnoma zakleniti vaš Facebook profil, bom delil nekaj nasvetov, ki vam bodo omogočili, da boste pomembne dele svojega Facebook profila ohranili zasebne, hkrati pa vam omogočali, da uživate v storitvi in ​​ostanete v stiku s prijatelji in družino.

Kakšne vrste informacij zbira Facebook

Preden začnem zaklepati vaš profil, bom prelistal nekaj zanimivih informacij, ki so vključene na Facebook strani o zasebnosti. Ponuja veliko količino informacij o vrsti podatkov, ki jih storitev zbira, kako te podatke uporabljajo za svoje delovanje, kako jih delijo in še veliko več.

Ta del članka bi moral biti dejansko naslovljen, "Kakšne vrste informacij Facebook ne zbira." To bi bil veliko krajši del, verjemite mi.

Količina in vrste informacij, ki jih Facebook zbira o vas, se razlikujejo glede na to, katere storitve in take uporabljate v družbenem omrežju. Če si želite ogledati, kako Facebook vsebuje seznam informacij, ki jih zbirajo, se pomaknite navzdol do dna strani na Facebooku in poglejte v spodnjem desnem kotu povezave »Zasebnost«, kot je prikazano spodaj. Kliknite to povezavo.

Nastavitve zasebnosti na Facebooku

Ko ste na strani o zasebnosti na Facebooku, kliknite prvo povezavo z naslovom: "Kakšne podatke zbiramo?"

Facebook politika zasebnosti

Kot boste kmalu ugotovili, Facebook zbira skoraj vse, o čemer si lahko mislite o vas in o svoji povezavi, in morda nekaj stvari, ki jih niste pomislili. Pojdimo po njej, odsek po poglavje, ali ne??

1

Stvari, ki jih počnete, in informacije, ki jih posredujete

Facebook zbira podatke od vas, ko se prijavite na njihovo socialno omrežje. Zbirajo vaše ime, vaš e-poštni naslov ali telefonsko številko, vaš spol in datum rojstva. To so skoraj vsi podatki, ki jih morate predložiti, ko zaprosite za kreditno kartico prek spleta.

Facebook račun

Ko se prijavite za Facebook, se zbiranje podatkov in rudarjenje začneta resno. Družbeno omrežje zbira podatke o tem, kako uporabljate njihovo storitev, vključno z vrstami vsebine, ki si jo ogledujete in sodelujete, ter koliko časa preživite s to vsebino..

2

Stvari, ki jih počnejo drugi, in informacije, ki jih zagotavljajo

Storitev zbira podatke in vsebino o vas tudi od drugih uporabnikov, na primer, ko delijo fotografijo in vas označijo na njej, vam pošljejo sporočilo ali vnesejo vaše kontaktne podatke.

3

Vaša omrežja in povezave

Facebook prav tako spremlja, s kom ste povezani, naj bo to posameznik ali skupina. Spremljajo, kako komunicirate z njimi in kaj delite z njimi. Prav tako spremljajo kontaktne podatke o osebah, ki jih lahko naložite, vnesete ali uvozite v storitev.

4

Informacije o plačilih

Če storitve Facebook uporabljate za nakupe ali druge finančne transakcije, na primer, ko kupite nekaj v igri ali podarite dobrodelnim ustanovam, zbirajo podatke o posel. Zbrane informacije vključujejo podatke za zaračunavanje, pošiljanje in kontaktne podatke.

5

Informacije o napravi

Izvedejo vse o računalnikih in drugih elektronskih napravah, ki jih uporabljate za dostop do Facebooka. To vključuje operacijski sistem vaše naprave, različico strojne opreme, nastavitve, imena in vrste programske opreme, moč baterije in signala ter identifikatorje naprave.

Tu se vseeno ne ustavi. Zbrani so tudi podatki o trenutni lokaciji vaše naprave, ki jih prejme z uporabo GPS-jevih, Bluetooth in Wi-Fi signalov vaše naprave. Družbeno omrežje zbira tudi podatke o vašem mobilnem operaterju ali ponudniku internetnih storitev, vrsti brskalnika, ki ga uporabljate za dostop do Facebooka, ter vaš jezik, lokalni časovni pas, številko mobilnega telefona in trenutni naslov IP.

6

Informacije s spletnih mest in aplikacij, ki uporabljajo storitve Facebook

Ko kliknete »Všeč mi je« za tretje spletno mesto ali aplikacijo, ki uporablja Facebookove storitve, ali ko za povezavo z njihovimi spletnimi mesti uporabite možnost Facebook Prijava, omrežje zajame informacije s teh spletnih mest in storitev. To vključuje podatke o spletnih mestih in aplikacijah, ki jih uporabljate, kako uporabljate njihove storitve in podatke, ki jih posredujete omenjenemu spletnemu mestu ali aplikaciji.

7

Informacije tretjih partnerjev

Podjetja, s katerimi Facebook sodeluje ali se oglašujejo na Facebooku, na vaš Facebook posredujejo tudi informacije o vaših izkušnjah ali interakcijah z njimi.

8

Facebook podjetja

Družbeno omrežje zbira podatke o vas tudi od podjetij, ki so v lasti ali upravljanju Facebooka. Ta podjetja vključujejo Instagram, Oculus, WhatsApp in številna druga podjetja.

Kako Facebook uporablja podatke, ki jih zbira?

Facebook ne zbira vseh teh osebnih podatkov o svojih uporabnikih samo zato, ker so radovedni. Njihov celoten poslovni model temelji na zbiranju osebnih podatkov o njihovih uporabnikih.

Omrežje pravi, da zbirajo informacije, tako da lahko ustvarijo "privlačne in prilagojene izkušnje" za svoje uporabnike. Še pomembneje je, da vse te zbrane informacije delijo s svojimi oglaševalci in poslovnimi partnerji. (In zberejo lep kos spremembe.)

V družabnem omrežju pravijo, da zbrane informacije uporabljajo za bližnjice in predloge, na primer za predloge, na katere prijatelje označite fotografijo, ki ste jo pravkar objavili. Informacije o lokaciji uporabljajo za predlaganje dogodkov in podjetij v bližini.

Facebook se zdi dovolj odprt za uporabo vaših podatkov za dobiček, saj navajajo številne načine, kako prodajo vaše osebne podatke in statistiko uporabe svojim partnerjem. Priznajo, da ga uporabljajo za prilagajanje oglasov vašim aktivnostim na spletnem mestu. Storitev trdi, da podatke o osebni identifikaciji hranijo kot zasebne, razen če jim ne daste dovoljenja.

Informacije, ki se delijo z oglaševalci, vključujejo uspešnost oglasa stranke, vključno s tem, koliko uporabnikov si je oglas ogledalo ali namestilo aplikacijo po ogledu oglasa.

Demografske informacije, ki ne identificirajo, se pošljejo tudi oglaševalcem. Te informacije vključujejo takšne statistike, kot so spol uporabnika, njihova država izvora ter njihove všečke in nezadovoljstva.

Če vas zanima, zakaj vidite določen oglas ali vrste oglasov, si lahko ogledate svoje nastavitve oglaševanja na Facebooku, da boste lažje razumeli, zakaj vse te oglase dobite za odstranjevanje gliv na nohtih..

Orodja za zasebnost Facebook

Verjeli ali ne, Facebook ima v svojo skupnost dejansko vgrajena orodja za zasebnost, ki so zasnovana tako, da vam pomagajo nekoliko zaščititi vaš spletni profil. Pravim "nekoliko", ker se sprijaznimo: Facebook še vedno želi zbrati osebne podatke o vas, ki jih boste prodali.

Skoraj nobene nastavitve, ki vam jih bom pokazal, so privzeto omogočene, zato če teh nastavitev še niste pogledali in jih spremenili v svojo korist, jih niste zaščitili.

Torej, vkopljemo se in začnite znova narediti zasebni vaš Facebook profil.

1

Nastavitve oglasa

Facebook je namenjen prikazovanju oglasov na podlagi vašega profila, dejavnosti, všečkov in vseh drugih informacij, ki jih lahko pridobijo iz vaše uporabe. Pa poglejmo podrobneje, če omejimo, kaj lahko uporabljajo. Ogledali si bomo razdelek »Vaše nastavitve oglasov« na Facebooku, zato se prepričajte, da ste prijavljeni, in obiščite stran z nastavitvami oglasov..

Facebook

2

Vaše interese

V razdelku »Vaši interesi« na strani z nastavitvami oglasov boste našli številne kategorije, ki jih Facebook uporablja za sledenje vašim zanimanjem. Kategorije v bistvu zajemajo vse, kar bi lahko uporabnika Facebooka zanimalo, in vključuje strani, ki ste jih obiskali, vključno z določenimi blagovnimi znamkami, kot so Starbucks, in splošnimi kategorijami, kot je kava.

Zanimive kategorije vključujejo:

 • lojtra

  Novice in zabava

 • lojtra

  Poslovanje in industrija

 • lojtra

  Ljudje

 • lojtra

  Tehnologija

 • lojtra

  Hobiji in dejavnosti

 • lojtra

  Potovanja, kraji in dogodki

 • lojtra

  Šport in na prostem

 • lojtra

  Nakupovanje in moda

 • lojtra

  Izobraževanje

 • lojtra

  Družina & razmerja

 • lojtra

  Fitnes in wellness

 • lojtra

  Življenjski slog in kultura

 • lojtra

  Vedno priljubljeni "Drugi"

Če kliknete posamezno kategorijo, si lahko med uporabo Facebooka ogledate predmete, za katere ste se izkazali. Družbeno omrežje te podatke uporablja za prilagajanje in ciljanje oglasov, ki jih boste videli med uporabo storitve.

Kot lahko vidimo spodaj, sem med uporabo storitve kliknil povezave in iskal informacije o filmu "Veliki Lebovski". Zato vidim oglase za podjetja ali spletna mesta, ki lahko ponujajo storitve in izdelke, povezane z Lebowskim, vključno z dudeistično vero, pa tudi položene puloverje in vržejo preproge, ki bodo resnično potegnile sobo.

(Zaradi polnega razkritja sem posvečen dudeistični duhovnik. Na voljo sem za poroke, fraje, mitzvah in pogrebe.)

Interesi za Facebook

S klikom na vsako zanimanje si lahko ogledam primere vrst oglasov, ki jih lahko vidim med uporabo Facebooka.

Stran z velikim interesom Lebowski

Med ogledom teh primernih oglasov lahko tudi označim, ali me ta tema še vedno zanima, s klikom na nasmeh ali namrščen obraz označim da ali ne. Facebook se nato seznani s tem odgovorom za odločitev, katere oglase bom videl na spletnem mestu.

Prav tako lahko s kazalcem miške zadržim nad zanimanjem in nato kliknem »X« v kotu zadeve, da ga odstranim iz Facebookovih oglaševalskih izračunov..

Predogled zanimanja za Facebook

3

Oglaševalci, s katerimi sodelujete

Ta razdelek je podoben razdelku »Vaši interesi«. Navaja Facebook oglaševalce, katerim ste dali svoje kontaktne podatke, tiste, katerih spletna mesta ste obiskali ali katerih aplikacije ste uporabljali, in tiste, katerih oglase ste kliknili.

S klikom na eno od teh ikon lahko uporabniki prijavijo slabo izkušnjo s tem določenim oglaševalcem ali skrijejo več oglasov tega oglaševalca..

Interakcija oglaševalcev na Facebooku

4

Vaši podatki

O tebi

Ta razdelek prikazuje, katere osebne podatke, ki jih delite s Facebookom, posredujejo oglaševalcem, ki želijo doseči ljudi, ki izpolnjujejo določene demografske zahteve.

Informacije vključujejo vaš odnos, podatke o zaposlitvi, stopnjo izobrazbe in spol, ki vas zanima.

Facebook stran o tebi

Toplo priporočam, da izklopite skupno rabo vseh teh polj profilov, samo zaradi manj informacij, ki jih delite z drugimi, bolj zaščiteni so ti podatki.

Opomba

Če spremenite nastavitve, navedene tukaj, vplivajo samo na to, katere oglase prikazuje Facebook, ko ste v njihovem omrežju. Ne spremeni, kateri deli informacij so še vedno vidni v vašem profilu.

Vaše kategorije

Kategorije, naštete v tem razdelku, tudi pomagajo oglaševalcem, da ciljajo na občinstvo. Uporabniki so v te kategorije dodani na podlagi informacij, ki so jih posredovali Facebooku, in drugih dejavnosti.

Facebook stran Vaši podatki

Vaša dejanja tukaj bodo določena glede na to, kako se počutite pri Facebooku in njihovih oglaševalcih, ki vedo, da ste igralec na konzoli, da ste ljubitelj več kot ene športne ekipe in drugih splošnih informacij.

Kljub temu, splošno ali ne, to vse pomaga Facebooku in njihovim partnerjem, da vas usmerijo, zato ne pozabite pogledati tega seznama in izbrisati vse, s čimer se ne počutite udobno..

Nastavitve oglasa

Ta razdelek nadzoruje, ali boste videli oglase, ki temeljijo na vaši uporabi spletnih mest in aplikacij, ali se lahko vaše nastavitve oglasov Facebook uporabljajo za prikazovanje oglasov v aplikacijah in spletnih mestih izven Facebookovih podjetij in če lahko oglasi kažejo vašim prijateljem ne glede na to, ali vam je bil izdelek ali storitev všeč ali ne.

Oglasi na podlagi vaše uporabe spletnih mest in aplikacij

Ta nastavitev določa, ali boste videli oglase, ki temeljijo na spletnih mestih in aplikacijah, ki uporabljajo Facebookove tehnologije. Če na primer obiščete spletno mesto profesionalnega športa, ki je tehnološko povezano s Facebookom, boste verjetno videli oglase za izdelke, povezane s športom.

Facebook Ads na podlagi vaše uporabe spletnih mest in aplikacij

Oglasi na aplikacijah in spletnih mestih izven Facebook podjetij

Številni oglaševalci sodelujejo v omrežju Facebook Audience Network, ki je oglasno omrežje, ki oglašuje spletna mesta in aplikacije po spletu in se pojavlja v računalnikih, mobilnih napravah in nekaterih pametnih televizorjih.

Oglasi na aplikacijah in spletnih mestih izven Facebook podjetij

Oglasi v vaših družabnih dejanjih

Ko je to vklopljeno, se bodo Facebook prijateljem prikazovali oglasi na podlagi dejanj, ki jih izvajate, na primer strani, ki so vam všeč ali objave, ki ste jih dali v skupno rabo.

Facebook oglasi s svojimi socialnimi dejanji

Dejanja, ki jih je treba izvesti

Če vas skrbi, ali Facebook uporablja svoje spletne navade za prilagajanje oglasov in vam ni preveč vroče, da bi prijatelji in družina vedeli vse, kar vam je všeč, ko ste na Facebooku, bi vse to izključil . jaz sem.

Nastavitve oglasov na Facebooku

Upravljanje vaše zasebnosti

1

Vaše objave

Privzeto lahko vse objave, ki jih objavite na Facebooku, vidi javnost.

To pomeni, da si lahko vaše objave ogleda vsak, ne glede na to, ali so povezani z vami ali ne. Čeprav to pri mnogih vaših objavah morda ne bo veliko, lahko obstajajo drugi, ki bi jih radi videli le prijatelji. Občasno lahko objavite stvari, za katere želite, da jih vidijo nekateri vaši prijatelji, drugi pa ne.

Če si želite ogledati, kakšna je vaša trenutna nastavitev, pojdite na stran »Nastavitve«. (Kliknite ikono puščice navzdol poleg ikone pomoči v zgornjem desnem kotu vaše Facebook strani.

Nastavitve Facebooka

V meniju Nastavitve kliknite element menija "Zasebnost". V brskalniku se prikažejo nastavitve zasebnosti in orodja, kot je prikazano spodaj.

Nastavitve in orodja za zasebnost Facebook

Najprej si bomo ogledali razdelek »Kdo lahko vidi moje stvari?«.

Kdo lahko vidi vaše bodoče objave?

Na vrhu tega razdelka je nastavitev »Kdo lahko vidi vaše prihodnje objave?« Ta nastavitev omogoča upravljanje zasebnosti tistega, kar delite na Facebooku. Izbrana možnost tukaj bo privzeta za vse prihodnje objave.

Nastavitve zasebnosti na Facebooku

Možnosti so:

 • lojtra

  Javno - Vsakdo, ki je na Facebooku ali ne, lahko vidi objave v javnosti.

 • lojtra

  Prijatelji - Samo tisti uporabniki Facebooka, ki ste jih dodali kot »Friends«, bodo lahko videli vaše nove objave.

 • lojtra

  Prijatelji razen ... - Če kliknete to možnost v meniju, lahko določite, kdo od prijateljev NE bo mogel videti vaših prihodnjih objav.

 • lojtra

  Določeni prijatelji - Ta možnost vam omogoča, da določite edine Facebook prijatelje, ki bodo dovoljeni za ogled prihodnjih objav.

 • lojtra

  Samo jaz - Če izberete to možnost, bodo vaše prihodnje objave videli samo vi; nihče drug ne bo imel dostopa do njih. Zdi se, da to škodi namenu objave na družbenem omrežju, vendar mislim, da bi za to lahko koristili.

Kdo me lahko kontaktira?

Privzeto je nastavljena možnost »Vsi«, kar pomeni, da vam lahko vsak uporabnik Facebooka pošlje prošnjo za prijatelja, zato trenutno prejemate zahteve uporabnikov, ki nimajo nobene povezave z vami..

Ta razdelek uporabnikom omogoča, da določijo, kdo jim lahko pošlje prošnje za prijatelje.

Facebook Kdo me lahko kontaktira

Ker ni možnosti "Nihče", predlagam, da to nastavite na "Prijatelji prijateljev" - vsaj takrat boste imeli nekaj povezave z uporabniki, ki se obrnejo na vas.

Kdo me lahko poišče?

Ta razdelek v meniju Zasebnost določa, kateri uporabniki Facebooka vas lahko pogledajo prek e-poštnega naslova ali telefonske številke, ki ste jo navedli ob prijavi na Facebook. Prav tako nadzoruje, ali se iskalniki zunaj Facebooka lahko povežejo z vašim profilom.

V nastavitvah e-poštne številke in telefonske številke "poglej me" imate na voljo tri možnosti: "Vsi", "Prijatelji prijateljev" in "Prijatelji". Če ne obstaja možnost "Nihče", predlagam "Prijatelji . "To je tako močno, da lahko zaklenete obe nastavitvi.

Facebook Kdo me lahko pogleda

Glede nastavitve »Ali želite, da se iskalniki zunaj Facebooka povežejo s vašim profilom?«, Je odvisno od tega, kaj poskušate doseči s svojim Facebook profilom.

Facebook Kdo me lahko pogleda Nastavitve iskalnikov

Če poskušate pridobiti javnost za svoje podjetje ali projekt ali pa samo poskušate pridobiti svoje ime, dovolite, da se iskalniki povežejo z vašim profilom. Če se samo družite s prijatelji in družino, tega ne dovolite.

Kakor koli že, vaš profil lahko še vedno najdejo uporabniki, ki iščejo prek Facebooka.

2

Časovna premica in označevanje

Facebookove nastavitve časovnice in označevanja nadzorujejo, kdo lahko dodaja stvari na vašo časovnico, kdo lahko vidi stvari na vaši časovnici in katere oznake lahko drugi uporabniki dodajo v objave in fotografije.

Nastavitve časovne premice in označevanja v Facebooku

Kdo lahko doda stvari na mojo časovnico?

V razdelku »Kdo lahko dodaja stvari na mojo časovnico?« Lahko nadzorujete, ali dovolite svojim prijateljem iz Facebooka, da dodajo predmete na svojo časovnico.

Če je to dovoljeno, lahko prijatelji na vaši časovni premici objavijo stvari, kot je pozdrav z veselim rojstnim dnevom, ali pa se bo njihova časovnica prikazala, ko vas bodo označili v objavi. Če nastavite na »Samo jaz«, se vaš račun zaklene in tako dovoli, da se na vaši časovnici prikažejo samo vaše objave.

Tudi v razdelku »Kdo lahko dodaja stvari na mojo časovnico?« Je možnost nastavitve, ali želite pregledati objave, na katere vas prijatelji označijo, preden se pojavijo na vaši časovnici. Če je to omogočeno, boste morali vsako objavo pregledati na svoji Časovnici.

Ta nastavitev nadzoruje samo tisto, kar je dovoljeno prikazovati na vaši časovni premici. Vse objave, na katere ste označeni, bodo še vedno prikazane v iskanju po Facebooku, v News News-u in na drugih mestih v omrežju Facebook.

Kdo lahko vidi stvari na moji Časovnici?

V razdelku »Kdo lahko vidi stvari na moji časovnici?« Si lahko ogledate, kaj bodo drugi videli na vaši časovni premici, kdo lahko vidi objave, na katerih ste bili označeni, in kdo lahko vidi, kaj drugi objavljajo na vaši časovnici.

Tukaj je eno priročno orodje možnost, da svojo časovno premico vidijo tako, kot bi jo videli drugi. Svojo časovnico lahko vidite, kako bi jo videla Facebook javnost ali kako bi jo videl določen uporabnik. To je zelo priročno, ko želite zagotoviti, da imate določene objave skrite z desnega (ali napačnega) nabora oči.

Kako lahko upravljam oznake, ki jih ljudje dodajajo in označujejo predloge?

V razdelku »Kako lahko upravljam oznake, ki jih ljudje dodajajo in označujejo predloge?« Si lahko ogledate oznake, ki jih drugi uporabniki Facebooka dodajo v svoje objave, koga dodati v občinstvo, če ste označeni v objavi in ​​kdo lahko vidi oznako predloge za naložene fotografije, ki "izgledajo kot ti."

Te nastavitve nadzirajo, kdaj in kje vas lahko na Facebooku označite v drugih objavah, razen svojih. To je v veliko pomoč, če nočete ves svet izpostavljati veličini, ki ste jo vi.

3

Blokiranje

Oddelek »Blokiranje« v meniju Nastavitve vam ponuja nabor orodij, ki vam omogočajo dodajanje prijateljev na »Omejeni seznam«, popolnoma blokirajo uporabnika, blokirajo sporočila določenega uporabnika, blokirajo povabila aplikacij in dogodkov, blokirajo aplikacije in blokirajo strani.

Nastavitve blokade zasebnosti na Facebooku

Seznam z omejitvami

Nastavitve seznama z omejevanjem zasebnosti na Facebooku

Seznam z omejitvami omogoča dodajanje prijateljev, ki ne bi smeli videti objav na Facebooku, ki bi jih delili samo s prijatelji. Uporabniki z omejenimi možnostmi bodo še vedno videli stvari, ki so v skupni rabi z javnostjo ali v časovni premici skupnega prijatelja. Še vedno so vidne objave, na katerih so označene. Brez skrbi - vaši prijatelji niso obveščeni, ko so dodani na seznam z omejitvami.

Blokiraj uporabnike

Nastavitve uporabnikov Facebook Block zasebnosti

Ta razdelek omogoča, da popolnoma blokirate druge uporabnike Facebooka. To je priročno za blokiranje nasilnežev, tujcev in tistih, s katerimi ne želite več komunicirati, vendar se vam zdi, da ne bodo namigovali.

Ko so dodani na ta seznam, uporabniki ne morejo objavljati na vaši časovnici, vas vabiti na dogodke ali skupine, začeti pogovor z vami ali vas dodati kot prijatelja.

Blokiraj sporočila

Nastavitve sporočila o blokadi zasebnosti na Facebooku

Ta možnost omogoča blokiranje sporočil in video klicev od vseh, ki jih postavite na seznam. Medtem ko vas ne bodo mogli kontaktirati v aplikaciji Messenger, bodo morda še vedno lahko objavljali na svoji časovni premici ali vas označevali in komentirali svoje objave ali komentarje - razen če so na vašem seznamu z omejitvami posebej blokirani..

Blokiranje aplikacij povabi

Aplikacija Facebook Privacy Block vabi v nastavitve

Ko dodate uporabnika Facebooka na ta seznam, to pomeni, da ne boste več videli prihodnjih zahtev aplikacij tega uporabnika. Če prijatelja še niste dodali na ta seznam in vam pošlje povabilo v aplikacijo, lahko kliknete "Ignoriraj vsa povabila tega prijatelja" povezavo pod njihovo zadnjo zahtevo.

Blokiranje povabi na dogodek

Facebook Blok zasebnosti vabi nastavitve

Če dodate prijatelja na ta seznam, pomeni, da od tega prijatelja ne boste več prejemali nobenega povabila.

Blokirajte aplikacije

Nastavitve aplikacij za blokiranje zasebnosti za Facebook

V tem razdelku lahko dodate Facebook aplikacije na seznam blokov. Ko je aplikacija blokirana, ne more več na noben način vzpostaviti stika z vami ali pridobiti nobenih zasebnih podatkov o vas.

Strani v blokih

Nastavitve Facebookove strani za blokiranje zasebnosti

Vsako ime strani, vneseno tukaj, izgubi pravico do interakcije z vašimi objavami, kot so vaše objave in komentarji, ali do odgovora na vaše komentarje. Prav tako ne boste mogli več objavljati na časovni premici strani ali pošiljati strani. Če blokirate stran, je tudi všeč in razveljavljen.

Nastavitve aplikacije

Meni Nastavitve aplikacij Facebook vam ponuja eno lokacijo, da si ogledate, katere aplikacije uporabljajo vaše Facebook poverilnice za prijavo in katere aplikacije lahko upravljajo z vašimi dovoljenji. Lahko uredite dostop do aplikacij ali izbrišete aplikacije, ki jih ne uporabljate več.

Nastavitve aplikacije za zasebnost v Facebooku

Če zaklenete svoj Facebook profil, toplo priporočam, da pregledate vse aplikacije in natančno določite njihove nastavitve.

Seznam nastavitev za aplikacije je razvrščen po abecednem redu, poiščite pa ga lahko tudi za iskanje določene aplikacije. Če želite urediti nastavitve aplikacije, preprosto s kazalcem miške premaknite nad vnos v seznamu. Nato kliknite ikono »Uredi nastavitve«, ki se prikaže. (Izgleda kot svinčnik.)

Ko kliknete ikono »Uredi«, se vam prikaže seznam informacij, povezanih s Facebookom, ki jih ponujate tej aplikaciji. Takšni podatki lahko vključujejo vaš javni profil, seznam prijateljev, vaš e-poštni naslov in rojstni dan ter dejavnost gledanja videov. Prikazalo se bo tudi, ali lahko aplikacija v vašem imenu objavi na Facebooku in vam pošlje obvestila.

Nastavitve vidnosti in objave občinstva za FacebookNastavitve objave za Facebook

Vsako nastavitev lahko vklopite ali izklopite, tako da vsako možnost nastavite na želeno nastavitev. Na Facebooku sem že vsaj 10 let in bil sem presenečen nad tem, koliko aplikacij sem za dostop uporabil svoje Facebook poverilnice.

Predstavljam si, da sem v svojih bolj naivno-varnostnih dneh nameraval olajšati sledenje prijav, vendar moram priznati, da je bilo veliko "WTF?" (Kakšnih Fudge) trenutkov, ko sem preučeval seznam aplikacij.

Na koncu sem izbrisal 99% pooblastil za aplikacije, s katerimi sem se v preteklih letih strinjal. (Čez nekaj mesecev mine in nisem odkril nobene uporabe pri odstranjevanju dovoljenj.)

Čeprav boste morda potrebovali nekaj časa, da se boste seznamili s seznamom aplikacij, katerim ste dali Facebook poverilnice, je vredno zakleniti tiste, ki jih želite obdržati, in izbrisati aplikacije, ki jih bodisi ne uporabljate ali se ne spomnim, da je bila postavitev v prvi vrsti.

Akcijski koraki

Ogledali smo si kar nekaj nastavitev, ki so povezane z ohranjanjem zasebnosti vašega Facebook profila. Medtem ko boste preiskovali vsako kategorijo in zaklenili določene nastavitve, da bo vaš Facebook profil bolj zaseben, bo morda zamudno, bo na koncu za vaš mirni mir izplačal dividende.

Če želite, da je vaš Facebook profil zaseben, hkrati pa vam omogoča, da uporabite socialne vidike omrežja, ne pozabite narediti naslednje:

1

Vedite, katere informacije Facebook zbira o vas & Kako natančno to uporablja Facebook

Prepričajte se, da natančno veste, katere podatke Facebook zbira o vas in vaših spletnih akcijah. To je pod naslovom: "Če je nekaj brezplačno, potem izdelek prodajate."

Bodite pozorni na to, kaj Facebook počne z informacijami, ki jih zbira o vas in vaših dejanjih. Bodite posebno pozorni na to, s kom delijo informacije.

2

Preberite več o Facebookovih orodjih za zasebnost in kako jih uporabiti za zaščito svojih osebnih podatkov

Seznanite se z orodji, ki jih Facebook ponuja za zaklepanje vaših nastavitev zasebnosti. Ne domnevajte samo, da so vaši osebni podatki zaščiteni pred radovednimi očmi.

3

Nadzirajte, kako vas Facebook spremlja po spletu, katere oglase prikazuje in katere osebne podatke storitev deli z oglaševalci

Če želite ohraniti svoje osebne podatke čim bolj zasebne, potem ne bi smeli biti na Facebooku. Resno pa spremljajte, kako se vaše podatke delijo z oglaševalci. Ni treba, da vas poznajo bolje, kot sami poznate.

Če ne želite večkrat na dan videti oglasov za Squatty Potty, ker ste kliknili napačno fotografijo samoroga, zaklenite Facebook, da vas ne spremlja v drugih delih interneta.

4

Bodite prepričani, da točno veste, kdo bo videl vaše nove objave

To je še posebej pomembno, če so vaše objave nekoliko tvegane in oče Mulcahy vam sledi.

Še huje je, če vse svoje objave pustite na javnem mestu, ker bodo potem vsi - vključno s potencialnimi delodajalci - lahko videli, kaj ste počeli v Las Vegasu. (Kar se tam zgodi, resnično ne ostane tam, če je objavljeno na Facebooku. Ali Twitterju, Instagramu ali ...). Zakleni.

5

Nadzirajte, kdo vas lahko pogleda in kontaktira na Facebooku

Omejite, kdo vas lahko pogleda na »Prijatelji« ali »Prijatelji prijateljev«. To imam nastavljeno na »Prijatelji«. Tujcem ni treba imeti dostopa do vaših osebnih podatkov, tudi če gre samo za fotografijo vas na pomladnem odmoru '04.

In če ne želite, da vam pošiljajo prošnjo za prijatelje, vam pošlje prošnjo za prijatelja, in jo obkljukajte samo na »Prijatelji prijateljev«. Vsaj takrat imate nekaj skupnega..

6

Ustavite zunanje iskalnike od povezave do svojega Facebook profila

Ta nadzoruje, ali lahko vsi v internetu poiščejo vaš Facebook profil prek Googla. Če je vaš profil za podjetja, ga dovolite. Osebno? Ne - držite ga zaklenjenega.

7

Nadzirajte, kdo lahko objavlja na svoji časovnici in kaj vidi na svoji časovnici

Če lahko svojim prijateljem na Facebooku zaupate, da samo na svoji Timeline objavljajo vesele čestitke za rojstni dan in podobno, potem svojim prijateljem vsekakor omogočite. Če imate prijatelje, kot je moj, ki ponavadi sodijo na strani zablode, jo zaklenite pri "Samo jaz."

Izkoristite priročno možnost, da svojo časovno vrstico vidijo javni ali posebni uporabniki Facebooka, tako da lahko stvari ustrezno zaklenete.

8

Preberite, kako lahko pregledate in upravljate z oznakami, ki jih drugi uporabniki dodajo v svoje objave in fotografije

Naj bo ta na kratkem povodcu, da omejite svojo izpostavljenost v spletu.

9

Preberite, kako blokirati uporabnike, sporočila, povabila na dogodke in zahteve za aplikacije

Če imate nekdanje prijatelje, ljubitelje ali golf igralce, s katerimi ne želite več komunicirati na Facebooku, se naučite, kako jih blokirati, kot sem vam pokazal v tem članku. Kot nalašč za tiste nerodne ljudi, ki jih preprosto ne bodo pustili.

Če še vedno želite biti prijatelji, vendar ne morete zdržati, ko vam pošiljajo sporočila, povabila ali zlasti tista oteževalna povabila v igro (ne začnite me), se lahko selektivno odločite, kako lahko komunicirajo z vami.

10

Vedite, katere aplikacije uporabljajo vaše Facebook poverilnice in ustrezno prilagodite nastavitve

Pripravljen sem staviti, da imate več aplikacij, ki ste jim v preteklih letih omogočili dostop do vaših Facebook poverilnic. (To je tako zelo enostavno!) Bodite prepričani, da boste šli po seznamu, ko boste dobili priložnost. Presenečeni boste nad tem, koliko jih je na seznamu. (DELETE! DELETE! DELETE!)

Zakaj ne moremo biti prijatelji?

Občasno se lahko zdi, kot da se s Facebookom ukvarjate z večno igro "Spy vs. Spy."

Vendar pa vam bodo podatki, ki sem jih v tem članku delil z vami, pomagali, da boste na Facebooku povrnili svojo zasebnost. In ko ga boste imeli nazaj, se prepričajte, da ga nikoli ne pustite! (Ali je bilo to preveč 30-ih romantičnih filmov? Ker se je zdelo, da so 30-ih romantični filmi. Ampak odkrito povedano, draga moja, ni prekleto.)

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 9 = 14

map