Kuinka turvallisesti poistaa kiintolevy tai solid-state-asema


Kuinka turvallisesti poistaa kiintolevy tai solid-state-asema

Kiintolevyn kuvake

Tietokoneesi kiintolevy (HDD) ja solid-state-asema (SSD) sisältävät paljon arkaluonteista tietoa. Ajattele tilisi salasanoja, turvaluokiteltuja tiedostoja, henkilökohtaisia ​​tiedostoja, taloustietoja, perhevalokuvia ja sosiaaliturvatunnusta - luettelo on loputon.

Nyt riippumatta siitä, haluatko poistaa vain muutaman vanhan kansion, joka sisältää arkaluontoisia tietoja, vai haluatko myydä laitteen, haluat olla varma, että tiedot ovat ehdottomasti kuolleita ja kokonaan poistettuja.

On kätevää tallentaa tiedot jonnekin tietokoneellesi, mutta joskus on tarpeen poistaa kaikki tietosi, jotta yksityisyyttäsi säilytetään - ja tehdä se turvallisesti. Tekniikan taitava henkilö voi palauttaa suuren osan henkilökohtaisista tiedoistasi, jos et poista niitä turvallisesti.

Vain tiedostojen siirtäminen roskakoriin tai roskakoriin ei tee temppua, vaikka poistaisit tai puhdistat kansion. Käyttöjärjestelmä ei poista tiedostoa kokonaan, vaan poistaa tiedostoviitteen.

Tiedoston tiedot ovat edelleen kiintolevyllä, kunnes vanhalle luodaan uusi tiedosto. Ja silti, tiedot saattavat joskus olla palautettavissa.

Joten, kysymys on: kuinka voit turvallisesti poistaa kiintolevyn tai solid state -aseman?

Tässä oppaassa selitän sinulle tietojen poistamisen hyviä puolia ja vastaan ​​lopulta edellä esitettyyn kysymykseen.

Laitteesi tiedostojen poistaminen

Periaatteessa jokaisella käyttöjärjestelmällä ja laitteella on mahdollisuus poistaa tiedostoja, kuten esimerkiksi valokuvia. Riippumatta siitä, onko sinulla Apple- tai Windows-tuote, molemmilla on samat tietojen poistoominaisuudet.

Nyt kysymys, joka sinulla voi olla: käyttää laitteesi tietojen poistoominaisuutta ei riitä tietojen poistamiseen?

Yksinkertainen ja lyhyt vastaus on: ei.

Jos sanot useimpien laitteiden poistavan joitain tietoja (olivatpa ne sitten kuvia, videoita tai kansioita), lopulta löydät nämä tiedostot äskettäin poistetusta kansiosta, ja se vie kyseisessä kansiossa tilaa hyvin.

Kukaan ei ole yllättävää, käyttöjärjestelmät on suunniteltu tekemään tämä tarkoituksella. Poistettujen tiedostojen siirtäminen tietystä sijainnista toiseen on tarkoitus, koska monet käyttäjät poistavat tiedostot vahingossa.

Sekä Apple että Windows ovat määrittäneet kartat (sijainnit) koneissaan, joihin poistetut tiedostot siirretään. Apple-käyttäjille tämä kansio on nimeltään “Roskakori” ja Windows-käyttäjille kansio ”Roskakori”.

Esimerkiksi, jos haluan poistaa vanhan kansion MacBookin kojelaudalta ja napsauttaa hiiren kakkospainikkeella kansiota ja valita Poista, siirrän kansion vain kojetaulusta roskakoriin..

macOS-kansion poistaminen

Tällaisen keskimieskansion etu ennen tiedostojen tyhjentämistä on se, että jos kansiossa olisi tärkeitä tiedostoja, voisin palauttaa alkuperäisen poiston ja saada tiedostot takaisin.

Kuvittele, jos minulla olisi siellä joitain vanhan koulun valokuvia tai tärkeitä teknisiä lomakkeita työhön. Jos en pystyisi palauttamaan sitä, menettäisin sen pysyvästi.

macOS Roskakori Laita takaisin

Palauttaaksesi kansion, napsautin vain hiiren kakkospainikkeella kansiota ja valitsin ”Pane takaisin”. Jos olisin varma, että halusin poistaa kansion, napsautin vain ”Poista heti”.

Joten, nyt olet valinnut ”Poista heti”. Mutta poistetaanko kansiosi, kuten tiedostossa, pysyvästi koneeltasi? Ei, sitä ei vieläkään poistettu.

Jopa roskakorin tyhjentäminen ei poista tiedostoja lopullisesti, kuten saatat uskoa.

Tietojen palauttamisohjelmat, kuten Steller Phoenix Windows-tietojen palautus, Alsoft DiskWarrior (Mac) tai Kroll Ontrack EasyRecovery on suunniteltu skannaamaan vanhojen kiintolevyosien jäljellä olevat osat, erityisesti aiemmin alustettujen osien läpi. Nämä ohjelmistotyökalut pystyvät yhdistämään kokonaisen kuvan pienillä tiedoilla.

Vaikka tämä ohjelmisto voi olla erittäin kätevä vahingossa poistettujen henkilökohtaisten tai yritystietojen palauttamiseksi, rikolliset voivat käyttää sitä myös saadakseen käsiinsä tietosi.

Tämä tarkoittaa, että Roskakori-kansion tyhjentäminen näyttää hyvältä ratkaisulta (mikä se on), mutta se ei suinkaan ole mahdollisuus poistaa tietosi pysyvästi..

Miksi laitteen alustaminen ei ole tarpeeksi

Muotoiluominaisuus on yksi yleisimmin käytetyistä menetelmistä suurten tietomäärien poistamiseksi kiintolevyltä.

Windows-koneissa muotoilutoiminto tarjoaa kaksi vaihtoehtoa tietojen poistamiseksi kiintolevyltä, mutta kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei ole paras lopullinen ratkaisu tietojen poistamiseen kokonaan..

"Suorita nopea muotoilu" -vaihtoehto ei teknisesti ole kovin erilainen kuin tyhjennä laitteen roskakori. Tällä vaihtoehdolla alustetut tiedot voidaan pelastaa ja palauttaa helposti aiemmin mainitulla ohjelmistolla.

Windows-tietokoneiden muotoilutoiminnolla on mahdollisuus suorittaa täydellinen alustaminen. Tätä prosessia kutsutaan yhdeksi “Write-Zero” -siirtoksi.

”Write-Zero” on tietojen puhdistusmenetelmä, joka korvaa kiintolevyllä olevat tiedot nolla-asteikolla (selvästi).

Tämä tarkoittaa, että ensimmäisen poiston jälkeen jokainen aseman merkki on nolla. Ensimmäisen läpikulun jälkeen menetelmä saattaa kuitenkin korvata olemassa olevat tiedot eri merkillä kuin nolla. Menetelmä ei noudata tavanomaista tapaa tai mallia kirjoitettaessa ylityskortteja.

Write-Zero-passit ovat melko tehokkaita, mutta jälleen kerran, aikaisemmin mainitut tietojen palauttamistyökalut on suunniteltu torjumaan tällaisia ​​menetelmiä ja ne pystyvät koottamaan pienet tietotiedot yhden suuren tiedoston luomiseksi.

Suojatun poiston ohjelmistomenetelmät

Tietojen palauttamiseen käytettyjen ohjelmistojen torjumiseksi markkinoilla on ohjelmistoja, jotka auttavat sinua poistamaan tiedot kiintolevyltä tai SSD-levyltä pysyvästi.

Koska monella eri ohjelmistotoimittajalla on ratkaisuja tiettyyn laitteistoon, käyttöjärjestelmään, versioon jne., Voi olla vaikea löytää oikeaa..

Kiinteän kiintolevyn tai SSD-levyn tiedot voidaan turvallisesti poistaa eri tavoilla. Tässä ovat merkittävimmät:

  • Secure Erase kulkee

  • Tiedoston murskaus

Jokaisella ohjelmistotyökalulla on omat edut ja haitat. Kyse on siitä, kuinka haluat poistaa tietosi, kuinka luotettava poistomenetelmä on ja minkä tyyppiset ohjaimet haluat poistaa..

Esimerkiksi jotkut ohjelmistotyökalut pystyvät tyhjentämään vain kokonaisen aseman kokonaisuudessaan, mutta jos haluat poistaa vain tietyn osan asemasta, saatat tarvita toisen työkalun.

1

Suojattu tyhjennys

Secure Erase pass -menetelmä on erilainen, koska se ei vaadi uudelleenvahvistusta, toisin kuin aiemmin kuvattu Write-Zero -menetelmä.

Tietojen poistamiskomento tulee myös itse asemasta, mikä tarkoittaa, että aseman kirjoitusvirheiden havaitseminen voi estää kaikkien läpikäytävien osien katoamisen, mikä on ylimääräinen turvaominaisuus tietoturvan poiston kannalta.

Suojausominaisuus pystyy havaitsemaan, onko kaikki aseman sektorit korvattu käyttöluvuilla; muuten se saattaa joutua suorittamaan uuden pass-syklin.

tarkoittamalla aseman kirjoitusvian havaitsemista estetään mahdolliset virheet. Tämä tekee suojatun poiston erittäin nopeaksi verrattuna muihin tietojen puhdistusmenetelmiin ja luultavasti tehokkaammaksi.

Secure Erase pass -menetelmän suurin haitta on, että se on hyödyllinen vain, jos haluat tyhjentää aseman kokonaan. Menetelmä ei salli sinun käydä aseman läpi estääksesi tiettyjen tiedostojen ja kansioiden poistamisen pysyvästi.

2

Tiedoston murskaus

File Shredding, digitaalinen silppuri, on ohjelmistotyökalu, joka on suunniteltu tekemään tiedostoista ja kansioista lukukelvottomia. Se on samanlainen kuin tavanomainen fyysinen silppuri, johon olet todennäköisesti tuttu.

Tiedostojen murskaamisen ainutlaatuinen asia on, että voit valita, että silppuaan vain tiettyjä tietoja sen sijaan, että pyyhitään koko asemaa, kuten muut menetelmät vaativat.

Lisätietoja tiedostojen murskaamisesta on "Muut työkalut Windows-kiintolevyn pyyhkimiseen" -osiossa.

Kuinka tyhjentää kiintolevy: vaihe vaiheelta

Jäljempänä selitän, kuinka kiintolevyn tiedot poistetaan kokonaan sekä Apple- että Windows-käyttöjärjestelmän käyttäjille.

Aloitetaan MacOS: lla.

Käyttöjärjestelmä: macOS

Vaikka kiintolevyn poistaminen muotoilun avulla on epävarma tapa Windows-laitteille, se on täysin turvallinen Apple-laitteille, joten tämä on menetelmä, jonka selitän miten.

Poista kaikki tietosi kokonaan iMacista tai MacBookista, käy vain läpi seuraavat vaiheet.

  1. Sammuta laite kokonaan.

macOS Sammuta

2. Käynnistä laite uudelleen pitämällä samalla CMD (komento) ja R-painikkeita samanaikaisesti heti virtapainikkeen painalluksen jälkeen.

Huomautus: on tärkeää pitää CMD + R -näppäimiä ennen kuin kuulet Applen käynnistysäänen. Muuten sinun on aloitettava alusta.

Applen näppäimistö CMD + R

Napsauta näyttöön tulevassa valintavalikossa ”Levytyökalu”.

3. Seuraavaksi avaa pää (sisäinen) levyn pudotusvalikko ja kaksoisosoita kiintolevyä, jonka haluat poistaa. Esimerkissä se on ”WDC WD30EZRX-00MMMB0 Media” -levy.

macOS Disk Utility Erase

Kuvan lähde

4. Kun olet valinnut kiintolevyn, jonka haluat poistaa, siirry näytön yläreunaan. Etsi ja napsauta ”Poista” -painiketta.

5. Seuraavassa ikkunassa sinun on valittava nimi, osiokartta ja muotoilutapa. Napsauta ”Suojausasetukset” valitaksesi muotoilutavan.

macOS Disk Utility -suojausasetukset

6. Vedä ”Suojausasetukset” -näytössä liukusäädintä oikealle. Tällä varmistetaan, että käytetään "turvallisinta" muotoilutapaa.

macOS Disk Security Options

"Suojaisin" -vaihtoehto täyttää Yhdysvaltain puolustusministeriön 5220-22 M -standardit, joten voit olla varma, että kiintolevysi ja SSD-levysi poistetaan turvallisesti.

Vaihtoehto suorittaa 7 passia korvaamaan kiintolevyn tiedot, mikä tekee käytännössä mahdotonta palauttaa, jopa erityisillä palautusohjelmilla.

Kun olet napsauttanut ”Poista” viimeisen kerran, tiedostosi poistetaan. Muista, että tätä poistoa ei voi peruuttaa!

Käyttöjärjestelmä: Windows

Windows-käyttäjillä on enemmän vaihtoehtoja poistaa tietoja kolmannen osapuolen ohjelmistoilla, koska käyttöjärjestelmä itsessään ei tarjoa samoja ominaisuuksia ja suojaustasoja kuin macOS.

Valitettavasti WIndows-laitteiden muotoilutoiminto ei ole turvallisin tapa poistaa tietoja. Voit poistaa hyvän osan tietoista tällä menetelmällä, mutta se todennäköisesti voidaan palauttaa edistyneiden tietojen palautusohjelmien avulla..

Darik's Boot ja Nuke, jota usein kutsutaan nimellä DBAN, on hieno sovellus, jonka avulla voit poistaa kaikki tietosi kokonaan.

DBAN on ollut lohkossa jo useita vuosia, ja se ansaitsee olla tämän luettelon kärjessä. Se on ilmainen, uskomattoman helppokäyttöinen ja toimii täydellisesti.

DBAN: n ainoa haittapuoli on, että työkalu ei ole yhteensopiva poistamaan SSD-levyjä turvallisesti, mutta jos etsit kiintolevyn tietojen poistotyökalua, tämä on sinulle.

Joten suosikki ohjelmistotyökaluni tietojen poistamiseen kokonaan on DBAN. Yksityiskohtaisen selityksen jälkeen luette joitain vaihtoehtoja.

Aloitetaan:

1. Lataa DBAN kautta verkkosivuston latauslinkki.

DBAN-lataus

2. Kun olet tallentanut tiedoston tietokoneellesi, voit joko polttaa DBAN-levyn CD-levylle tai ISO-tiedoston USB-asemaan..

Huomautus:
Rufus on hieno työkalu työn tekemiseen. Se auttaa sinua siirtämään ISO-tiedoston oikein latauskansiosta USB-asemaan, joten DBAN toimii oikein.

Rufus

3. Kytke seuraavaksi USB-laite tai aseta CD-levy asemaan.

4. Käynnistä nyt tietokone uudelleen.

Anna tietokoneesi käynnistyä vain kuten normaalisti. CD-levy tai USB käynnistää DBAN: n automaattisesti. Jos mitään ei tapahdu, jotain meni pieleen edellisessä vaiheessa.

5. Valitse vaihtoehto DBANin päävalikosta.

DBAN-päävalikko

Kuvan lähde

Tärkeä muistiinpano:
DBAN poistaa peruuttamattomasti kaikki valitun kiintolevyn tiedostot ja tiedot. Varmista siis kolminkertaisesti, että olet valinnut oikean aseman!

Voit selata käyttöliittymää näppäimistön avulla, koska hiiren toiminta on poistettu käytöstä.

6. Paina F3 siirtyäksesi DBAN: n pikakomentojen luetteloon.

DBAN-päävalikon vaihtoehdot

7. Valitse seuraavaksi tietojen poistomenetelmäksi DBAN: n suosittelema ”dodshort” -komento.

8. Jatka painamalla F1.

Pikakäskyasetukset DBAN-ohjelmassa

Autonuke, valikossa mainittu menetelmä, on melko sama kuin dodshort. Kaikki muut menetelmät ovat valinnaisia. Esimerkiksi ”nopea” tarkoittaa ”Write-Zero” -menetelmää ja “gutmann” tarkoittaa Gutmann-menetelmää (tämä menetelmä suorittaa tietyn määrän läpimenoja).

9. Valitse poistettava kiintolevy Levy- ja osio-osiosta.

10. Käynnistä tietojen poisto painamalla F10.

Interaktiivinen tila DBANissa

Sinun on annettava tietojen poistoprosessin suorittaa, kunnes se on valmis. Prosessin aikana et voi pysäyttää, keskeyttää tai peruuttaa prosessia.

11. Sitten näet ”DBAN onnistunut” -viestin.

DBAN onnistunut viesti

Tässä vaiheessa tiedot on poistettu kokonaan kiintolevyltäsi. Joten voit seurata heidän ohjeita ”Jatka painamalla mitä tahansa näppäintä” ja käynnistää tietokoneesi uudelleen. (Älä unohda ensin poistaa CD-levyä tai USB: tä).

Voit myös valita muita kolmansien osapuolien ohjelmistosovelluksia, jotka periaatteessa tekevät saman asian. Nämä ohjelmistotyökalut ovat myös yleensä käyttäjäystävällisiä, ja niiden avulla tiedostojen poistaminen pysyvästi on helppoa kenelle tahansa.

Muut työkalut Windows-kiintolevyn pyyhkimiseen

DBAN: n lisäksi tässä on joitain muita suosikki (ja ilmaisia) työkaluni työn tekemiseen:

1

Pyyhekumi

Pyyhetyökalu

Eraser on ilmainen ja avoimen lähdekoodin suojaustyökalu, jonka avulla kaikki arkaluontoiset tiedot voidaan poistaa kokonaan Windowsin kiintolevyltä.

Pyyhekumi on loistava työkalu, koska se korvaa kiintolevyn useita kertoja useilla eri valituilla kuvioilla. Tämä menetelmä varmistaa, että kaikki poistetaan ja silputtuu kiintolevyltä.

Työkalu tarjoaa muutamia hyödyllisiä lisäominaisuuksia (jotka eivät ole niin kehittyneitä). Mutta voit esimerkiksi valita erilaisia ​​tiedostoja, sijainteja ja poistomenetelmiä. Voit myös ajoittaa tiedostojen, laitteen roskakorin tai muun levytilan poistamisen.

Voit ladata viimeisin julkaisu Eraser (2018) heidän lataussivulta.

2

[sähköpostitse suojattu] KillDisk

Aktiivinen @ KillDisk

Kuten [sähköpostisuojattu] KillDiskin verkkosivustolla todetaan:

”Tehokas ja kompakti ohjelmisto, jonka avulla voit tuhota kaikki kiintolevyjen, SSD-levyjen tiedot & USB-levyt kokonaan, sulkematta pois mahdollisuuden poistettujen tiedostojen ja kansioiden palauttamiseen tulevaisuudessa. "

Uskomattoman suuri luku nolla kirjoittaa tämän ohjelmiston suorittamalla kiintolevylle, joka käynnisti KillDiskin, absoluuttiseen taulukkojen kärkeen tietojen poistosektorilla. Työkalulla on melko erilaisia ​​siirtovaihtoehtoja, joilla haluat korvata kiintolevyn.

Se on yhteensopiva Windows XP / Vista / 7/8/10 (32- ja 64-bittinen) ja Windows 2003/2008/2012/2016 -palvelimien kanssa.

Vierailla [sähköpostitse suojattu] KillDiskin verkkosivusto Lisätietoja.

3

FileShredder

FileShredder

Älä mene lankaan vanhan näköisestä suunnittelusta ja yksinkertaisesta käyttöliittymästä, joka on toiminut FileShredderin verkkosivuston kasvona vuodesta 2007.

Vaikka se on yksi alan vanhimmista ohjelmistotoimittajista, se on silti yksi tehokkaimmista ja perusteellisimmista saatavilla olevista tietojen poistotyökaluista (ja se on ilmainen!).

Kaikkien tietojen poistamiseksi työkalu käyttää 5 algoritmia levyn korvaamiseen. Korkean toimitusten laadun, luotettavuuden ja pelkän tehokkuuden ansiosta FileShredder on arvostettu ja tunnettu datanpoisto-ohjelmistotyökalu.

Ja kaikki tämä sisältyy vain 2,3 Mt: n ohjelmistopakettiin.

Lisätietoja osoitteessa FileShredderin verkkosivusto.

Kuinka poistaa SSD

Kiintolevyaseman (SSD) tietojen poistoprosessi toimii hieman eri tavalla verrattuna kiintolevyn tietojen poistamiseen..

Suurin ero on solid-state-aseman rakenteessa ja sen suunnittelussa. Kulumisen tasoitusjärjestelmien perusteet ovat hyvin erilaisia ​​USB-muistitikkuissa kuin kiintolevyissä.

Kulutustaso on tekniikka, jota käytetään pidentämään poistettavien tietokoneiden tallennusvälineiden käyttöikää. Flash-muisti on esimerkki siitä.

Kun haluat poistaa solid-state-aseman tiedot, sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

1

Lue ja noudata valmistajan ohjeita tietojen poistamiseen

Ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisesti käymällä solid-state-aseman valmistajan verkkosivustolla. Yleensä valmistajalla on verkkosivustolla osio, joka on omistettu laiteohjelmiston päivittämiselle ja tehtävien suorittamiselle, kuten ohjelmien poistaminen.

Tämä osa sisältää usein jonkin tyyppisiä valmistajan rakentamia ohjelmistoja, joiden avulla voit poistaa tietoja pysyvästi. Sitä kutsutaan usein ”työkalupakiksi”.

Esimerkiksi:

  • SanDisk-muistivyöhyke

  • SanDisk SSD Toolbox

  • Samsungin työkalut & Ohjelmisto

  • Hashtag

    Intel SSD Toolbox

SSD-tietokonettasi ei ole luettelossa? Käy TweakTownin verkkosivustolla. TweakTown julkaisi kierroksen 8 suosituimmalle solid-state-asemalle.

Solid State Drives -luettelo

2

Lataa ja käytä kolmannen osapuolen tietojen poisto-ohjelmistoa

Jos et edelleenkään pysty poistamaan tietoja SSD-asemastasi ja jos valmistaja ei tarjoa asianmukaisia ​​ratkaisuja, voit ladata kolmannen osapuolen ohjelmiston avuksi.

Enter: PartedMagic

PartedMagic-ohjelmisto

PartedMagic on monia ominaisuuksia monipuolisena kiintolevyn hallintaratkaisuna. Yksi sen vahvoista puvuista on ”Levyn poisto” -ominaisuus. Se toimii sekä kiintolevyn että SSD: n kanssa.

Kuka tahansa on erittäin helppokäyttöinen, koska työkalu ei vaadi kovin paljon teknistä tietoa.

Sinun ei myöskään tarvitse asentaa mitään ohjelmistoja. Työkalu toimii Linux-pohjaisella ohjelmistotiedolla, joka toimii USB-asemalla tai CD-levyllä.

Voit ladata PartedMagicin käymällä heidän lataa sivu. Jos et ole perehtynyt tämän tyyppiseen tietojen poisto-ohjelmistoon, siirry yksinkertaisesti seuraamaan Opas luonut PartedMagic suorittaaksesi ohjelmiston ja poistaaksesi tietosi onnistuneesti.

PartedMagicin ainoa haitta on, että se ei ole ilmainen. Ohjelmisto tulee hintaan 11 dollaria.

Viimeinen keino: Poista tietosi fyysisesti

Kiistatta paras tapa poistaa kaikki tietosi hyvinkin ja varmistaa, että ne ovat täysin menneet, on yksinkertaisesti tuhota asema raa'alla voimalla.

Sanomattakin on selvää, mutta tämä menetelmä on vain vaihtoehto, jos sinulla on oikein päästä eroon asemasta kokonaan prosessissa.

Jos aiot viedä aseman kierrätyslaitokseen, tämä menetelmä on hieno, koska on parempi tuhota asema kokonaan ennen sen tuomista sinne.

Lisäksi tällä vaihtoehdolla sinulla on muutama tapa edetä siinä.

1

Magneetit

Tehokkaat magneetit ovat erittäin tehokkaita tietojen poistamisessa. Pyyhi vain asema magneeteilla tietojen sekoittamiseksi.

Se on tehokasta, koska asematiedot on kirjoitettu magneettisesti, mikä tarkoittaa, että jos sekoitat aseman magneettikenttiä, sekoitat kaikki tiedot.

2

Vasaran aika

Pitääkö minun selittää? Tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä.

Ensisijainen etu on, että voit kääntää 40 oz: n vasarasi asemalle tuhotaksesi kaikki lasilautaset heti.

Toissijainen etu on, että joudut poistamaan päivittäisen turhautumisensi asialle, joka häiritsi sinua asemalla! Minun on myönnettävä, se tuntuu joskus hyvältä.

Huomaa: Ole turvallinen ja käytä suojalaseja ja käsineitä.

3

Ruuvimeisseli

Vähemmän väkivaltainen, mutta erittäin tehokas tapa on ajaa levy erikseen ruuvitaltalla varmistaaksesi, että tuhoat aseman kokonaan.

Asemasta riippuu, mikä erityinen torx-ruuvitaltta sinun pitää irrottaa. Sanoisin, että jossain välillä T4-5 ja T9 tekisivät työn.

Voit myös porata ruuvit hieman suuremmalla voimalla, mutta varmista, että noudatat myös varotoimenpiteitä, jos poistat ne voimalla..

Varmista vain, että asetat osat erillisiin pusseihin, jos viet sen kierrätyslaitokseen, hautaat osat eri paikkoihin tai sirotat ne tuuleen. (Kierrätysvaihtoehto olisi kuitenkin todennäköisesti ympäristöystävällinen.)

Kuten aiemmin mainitsin, nämä viimeisenä keinona menetelmät ovat kuin kahden linnun tappaminen yhdellä kivillä. Voit olla täysin varma, että tiedot poistetaan pysyvästi, jos turvaudut johonkin fyysisistä ratkaisuista.

Tämän lisäksi se on paras tapa lievittää stressiä ja jonkin verran turhautumista.

Katsotaanpa

Kaikkien kiintolevyn tai solid-state-asemien tietojen poistaminen ei ole niin helppoa kuin monet ihmiset ajattelevat. Tietojen poistamiseen tarvitaan melko paljon vaivaa, ja mikä tärkeintä, jotta varmistetaan, että tekniikkaosaavat ihmiset tai IT-ammattilaiset eivät voi palauttaa niitä.

Päivän lopussa et halua, että muut ihmiset snoopisivat vanhoja tiedostojasi ja kansioitasi?

Windows-käyttäjille kiintolevyn alustaminen on hyödyllinen työkalu, mutta se ei välttämättä poista kaikkia tietojasi. Ohjelmistotyökalut, kuten DBAN, ovat paljon tehokkaampia, ilmaisia ​​ja erittäin helppokäyttöisiä!

Applen käyttäjät voivat suorittaa “Poista” -ominaisuuden missä tahansa macOS-laitteessa. Jos pidät parempana kolmannen osapuolen ohjelmistosta, PartedMagic on sinulle sopiva ratkaisu.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa tyhjentääksesi asemasi tiedot turvallisesti. Voit vain vierailla valmistajan verkkosivustolla ja seurata heidän ohjeita tietojen poistamiseksi, tai voit käyttää PartedMagicia, joka on uskomattoman tehokas työkalu SSD-levyn tietojen poistamiseen kokonaan..

Jos haluat olla 100% varma, että tietosi eivät ole palautettavissa ja vapauttaa prosessissa jonkin verran rasitusta: murskaa se!

Varmista vain, että olet turvallinen tuhoamalla kiintolevy / SSD - käytä suojalaseja ja käsineitä!

Tiedätkö muita työkaluja tai menetelmiä? Onko sinulla kysyttävää tässä oppaassa luetelluista menetelmistä, tai et ole varma siitä, mitä ohjelmistoa käytetään laitteeseesi? Kerro siitä alla olevissa kommenteissa.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 3 =

map