Kateri je najboljši VPN za Kitajsko leta 2020?


Kitajska že dolgo poskuša nadzirati dostop svojih državljanov do zunanjega sveta prek interneta.

Kitajska vlada aktivno deluje na tem, da blokira spletna mesta in spletne storitve, ki se nahajajo zunaj njenih meja. Blokirana spletna mesta in storitve vključujejo Skype, Google, Gmail, Facebook, Netflix, Twitter, YouTube in številne druge.

Vlada to doseže z uporabo kombinacije tehnologije in zakonodajnih ukrepov, ki so postali znani kot "Veliki kitajski požarni zid.” Kitajski uradniki uporabljajo Great Firewall za urejanje in omejitev dostopa do spletnih storitev, ki se jim zdijo neprimerne za njihove državljane (ali obiskovalce Kitajske, kar zadeva).

Na srečo, če prebivate ali obiskujete Kitajsko, lahko v svoj spletni arzenal vstavite orodje, ki ščiti vaše spletne dejavnosti pred opazovanjem kitajske vlade. Lahko ga hkrati uporabljate za predor pod velikim kitajskim požarnim zidom, da pridobite dostop do spletnih strani, vsebine in storitev iz zunanjega sveta.

Navidezno zasebno omrežje (VPN) ponuja šifriranje za internetno povezavo, varovanje spletnih aktivnosti v tajnosti, varno pred radovednimi očmi vladnih agentov, oglaševalcev in nesrečnega fanta za sosednjo mizo v kavarni.

V zasebnem omrežju VPN se lahko pojavi tudi, kot da se povezujete z internetom z druge geografske lokacije, kar vam omogoča dostop do blokirane vsebine v drugih delih sveta, ki vam običajno niso na voljo, vključno s storitvami za pretakanje in igralnimi strežniki. (Namig za profesionalce: Vse to deluje tudi v drugih delih sveta.)

V tem članku bom z vami delil 5 najboljših VPN-jev za uporabo na Kitajskem. Ogledali si bomo tudi najpomembnejše dejavnike, ki jih moramo upoštevati pri iskanju prave VPN storitve.

Kako uporabljati svoj VPN na Kitajskem

Upoštevajte, da Kitajska blokira dostop do spletnih strani številnih priljubljenih ponudnikov VPN. Zaradi te blokade je skoraj nemogoče naročiti VPN znotraj kitajskih meja.

Zato vam toplo priporočam prenesite želeno programsko opremo ponudnika VPN prej vstop na Kitajsko.

Če želite zaščititi svoje spletne dejavnosti z VPN, ko ste znotraj kitajskih meja, naredite naslednje:

 1. Naročite se na VPN, ki je najboljši za vaše potrebe.
 2. Namestite ponudnikove aplikacije v svojih napravah.
 3. Prijavite se v VPN.
 4. Izberite strežnik VPN, ki se nahaja zunaj Kitajske in se povežite z njim.
 5. Uživajte v svoji anonimnosti in svobodi na spletu.

Najboljši VPN-ji na Kitajskem

Svoje vrhunske ponudnike VPN sem vodil po obsežnih testiranjih in prišel na seznam 5 najboljših VPN-jev za uporabo na Kitajskem. Če vam primanjkuje časa, je tu kratek povzetek:

  1. ExpressVPN: Na Kitajskem deluje dobro in nudi odlično varnost in zaščito zasebnosti. Odlična globalna pokritost strežnika ponudnika zagotavlja vrhunsko moč za deblokiranje vsebine.
  2. NordVPN: Obupni strežniki tega ponudnika dobro delajo in omogočajo pobeg iz navideznih zaporednih poti na Kitajskem. Njegove dobro zaščitene povezave zagotavljajo veliko hitrosti in vse za primerno ceno.
  3. Surfshark: Deluje na Kitajskem in zagotavlja odlično moč za odblokiranje blokiranih storitev, kot so Netflix in druge.
  4. VyprVPN: Šifrirni protokol Chameleon ponudnika ponudnika še naprej ponuja zanesljiv način preletavanja kitajskega "Great Firewall".
  5. ZasebnoVPN: Ta ponudnik še naprej dobro deluje od znotraj Kitajske, zahvaljujoč načinu »Stealth«, ki dodaja plast zamračenosti povezav uporabnikov..

Pomembna opomba: Za opredelitve zaščitnih funkcij, kot sta zaščita IPv6 ali prikrivanje povezave, glejte "Slovarček varnostnih pogojev VPN" na dnu članka.

Ocenil sem in uvrstil med najboljših VPN-jev za Kitajsko po naslednjih merilih:

 • Ne ima sedeža na Kitajskem
 • Varnost in zaščita zasebnosti
 • Hitre povezave z neomejeno pasovno širino in brez omejitev podatkov
 • Številke strežnikov globalnega omrežja
 • Pomoč strankam
 • Podpora za lastne aplikacije

Tu je mojih prvih 5 izborov za najboljše VPN-je, ki jih lahko uporabljamo iz Kitajske.

1. ExpressVPN

Logotip ExpressVPN

ExpressVPN je najboljša ponudba za zanesljivo zaščito VPN pri povezovanju znotraj kitajskih meja.

Ta ponudnik VPN na Britanskih Deviških otokih ne hrani nobenih dnevnikov povezane z spletnimi dejavnostmi njihovih uporabnikov. Z uporabo e-poštnega naslova za enkratno uporabo in plačevanjem z Bitcoin lahko učinkovito obdržite podatke o plačilu naročnine brez beleženja zgodovine.

Podjetje prevleče povezave svojih uporabnikov s plastjo vojaškega šifriranja in ga dodatno zaščiti s stikalom kill in zaščito pred uhajanjem IPv6..

Hitre povezave so ime igre s programom ExpressVPN, podatkovnih omejitev in omejitev pasovne širine pa ni nikjer mogoče najti.

Express ima več kot 3000 strežnikov, stacioniranih v 94 državah, ponuja veliko moči za odklepanje vsebine. Ti strežniki uporabljajo skupne naslove IP, ki povečajo vašo anonimnost.

Nedavno dodana funkcija »TrustedServer« hrani vse občutljive podatke v RAM-u in jih nikoli ne zapiše na trdi disk strežnika. To zagotavlja, da se ob ponovnem zagonu strežnika zbrišejo vse informacije na strežniku.

Ponudbe za podporo strankam tega ponudnika so najboljše v podjetju 24/7 klepet s podporo, e-poštna podpora, sistem za sledenje vstopnic in težavna baza znanja.

ExpressVPN ponuja aplikacije za platforme Android, Windows, macOS, iOS, Linux, BlackBerry, Amazon Fire in Chromebook. Zaščita brskalnikov je na voljo za platforme Chrome, Safari in Firefox.

Uporabniki z nezdružljivimi napravami ali tisti, ki potrebujejo več kot 5 sočasnih povezav z eno prijavo, lahko uporabljajo celovite zmogljivosti usmerjevalnika za zaščito vsake povezane naprave z ene točke dostopa.

Prednosti:

 • Izjemna zaščita zasebnosti in varnosti
 • Hitre povezave, brez omejitev podatkov
 • Izčrpna podpora za aplikacije in usmerjevalnike
 • Vrhunska podpora strankam
 • Izjemna globalna pokritost strežnika

Slabosti:

 • Dražje od mnogih drugih ponudnikov

NAJBOLJ VPN ZA KITAJSKO: ExpressVPN je najboljša možnost za zaščito spletnih dejavnosti pred radovednimi očmi, medtem ko ste na Kitajskem. Ponudnik ponuja tudi odlično moč za odblokiranje vsebine, zahvaljujoč široki pokritosti s svetovnim strežnikom. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

2. NordVPN

NordVPN Logotip

NordVPN je odličen način za predor pod kitajskim "Great Firewall". Ponudnik, ki je cenovno ugoden, odpira dostop do pretočnih storitev, kot sta Hulu in Netflix.

Ta panamska storitev VPN ne vsebuje dnevnikov, kar pomeni, da tudi če bi kitajska vlada zaprosila za ogled zapisov o vaših spletnih potovanjih, je ne bi bilo treba ničesar obrniti. Možnost plačila z Bitcoin zagotavlja zasebnost vaših podatkov o plačilu.

Vojaško šifriranje, zaščita stikala ubijanja, dvojni VPN in zakrčeni strežniki pomagajo skriti uporabo VPN-ja. Ponudnik ponuja tudi možnosti blokiranja oglasov in zlonamerne programske opreme.

NordVPN HD povezave, ki omogočajo pretakanje nikoli niso omejene z omejitvami podatkov ali omejitvami pasovne širine.

Z več kot 5200 strežniki, nameščenimi v 60 državah, NordVPN ponuja veliko moči za odklepanje vsebine, ne glede na to, kje se nahaja vaš željni objekt. Ponudnik uporablja skupne IP-je za povezave svojih strank in doda ponudbe anonimnosti ponudnika.

Podpora za stranke je pri NordVPN ključna, saj storitev ponuja bazo znanja, ki jo lahko iščete, podporo po e-pošti in podporo za klepet v živo.

NordVPN vas je pokril z aplikacijami za naprave Android, iOS, macOS, Windows, Android TV, Linux in Amazon Fire. Razširitve brskalnikov so na voljo za platformi Firefox in Chrome.

Če uporabljate naprave, ki niso na zgornjem seznamu, ali pa potrebujete več kot 6 hkratnih povezav, lahko uporabite združljivost ponudnika z vrhunskim usmerjevalnikom..

Prednosti:

 • S sedežem zunaj Kitajske
 • Več kot 5200 strežnikov v 60 državah
 • Na voljo so prikriti strežniki
 • Odlična podpora za več platform
 • Nizka cena

Slabosti:

 • Aplikacija iOS ima težave z "Great Firewall"

PRORAČUNSKO PRIJATELJSKO VPN ZA KITAJSKO: NordVPN nudi odlično zaščito VPN po ceni, ki je ponavadi ena najnižjih. Ponudnik z nizko ceno, a visoko stopnjo storitve zagotavlja odličen donos naložbe. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

3. Surfshark

Logotip SurfShark

Surfshark nudi zanesljivo varnost, medtem ko ste na Kitajskem, in lahko nudi zaščito na toliko naprav, kot želite, ne glede na to, koliko imate dostop do.

Surfshark, ki deluje na Britanskih Deviških otokih, ne vodi nobenih zapisov o spletnih uporabnikih svojih uporabnikov. Možnost plačila z Bitcoin zagotavlja zaščito podatkov o plačilu naročnine.

Surfshark prav tako odlično zaščiti povezave svojih uporabnikov pred opazovanjem s strani kitajske vlade, saj nudijo šifriranje na vojaški ravni, pa tudi kill stikalo, puščanje DNS in zaščita pred blokiranjem oglasov.

Ta ponudnik odlično opravi deblokiranje pretočnih storitev in njihove hitrosti povezave lahko enostavno prenesejo HD pretoke, ki jih te storitve ponujajo. Zaradi pomanjkanja omejitev podatkov in omejitev pasovne širine prihaja vaša najljubša zabava.

Medtem ko je pokritost Surfsharkovega globalnega strežnika (več kot 500 strežnikov v 50+ državah) zgolj povprečna, ponudnik ponuja dovolj dostojen dostop do vsebine zunaj kitajskih meja.

Če imate težave, je klepet s podporo 24/7 v živo samo en klik. Na voljo sta tudi razdelek s pogostimi vprašanji o podpori / knjižnica in obrazec za predložitev vozovnice za podporo.

Ponudnik ponuja domačo podporo za aplikacije za iOS, Android, Linux, Windows, macOS ter platforme tabličnih računalnikov Amazon Fire TV in Fire. Na voljo so tudi razširitve brskalnika Firefox in Chrome.

Zahvaljujoč velikodušnemu Surfsharku lahko kadar koli povežete vse želene naprave neomejene hkratne povezave politika.

Prednosti:

 • Ponuja dostop do številnih pretočnih storitev
 • Neomejene hkratne povezave
 • Odlična zaščita zasebnosti in varnosti

Slabosti:

 • Pokritost globalnega strežnika je zgolj povprečna
 • Funkcija za klepet s podporo v živo ni vedno na voljo

PERFEKT ZA VELIKE SKUPINE: Če spadate v veliko družino, imate majhno podjetje ali celo delite stanovanje z 10 drugimi spletnimi uporabniki, je Surfshark zaradi svoje neomejene uporabniške politike odlična VPN možnost. 30-dnevna garancija za vračilo denarja naredi preizkus ponudnika brez tveganja.

4. VyprVPN

vyprVPN-logo

VyprVPN ima po vsem svetu veliko lastnih in upravljanih strežnikov, ki zagotavljajo hitre povezave in zanesljiv dostop do sveta na drugi strani Velikega požarnega zidu.

Ta švicarski ponudnik VPN sledi strogi politiki brez zapisov. Vendar ne nudijo možnosti plačila s kriptovalutami, ki bi nekega dne lahko ogrozila vaše podatke o plačilu.

VyprVPN na svojih povezavah zagotavlja varnostne trditve, ki zagotavljajo vrhunsko šifriranje, pa tudi zaščito pred preklopom, samodejno ponovno povezavo in zaščito pred puščanjem DNS. Možnost OpenVPN "Chameleon" ščiti vašo VPN aktivnost pred zaznavanjem zmožnosti pregleda globokega paketa Great Firewall.

VyprVPN ima v sedmih državah po svetu več kot 700 lastnih in upravljanih strežnikov. Z lastnikom in upravljanjem vseh njegovih strežnikov, VyprVPN drži nobene tretje osebe stran od vaših informacij.

VyprVPN ponuja svojim uporabnikom sprotno podporo s 24/7 klepetom podpore v živo, podporo po e-pošti in knjižnico dokumentov s podporo za iskanje.

Naprave Android, Amazon Fire, iOS, macOS in Windows uživajo domačo podporo aplikacij iz programa VyprVPN. Na žalost od ponudnika ne prihaja nobena ljubezen do razširitve brskalnika.

Če potrebujete zaščito za druge vrste naprav ali če omejitev 3 sočasne povezave VyprVPN ni dovolj, lahko izkoristite odlično združljivost usmerjevalnika storitve..

Prednosti:

 • Zanesljive povezave, zaščitene pred kameleonom
 • Stroga politika brez zapisov
 • Je lastnik in upravlja vseh 700+ strežnikov

Slabosti:

 • Cene višje od večine drugih VPN-jev
 • Ni možnosti plačila s kriptovalutami

DODATNA VARNOST: Lastne in upravljane strežniške kmetije VyprVPN in njegova funkcija zapuščanja povezave Chameleon OpenVPN nudijo dodatno zaščito za vas in vaše dragocene podatke. Na voljo je 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

5. ZasebniVPN

Logotip PrivateVPN

Zanesljive, dobro zaščitene povezave so zaščitni znak PrivateVPN.

Švedski PrivateVPN spušča vaše internetne nasvete tako, da sledite a stroga politika brez zapisov. Podatke o plačilu hranijo tudi anonimne s sprejemom Bitcoina.

Hitro povezave PrivateVPN lahko prinesejo vašo najljubšo vsebino in nobene omejitve podatkov ali omejitve pasovne širine ne bodo nikoli ovirale vaših dejavnosti.

Vojaško šifriranje vaše dejavnosti ohranja tajno. Zaščita pred puščanjem IPv6 in DNS ter priročna funkcija za samodejno ponovno povezavo vas varujejo v spletu. Ponudnik je "Stealth VPN"Funkcija prikrije vaš VPN promet kot običajni HTTPS promet, da skrije uporabo VPN.

Ta ponudnik ima dobro evidenco o deblokiranju vsebine iz Netflixa, Huluja in drugih pretočnih storitev, njihove hitrosti povezave pa pomenijo, da se bo šov začel pravočasno.

Seveda, 150+ strežnikov ni skoraj toliko strežnikov, kot jih ponujajo drugi ponudniki, vendar so dobro razporejeni, razpršeni med 60+ državami po vsem svetu. Skupni IP naslovi pomagajo zaščititi anonimnost uporabnikov.

PrivateVPN ponuja klepet s podporo v živo, vendar na žalost ni na voljo ves čas. Obrazec »Pišite nam« je na voljo, ko je pomoč v živo izklopljena, oddelek za pogosta vprašanja pa vsebuje nekaj koristnih informacij. Če imate težave z nastavitvijo ali potrebujete pomoč, edinstven funkcija oddaljene pomoči Na voljo.

Podpora za nativne aplikacije je tudi nekoliko omejena, vendar je PrivateVPN pokrit z velikimi 4 (iOS, Android, macOS in Windows), njihova podpora usmerjevalnikom pa lahko zaščiti preostale. Naenkrat je na storitev mogoče povezati do 6 naprav hkrati.

Prednosti:

 • Hitre, dobro zaščitene povezave
 • Do 6 hkratnih povezav
 • Na voljo je oddaljena pomoč

Slabosti:

 • Majhno število strežnikov
 • Podpora za več platform mora izboljšati

DOBRODOŠLI Ventilatorji: PrivateVPN zagotavlja hitre, dobro zaščitene povezave, ki so kot nalašč za pretakanje. Resnično potrebujejo več strežnikov, vendar strežniki, ki jih imajo, so strateško locirani. Na voljo je 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Besednjak varnostnih pogojev VPN

Tu je nekaj preprostih razlag za različne varnostne funkcije, ki jih ponujajo VPN-ji.

Samodejna ponovna povezava: Samodejna ponovna povezava je funkcija VPN, ki samodejno ponovno poveže vašo napravo s strežnikom VPN, če je bila povezava predčasno prekinjena.

Zamenjava povezave: Postopek, ki uporablja posebne povezave OpenVPN, katerih namen je skriti dejstvo, da uporabljate VPN, in olajšati izogibanje internetnim omejitvam.

DNS zaščita pred uhajanjem: Ko v naslovno vrstico svojega brskalnika vnesete naslov spletnega mesta (izberite ga iz zraka, www.pixelprivacy.com), se naslov pošlje strežniku DNS. Nato strežnik poišče IP naslov za ime domene tega spletnega mesta. Zahteva se nato preusmeri na ustrezen naslov strežnika in spletno mesto se naloži v vašem brskalniku.

Če vašo zahtevo DNS obravnava DNS strežnik vašega ponudnika internetnih storitev namesto DNS strežnika VPN, se to šteje za "puščanje" in vaše spletne aktivnosti lahko spremljate. Preberite več o puščanju DNS.

Dvojni VPN: Funkcija, ki dvakrat šifrira vaše podatke, da jih bolje zaščitijo. Vaši podatki so šifrirani na strežniku VPN, nato pa so usmerjeni prek drugega strežnika VPN za drugi krog šifriranja, preden so končno preusmerjeni na vaš cilj.

IPv6 zaščita pred uhajanjem: IP naslovi so niz številk, ki identificirajo vašo napravo in njeno lokacijo v drugih napravah v internetu. Ker se število naprav, ki se povezujejo na internet, dnevno narašča, trenutni obseg naslovov IPv4 hitro izčrpava. IPv6 naslovi, ki omogočajo širši obseg naslovov, so rešitev težave.

Ker so naslovi IPv6 nedavni razvoj, lahko pride do težav z združljivostjo, ki včasih povzročijo, da naslovi IPv6 puščajo. Zaradi tega je za ponudnika VPN pomembno, da se zaščiti pred uhajanjem naslova IPv6 zunaj tunela VPN.

Zaščita pred stikalom: Če vaša povezava s strežnikom VPN predčasno pade, lahko svojo lokacijo in vaše spletne dejavnosti izpostavite zunanjim opazovalcem. Stikalo za prekinitev samodejno prekine vašo napravo z interneta in prepreči, da bi bile vaše dejavnosti in lokacija izpostavljeni.

Je brezplačna VPN dobra možnost za uporabo na Kitajskem?

Medtem ko ne morem pomisliti na noben primer uporabe, kjer bi priporočil "brezplačen" VPN, bi bil odpuščen, če ne bi poudaril, kako nevarno bi bilo lahko poskusiti z uporabo brezplačnega ponudnika VPN v močno omejenem okolju, kot je bilo najdeno na Kitajskem.

Brezplačni VPN ima zelo malo možnosti, da bi prelisičil kitajski požarni zid. Tudi če je imel brezplačni VPN priložnost, da to stori, preprosto ne nudijo varnosti, ki jo plačuje storitev.

Ugotovili boste, da kar nekaj "brezplačnih" VPN-jev zasluži denar tako, da spremljajo spletna potovanja svojih uporabnikov, jih shranijo in nato dajo na voljo za prodajo oglaševalcem, tržnikom in drugim.

Če je ponudnik VPN-ja pripravljen prodati vaše podatke najvišjemu ponudniku, se verjetno ne bodo preveč uprli, če jih bo kitajska vlada pritisnila za dostop.

Medtem ko smo o tej temi, je treba tudi opozoriti, da veliko brezplačnih ponudnikov VPN tudi vbrizga sledenje piškotkom in oglasom v njihove seje brskanja po spletu.

Brezplačni VPN-ji so lahko tudi neprijetni, saj boste morda prisiljeni sedeti v čakalni vrsti z drugimi uporabniki, dokler se vam ne dovoli povezava s strežnikom. Ko boste lahko vzpostavili povezavo, boste verjetno ugotovili, da je izbira vašega strežnika omejena, če vam je sploh dovoljena izbira.

Omejitve se tu ne končajo. Brezplačni ponudniki lahko tudi dušite svojo povezavo, uvedete omejitve pasovne širine in celo postavite mesečne omejitve podatkov na vašo uporabo VPN!

Zakaj potrebujete VPN na Kitajskem?

Freedom House daje Kitajski skupno oceno interneta za leto 2018 88/100 (0 = najbolj brezplačno, 100 = najmanj prostega), kar je eno točko slabše kot leto prej. To je "Ni zastonj"Na lestvici ocene svobode.

Kitajsko je bilo že četrto leto zapored najslabši kršitelj internetne svobode na lestvici Freedom on Net.

Kitajska vlada rutinsko blokira dostop do aplikacij, spletnih strani in storitev, ki se nahajajo zunaj kitajskih meja. Prav tako blokirajo lokalna spletna mesta in storitve, če ne upoštevajo pravil vlade.

Junija 2017 je na Kitajskem začel veljati nov zakon o kibernetski varnosti. Novi zakon povečana cenzura zahteve, pooblaščeno lokalizacijo podatkov in internetna podjetja zavezala, da vladnim agencijam pomagajo pri preiskavah.

Raven svobode interneta se je v državi zmanjšala zahvaljujoč novemu zakonu, ki je povečal represivne omejitve spletnih dejavnosti in obremenilne finančne obremenitve medijev, tehnoloških podjetij in blogerjev.

Sredi leta 2017 je vlada sprejela nove ukrepe, s katerimi je omejila dostop do orodij, ki uporabnikom omogočajo izogibanje filtriranju in blokiranju vsebine. Vlada je Apple naročila, naj iz kitajske različice App Store odstrani vse aplikacije za navidezno zasebno omrežje. (Uporabniki pa lahko še vedno dostopajo do aplikacij VPN tako, da spremenijo svojo regijo v nastavitvah App Store.)

V letu 2017 so oblasti aretirale aktiviste in novinarje ter jih dalj časa zadrževale za delovanje spletnih strani, povezanih s civilno družbo in človekovimi pravicami. Vsaj ena oseba je bila preganjana in poslana v zapor.

VPN omogoča uporabnikom, da svoje spletne dejavnosti varno skrivajo tako, da ohranijo povezavo v tunel šifriranja, zagotavljanje, da vlade in druge zainteresirane strani ne morejo zaznati, kaj uporabnik počne med spletom. To je še posebej priročno v preveč restriktivni državi, kot je Kitajska, kjer objava v družabnem omrežju lahko privede do zapora.

Spletna mesta in storitve, ki se nahajajo zunaj Kitajske, so prav tako blokirana ali pa je njihova vsebina močno filtrirana. VPN omogoča uporabnikom, da se izognejo zaporam cest, ki jih je postavil Great Firewall, in jim omogočajo dostop do novic iz prostega sveta.

Kako Kitajska cenzurira internet?

Kitajska vlada uporablja tisto, kar je splošno priznano kot najbolj izpopolnjeno internetno cenzorsko orodje, danes na voljo Veliki kitajski požarni zid (GFW).

Veliki požarni zid je kombinacija tehnologije in zakonov, ki jih uporablja kitajska vlada urejajo domači dostop do interneta.

V vladnem dokumentu iz leta 2017 je razvidno, da je bilo med letoma 2015 in 2017. blokiranih več kot 13.000 spletnih strani. Najbolj cenzurirane teme so bile prelomne novice o zdravju in varnosti, medijska cenzura, kršitve vladnih uradnikov, zunanje zadeve, aktivizem civilne družbe in ugled komunista stranka ali uradniki.

Na Kitajskem je blokiranih več socialnih medijev in sporočilnih platform, med drugim Facebook, Google, YouTube, WhatsApp, Tumblr, WordPress, Instagram, Skype in mnogi drugi.

Številne storitve, ki jih ponuja Google, so tudi blokirane. Ti vključujejo Google Zemljevide, Prevajalnik, Koledar, Google Analytics in drugo. Netflix je tudi blokiran, čeprav obstaja možnost dostopa do ameriške Netflix na Kitajskem.

Kako povečati svojo spletno zasebnost na Kitajskem

Ne morem dovolj poudariti, da morate namestiti aplikacijo VPN prej obisk na Kitajskem. Kitajska vlada je blokirala spletna mesta večine ponudnikov VPN in odstranila aplikacije VPN iz večine trgovin z aplikacijami.

Tudi, če je mogoče, Toplo priporočam, da se naročite in namestite več VPN-jev.

Medtem ko VPN-ji v tem top 5 navajajo vsa dela iz notranjosti Kitajske v času tega članka, se med storitvami VPN in kitajsko vlado neprestano spopadajo nazaj in nazaj. Vsak ponudnik VPN se sooča s periodično nezmožnostjo dela znotraj države.

Poleg tega, ko ste v kitajskem zračnem prostoru, naredite naslednje, preden se povežete s svojim najljubšim VPN.

Vklopite vse varnostne funkcije, ki jih ponuja ponudnik ponudnika VPN. Vklopite zaščito stikala za ubijanje, samodejno ponovno povezavo, zakrivitvene funkcije, funkcije „kodranja“ in katero koli drugo funkcijo, ki bo pripomogla k temu, da bodo vaša spletna potovanja ostala brez opazovanja in skriti dejstvo, da uporabljate VPN.

Drug način za povečanje anonimnosti je izogibanje dostopnim mestom Wi-Fi. Uporabite tudi šifriranega ponudnika e-pošte in morda prenesite varen brskalnik, na primer Tor.

Opomba o uporabi razširitev brskalnika VPN

Številni ponudniki VPN ponujajo razširitve brskalnika za uporabo s platformami brskalnikov Chrome, Firefox in Safari. To uporabnikom omogoča hitro zaščito sej brskalnika pred opazovanjem.

Ko uporabljate razširitev brskalnika, to ne pozabite medtem ko razširitev učinkovito ščiti delovanje brskalnika, vse druge aplikacije in storitve, ki se izvajajo v vaši napravi in ​​uporabljajo internet, so odprte za spremljanje. To vključuje aplikacije za pretakanje, skupno rabo datotek P2P, sporočanje in katero koli drugo aplikacijo, ki se poveže z internetom.

Če samo uporabljate svoj brskalnik, da hitro preverite svojo kreditno kartico ali bančne podatke ali hitro kupite nekaj na Amazonu, vsekakor uporabite razširitev brskalnika svojega VPN-ja.

Če pa nameravate uporabljati svojo napravo in več aplikacij, povezanih z internetom, vedno uporabljajte domačo aplikacijo VPN, da zaščitite VSE vaše spletke.

Ali so VPN-ji zakoniti na Kitajskem?

Čeprav zasebnost Pixel močno priporoča uporabo VPN-ja za zaščito internetne povezave, ne glede na to, kje se nahajate, vam svetujemo tudi, da bodite pozorni pri uporabi VPN-ja v zelo omejevalnih državah, kot je Kitajska.

Kitajska vlada je pred kratkim začela kaznovati posameznike, ujete z uporabo VPN.

Kitajski državljan Zhu Yunfeng je bil zaradi uporabe nelicencirane aplikacije VPN kaznovan z 1 000 RM (145 USD). Zhu je bil preganjan po zakonu iz leta 1997, ki prepoveduje dostop do "tujega interneta" brez dovoljenja. Vlada prav tako zmanjšuje ponudnike VPN, ki poskušajo upravljati storitev VPN brez uradne odobritve.

Upoštevajte to pred uporabo VPN-ja na Kitajskem.

Za kaj lahko uporabim VPN?

Razkrili smo, kako je VPN najboljši način, da zaščitite svoje spletne dejavnosti pred opazovanjem in odprtim dostopom do vsebine, ki običajno ni na voljo na Kitajskem. Toda orodje ponuja tudi druge koristne prednosti.

VPN lahko pomaga tudi preprečiti, da bi vaš ponudnik internetnih storitev (ali vlada) preprečil povezavo povezav, bodisi na Kitajskem ali drugje, samo zato, ker poskušate dostopati do neodobrenih spletnih mest in storitev.

VPN je prav tako primeren za shranjevanje spletnih dejavnosti - na primer plačevanje računov, bančništvo, nakupovanje in z njimi povezane osebne in finančne informacije - varno pred negativci, kot so hekerji.

Nikoli več se ne bojite tistega moža v kavarni, ki se vedno zdi, da uporablja brezplačen, a nezaščiten Wi-Fi in ki zapre svoj prenosnik, kadar kdo hodi za njim.

Zaključek

Uporabnikom interneta, ki bodisi živijo bodisi obiskujejo celinsko Kitajsko, priporočamo, da za zaščito in izboljšanje svojih spletnih dejavnosti, medtem ko so v državi, uporabljajo virtualno zasebno omrežje..

Logotip ExpressVPN

VPN - tako kot moja izbira 1, ExpressVPN - odlično opravi ohranjanje spletnih dejavnosti brez beleženja zgodovine na Kitajskem. Ne ščiti samo sej brskanja, ampak tudi druge spletne dejavnosti, kot so skupna raba datotek, pretakanje in še več.

Za več informacij ali za nakup naročnine obiščite spletno mesto ExpressVPN.

"Veliki kitajski zid" Severin.stalder z licenco CC BY-SA 3.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

91 − = 82

map