Који је најбољи ВПН за Распберри Пи у 2020. години?


Распберри Пи је серија рачунара са једним плочама које је развила британска Фондација Распберри Пи за промоцију наставе основних рачунарских наука у школама и земљама у развоју.

Ситни рачунари постали су популарни и изван учионице, јер су хобисти прихватили рачунар за такве пројекте као што су покретање емулатора, роботика, кућна аутоматизација и још много тога.

Распберри Пи може покренути бројне оперативне системе, укључујући Убунту (и друге Линук дистрибуције), Виндовс и разне специјализоване оперативне системе. Међутим, задани ОС - који нуди Распберри Пи Фоундатион - је Распбиан, што је Линук дистрибуција заснована на Дебиану.

Способност програма Распберри Пи да покреће оперативни систем заснован на Дебиану олакшава заштиту уређаја помоћу апликација доступних од различитих пружатеља виртуелних приватних мрежа (ВПН).

ВПН обухвата корисничку интернетску везу у тунелу за шифровање, задржавање путовања ван видокруга, баш као што тунел за аутопут скрива саобраћај возила. Ово штити ваше активности од знатижељних очију хакера, вашег интернет провајдера (ИСП), па чак и владе ваше земље..

ВПН је такође одличан алат за проширење опција за забаву. ВПН помаже корисницима да приступају географски ограниченом садржају (попут оног који се налази на Нетфлику, Хулу и другим сервисима за стриминг) тако што се чини као да се налазите у другом делу света. ВПН то ради тако што споводи ИП адресу уређаја.

У овом чланку усредсредит ћу се на 5 поузданих ВПН провајдера који нуде подршку за матичну апликацију за Распбиан, подразумевани оперативни систем за мини-рачунар Распберри Пи.

Који је најбољи ВПН за употребу са Распберри Пи?

Након истраживања и тестирања мојих врхунских ВПН провајдера, доле наведених 5 ВПН-ова показало је да пружају најбољу заштиту и перформансе уређаја Распберри Пи трчање Распбиан.

За оне који журе, ево кратког сажетка:

 1. ЕкпрессВПН: Овај провајдер нуди најбољу опцију за заштиту уређаја Распберри Пи. Иако је апликација ЕкпрессВПН Дебиан заснована на знаковима, лака је за употребу и пружа одличну заштиту и максималне брзине преузимања.
 2. НордВПН: Овај добављач ниске цене пружа одличну заштиту за ваш Распберри Пи. Иако јој недостаје графичко корисничко сучеље (ГУИ), апликација је моћна и лака за употребу.
 3. ВипрВПН: Апликација добро функционира с Дебиановим дистросима попут Распбиан-а. Апликацији недостаје ГУИ, али команде су логичне и лако се памте.
 4. Приватни приступ интернету (ПИА): Апликација ПИА-а једина је на овој топ 5 листи која нуди ГУИ што олакшава употребу за првопричеснике Распбиан и ВПН. Пружалац услуга нуди повољну цену, иако би његова серверска мрежа могла да поднесе побољшање.
 5. Сурфсхарк: Лидер ниске цене овог пута, Линук-овој апликацији недостаје ГУИ, али апликација је једноставна за употребу. Апликација користи ОпенВПН који омогућава корисницима да бирају између УДП и ТЦП веза.

Да бих рангирао најбољих 5 ВПН-ова за употребу са Линуком, размотрио сам ове кључне факторе:

 • Омогућава Распбиан-компатибилну Линук апликацију
 • Нуди добру брзину везе
 • Снажна заштита и заштита приватности
 • Нуди приступ гео-блокираном садржају, попут Нетфлик-а и веб локација за игре
 • Добра корисничка подршка

Ево моје листе најбољих 5 најбољих ВПН-ова за Распберри Пи:

1. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН лого

ЕкпрессВПН нуди најбољу интернетску заштиту за кориснике Распберри Пи-а који желе задржати своје мрежне активности испод радара.

Изворна апликација провајдера, иако се темељи на знаковима, једноставна је за употребу и логична је у својим командама. Апликација је компатибилна с дистрибуцијом Распбиан Линук-а заснованом на Дебиану коју користи Распберри Пи.

Овај провајдер испоручује највеће брзине везе на овој листи, нудећи доста пропусног опсега за све ваше мрежне активности. ЕкпрессВПН никада не намеће никакве месечне ограничења података или ограничење пропусности за ваше ВПН коришћење.

На војном нивоу шифрирања покривене су оне брзе везе, које чувају вашу сигурност на мрежи. Ако изгубите везу са ЕкпрессВПН-овим серверима, прекидач за убијање провајдера прекида вашу интернетску везу, спречавајући да се изложе ваши интернетски антикови.

Услуга са седиштем на Британским острвима такође добро штити вашу приватност својом политиком да не чувате никакве записнике који се односе на ваше мрежне активности. Опција плаћања за Битцоин чува ваше податке о плаћању без архивирања.

ЕкпрессВПН има добре резултате када је у питању деблокирање гео-блокираног садржаја као што су сервиси за стриминг, сервери за игре и друге апликације и услуге, захваљујући њиховим 3.000+ сервера у 94 земље широм света.

Ако вам је потребна помоћ при инсталирању или управљању апликацијом ЕкпрессВПН на вашем Распберри Пи, имаћете подршку која ради нон-стоп. Пружалац услуге нуди 24/7 цхат, подршку путем е-поште, библиотеку подршке и систем за праћење проблема.

Прос:

 • Нуди Распбиан-компатибилну Линук апликацију
 • Поуздано деблокира услуге гео блокираних
 • Врхунска глобална покривеност сервера
 • Најбрже брзине везе на овој листи
 • Изврсна заштита и заштита приватности

Против:

 • Цене веће од многих других ВПН-а

НАЈБОЉИ ВПН ЗА РАСПБЕРРИ ПИ: ЕкпрессВПН је ваш најбољи избор да заштитите своје мрежне активности на бази Распберри Пи од знатижељних очију. Велике брзине и одлична заштита приватности и безбедности су правило код овог провајдера. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

2. НордВПН

НордВПН Лого

НордВПН пружа добро заокружену ВПН заштиту за ваш Распберри Пи захваљујући изворној подршци апликацији, одличној корисничкој подршци и поузданој снази за деблокирање садржаја.

Провајдер са ценама нуди а апликација управљана командном линијом, која аутоматски предлаже наредбе као што их корисник уписује. То апликацију чини лакшом за употребу од многих апликација које покрећу командне линије, омогућавајући новим Линук корисницима или новим ВПН корисницима да користе апликације.

НордВПН испоручује брзе, добро заштићене везе, заштићене шифровањем владе и прекидачем килл. Нема ограничења података или ограничења пропусности значи да ваше сесије на мрежи никада неће бити скраћене.

НордВПН не води ниједну евиденцију сервера, осигуравајући да нису доступни снимци ваших мрежних провера за спољашње проверу. Битцоин је доступна опција плаћања, а податке о плаћању чувајте у анонимном стању.

Са глобалном мрежом сервера од преко 5000 сервера стационираних у 60 земаља, НордВПН пружа приступ гео-блокираном садржају у већини региона, укључујући Нетфлик и друге услуге стриминга..

Подршка 24 сата дневно доступна је путем НордВПН-а 24/7 цхат подршка, подршка за е-пошту и библиотека за подршку која се може претраживати.

Прос:

 • Изворна, Распбиан-компатибилна апликација за Линук
 • Подршка 24 сата дневно
 • Велика безбедност и заштита приватности
 • Вриједност

Против:

 • Линук апликација не нуди ГУИ

НАЈБОЉА ВРЕДНОСТ: НордВПН-ов Распбиан-компатибилан Линук сервис нуди врхунску безбедност и приватност, као и изнадпросечну покривеност глобалног сервера. Иако није пружатељ услуга са најнижим ценама у овом прегледу, пружалац услуга нуди одличан поврат инвестиције. Гаранција за поврат новца од 30 дана покрива вам.

3. ВипрВПН

випрВПН-лого

ВипрВПН нуди изнадпросечни избор за заштиту вашег Распберри Пи уређаја. Понудник нуди свеобухватна глобална покривеност сервера, заједно са чврстом приватношћу и сигурношћу, како на мрежи, тако и ван ње.

Пружалац услуге нуди Линук-ову апликацију која је компатибилна са Распбиан-ом. Иако апликација није тако једноставна за употребу као апликација заснована на ГУИ-у, можете прегледати све наредбе апликације уносом „випрвпн -х“ у командној линији.

Иако су брзе везе услуге добро заштићене шифрирање на војном нивоу, у апликацији није доступна заштита од прекидача. Иако ВипрВПН не води евиденције, они такође не прихватају Битцоин или друге крипто валуте као претплату.

ВипрВПН нуди натпросечну глобалну покривеност сервера за деблокирање гео-контролисаног садржаја, као што су Нетфлик и други сервиси за стриминг, са 700+ самосталних и оперативаних сервера распоређених међу 70 земаља.

24/7 добављачка подршка, образац за контакт и база знања могу се добити кад год вам затребају.

Прос:

 • 700+ самосталних и оперативаних сервера у преко 70 земаља
 • Врхунска безбедност на мрежи
 • Деблокира бројне сајтове и услуге
 • Распбиан-компатибилна апликација за Линук

Против:

 • Скупље од неких других ВПН-ова
 • Нема могућности анонимног плаћања

САМОСТАЛНА ПОНУДА СЕРВЕРА ДОДАТНА СИГУРНОСТ: ВипрВПН-ови самостални и оперативани сервери додају додатни ниво сигурности вашим мрежним активностима и пратеће драгоцене личне податке. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

4. Приватни приступ интернету

ПриватеИнтернетАццесс Лого

Приватни приступ интернету (ПИА) је популарна ВПН с повољним ценама која је добро успостављена у ВПН индустрији. Провајдер је једини ВПН у овој линији који нуди апликацију засновану на ГУИ за Распбиан / Линук.

Графички интерфејс апликације олакшава одабир сервера и повезивање. ГУИ прави апликацију одлична опција за прве кориснике ВПН-а који можда нису у складу са интерфејсом командне линије који се налази у апликацијама других провајдера.

Брзине везе ПИА-е, 2. најбржа у овој линији, пружају више него довољно коњских снага за стриминг, играње и било које друге онлајн активности.

Те брзе везе такође су добро заштићене шифрирањем на нивоу државе и прекидачем килл, штитећи ваша онлајн путовања од знатижељних очију. Апликација такође нуди могућност блокирања домена која се користе за огласе, трагаче и злонамерни софтвер.

Ваша приватност је покривена захваљујући пружаоцима услуга политика без записивања и прихватање крипто валуте за претплату.

Глобална мрежа сервера приватног приступа Интернету састоји се од 3.300+ сервера у 32 земље. Да бисте били сигурни да провајдер има сервере који се налазе тамо где су вам потребни, проверите покривеност њиховог сервера пре него што кликне на дугме „Претплати се“.

ПИА не нуди ливе цхат подршку, али пружа образац проблема са „контактирајте нас“, базу знања и водиче за претраживање.

Прос:

 • У овом саставу је само Линук-ова апликација заснована на ГУИ-у
 • Изврсна сигурност и приватност
 • Омогућује истовремено повезивање до 10 уређаја

Против:

 • Број обухваћених земаља могао би бити бољи
 • Нема активног ћаскања

НАЈБОЉИ ВПН ЗА ПРВЕ ВРЕМЕ: Приватни приступ интернету заслужује блиски поглед првих корисника ВПН-а због графичког корисничког интерфејса апликације. Иако провајдер пружа одличну заштиту приватности и безбедности на мрежи, његова глобална покривеност сервера може донети неко побољшање. Доступна је 7-дневна гаранција поврата новца.

5. Сурфсхарк

СурфСхарк лого

Распбијска понуда Сурфсхарка нуди брзе везе и помало необично неограничено ограничење истовременог повезивања.

Апликација заснована на карактерима пружатеља услуга може бити помало почетна за ВПН кориснике, али Сурфсхарк то чини мало лакшим пружањем информативних упутстава на њиховој веб локацији и уграђена функција помоћи у апликацији.

Брзине везе провајдера нису најбоље у овој линији, али пружају више него довољну брзину за већину мрежних активности. Нису пронађена ограничења података или ограничења пропусности.

Безбедносне заштите пружатеља услуга су врхунске, укључујући шифрирање на војном нивоу и заштиту прекидача. Приватност је такође веома важна у Сурфсхарку захваљујући њиховој политици непојављивања и прихватању Битцоина за плаћање претплате.

Сурфсхарк има одличне податке о пружању приступа Нетфлику, Амазон Приме Видео и другим провајдерима за стриминг захваљујући својој глобалној мрежи сервера која се састоји од 800+ сервера у 50+ земаља.

Корисничка подршка у Сурфсхарку је добро заступљена са библиотеком подршке, контактном формом за подршку и опцијом 24/7 ливе цхат.

Распберри Пи корисници који поседују друге повезане уређаје или имају мало предузеће или имају велику породицу, уважиће пружатеље услуге неограничен додатак за истовремено повезивање.

Прос:

 • Понуда изворне апликације Распбиан
 • Неограничене истовремене везе
 • Врхунска заштита и заштита приватности

Против:

 • У апликацији нема ГУИ-ја
 • Апликацији Линук недостају функције присутне у осталим њиховим апликацијама

САВРШЕНО ЗА ВЕЛИКЕ ГРУПЕ КОРИСНИКА: Неограничена накнада за истовремено повезивање Сурфсхарка-а чини провајдера оптималним решењем за мала предузећа и велике породице. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

Шта друго могу да урадим са ВПН-ом?

Поред заштите ваше интернет активности од знатижељних очију, ВПН има и друге таленте који могу побољшати ваше мрежне активности.

Преко ВПН-а може се појавити као да се ви и ваш уређај налазите у другом делу света. То се постиже додељивањем уређаја а нова, привремена ИП адреса. То вам омогућава приступ мрежном садржају, услугама и веб локацијама које могу бити нормално блокиране у вашем свету.

ВПН је такође одличан алат за обезбеђивање безбедности ваше интернетске везе када користите незаштићена Ви-Фи хотспот, попут оних које се налазе у кафићима, ресторанима и хотелима. Ви-Фи жаришне тачке обично не нуде шифрирану везу, што корисничку активност на хотспот-у чини атрактивном метом за хакере.

ВПН такође може спречити да ваш ИСП да угуши брзину везе када открије везу с одређеним сервисима или веб локацијама или када се бавите одређеним активностима (као што је дељење датотека).

Могу ли да користим бесплатан ВПН уз мој Распберри Пи?

Иако вероватно можете пронаћи бесплатног ВПН провајдера који нуди апликацију компатибилну са Распбиан-ом, спремна сам да се кладим да нећете бити задовољни перформансама или безбедношћу коју нуди провајдер.

Много бесплатних ВПН-ова умањити брзину повезивања својих корисника. Они такође понекад намећу месечне или дневне ограничења података о употреби и намећу ограничења пропусне моћи на везама.

Један од најбољих разлога за коришћење ВПН-а је избегавање прекида везе. Зашто користити ВПН који умањује ваше активности?

Такође је потребно неко време да се повежете када користите одређене бесплатне ВПН провајдере. Неки провајдери ће вас натерати да чекате у реду пре него што вам омогуће да се повежете на њихове сервере. Онда, када вам је дато зелено светло, ваше избор сервера је строго ограничен, или сте насумично аутоматски повезани са сервером.

Поред тога, када је реч о "бесплатним" услугама на Интернету, обично се производ који се продаје, а "бесплатни" ВПН-и нису изузетак..

Много „бесплатних“ ВПН услуга непрекидно осветљава светла и сервере праћење мрежних активности њихових корисника, сачувајући те информације и потом их продајући највишем понуђачу. Други убацују огласе и колачиће за праћење у сесије прегледача својих корисника.

Сигурно је да је „бесплатан“ увек примамљив, али имајте на уму да квалитетна ВПН услуга може коштати мање него што сте платили за подешавање Распберри Пи-а..

Како још могу да заштитим свој уређај малине Пи?

Као и сваки оперативни систем, Распбиан дистробус Линука није у потпуности сигуран.

Иако ВПН пружа заштиту од хакера и других носљивих нели, то не би требало да буде усамљени алат у вашем пакету безбедносних алата.

Остали сигурносни алати укључују:

 • Антивирусни софтвер
 • Заштитни зид
 • Анти-рооткит софтвер
 • Проширења прегледача фокусирана на безбедност
 • Сигуран прегледач
 • Менаџер лозинки

Закључак

ВПН може заштитити ваша путовања путем Интернета оријентисана према Распберри Пи-у, омогућавајући вам да уживате у својим мрежним активностима уз мање бриге да ће ваше антиквитете надгледати спољни људи.

ЕкпрессВПН лого

ВПН - као што је мој избор број 1, ЕкпрессВПН - пружа оптималну безбедност на мрежи, штити вашу приватност (на мрежи и ван ње) и пружа приступ мрежном садржају који обично није доступан у вашем подручју.

За више информација или за куповину претплате посетите веб локацију ЕкпрессВПН.

„Распберри Пи“ Алберто Адан лиценциран под Пикабаи лиценцом

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

77 + = 83

map