Који је најбољи ВПН за Убунту у 2020. години?


Убунту је популарна верзија Линук-а, заснована на дистрибуцији Дебиан Линук-а. Цаноницал Лтд, Убунту нуди бесплатно, који такође нуди комерцијалну подршку уз накнаду.

Линук је отворени изворни оперативни систем сличан Уник-у који је првобитно дизајниран за рад на личним рачунарима који имају архитектуру Интел к86. Од издавања 1991. године, разне организације су корисницима издале прилагођене „окусе“ Линука, укључујући Убунту и друге.

Иако Унбунту пружа одличну локализовану сигурност, корисници Убунту-а на интернету чекају пуно сигурносних и приватних терора. Сваки пут када сте повезани на Интернет, ризикујете да трећа страна наруши вашу приватност и украде ваше личне и пословне информације.

Виртуална приватна мрежа (ВПН) пружа оптималну приватност и сигурност на мрежи за Линук кориснике док су укључени у мрежне активности.

ВПН пружа шифровану заштиту за вашу интернетску везу, штитећи прегледавање, преузимање, стриминг и друге мрежне активности од надзора владе, вашег интернет провајдера и других Носи Неллиес.

ВПН такође отвара приступ мрежном садржају коме обично нећете моћи да приступате на својој локацији. Ово укључује сервисе за стриминг географских ограничења (као што су Нетфлик, Хулу и други), арене за онлајн играње и друге услуге.

Иако су Убунту и други укуси Линука популарни, њихови бројеви корисника нису ни близу броју других оперативних система, попут мацОС-а и Виндовс-а. То значи да многи ВПН провајдери не нуде апликације за употребу са платформом.

То значи проналазак ВПН-а који нуди матичну подршку за Убунту апликацију је прави бонус.

У овом чланку ћемо се фокусирати на 5 ВПН провајдера који нуде подршку матичне апликације за Убунту.

Који је најбољи ВПН за употребу са Убунтуом?

Опсежно тестирање је то показало следећих 5 ВПН-ова су најбољи за употребу са Убунту оперативним системом. Ево сажетка:

 1. ЕкпрессВПН: Овај је добављач најбољи избор за заштиту ваших мрежних активности повезаних са Убунту-ом. Иако је апликација заснована на карактерима, лака је за употребу и нуди помоћ са само неколико притиска на тастере.
 2. НордВПН: Рођеној Убунту апликацији овог провајдера такође недостаје графички кориснички интерфејс (ГУИ), али је моћан и једноставан за употребу. Апликација је витка и не оптерећује снабдевање ресурса система.
 3. ВипрВПН: Апликација коју карактерише овај провајдер нуди команде које се лако памте и пружа одличну заштиту. Нажалост, овде се не може наћи заштита од прекидача.
 4. Приватни приступ интернету (ПИА): Иако је ограничена за употребу са 64-битном верзијом Убунту-а, она је и једина апликација на овој топ 5 листи која нуди ГУИ што га чини одличним избором за првопричеснике Линук и ВПН.
 5. Сурфсхарк: Ово је јефтина опција на овој листи, што је добар избор за Линук кориснике који желе да уштеде неколико долара. Апликација не нуди ГУИ, али добављач нуди једноставна упутства за коришћење.

Да бих рангирао најбољих 5 ВПН-ова за употребу са Убунту-ом, размотрио сам ове важне карактеристике:

 • Омогућава Линук Убунту компатибилну апликацију
 • Велике брзине везе
 • Оптимална заштита и заштита приватности
 • Поуздан приступ гео-блокираном садржају, попут Нетфлика и других услуга
 • Свеобухватна корисничка подршка

Ево моје листе најбољих 5 најбољих ВПН-ова за Убунту:

1. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН лого

ЕкпрессВПН је најбољи избор за кориснике Убунту-а који траже најбољи начин да заштите своје интернетске интеракције од знатижељних очију.

Програмова компатибилна Убунту Линук апликација пружа кориснички интерфејс који се заснива на знаковима, покретан логичким командама, што само мали удес на системске ресурсе.

Брзине везе провајдера, које су у нашем најновијем кругу тестова брзине сврстане на # 1, пружају више него довољан опсег за било коју од ваших мрежних активности. Осим тога, нема месечних ограничења података.

Војна оцена шифрирања и прекидача килл штити ваше мрежне активности од знатижељних очију, штитећи их чак и ако рачунар изгуби контакт са ЕкпрессВПН серверима.

Овај добављач са седиштем на Британским острвима није законски обавезан да води било какве евиденције активности својих корисника, тако да то не захтева. Поред тога, уколико одлучите да користите једнократну адресу е-поште и плаћате користећи Битцоин, подаци о плаћању су потпуно анонимни.

Љубитељи стреаминга видео и музике ће ценити могућности ЕкпрессВПН-а за деблокирање садржаја, као својих 3.000+ сервера у 94 земље широм света ефикасно деблокирају Нетфлик, Хулу, ББЦ иПлаиер и друге услуге стриминга. Такође деблокира и друге гео-блокиране сервисе и веб локације, укључујући и садржај игара на мрежи.

Служба за кориснике је целодневни предлог на ЕкпрессВПН-у захваљујући 24/7 чету за подршку уживо, подршци путем е-поште, систему подношења карата за подршку и библиотеци подршке за лако претраживање.

Прос:

 • Нуди Убунту компатибилну Линук апликацију
 • Поуздано деблокира гео-блокирани садржај и услуге
 • Свеобухватна глобална покривеност сервера
 • Најбрже брзине везе у околини
 • Изврсна заштита и заштита приватности

Против:

 • Скупље од многих других ВПН опција

НАЈБОЉИ ВПН ЗА УБУНТУ: ЕкпрессВПН је најбоља ВПН опција за Убунту кориснике. Њихова лагана апликација пружа супер брзе везе и отвара кориснике у свету онлајн садржаја истовремено пружајући врхунску заштиту. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

Прочитајте моју целу рецензију ЕкпрессВПН-а.

2. НордВПН

НордВПН лого

НордВПН пружа поуздану ВПН заштиту за ваш Убунту уређај, са солидном подршком за апликације и глобалном покривености сервера.

Линук-овој апликацији јефтиног провајдера недостаје ГУИ, али апликација коју покреће наредбена линија аутоматски даје наредбе као што их корисник уноси, чинећи га мало интуитивнијим за употребу од Линукових апликација неких конкурената.

Брзине везе НордВПН-а најспорије су у овом округлом кругу, али ове брзине не би требале бити сматране спорим у целини. Они су више него за стриминг ХД садржаја или обављање било које друге повремене активности на вебу. Нема ограничења пропусности или ограничења података овде.

За сигурност везе овде се добро брине, пошто су везе НордВПН сервера заштићене шифрирањем банкарског нивоа, заштитом преклопника и функцијом прекривања са могућношћу да ваш ВПН саобраћај изгледа као уобичајен интернет саобраћај.

Приватност је још један плус када користите НордВПН као провајдер не води апсолутно никакве евиденције о онлајн путовањима својих купаца и нуди могућност анонимног плаћања путем Битцоина.

Покривеност глобалног сервера компаније НордВПН се налази на преко 5.700 сервера који се налазе у 60 земаља. Познато је да ти сервери поуздано раде на деблокирању стреаминг сервиса, веб локација и других сервиса који могу бити блокирани у вашем подручју.

Корисничка подршка доступна је 24 сата на дан захваљујући увек доступном цхату подршке уживо, бази знања и опцији за подршку путем е-поште.

Прос:

 • Убунту компатибилна апликација: ПРОВЕРИ!
 • Апликација нуди аутоматско довршавање команде
 • Изврсна заштита и заштита приватности
 • Вриједност

Против:

 • У апликацији Убунту нема ГУИ-ја

НАЈБОЉА ВРЕДНОСТ: Убунту услуга НордВПН-а пружа врхунску интернетску заштиту и приватност. Провајдер нуди натпросечну глобалну покривеност сервера, а њихова цена чини га валидном опцијом за кориснике Убунту-а који гледају своје новце. 30-дневна гаранција поврата новца.

Прочитајте моју целу рецензију НордВПН-а.

3. ВипрВПН

випрВПН-лого

ВипрВПН нуди Убунту компатибилну не-ГУИ Линук апликацију која нуди интернетску помоћ. Апликација пружа сигуран приступ свеобухватној глобалној мрежи ВПН сервера.

Убунту-ова компатибилна Линук апликација није наведена на њиховој страници "апликације", али везу до апликације можете пронаћи овде. Апликација заснована на знаковима нуди помоћ у командама уносом „випрвпн -х“ у командној линији.

Брзине везе ВипрВПН-а могу да подносе све ваше омиљене онлајн активности, нудећи несметан стреаминг видео записа, брзе преносе датотека и играње без заостајања.

Услуга добро управља мрежном сигурношћу захваљујући апликацији за заштиту од прекидача за прекидаче због добро шифрованих веза.

На ВипрВПН-овим серверима није могуће пронаћи записнике. Нажалост, опција плаћања крипто валутама такође је недоступна.

Са преко 700 самосталних и оперативаних сервера у 70 земаља, ВипрВПН добро ради на покривању планете. Поседујући и управљајући сопственим серверима, ВипрВПН пружа додатни слој заштите између ваших података и очију треће стране.

Ти сервери нуде поуздан приступ садржају широм света, укључујући Нетфлик и друге сервисе за стриминг, веб локације, сервере за игре и још много тога.

Подршка за купца ВипрВПН доступна је 24 сата дневно, уз четворочасовно четовање подршке уживо, образац захтева за подршку и библиотеку подршке и претраживања за претраживање.

Прос:

 • Убунту компатибилна понуда апликација
 • 700+ самосталних и оперативаних сервера широм света
 • Одлична безбедност на мрежи
 • Без евиденције сервера

Против:

 • Скупље од многих других ВПН-а
 • Нема продужених двогодишњих или трогодишњих уговора о претплати

ДОДАТНИ ЛИЈЕК СИГУРНОСТИ: Апликација компатибилна с Убунту апликацијом ВипрВПН пружа приступ мрежи сервера који су у власништву ВипрВПН-а и који оперишу и који држе треће добављаче далеко од ваших података. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

Прочитајте моју целу рецензију ВипрВПН-а.

4. Приватни приступ интернету

ПриватеИнтернетАццесс Лого

Приватни приступ интернету (ПИА) је познати и поштовани ВПН провајдер. ПИА је и једини ВПН у овој топ 5 који нуди апликацију са графичким корисничким интерфејсом (ГУИ).

ПИА-ова Убунту компатибилна Линук апликација има ГУИ који олакшава промену опција, одабир сервера и повезивање. ГУИ апликације чини га најбољим избором за кориснике којима није лако памћење и ручно уношење команди.

Приватни приступ интернету пружа импресивне брзине везе, са довољно коњских снага за готово све активности на мрежи у којима бисте могли да се бавите.

Владино шифровање и згодан прекидач за убијање спречавају ваше мрежне активности ван погледа видљивих на треће стране. Апликација такође нуди могућност блокирања домена која се користе за огласе, трагаче и злонамерни софтвер.

Строга политика записивања без послужитеља и опција плаћања Битцоин чувају ваш идентитет на мрежи без архивирања.

Приватни приступ интернету има импресиван број сервера (3.300+), али ушли су у њих само 32 земље. Дакле, можда бисте желели да проверите покривеност провајдера сервером пре него што донесете одлуку о претплати.

Приватном приступу Интернету недостаје подршка за подршку уживо. Међутим, нуди базу знања која може да се претражи, систем за праћење грешака и одељак „Водичи“ који води кориснике ПИА кроз задатке инсталирања и коришћења њихове ВПН везе..

Прос:

 • У овој рунди нуди само Убунту апликацију засновану на ГУИ-у
 • Одлична заштита прекидача за шифровање и убијање
 • Омогућује до 10 истовремених веза

Против:

 • Сервери су упаковани у ограничени број земаља
 • Не деблокира многе услуге стриминга

НАЈБОЉИ ВПН ЗА ПОЧЕТНИЦЕ: Приватни приступ интернету је одличан избор за прве кориснике ВПН-а захваљујући графичком корисничком интерфејсу који се једноставно користи. Провајдер нуди врхунску заштиту, али његово глобално покривање сервера захтева побољшање. Доступна је 7-дневна гаранција поврата новца.

Прочитајте моју целу рецензију приватног приступа интернету.

5. Сурфсхарк

СурфСхарк лого

Сурфсхарк нуди Убунту апликацију засновану на карактерима која нуди брзе везе и неограничене истовремене везе.

Провајдер нуди - рецимо то код мене - Убунту апликацију засновану на знаковима. Иако ова врста апликација може одбити неке кориснике, упутства о добављачу на њиховој веб локацији и уграђена функција помоћи у апликацији може вам олакшати бол.

Брзине преузимања Сурфсхарка добро се мере, пружајући доста опсега за већину било које популарне онлајн активности - чак и ваше.

Сигурност на мрежи је овде добро покривена, са војном одобреном енкрипцијом и заштитом прекидача за убијање како бисте спречили да ваше мрежне активности буду ненамјерно изложене.

Овај провајдер такође добро покрива приватност не бележе никакве евиденције сервера било које врсте и понудити опцију плаћања за претплату за Битцоин.

Иако бројеви сервера Сурфсхарк-а (800+) нису нарочито импресивни, чини се да их паметно користе са локацијама у преко 50 земаља широм света. Сервери обављају диван посао одблокирајући стреаминг сервисе попут Нетфлика, Амазон Приме Видео, ББЦ иПлаиер и других.

Ако имате велико предузеће, малу компанију или чак острвско краљевство, сви у вашој организацији могу користити Сурфсхарк одједном захваљујући својим неограничена политика истодобне везе.

Корисничка подршка у Сурфсхарк-у је увек доступна и укључује библиотеку за подршку, образац за контакт с подршком и опцију за чет 24 сата уживо.

Прос:

 • Нативе Убунту компатибилна Линук апликација
 • Истовремене везе у бесконачност и шире!
 • Врхунска заштита и заштита приватности

Против:

 • Глобална покривеност сервера се мало проширила
 • Апликацији Линук недостају функције других платформи

САВРШЕНО ЗА ВЕЛИКЕ ГРУПЕ КОРИСНИКА: Убунту апликација Сурфсхарк пружа брзе везе са поузданим приступом блокираним сервисима и веб локацијама. Неограничен додатак за истовремено повезивање чини га најбољим избором за велике породице и мала предузећа. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

Прочитајте моју целу рецензију Сурфсхарка.

Шта друго може ВПН учинити за мене?

Иако је ВПН одличан свеобухватни сигурносни алат, он такође може побољшати ваше мрежно искуство на више начина.

ВПН може вашем уређају доделити нову ИП адресу тако да изгледа као да се повезујете из другог региона света.

Ово може отворити приступ мрежном садржају из целог света да вам може бити онемогућено уживање. Ово укључује садржај са стриминг сервиса као што су Нетфлик и Спотифи, играће сервере и бројне друге врсте мрежног садржаја.

А ВПН такође може спречите свог провајдера Интернет услуга смањује брзину везе једноставно зато што не „одобрава“ садржај којем приступате или делите.

На крају, али свакако не најмање битно, ВПН нуди одличну заштиту када користите незаштићену јавну Ви-Фи приступну тачку. Недостатак шифровања на већини жаришних места чини вас привлачном метом за хакере који желе да украду ваше личне податке или да убризгају злонамјерни софтвер на свој уређај..

ВПН штити вашу везу и поставља зид шифрирања између вас и негативаца.

Могу ли да користим бесплатан ВПН са Линуком?

Пре свега, срећу у проналажењу бесплатног ВПН провајдера који нуди изворну апликацију за било који укус Линука. Само два бесплатна ВПН-а која сам тестирао заправо нуде опцију за Линук апликацију.

Чак и ако нађете бесплатног ВПН провајдера који нуди Убунту апликацију, спреман сам се кладити нећете бити задовољни услугом коју добијате.

Прво, многи бесплатни ВПН-и натераће кориснике да чекају у реду чекања пре него што им омогуће да се повежу на сервер.

Једном када вам је дозвољено да се повежете, избор сервера је увелико ограничен у поређењу са оним што нуди услуга плаћања за играње. (Многи провајдери вас аутоматски повезују са сервером, не дозвољавајући избор са ваше стране.)

Када се повежете, можда ћете установити да се брзина ваше везе јако успорава. Многи ВПН-ови без трошкова смањују брзину повезивања својих корисника, а намећу и дневно или месечно ограничење података.

Док се обично сматра да реч „бесплатно“ значи „без трошкова“, бесплатни ВПН-ови приступају предлогу на другачији начин. Многи ВПН-ови без накнаде пријављују мрежне активности својих купаца, продавајући те информације највишем понуђачу.

Поред тога, познато је да и други бесплатни ВПН-ови убацују нежељене огласе и прате колачиће у сесије прегледавања својих корисника. Овде се скривају трошкови ваше приватности.

Квалитетна ВПН услуга може коштати мање од месец дана као комбинирани оброк у вашем омиљеном ресторану брзе хране, а и много је здравија, бар за ваш интернет живот.

Како још могу да заштитим свој Убунту рачунар?

Као и сваки оперативни систем, Убунту није апсолутно безбедан.

Иако већина Линук инсталација пружа запањујући ниво сигурности, а ВПН сигурно доприноси тој заштити, постоје и други алати које треба да задржите у свом Убунту сигурносном комплету.

Остали сигурносни алати укључују:

 • Антивирусни софтвер
 • Заштитни зид
 • Анти-рооткит софтвер
 • Проширења прегледача оријентисана на безбедност
 • Сигуран прегледач, као што је Тор
 • Менаџер лозинки

Закључак

Ако заштитите своју рачунарску сесију Убунту ВПН-ом, моћи ћете да се опустите док сте на мрежи, уместо да бринете о томе да ли ће странци надгледати ваше мрежне активности и ухватити се у руке о вашим драгоценим личним подацима.

ЕкпрессВПН лого

Убунту компатибилна ВПН услуга - попут мог избора, ЕкпрессВПН - нуди свеобухватну безбедност и приватност на мрежи, отвара приступ садржају који обично није доступан и омогућава да ваше мрежне активности прођу незапажено.

За више информација или за куповину претплате, посетите веб локацију ЕкпрессВПН.

"Убунту" Густава Белеммија лиценциран под ЦЦ0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

87 − 77 =

map