Koji je najbolji VPN za Raspberry Pi u 2020. godini?


Raspberry Pi je niz računala s jednostrukim pločama koje je razvila britanska Fondacija Raspberry Pi za promicanje nastave osnovnih računalnih znanosti u školama i zemljama u razvoju..

Sitna računala postala su popularna i izvan učionice jer su hobisti prihvatili računalo za takve projekte kao što su pokretanje emulatora, robotika, kućna automatizacija i još mnogo toga.

Raspberry Pi može pokrenuti brojne operativne sustave, uključujući Ubuntu (i ostale Linux distribucije), Windows i razne specijalizirane operativne sustave. Međutim, zadani OS - koji nudi Raspberry Pi Foundation - je Raspbian, što je Linux distribucija utemeljena na Debianu..

Mogućnost programa Raspberry Pi da pokreće operativni sustav temeljen na Debianu olakšava zaštitu uz pomoć aplikacija dostupnih od različitih pružatelja virtualnih privatnih mreža (VPN).

VPN obuhvaća korisničku internetsku vezu u šifriranom tunelu, zadržavanje putovanja izvan vidokruga, baš kao što tunel autoceste skriva promet vozila. To štiti vaše aktivnosti od znatiželjnih očiju hakera, vašeg davatelja internetskih usluga (ISP), pa čak i vlade vaše zemlje..

VPN je također odličan alat za proširenje mogućnosti za zabavu. VPN pomaže korisnicima pristupiti geografski ograničenom sadržaju (poput onog koji se nalazi na Netflixu, Hulu i ostalim uslugama streaminga) tako što se čini kao da se nalazite u drugom dijelu svijeta. VPN to radi podmetanjem IP adrese uređaja.

U ovom ću se članku usredotočiti na 5 pouzdanih VPN pružatelja usluga koji nude izvornu podršku za aplikaciju Raspbian, zadani operativni sustav miniračunala Raspberry Pi.

Koji je najbolji VPN za uporabu s Raspberry Pi?

Nakon istraživanja i testiranja mojih vrhunskih VPN pružatelja usluga, dolje navedenih 5 VPN-a pokazalo je da pružaju najbolju zaštitu i performanse uređaja Raspberry Pi trčanje Raspbian.

Za one koji žure, evo kratkog sažetka:

 1. ExpressVPN: Ovaj pružatelj nudi najbolju opciju za zaštitu uređaja Raspberry Pi. Iako se aplikacija ExpressVPN Debian temelji na znakovima, to je jednostavno korištenje i pruža izvrsnu zaštitu i najveće brzine preuzimanja.
 2. NordVPN: Ovaj pružatelj niskih cijena pruža izvrsnu zaštitu vašeg Raspberry Pi. Iako joj nedostaje grafičko korisničko sučelje (GUI), aplikacija je moćna i laka za upotrebu.
 3. VyprVPN: Aplikacija dobro funkcionira s Debianovim distrosima poput Raspbian-a. Aplikaciji nedostaje GUI, ali naredbe su logične i jednostavne za pamćenje.
 4. Privatni pristup internetu (PIA): Aplikacija PIA-a jedina je na ovom popisu top 5 koja nudi GUI koji olakšava upotrebu Raspbian-ovih i VPN-ovaca. Pružatelj usluga nudi razumnu cijenu, iako bi njegova poslužiteljska mreža mogla poboljšati cijenu.
 5. Surfshark: Lider niske cijene, Linux-ove usluge davatelja nemaju GUI, ali aplikacija je jednostavna za korištenje. Aplikacija koristi OpenVPN koji korisnicima omogućuje odabir između UDP i TCP veza.

Kako bih ocijenio 5 najboljih VPN-ova za korištenje s Linuxom, razmotrio sam ove ključne čimbenike:

 • Pruža Raspbian-kompatibilnu Linux aplikaciju
 • Nudi dobre brzine veze
 • Snažna zaštita i zaštita privatnosti
 • Nudi pristup geo-blokiranom sadržaju, poput Netflixa i web-mjesta za igre
 • Dobra korisnička podrška

Evo mog popisa top 5 najboljih VPN-ova za Raspberry Pi:

1. ExpressVPN

ExpressVPN logotip

ExpressVPN nudi najbolju internetsku zaštitu za korisnike Raspberry Pi-a koji žele svoje mrežne aktivnosti zadržati ispod radara.

Izvorna aplikacija davatelja usluga, iako se temelji na znakovima, jednostavna je za upotrebu i logična je u svojim naredbama. Aplikacija je kompatibilna s distribucijom Raspbian Linux sa sjedištem na Debianu koju Raspberry Pi koristi.

Ovaj pružatelj isporučuje najveće brzine veze na ovom popisu, nudeći dosta propusnosti za sve vaše mrežne aktivnosti. ExpressVPN nikad ne nameće nikakve mjesečne ograničenja podataka ili ograničenje propusnosti na vašem VPN korištenju.

Na vojnoj razini šifriranje pokrivene su one brze veze, koje čuvaju vašu sigurnost na mreži. Ako izgubite vezu s poslužiteljima ExpressVPN-a, prekidač za ubijanje davatelja prekida internetsku vezu, sprječavajući da budu izloženi vaši internetski prijevodi.

Usluga sa sjedištem na Britanskim otocima također dobro štiti vašu privatnost svojom politikom čuvanja nikakvih dnevnika koji se odnose na vaše mrežne aktivnosti. Opcija plaćanja za Bitcoin čuva vaše podatke o plaćanju anonimno.

ExpressVPN djeluje dobro kada je u pitanju deblokiranje geoblokiranog sadržaja poput streaming usluga, igraćih servera i ostalih aplikacija i usluga, zahvaljujući njihovim 3.000+ poslužitelja u 94 zemlje širom svijeta.

Ako vam je potrebna pomoć pri instaliranju ili upravljanju aplikacijom ExpressVPN na vašem Raspberry Pi, imat ćete cjelodnevnu podršku. Pružatelj nudi 24/7 chat uživo, podršku putem e-pošte, biblioteku za podršku i sustav za praćenje problema.

Pros:

 • Nudi Raspbian-kompatibilnu Linux aplikaciju
 • Pouzdano deblokira usluge geo blokiranih
 • Vrhunska pokrivenost globalnog poslužitelja
 • Najbrže brzine veze na ovom popisu
 • Izvrsna zaštita i zaštita privatnosti

Cons:

 • Cijene veće od mnogih drugih VPN-a

NAJBOLJI VPN ZA RASPBERRY PI: ExpressVPN je vaš najbolji izbor kako biste zaštitili svoje mrežne aktivnosti na bazi Raspberry Pi od znatiželjnih očiju. Velike brzine i izvrsna zaštita privatnosti i sigurnosti pravilo su kod ovog davatelja usluga. Dostupno je 30-dnevno jamstvo povrata novca.

2. NordVPN

NordVPN Logo

NordVPN pruža dobro zaokruženu VPN zaštitu za vaš Raspberry Pi zahvaljujući izvornoj podršci aplikacijama, izvrsnoj korisničkoj podršci i pouzdanoj mogućnosti deblokiranja sadržaja..

Pružatelj cijena nudi: aplikacija upravljana naredbenim retkom, koji automatski sugerira naredbe kao što korisnik unosi. To aplikaciju čini jednostavnijom za upotrebu od mnogih aplikacija koje pokreću naredbeni redak, a omogućuje novim Linux korisnicima ili novim VPN korisnicima da koriste aplikacije.

NordVPN isporučuje brze, dobro zaštićene veze, zaštićene šifriranjem vlade i prekidačem kill. Nema ograničenja podataka ili ograničenja propusnosti znači da vaše mrežne sesije nikada neće biti skraćene.

NordVPN ne čuva nikakve zapisnike poslužitelja, osiguravajući da nisu dostupni podaci o vašim internetskim antics-ima za vanjsko ispitivanje. Bitcoin je dostupna opcija plaćanja, a podatke o plaćanju čuvajte u anonimnom stanju.

S globalnom mrežom poslužitelja od preko 5000 poslužitelja smještenih u 60 zemalja, NordVPN pruža pristup geo-blokiranom sadržaju u većini regija, uključujući Netflix i ostale streaming usluge.

Podrška koja radi non-stop dostupna je putem NordVPN-a 24/7 chat podrška, podrška za e-poštu i knjižnica podrške.

Pros:

 • Izvorna, Raspbian-kompatibilna aplikacija za Linux
 • Podrška 24 sata dnevno
 • Izvrsna zaštita i zaštita privatnosti
 • Vrijednost cijene

Cons:

 • Linux aplikacija ne nudi GUI

NAJBOLJA VRIJEDNOST: NordVPN-ov Raspbian-kompatibilan Linux usluga nudi vrhunsku sigurnost i privatnost, kao i iznadprosječnu pokrivenost globalnog poslužitelja. Iako nije pružatelj usluga s najnižim cijenama u ovom pregledu, pruža odličan povrat ulaganja. Garancija za povrat novca od 30 dana pokriva vam.

3. VyprVPN

vyprVPN-logo

VyprVPN nudi iznadprosječni izbor zaštite vašeg Raspberry Pi uređaja. Ponuditelj nudi sveobuhvatna globalna pokrivenost poslužitelja, zajedno s čvrstom privatnošću i sigurnošću, kako na mreži, tako i izvan nje.

Pružatelj usluga nudi temeljenu na Linuxu aplikaciju koja je kompatibilna s programom Raspbian. Iako aplikacija nije tako jednostavna za upotrebu kao aplikacija zasnovana na GUI-u, možete pregledati sve naredbe aplikacije tako da u naredbeni redak upišete „vyprvpn -h“..

Iako su brze veze usluge dobro zaštićene šifriranje na vojnoj razini, u aplikaciji nije dostupna zaštita od prekidača. Iako VyprVPN ne vodi evidencije, oni također ne prihvaćaju Bitcoin ili druge kripto valute kao pretplatu..

VyprVPN nudi iznadprosječnu pokrivenost globalnog poslužitelja za deblokiranje geo-kontroliranog sadržaja, poput Netflixa i ostalih usluga za streaming, sa 700+ poslužitelja u vlastitom vlasništvu i operiranim raspodjelom među 70 zemalja.

Dobavljačeva 24/7 podrška, chat obrazac i baza znanja koji se mogu pretraživati ​​dostupni su kad god vam zatreba.

Pros:

 • 700+ samostalnih i operiranih poslužitelja u preko 70 zemalja
 • Vrhunska internetska sigurnost
 • Deblokira brojne web stranice i usluge
 • Raspbian-kompatibilna aplikacija za Linux

Cons:

 • Skuplje od nekih drugih VPN-ova
 • Nema mogućnosti anonimnog plaćanja

SAMOSTALNA PONUDA SERVERA DODATNA SIGURNOST: VyprVPN-ovi samostalni i operirani poslužitelji dodaju dodatni sloj sigurnosti vašim mrežnim aktivnostima i prateće dragocjene osobne podatke. Dostupno je 30-dnevno jamstvo povrata novca.

4. Privatni pristup internetu

Logotip PrivateInternetAccess

Privatni pristup internetu (PIA) popularan je VPN s povoljnim cijenama koji je dobro uspostavljen u VPN industriji. Pružatelj je jedini VPN u ovoj liniji koji nudi GUI-aplikaciju za Raspbian / Linux.

Grafičko sučelje aplikacije olakšava odabir poslužitelja i povezivanje. GUI čini aplikaciju an izvrsna opcija za prve korisnike VPN-a koji možda nisu u skladu s sučeljem naredbenog retka koji se nalazi u aplikacijama drugih pružatelja usluga.

Brzine PIA-ove veze, što je drugi najbrži u ovom nizu, pružaju više nego dovoljno konjskih snaga za streaming, igranje i bilo koje druge mrežne aktivnosti.

Te brze veze također su dobro zaštićene šifriranjem na razini države i prekidačem kill, štiteći vaša internetska putovanja od znatiželjnih očiju. Aplikacija također nudi mogućnost blokiranja domena koja se koriste za oglase, tragače i zlonamjerni softver.

Vaša privatnost pokrivena je zahvaljujući davateljima usluga politika bez zapisnika i prihvaćanje kriptovalute za pretplate.

Globalna mreža poslužitelja Internet Access sastoji se od 3.300 i više poslužitelja u 32 zemlje. Da biste bili sigurni da pružatelj ima poslužitelje smještene tamo gdje ih trebate, provjerite pokrivenost njihovih poslužitelja prije nego što klikne gumb "pretplati se".

PIA ne nudi live chat podršku, ali pruža obrazac za kartu "kontaktiraj nas", bazu znanja i vodiče za pretraživanje.

Pros:

 • Samo Linux aplikacija temeljena na GUI u ovoj seriji
 • Izvrsna sigurnost i privatnost
 • Omogućuje istovremeno povezivanje do 10 uređaja

Cons:

 • Broj obuhvaćenih zemalja mogao bi biti bolji
 • Nema uživo podrške

NAJBOLJI VPN ZA PRVIH VREMENA: Privatni pristup internetu zaslužuje poman pogled prvih korisnika VPN-a zbog grafičkog korisničkog sučelja aplikacije. Iako davatelj pruža izvrsnu zaštitu privatnosti i internetske sigurnosti, njegova bi se pokrivenost globalnim poslužiteljem mogla poboljšati. Dostupna je 7-dnevna garancija povrata novca.

5. Surfshark

SurfShark logotip

Raspbian ponuda Surfsharka nudi brze veze i pomalo neobičan neograničen dodatak za istodobne veze.

Davatelj aplikacija usmjerena na znakove mogla bi biti neprimjerena za prve korisnike VPN-a, ali Surfshark to malo olakšava pružanjem informativnih uputa na njihovoj web lokaciji i ugrađena funkcionalnost pomoći u aplikaciji.

Brzine veze davatelja usluga nisu najbolje u ovoj liniji, ali pružaju više nego dovoljnu brzinu za većinu mrežnih aktivnosti. Ne mogu se naći ograničenja podataka ili ograničenje propusnosti.

Sigurnosne zaštite pružatelja usluga vrhunske su, uključujući vojnu enkripciju i zaštitu od prekidača. Privatnost je također vrlo bitna u Surfsharku zahvaljujući njihovoj politici nepojavljivanja i prihvaćanju Bitcoina za plaćanje pretplate.

Surfshark ima sjajnu evidenciju o pružanju pristupa Netflixu, Amazon Prime Video i drugim pružaocima streaminga zahvaljujući globalnoj mreži poslužitelja koja se sastoji od 800+ poslužitelja u 50+ zemalja.

Korisnička podrška u Surfsharku dobro je zastupljena pomoću biblioteke podrške, obrasca za kontakt s podrškom i mogućnosti 24/7 live chat.

Korisnici Raspberry Pi koji imaju druge povezane uređaje ili imaju malu tvrtku ili imaju veliku obitelj cijenit će davatelja usluga neograničen dodatak za istovremeno povezivanje.

Pros:

 • Ponuda izvorne aplikacije Raspbian
 • Neograničene istodobne veze
 • Vrhunska zaštita i zaštita privatnosti

Cons:

 • Nema GUI u aplikaciji
 • Aplikaciji Linux nedostaju značajke prisutne u ostalim njihovim aplikacijama

SAVRŠENO ZA VELIKE GRUPE KORISNIKA: Neograničena dostava istodobnih veza tvrtke Surfshark čini davatelja optimalnim rješenjem za male tvrtke i velike obitelji. Dostupno je 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Što drugo mogu učiniti s VPN-om?

Pored zaštite svoje internetske aktivnosti od znatiželjnih očiju, VPN ima i druge talente koji mogu poboljšati vaše mrežne aktivnosti.

Preko VPN-a može se pojaviti kao da se vi i vaš uređaj nalazite u drugom dijelu svijeta. To čini dodjeljivanjem uređaja a nova, privremena IP adresa. To vam omogućuje pristup mrežnom sadržaju, uslugama i web stranicama koje bi u vašem svijetu obično mogle biti blokirane.

VPN je također izvrstan alat za sigurnost vaše internetske veze prilikom korištenja antene nezaštićena Wi-Fi žarišna točka, poput onih koje se nalaze u kafićima, restoranima i hotelima. Wi-Fi žarišne točke obično ne nude šifriranu vezu, što korisničku aktivnost na žarišnoj točki čini privlačnom metom za hakere.

VPN također može spriječiti davatelj internetskih usluga da umanji brzinu vaše veze kada otkriju vezu s određenim uslugama ili web lokacijama ili kada se bavite određenim aktivnostima (poput dijeljenja datoteka).

Mogu li koristiti besplatni VPN uz moj Raspberry Pi?

Iako vjerojatno možete pronaći besplatnog pružatelja VPN-a koji nudi aplikaciju kompatibilnu s raspbijanom, volio bih se kladiti da nećete biti zadovoljni performansama ili sigurnošću koju nudi pružatelj usluge.

Mnogo besplatnih VPN-ova gasi brzine svojih korisnika. Također ponekad nameću ograničenja za mjesečnu ili dnevnu upotrebu upotrebe i nameću ograničenja propusnosti na vezama.

Jedan od najboljih razloga za korištenje VPN-a je izbjegavanje prekida veze. Zašto koristiti VPN koji umanjuje vaše aktivnosti?

Također je potrebno neko vrijeme za povezivanje kad koristite određene besplatne VPN davatelje. Neki će vas davatelji prisiliti da čekate u redu prije nego što omoguće povezivanje s njihovim poslužiteljima. Onda, nakon što vam je dato zeleno svjetlo, vaše izbor poslužitelja je strogo ograničen, ili se nasumično automatski povezujete na poslužitelj.

Pored toga, kada je riječ o "besplatnim" uslugama na internetu, obično se proizvod koji se prodaje, a "besplatni" VPN-i nisu iznimka..

Mnoge "besplatne" VPN usluge neprekidno uključuju svjetla i poslužitelje prigušuju praćenje mrežnih aktivnosti svojih korisnika, spremajući te podatke, a zatim ih prodajući najpovoljnijem ponuditelju. Ostali ubacuju oglase i kolačiće za praćenje u sesije preglednika svojih korisnika.

Naravno, "besplatan" je uvijek primamljiv, ali imajte na umu da kvalitetna VPN usluga može koštati manje od onoga što ste platili za podešavanje Raspberry Pi-a..

Kako još mogu osigurati svoj uređaj maline Pi?

Kao i svaki operativni sustav, Raspbian distrox Linuxa nije u potpunosti siguran.

Iako VPN pruža zaštitu od hakera i drugih nositelja, on ne bi trebao biti usamljeni alat u sigurnosnom paketu alata.

Ostali sigurnosni alati uključuju:

 • Antivirusni softver
 • Vatrozid
 • Softver protiv rootkita
 • Proširenja preglednika usmjerena na sigurnost
 • Siguran preglednik
 • Upravitelj lozinki

Zaključak

VPN može zaštititi vaša putovanja putem Interneta u Raspberry Pi, omogućujući vam da uživate u svojim mrežnim aktivnostima uz manje brige da će vašu ludoriju nadgledati autsajderi..

ExpressVPN logotip

VPN - poput mog izbora 1, ExpressVPN - pruža optimalnu internetsku sigurnost, štiti vašu privatnost (na mreži i van nje) i pruža pristup mrežnom sadržaju koji obično nije dostupan u vašem području.

Za više informacija ili za kupnju pretplate posjetite web mjesto ExpressVPN.

"Raspberry Pi" Alberto Adán licenciran pod Pixabay licencom

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 1

map