Најбољи ВПН-ови за Тор у 2020. години


Ако желите да своје веб странице прегледавања инкогнито задржите, прегледач Тор је један од најбољих расположивих алата који ће вам помоћи да то учините.

Међутим, он пружа само један слој анонимности вашим мрежним активностима, јер само штити ваше активности прегледавања веба од излагања - остале ваше мрежне активности остављају се отворене за посматрање.

Употреба ВПН-а не само што додаје још један слој заштите вашим Тор-ововим претраживачима, већ и задржава све ваших приватних мрежних активности, укључујући активности попут торрентинг датотека или стриминг видеа изван вашег региона.

Када упарите Тор прегледач с ВПН-ом, имате динамичан двојац, ефикасно штитећи своју приватност.

Када размишљате о ВПН-у за употребу са Тором, увек имајте на уму брзину везе приликом истраживања. Уверавам вас да ће се употреба спорог ВПН-а с Тор прегледачем показати потпуно незадовољавајућим.

Разлог је тај што се, када користите Тор мрежу, ваша веза шаље путем низа релеја који анонимно активирају ваше активности. Овај релеј процес има тенденцију да успори ваше прегледавање.

По правилу, ВПН ће такође успорити брзину ваше везе. Због тога је брзина важна пажња приликом процене ВПН-а за употребу са Тором - тако да ваше везе могу бити одржане што је брже могуће.

Када сте на мрежи, имајте на уму да би пуно трећих страна волело да може надгледати ваше мрежне активности. Хакери, владине агенције - чак и ваш властити ИСП и њихови оглашивачи - сви би волели да вас прате. То чини приватност још једним битним фактором који морате имати на уму.

У овом чланку ћу делити информације које ће вам требати да донесете информисану одлуку о томе који ВПН чини најбољег партнера за заштиту приватности за Тор прегледач.

Најбољи ВПН-ови за прегледавање интернета са Тором

После опсежног тестирања, Открио сам да су следећих 5 ВПН-а најбоље за употребу са Тором:

 1. ЕкпрессВПН: Брзе везе, без записа, прихвата Битцоин, нуди .онион веб локацију
 2. НордВПН: Добра сигурност, брзе везе, без записа, широка покривеност сервера
 3. ЦиберГхост: Велике брзине, разумна цена, без трупаца
 4. ИПВанисх: Брзе везе, без записа, врхунска сигурност
 5. ПриватеВПН: Нема записника, апликација које се лако користе, брзе везе

Оцењивао сам и рангирао својих топ 5 ВПН-ова према следећим критеријумима:

 • Компатибилност са Тором
 • Посебне функције за употребу са Тором
 • Велике брзине везе
 • Политика без евиденције
 • Одлична енкрипција
 • Нуди анонимне начине плаћања

Ево наше листе најбољих ВПН-ова за Тор:

1. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН лого

ЕкпрессВПН је мој најбољи избор за кориснике Тор-а.

Овај провајдер је смештен на Британским Девичанским острвима и омогућава му да следи само-наметнуто политика без записивања, што значи да не биљежи мрежне активности својих корисника.

Тачно је да сервис бележи неке податке који се не идентификују, као што су датуми за пријаву (без записаних времена), коришћена локација сервера и количина пренесених података. Међутим, ништа од овога не може помоћи властима да идентификују било коју од ваших мрежних активности.

ЕкпрессВПН штити везе својих корисника користећи енкрипцију војног ранга и штити њихове везе да буду отворене радозналим очима коришћењем заштите прекидача за искључивање на њиховим десктоп апликацијама. (Апликације су доступне за све главне платформе уређаја, укључујући Виндовс, мацОС, иОС, Андроид и Линук.)

Овај провајдер нуди одличне брзине везе, помажући ублажавању успоравања које ћете доживети када користите Тор.

Добављач чак нуди и .верзија своје веб странице лук како би се корисницима омогућило отварање потпуно анонимног налога код ВПН провајдера коришћењем бачене адресе е-поште и плаћањем с Битцоин-ом. (Такође нуди списак .онион веб локација за започињање.)

Прос

 • Велике брзине везе
 • Добро шифроване, убити везе заштићене прекидачем
 • Прихваћа Битцоин као плаћање
 • Понуда .онион сајта
 • Не задржава евиденцију корисника

Цонс

 • Скупље од осталих провајдера
 • Нема заштите од прекидача на мобилним уређајима

НАЈБОЉЕ ЗА ТОР: ЕкпрессВПН је мој избор број 1. Омогућава брз, добро заштићен приступ Интернету, радећи руку под руку с Тором како би се осигурала анонимност и сигурност. Брзе везе провајдера помажу ублажавању Тортове склоности да успори ствари приликом прегледавања веба. 30-дневна гаранција поврата новца нуди начин без ризика да тестира функције провајдера на тесту.

2. НордВПН

НордВПН Лого

НордВПН је мој избор број 2 за употребу са Тором.

Добављач нуди специјализоване Онион преко ВПН сервера које су конфигуриране за блиски рад са мрежом Тор како би заштитиле све ваше мрежне активности, а не само ваше веб прегледавање.

НордВПН такође нуди опцију Доубле-ВПН да помогне да се прикрива веза када користите Тор прегледач. Имајте на уму да ћете можда приметити велику брзину везе због коришћења 2 ВПН сервера, што ова функција захтева. Међутим, везе провајдера би и даље требале бити више него све што бацате на њега, јер су њихове брзине везе обично прилично велике.

НордВПН такође нуди одличну заштиту приватности, чувајући без трупца било које врсте и обезбеђивање веза заштићених прекидачем који користе шифрирање владе да би заштитили вашу везу од праћења. Провајдер такође прихвата Битцоин у замену за његове фине услуге.

Нативне апликације су доступне за Виндовс, мацОС, иОС и Андроид уређаје.

Прос

 • Нуди Онион преко ВПН сервера
 • Доубле-ВПН сервери
 • Велике брзине везе
 • Нема корисничких дневника
 • Прихваћа Битцоин

Цонс

 • Сложенији је одабир сервера од неких других провајдера

ОДЛИЧНА ВРИЈЕДНОСТ: НордВПН пружа одличну вриједност за новац, омогућава брзе везе и осигурава врхунску заштиту за кориснике Тор. 30-дневна гаранција поврата новца значи да нема ризика да их испробате.

3. ЦиберГхост

Најбољи ВПН-ови за Тор у 2020. години

ЦиберГхост је одлична опција за првог корисника ВПН-а. Апликација је једноставан за употребу и добро штити ваше мрежне сесије упркос недостатку Тор-ових карактеристика.

Брзе везе овог добављача помоћи ће вам да олакшате бригу око успоравања превише током употребе Тор прегледача.

Провајдер обавља изврстан посао заштите вашег идентитета на мрежи, складиштења нема корисничких дневника било које врсте и прихватање Битцоина као плаћања.

Њихове апликације нуде одличну заштиту прекидача, савршену тајну према напријед и јаку енкрипцију, штитећи ваше податке од лоших свјетских актера.

Апликације су доступне за мацОС, Виндовс, Андроид и иОС платформе, а до 7 уређаја може истовремено да се повеже на један налог.

Прос

 • Нема трупаца
 • Прихваћа Битцоин
 • Врхунска сигурност
 • Једноставне апликације

Цонс

 • Недостају карактеристике специфичне за Тор

ОДЛИЧНА ОПЦИЈА ЗА ПОЧЕТНИЦЕ: ЦиберГхост нуди једноставне апликације за заштиту са једним кликом, добру заштиту приватности и брзе везе, а све се испоручују уз ниску цену. Провајдер нуди 45-дневну гаранцију без ризика.

4. ИПВанисх

ИПВанисх-лого

ИПВанисх је сигурна ВПН услуга која се лако користи и која обезбеђује стандард и сигурност и приватност. Пружалац услуге се придржава правила без евидентирања, што значи да нема доказа о било каквој вашој мрежи.

Апликација ИПВанисх укључује ан функција замрачења који прикрива вашу шифровану везу као нормалан интернет саобраћај, додајући још један слој анонимности. Апликација такође може да мења вашу ИП адресу у редовним интервалима ако то одлучите, али имајте на уму да привремено губите везу када мењате ИП адресе.

Апликације су доступне за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС платформе.

Иако провајдер не нуди никакве карактеристике специфичне за Тор, ВПН услуга добро функционира с Онионом, мада можете очекивати уобичајено успоравање брзина и перформанси.

Нажалост, заштита приватности не односи се на ваше податке о плаћању, јер ИПВанисх не прихвата Битцоин или било коју другу врсту анонимних плаћања.

Прос

 • Добра сигурност
 • Нема трупаца
 • Поуздане везе
 • Велике брзине везе

Цонс

 • Не нуди никакве Тор-ове карактеристике
 • Не прихвата Битцоин

Поуздан и сигуран: ИПВанисх је добар спој брзине и сигурности везе, пружајући поуздане везе за ваше Тор сесије. Пружалац услуге нуди 7-дневну гаранцију поврата новца.

5. ПриватеВПН
ПриватеВПН лого

ПриватеВПН је ВПН провајдер који можда многи од вас нису познати, јер су се недавно појавили на сцени. Провајдер брзо постаје познат по брзини везе и врхунској безбедносној заштити.
Иако добављач не нуди посебну Тор-ову подршку одмах, он пружа корисне информације о томе повежите се са својим ОпенВПН серверима преко Тор-а. То омогућава корисницима да се повезују са веб локацијама које обично не дозвољавају повезивање путем Тор претраживача, јер то скрива употребу прегледача.

ПриватеВПН не води евиденције о било чему повезаном са интернетским путовањима својих купаца и прихвата Битцоин као плаћање за његове услуге. Приватност високе петке све око себе!

Подршка за нативне апликације пружа се за иОС, Андроид, Виндовс и мацОС платформе.

Покривеност глобалног сервера провајдера је донекле ограничена, са само 100 сервера смештених у 59 земаља.

Прос

 • Велике брзине везе
 • Изврсна заштита приватности
 • ВПН-Овер-Тор подршка

Цонс

 • Недостаје глобална покривеност сервера

ФЛЕКСИБИЛНА И РАЗУМНО ЦЕНА: Корисници ПриватеВПН-а могу имати до 6 уређаја повезани истовремено, уживајте у брзим везама и врхунском приватношћу и искористите 30-дневну гаранцију поврата новца.

Не користите ове ВПН-ове са Тором

Ако користите Тор, онда сте забринути за то да своје активности прегледавања на мрежи остајете тајне. Изненађујуће, постоје ВПН провајдери који не имајте на уму своју приватност.

Сакриј моју гузу!

Сакриј дупе са седиштем у Уједињеном Краљевству! подлеже америчким законима који захтевају да ВПН провајдери воде евиденцију. Познато је да су бар једном предали корисничке записе властима, што је довело до хапшења једног од њихових корисника. Овде нема пуно приватности или анонимности.

ПуреВПН

Упркос тврдњи да је реч о добављачу ВПН-а без евиденције, власти су користиле ПуреВПН-ове наводно непостојеће записе како би пратиле и ухапсиле човека оптуженог за сајберсталацију бившег цимера.

Могу ли да користим бесплатан ВПН са Тором?

Иако је технички могуће користити бесплатни ВПН са Тором, топло вас позивам да то не чините.

Бесплатни ВПН-ови често имају правила о приватности која недостају. Они воде евиденције интернетских путовања својих корисника, понекад продају те информације оглашивачима и другим заинтересованим странама. (Хеј, морају некако да зараде, зар не?)

Такође, бесплатни ВПН-и често натерају кориснике да чекају у реду пре него што им омогуће да се повежу на ВПН сервер, а многи бесплатни провајдери поседују ограничење података или ширину опсега.

Иако је спорија веза увек брига, посебно је критична када користите ВПН са Тором, који ствари успорава сам од себе.

Такође је познато да бесплатне ВПН мреже убацују огласе и прате колачиће у сесије прегледавања својих корисника. Поред тога, ови провајдери обично имају мањи број сервера и додељивања ИП адресе, што олакшава проналазак корисника.

Све горе наведено једноставно чини грозну идеју покушаја употребе бесплатног ВПН-а са Тором.

Разлике између Тор-а преко ВПН-а и ВПН-а над Тор-ом

Можда сте приметили да сам раније у овом чланку споменуо и „Тор овер ВПН“ и „ВПН Овер Тор.“ Јесу ли то исто? Како су они различити? Хајде да погледамо.

Тор преко ВПН-а

Преклапање ВПН-а је када се први пут повежете на ВПН, а затим претражујете Интернет у Тор претраживачу.

То значи да се ваш интернет саобраћај прво шифрује путем ваше ВПН, штитећи га од посматрања спољних страна.

Ваша стварна ИП адреса заштићена је од детекције првим Тор релејем. Тор мрежна релеја додатно збуњује вашу истинску локацију тако што ће вашу везу повезивати на више локација.

Прос:

 • Омогућује вашем даватељу интернетских услуга откривање ваше употребе Тор прегледача
 • Отвара приступ веб локацијама .онион
 • Омогућава употребу редовног прегледача за друге врсте прегледавања
 • Блокира вашу стварну ИП адресу из Торлове мреже

Против:

 • Неке веб локације не прихватају промет из Торових мрежа
 • ВПН има приступ вашој стварној ИП адреси

ВПН Овер Тор

ВПН Овер Тор састоји се од тога да се прво повежете на Тор мрежу и затим се повежете са ВПН.

Док се Тор Овер ВПН састоји од једноставног повезивања на ВПН и затим коришћењем Тор прегледача, коришћење ВПН Овер Тор захтева да ручно подесите неколико ствари пре употребе.

Само неколико ВПН провајдера нуди ову опцију, при чему је ПриватеВПН једини који пада на памет и једини провајдер на овој топ 5 листи који то чини.

Прос:

 • Блокира и ваш ИСП и ВПН да не виде ваш саобраћај
 • Омогућава приступ веб локацијама које блокирају Тор саобраћај
 • Смањује ризик од неправилно конфигурисаних излазних чворова Тор

Против:

 • ИСП-ови могу открити употребу Тор-а
 • Захтева ручно подешавање; не препоручује се почетницима
 • Нема приступа веб локацијама .онион
 • Улазни улаз Тор-ове релејне мреже може открити вашу стварну ИП адресу
 • Сав ваш интернет саобраћај пролази кроз Тор, успоравајући све доле

„Рачунар-телефон-таблет-технологија“ компаније Блуе Цоат Пхотос лиценциран под ЦЦ БИ 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 30 = 31

map