Najbolji VPN-ovi za Tor u 2020. godini


Ako želite da aktivnosti web-pregledavanja ostane anonimno, preglednik Tor jedan je od najboljih dostupnih alata koji vam mogu pomoći u tome..

Međutim, on pruža samo jedan sloj anonimnosti za vaše mrežne aktivnosti, jer samo štiti vaše web stranice od izloženosti - ostale vaše mrežne aktivnosti ostaju otvorene za promatranje.

Korištenje VPN-a ne samo da dodaje još jedan sloj zaštite vašim aktivnostima temeljenim na pregledniku Tor, već i zadržava svi vaših mrežnih aktivnosti privatnih, uključujući aktivnosti poput torrenting datoteka ili strujanja videa izvan vaše regije.

Kada uparite Tor preglednik s VPN-om, imate dinamičan dvojac, učinkovito štiteći svoju privatnost.

Prilikom razmatranja VPN-a za upotrebu s Torom uvijek imajte na umu brzinu veze prilikom istraživanja. Uvjeravam vas da će se upotreba sporog VPN-a s preglednikom Tor pokazati potpuno nezadovoljavajućim.

Razlog je taj što se, kada koristite Tor mrežu, vaša veza šalje putem niza releja koji anonimno pokrivaju vaše aktivnosti. Ovaj relejni postupak ima tendenciju usporavanja vaših pregledavanja.

VPN će u pravilu usporiti i vaše brzine veze. Zbog toga je brzina važna činjenica pri procjeni VPN-a za upotrebu s Torom - tako da se vaše veze mogu održavati što je brže moguće.

Kada ste na mreži, imajte na umu da bi puno trećih strana voljelo biti u mogućnosti nadzirati vaše mrežne aktivnosti. Hakeri, vladine agencije - čak i vaš vlastiti ISP i njihovi oglašivači - svi bi vas voljeli pratiti. To čini privatnost još jednim bitnim čimbenikom koji treba imati na umu.

U ovom ću članku podijeliti informacije koje su vam potrebne kako biste donijeli informiranu odluku o tome koji VPN čini najboljeg partnera za zaštitu privatnosti za Tor preglednik.

Najbolji VPN-ovi za pregledavanje interneta s Torom

Nakon opsežnog ispitivanja, Otkrila sam da je sljedećih 5 VPN-a najbolje za upotrebu s Torom:

 1. ExpressVPN: Brze veze, bez zapisa, prihvaća Bitcoin, nudi .onion web mjesto
 2. NordVPN: Dobra sigurnost, brze veze, bez zapisa, široka pokrivenost poslužitelja
 3. CyberGhost: Velike brzine, razumna cijena, bez trupaca
 4. IPVanish: Brze veze, bez trupaca, vrhunska sigurnost
 5. PrivateVPN: Bez zapisnika, aplikacija koje se lako koriste, brze veze

Ocjenjivao sam i rangirao svojih prvih 5 VPN-a prema sljedećim kriterijima:

 • Kompatibilnost s Torom
 • Posebne značajke za upotrebu s Torom
 • Velike brzine veze
 • Politika bez zapisnika
 • Izvrsna enkripcija
 • Nudi anonimne načine plaćanja

Ovdje je naš popis najboljih VPN-ova za Tor:

1. ExpressVPN

ExpressVPN logotip

ExpressVPN je moj najbolji izbor za korisnike Tor-a.

Ovaj se pružatelj nalazi na Britanskim Djevičanskim otocima prilagođenim privatnosti i omogućava mu da slijedi sam sebe politika bez zapisnika, što znači da ne bilježi mrežne aktivnosti svojih korisnika.

Točno je da usluga bilježi neke podatke koji se ne identificiraju, poput datuma prijave (bez zabilježenih vremena), korištenog mjesta poslužitelja i količine prenesenih podataka. Međutim, ništa od ovoga ne može pomoći vlastima da utvrde bilo koju od vaših mrežnih aktivnosti.

ExpressVPN štiti veze svojih korisnika koristeći enkripciju vojnog stupnja i štiti njihove veze od otvorenih za znatiželjne oči pomoću zaštite prekidača za zaustavljanje na njihovim aplikacijama za radne površine. (Aplikacije su dostupne za sve glavne platforme uređaja, uključujući Windows, macOS, iOS, Android i Linux.)

Ovaj pružatelj nudi izvrsne brzine veze, pomažući ublažiti usporavanje koje ćete doživjeti kada upotrebljavate Tor.

Pružatelj usluga čak nudi i .verzija luka svoje web stranice omogućiti korisnicima stvaranje potpuno anonimnog računa s VPN davateljem korištenjem bačene adrese e-pošte i plaćanjem s Bitcoin-om. (Također nudi popis .onion web stranica za početak.)

prozodija

 • Velike brzine veze
 • Dobro šifrirane, ubiti veze zaštićene prekidačem
 • Prihvaća Bitcoin kao plaćanje
 • Ponuda mjesta .onion
 • Ne zadržava zapise korisnika

kontra

 • Skuplje od ostalih pružatelja usluga
 • Nema zaštite od prekidača na mobilnim uređajima

NAJBOLJE ZA TOR: ExpressVPN je moj izbor broj 1. Omogućuje brz, dobro zaštićen pristup internetu, ruku pod ruku s Torom, kako bi se osigurala anonimnost i sigurnost. Brze veze davatelja usluga pomažu ublažavanju Tortove sklonosti da uspori stvari prilikom pregledavanja weba. 30-dnevno jamstvo povrata novca nudi bezrizičan način testiranja značajki davatelja usluga.

2. NordVPN

NordVPN Logo

NordVPN je moj izbor broj 2 za upotrebu s Torom.

Pružatelj nudi specijalizirane Onion preko VPN poslužitelja koji su konfigurirani za blisku suradnju s mrežom Tor kako bi zaštitili sve vaše mrežne aktivnosti, a ne samo vaše web pregledavanje.

NordVPN također nudi opciju Double-VPN kako bi se olakšala smetnja u vezi s korištenjem Tor preglednika. Imajte na umu da ćete možda primijetiti ogromnu brzinu veze zbog korištenja 2 VPN poslužitelja, što zahtijeva ova značajka. Međutim, davateljeve veze i dalje bi trebale biti više nego što sve bacite na njega, jer su njihove brzine veze obično prilično velike.

NordVPN nudi i izvrsnu zaštitu privatnosti, čuvajući nema trupca bilo koje vrste i pružanje veza zaštićenih prekidačem koji koriste šifriranje na razini vlade da bi zaštitili vašu vezu od praćenja. Pružatelj također prihvaća Bitcoin u zamjenu za njegove fine usluge.

Nativne aplikacije dostupne su za Windows, macOS, iOS i Android uređaje.

prozodija

 • Nudi Onion preko VPN poslužitelja
 • Double-VPN poslužitelji
 • Velike brzine veze
 • Nema korisničkih dnevnika
 • Prihvaća Bitcoin

kontra

 • Odabir poslužitelja složeniji je od nekih drugih pružatelja usluga

ODLIČNA VRIJEDNOST: NordVPN pruža izvrsnu vrijednost za novac, pruža brze veze i osigurava vrhunsku zaštitu za korisnike Tor. 30-dnevna garancija povrata novca znači da nema rizika da ih isprobate.

3. CyberGhost

Najbolji VPN-ovi za Tor u 2020. godini

CyberGhost je izvrsna opcija za prvog korisnika VPN-a. Aplikacija je jednostavan za upotrebu i dobro štiti vaše mrežne sesije unatoč nedostatku značajki specifičnih za Tor.

Brze veze ovog pružatelja usluga olakšat će vaše brige zbog previše usporavanja tijekom upotrebe preglednika Tor.

Pružatelj usluga čini izvrstan posao zaštite vašeg identiteta na mreži, pohrane nema korisničkih dnevnika bilo koje vrste i prihvaća Bitcoin kao plaćanje.

Njihove aplikacije nude izvrsnu zaštitu prekidača, savršenu tajnu prema naprijed i jaku enkripciju, štiteći vaše podatke od loših sudionika u svijetu.

Aplikacije su dostupne za macOS, Windows, Android i iOS platforme, a do 7 uređaja može se istovremeno povezati na jednom računu.

prozodija

 • Nema trupaca
 • Prihvaća Bitcoin
 • Vrhunska sigurnost
 • Jednostavne aplikacije

kontra

 • Nedostaju značajke specifične za Tor

ODLIČNA OPCIJA ZA POČETNICE: CyberGhost nudi jednostavne aplikacije za zaštitu jednim klikom, dobru zaštitu privatnosti i brze veze, sve isporučene uz nisku cijenu. Pružatelj usluge nudi 45-dnevno jamstvo bez rizika.

4. IPVanish

IPVanish-logo

IPVanish je sigurna VPN usluga s jednostavnom upotrebom koja pruža standardnu ​​sigurnost i privatnost. Pružatelj usluga drži se pravila bez zapisnika, što znači da ne može biti pronađen nijedan dokaz o vašim internetskim trikovima.

Aplikacija IPVanish uključuje zamračenje značajka koji prikriva vašu šifriranu vezu kao uobičajeni internetski promet, dodajući još jedan sloj anonimnosti. Aplikacija također može mijenjati vašu IP adresu u redovitim intervalima ako to odlučite, ali imajte na umu da privremeno gubite vezu prilikom promjene IP adrese.

Aplikacije su dostupne za Windows, macOS, Android i iOS platforme.

Iako davatelj ne nudi nikakve značajke specifične za Tor, VPN usluga dobro funkcionira s Onionom, iako možete očekivati ​​uobičajeno usporavanje brzina i performansi.

Nažalost, zaštita privatnosti ne odnosi se na vaše podatke o plaćanju, jer IPVanish ne prihvaća Bitcoin ili bilo koju drugu vrstu anonimnih plaćanja.

prozodija

 • Dobra sigurnost
 • Nema trupaca
 • Pouzdane veze
 • Velike brzine veze

kontra

 • Ne nudi značajke koje su specifične za Tor
 • Ne prihvaća Bitcoin

Pouzdan i siguran: IPVanish je dobar spoj brzine i sigurnosti veze, pružajući pouzdane veze za vaše Tor sjednice. Pružatelj usluge nudi 7-dnevnu garanciju povrata novca.

5. PrivateVPN
PrivateVPN logotip

PrivateVPN je pružatelj VPN-a s kojim mnogi od vas možda nisu upoznati, jer su se nedavno pojavili na sceni. Pružatelj usluge brzo postaje poznat po brzini veze i vrhunskoj sigurnosnoj zaštiti.
Iako davatelj ne nudi posebnu Tor-ovu podršku odmah izvan okvira, pruža korisne informacije o tome povezati se sa svojim OpenVPN poslužiteljima preko Tor. To korisnicima omogućuje povezivanje s web lokacijama koje obično ne dopuštaju povezivanje putem Tor pretraživača, jer to skriva upotrebu preglednika.

PrivateVPN ne vodi evidencije o on-line putovanjima svojih korisnika i prihvaća Bitcoin kao plaćanje za njegove usluge. Privatnost visokih petica sve oko sebe!

Podrška za izvorne aplikacije dostupna je za iOS, Android, Windows i macOS platforme.

Pokrivenost davatelja usluga globalnim poslužiteljima je pomalo ograničena, sa samo 100 poslužitelja smještenih u 59 zemalja.

prozodija

 • Velike brzine veze
 • Izvrsna zaštita privatnosti
 • VPN-Over-Tor podrška

kontra

 • Nedostaje globalna pokrivenost poslužitelja

FLEKSIBILNO I RAZUMNO CIJENE: Korisnici PrivateVPN mogu imati do 6 uređaja povezani istovremeno, uživajte u brzim vezama i vrhunskom privatnošću i iskoristite 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Ne upotrebljavajte ove VPN-ove sa Torom

Ako upotrebljavate Tor, onda ste zabrinuti da svoje web stranice pregledavanja ne biste pokrivali. Iznenađujuće, postoje VPN davatelji koji nemoj imajte na umu svoju privatnost.

Sakrij dupe!

Sakrij dupe sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu! podliježe britanskim zakonima koji zahtijevaju da pružatelji VPN-a vode evidenciju. Poznato je da je bar jednom predao korisničke zapisnike vlastima, što je dovelo do uhićenja jednog od njihovih korisnika. Ovdje nema puno privatnosti ili anonimnosti.

PureVPN

Uprkos tvrdnji da je riječ o dobavljaču VPN-a bez evidencije, vlasti su koristile PureVPN-ove navodno nepostojeće zapisnike kako bi pratile i uhitile čovjeka optuženog za cyberstatiranje bivšeg cimera.

Mogu li koristiti besplatni VPN s Torom?

Iako je tehnički moguće koristiti besplatni VPN s Torom, toplo vas molim da to ne činite.

Besplatni VPN-ovi često imaju pravila o privatnosti koja nedostaju. Oni vode zapise o internetskim putovanjima svojih korisnika, ponekad prodaju tih podataka oglašivačima i drugim zainteresiranim stranama. (Hej, moraju nekako zaraditi, zar ne?)

Također, besplatni VPN-i često natjeraju korisnike da čekaju u redu prije nego što im omoguće povezivanje na VPN poslužitelj, a mnogi besplatni davatelji imaju ograničenja podataka ili propusne širine.

Iako je sporija veza uvijek briga, posebno je kritična kada koristite VPN s Torom, koja stvari usporava sama od sebe.

Također je poznato da besplatni VPN-i ubacuju oglase i kolačiće za praćenje u sesije pregledavanja svojih korisnika. Uz to, ti davatelji obično imaju manje poslužitelja i IP dodjela, što olakšava traženje korisnika.

Sve gore navedeno jednostavno čini groznom idejom pokušaja upotrebe besplatnog VPN-a s Torom.

Razlike između Tor-a preko VPN-a i VPN-a nad Tor-om

Možda ste primijetili da sam ranije u ovom članku spomenuo i "Tor preko VPN-a" i "VPN Over Tor." Jesu li to isto? Po čemu se razlikuju? Pogledajmo.

Tor preko VPN-a

Preklapanje VPN-a događa se kada se prvo povežete s VPN-om, a zatim pregledavate Internet putem Tor preglednika.

To znači da se vaš internetski promet prvo šifrira putem vaše VPN, štiteći ga od promatranja vanjskih strana.

Vaša stvarna IP adresa zaštićena je od detekcije prvim Tor relejem. Mreža Tor još više opsjeda vašu istinsku lokaciju tako što će vašu vezu povezivati ​​na nekoliko lokacija.

Pros:

 • Omogućuje vašem davatelju internetskih usluga otkrivanje vaše upotrebe Tor preglednika
 • Otvara pristup web-lokacijama .onion
 • Omogućuje upotrebu redovitog preglednika za druge vrste pregledavanja
 • Blokira vašu stvarnu IP adresu iz Torlove mreže

Cons:

 • Neke web stranice ne prihvaćaju promet iz Torovih mreža
 • VPN ima pristup vašoj stvarnoj IP adresi

VPN Over Tor

VPN Over Tor sastoji se od toga da se prvo povežete s Tor mrežom, a zatim se povežete s VPN-om.

Dok se Tor Over VPN sastoji od jednostavnog povezivanja na VPN i zatim korištenja Tor preglednika, korištenje VPN Over Tor zahtijeva ručno postavljanje nekoliko stvari prije upotrebe.

Samo nekoliko VPN pružatelja nudi ovu opciju, pri čemu je PrivateVPN jedini koji pada na pamet i jedini davatelj na toj top 5 listi koja to čini.

Pros:

 • Blokira i vaš ISP i VPN da vide vaš promet
 • Omogućuje pristup web lokacijama koje blokiraju Torov promet
 • Smanjuje rizik od nepravilno konfiguriranih izlaznih čvorova Tor

Cons:

 • ISP-ovi mogu otkriti Tor upotrebu
 • Zahtijeva ručno postavljanje; ne preporučuje se početnicima
 • Nema pristupa .onion web stranicama
 • Ulazni ulaz za Torinu relejnu mrežu može otkriti vašu stvarnu IP adresu
 • Sav vaš internetski promet protječe kroz Tor, usporavajući sve dolje

"Računalo-telefon-tablet-tehnologija" tvrtke Blue Coat Photos licencirano pod CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

84 − = 81

map