НордВПН у поређењу са ИПВанисх упоређивањем и резултатима испитивања у 2020


ИПВанисх је атрактивна опција за кориснике који имају велики број повезаних уређаја због одличног броја истовремених веза и добре подршке на више платформи.

ИПВанисх лого

Брзе везе су правило овог провајдера по повољним ценама, док ће корисници БитТоррент-а обожавати њихов П2П приступ широм света..

Посетите ИПВанисх

НордВПН је одлична опција за кориснике који траже поуздан приступ глобалном садржају по повољним ценама.

НордВПН лого

Врхунски приступ глобалном серверу, свеобухватна заштита приватности и сигурности и одлична подршка на више платформи чине НордВПН атрактивном ВПН опцијом.

Посетите НордВПН

Како одабрати ВПН

У овом издању моје упоредне серије, Погледаћу НордВПН и ИПВанисх.

Покрићу критичне ВПН функције које би сваки потенцијални претплатник требало размотрити пре доношења одлуке о ВПН претплати. Објаснићу зашто је свака функција неопходна, открићу успешност оба пружаоца услуга и прогласити победника у свакој категорији. Након што погледам све категорије, прогласићу се укупним шампионом.

Док завршите чланак, требало би да имате довољно информација да донесете добро информисану одлуку о куповини ВПН-а.

Брзина везе

Без обзира где идете, повезани сте на Интернет. Ваш телефон, таблет - чак и апарат за кафу су увек повезани. Ово чини брзу ВПН везу једним од најважнијих разматрања за било ког провајдера.

Ми користимо апликацију Спеедтест.нет за тестирање брзине везе. (Апликација ће увек дати тачније резултате на брзини од тестова у прегледачу који је доступан на веб локацији.)

Пикел Приваци проводи тестове брзине ВПН везе на следећи начин:

  1. За тестирање брзине преузимања ВПН-а, користимо гигабитну Етхернет везу са седиштем у Северној Америци.
  2. Тим од 3 корисника тестира сваки ВПН, повезујући се на 3 различите локације - Уједињено Краљевство, Сједињене Америчке Државе и Хонг Конг - у 3 различита доба дана током 3 дана.
  3. Користимо Виндовс верзију апликације провајдера која је конфигурисана за повезивање помоћу ОпенВПН протокола преко УДП-а.
  4. На крају тестирања израчунавамо просечну брзину везе сваког провајдера.

Просечна брзина везе

Док је један од наших провајдера дефинитивно спреман за све на чему сте на мрежи, други је помало „брзина изазван“.

ИПВанисх је краљ брзине овог пута захваљујући просечној брзини преузимања која износи 62,15 Мбпс. Ове брзине могу лако поднијети 4К стреаминг и пружиће флексибилно играње на мрежи.

У међувремену, НордВПН'с просечне брзине преузимања мерено у прилично мало спорије. Међутим, њихова брзина од 17,90 Мбпс може поднијети већину мрежних активности, укључујући ХД видео стриминг.

Запамтите, ваша километража може варирати тако што ће брзине преузимања варирати од брзина овде објављених. Брзина овиси о семену везе који сте добили од ИСП-а, вашем географском положају и локацији ВПН сервера који одаберете.

Победник просечне брзине везе: ИПВанисх

Провајдер

Просј. Д / Л брзина Линк

НордВПН

17.90 Мбпс Посетите сајт

Прочитајте преглед

ИПВанисх

62.15 Мбпс Посетите сајт

Прочитајте преглед

Цене

Када разматрамо цене, видимо да оба провајдера падају негде на средини просечне ВПН цене.

НордВПН'с годишња цена претплате пада око цене малог комбинираног оброка у вашем омиљеном ресторану брзе хране, док ће њихов месечни план тећи отприлике исто као и велика салата за вечеру на месту за вечеру.

ИПВанисх'с годишња цена претплате достиже месечни просек тек нешто мањи од тарифе НордВПН-а, док ће њихов месечни план бити нешто јефтинији од опције месечног у месецу за конкуренцију.

Имајте на уму: Већина ВПН провајдера нуди посебне цене редовно, зато обавезно посетите веб локацију провајдера за тренутну цену.

Победник цене: ИПВанисх

Провајдер

Период гаранције за поврат новца Линк

ИПВанисх

7 дана Посетите сајт

Прочитајте преглед

НордВПН

30 дана Посетите сајт

Прочитајте преглед

Приватност

Ако сте повезани на Интернет, неко вас прати. Ваш интернетски понуђач донио је лијепу промјену продајом своје повијести прегледавања оглашивачима, а хакери ће једноставно вољети да уплате своје проклете прљаве шапе на ваше банкарске податке. То значи да је приватност на мрежи од највеће важности.

Да бисте одмерили заштиту приватности ВПН услуге, проверите следеће:

  • Да ли се налазе у земљи прилагођеној приватности?
  • Да ли воде евиденције повезане са мрежним активностима својих корисника?
  • Да ли прихватају Битцоин или другу врсту приватног начина плаћања?

НордВПН се налази у Панами, што му омогућава да у потпуности искористи недостатак прописа о чувању података у земљи. Провајдер не води никакве евиденције и прихвата разне крипто валуте као плаћање за своје услуге.

ИПВанисх налази се у Сједињеним Државама мање прилагођеним приватности, али тврди да не води никакве записнике који се односе на интернетска путовања њихових корисника. Амерички закони о приватности на мрежи су у сталном току, тако да се све ово може променити у било којем тренутку. Овај провајдер не прихвата Битцоин или било који други начин плаћања који чува приватност.

Победник приватности: НордВПН

Провајдер

Оцена приватности Линк

НордВПН

5.0 Посетите сајт

Прочитајте преглед

ИПВанисх

4.5 Посетите сајт

Прочитајте преглед

Карактеристике

Када истражујете ВПН провајдере, важно је не задржавати се на перформансама ВПН-а у само једној или две категорије. Пажљиво погледајте сваку категорију значајки да бисте могли донијети комплетну и информисану одлуку.

У овом одељку истражујем више функција које нуде оба пружаоца, помно сагледавајући сваки од њих. Затим откривам колико добро сваки провајдер ради у одређеној категорији услуга, проглашавајући победника за сваког од њих.

Сигурност

ВПН-ови користе шифрирање како би заштитили интернетске везе својих корисника, чувајући њихове интернетске антике и информације заштићене од знатижељних очију.

НордВПН користи владину АЕС-256 битну енкрипцију за заштиту њихових веза, нудећи ОпенВПН са ТЦП / УДП, ИКЕв2 / ИПсец, Л2ТП / ИПСец, ППТП и ССТП. Апликације провајдера нуде блокирање огласа и злонамерног софтвера, спречавање пропуштања ДНС-а и ИПв6 и прекидач за уклањање.

Доступни су и двоструки ВПН (који усмерава вашу везу преко твин ВПН сервера) и замајани сервери (који скривају вашу ВПН активност као редовну активност)..

ИПВанисх обезбеђује АЕС-256 енкрипцију, користећи ОпенВПН са ТЦП / УДП, Л2ТП / ИПСец и ИКЕв2 протоколима. ИПВанисх-ове апликације нуде заштиту од прекидача, као и ИПв6 и ДНС превенцију цурења. Заштита од „Сцрамбле-а“ провајдера чини да се ВПН активност чини нормалном активношћу прегледача.

Победник шифровања: Везан!

Провајдер

Оцена безбедности звезда Линк

ИПВанисх

5.0 Посетите сајт

Прочитајте преглед

НордВПН

5.0 Посетите сајт

Прочитајте преглед

Истовремене везе

Ако тражите ВПН провајдера за групу корисника који ће користити, хтећете детаљно да погледате број истовремених веза које добављач омогућава.

ИПВанисх омогућава 10 истовремених веза. У међувремену, НордВПН омогућава 6 веза одједном. Бројеви оба провајдера рангирају изнад просека у овој категорији.

Победник истовременог повезивања: ИПВанисх

Провајдер

Дозвољене су истовремене везе Линк

ИПВанисх

10 Посетите сајт

Прочитајте преглед

НордВПН

6 Посетите сајт

Прочитајте преглед

Стреаминг Суппорт

Стреаминг видео је вероватно једно од најпопуларнијих онлајн игара које су данас доступне. То чини подршку за стриминг један од најважнијих фактора које треба узети у обзир приликом одлучивања о томе који је ВПН провајдер прави за вас.

НордВПН нуди поуздан приступ бројним сервисима за стриминг, како у САД-у тако и у остатку света. Провајдер деблокира Нетфлик, Хулу, Диснеи +, Амазон Приме Видео, ББЦ иПлаиер, ДАЗН, Ски Го и друге услуге стриминга.

ИПВанисх не пружа поуздан приступ стреаминг услугама. Иако је могуће да се повежете на Нетфлик и неколико других сервиса, приступ провајдера је хит-ор-мисс.

Побједник струјне подршке: НордВПН

Провајдер

УС Стреаминг Сервицес Интернатионал Стреаминг Сервицес Линк

ИПВанисх

0 0 Посетите сајт

Прочитајте преглед

НордВПН

5+ 5+ Посетите сајт

Прочитајте преглед

БитТоррент подршка

Пеер-то-пеер (П2П, такође познат као БитТоррентинг) једна је од најпопуларнијих, а опет контроверзних, активности на Интернету данас.

Док бројни појединци и предузећа користе технологију да би легално делили датотеке, друге стране могу је користити и за илегално дељење материјала заштићених ауторским правима, попут филмова и музике.

Прихватајући притисак индустрије забаве, многи даваоци интернетских услуга или гасе или потпуно блокирају активности дељења датотека на својим мрежама. Можете да користите ВПН да то спречите.

ВПН чува ваше мрежне активности у тајности тако што уређује вашу интернетску везу у слоју енкрипције, осигуравајући да нико не може открити ваше активности мучења.

уТоррент страница за преузимање

ИПВанисх дозвољава бујице на свим њиховим серверима.

НордВПН такође дозвољава дељење датотека П2П на свим њиховим серверима, али ће вашу везу провести кроз Канаду или Холандију да бисте били сигурни.

Победник БитТоррент подршке: Везан!

Провајдер

Број земаља у којима ВПН дозвољава БитТоррентс Линк

ИПВанисх

Сви они Посетите сајт

Прочитајте преглед

НордВПН

Сви они Посетите сајт

Прочитајте преглед

Глобално покриће сервера

Глобална покривеност сервера може бити важан фактор када се разматра ВПН провајдер. Шира глобална покривеност коју провајдер нуди, то ћете имати више флексибилности приликом покушаја деблокирања садржаја широм света..

Љубитељима музике и видео садржаја, као и он-лине играчима, свидјет ће се могућност ВПН-а да деблокира стреаминг, играње и друге врсте садржаја који обично нису доступни на њиховом подручју.

НордВПН има 5.600+ сервера стационираних у 60 земаља.

ИПВанисх'с 1.300+ сервера се налази у 50+ земаља.

Побједник глобалне покривености сервера: НордВПН

Провајдер

Број сервера Земље Линк

ИПВанисх

1300+ 50+ Посетите сајт

Прочитајте преглед

НордВПН

5.600+ 60 Посетите сајт

Прочитајте преглед

Подршка за више платформи

Можда ово читате на свом лаптопу, таблету или чак паметном телефону. Ако користите више повезаних уређаја, подршка са више платформи требала би вам бити од посебног значаја.

ИПВанисх платформе

НордВПН пружа матичне апликације за Андроид, Виндовс, мацОС, Линук, Андроид ТВ и иОС платформе. Поред тога, услугу можете користити са усмјеривачима са Томато и ДД-ВРТ, одређеним другим маркама рутера, НАС уређајима, Виндовс Пхоне уређајима и још много тога. Такође су доступна и проширења за прегледач за Фирефок и Цхроме платформе.

ИПВанисх нуди подршку за апликације за Виндовс, иОС, мацОС, Цхроме ОС, Андроид и Амазон Фире ТВ платформе. Можете поставити и ВПН на Виндовс Пхоне, Линук и разне рутере. Провајдер не нуди додатке за прегледач.

Победник мулти-платформе: НордВПН, захваљујући проширењима за прегледач.

Провајдер

Подржане платформе Проширења прегледача? Линк

ИПВанисх

6 Не Посетите сајт

Прочитајте преглед

НордВПН

6 Да (Цхроме, Фирефок) Посетите сајт

Прочитајте преглед

Подршка муштеријама

Иако наши конкуренти пружају солидне ВПН услуге без проблема, вероватно ће доћи време када ћете имати питање или два за њихове агенте за подршку.

ИПВанисх нуди подршку путем мрежног обрасца за пријављивање проблема и библиотеке подршке. Веб локација ИПВанисх садржи страницу са статусом система која приказује тренутни статус ВПН инфраструктуре.

Провајдер је додао „бот за подршку“ који покушава да понуди решења за питања унесена у прозор „ћаскања“. Ако не може да одговори на питање, повезаће вас са агентом за подршку.

НордВПН пружа подршку путем е-поште и библиотеку подршке, као и подршку за разговор уживо.

Победник корисничке подршке: Везан!

Провајдер

Оцена корисничке подршке Линк

ИПВанисх

5.0 Посетите сајт

Прочитајте преглед

НордВПН

5.0 Посетите сајт

Прочитајте преглед

А победник је…

НордВПН само је избацио победу 4-4-3. 

НордВПН лого

НордВПН је узео главна признања у приватности, струји подршке, глобалној покривености сервера и категоријама подршке за више платформи.

У међувремену, ИПВанисх је рангирао врхове по брзини везе, ценама и борбама за истовремено повезивање.

Сигурност, БитТоррент подршка и подршка купцима били су мртва температура.

Оба провајдера пружају одличан ниво услуге по повољној цени. Међутим, НордВПН се продужио на циљ да би победио.

Посетите НордВПН за више информација или да се претплатите.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

61 − = 53

map