Privatni pristup internetu vs TorGuard – Usporedba i rezultati ispitivanja 2020


Ako tražite davatelja virtualne privatne mreže (VPN) s cijenom cijene koji nudi velike brzine veze, vrhunsku zaštitu privatnosti i podršku za dijeljenje datoteka P2P, smatrat ćete da je privatni pristup internetu (PIA) atraktivna opcija.

Maskara PIA

Davatelj nudi aplikacijsku podršku za sve glavne računalne platforme, ali nedostaje mu široka pokrivenost globalnog poslužitelja.

Posjetite privatni pristup internetu

Ako tražite dobavljača VPN-a koji nudi iznadprosječnu pokrivenost globalnog poslužitelja, pristup usluzi streaming usluge i korisničku podršku, naći ćete TorGuard kao atraktivnu opciju među VPN davateljima.

TorGuard logotip

Pružatelj također nudi izvrsnu enkripciju, velik broj istodobnih veza i BitTorrent podršku.

Posjetite TorGuard

Kako odabrati VPN

Vrijeme je za još jedno suočavanje između VPN pružatelja, a bitka će se pojaviti Privatni pristup internetu (PIA) i TorGuard.

U ovom ću članku preći preko 10 najvažnijih kategorija uzeti u obzir pri donošenju odluke o kupnji VPN-a. Zatim ću objasniti zašto je svaka kategorija važna, podijeliti koliko su oba pružatelja usluga nastupila u svakoj kategoriji, proglasiti pobjednika u svakoj kategoriji, a na kraju članka proglasiti ukupnog pobjednika.

Na kraju biste trebali imati dovoljno podataka da biste odlučili koji VPN pružatelj najbolje odgovara vašim jedinstvenim potrebama.

Brzina veze

Jeste li vidjeli pećnicu spojenu na internet? Upravo je to najnovije u čini se da neprestana parada novih uređaja povezanih s internetom.

Bez obzira koje povezane uređaje koristite, brza veza je nužna.

Mi ovdje u Pixel Privacy koristimo aplikaciju Speedtest.net za testiranje brzine veze svakog davatelja usluga.

Provodimo sva ispitivanja brzine VPN veze slijedeći ove korake:

  1. Povezujemo se sa sjedištem u Sjevernoj Americi putem gigabitne Ethernet veze.
  2. Tim od 3 korisnika testira VPN povezujući se na 3 lokacije poslužitelja - jedan u Ujedinjenom Kraljevstvu, jedan u Sjedinjenim Američkim Državama i jedan u Hong Kongu - u 3 različita doba dana tijekom 3 dana.
  3. Pomoću verzije sustava Windows davatelja usluga, konfigurirali smo je za povezivanje putem OpenVPN protokola preko UDP-a.
  4. Zapisujemo sve rezultate ispitivanja brzine i zatim izračunavamo prosječnu brzinu svakog davatelja usluga.

Prosječna brzina veze

Oba su se davatelja postigla dobro u kategoriji brzine za preuzimanje, privatnim pristupom internetu izbacivanje TorGuarda za nešto više od 8 Mbps.

Privatni pristup internetu omogućuje brzinu preuzimanja od nešto više od 84 Mbps, dok TorGuard pruža prilično respektabilnu brzinu od nešto više od 76 Mbps.

Oba pružatelja usluga isporučuju više nego dovoljno konjskih snaga za gotovo sve mrežne aktivnosti, uključujući gledanje videozapisa, preuzimanje i dijeljenje velikih datoteka i još mnogo toga.

Pobjednik prosječne brzine veze: privatni pristup internetu

davatelj

Brzina skidanja Veza

Privatni pristup internetu

84,18 Mbps Posjetite web mjesto
Pročitajte recenziju

TorGuard

76,05 Mbps Posjetite web mjesto

cijena

Obojica naših konkurenata trebali bi se pokazati privlačnim korisnicima u potrazi za povoljnim VPN davateljem koji još uvijek nudi iznadprosječnu razinu usluge. No, privatni pristup internetu definitivno je povoljna opcija za dvoje.

Prosječne mjesečne cijene privatnog pristupa internetu su u jednoznamenkastim brojevima, kako za mjesečnu, tako i za godišnju pretplatu.

U međuvremenu, mjesečni plan TorGuarda nedostaje dvoznamenkastih znamenki, padajući na jednocifre srednje razine ako se odlučite za godišnji plan.

Pobjednik cijene: Privatni pristup internetu

davatelj

Period garancije povrata novca Veza

Privatni pristup internetu

7 dana Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

TorGuard

7 dana Posjetite web mjesto

Privatnost

Kada je riječ o internetu, vrlo je malo mjesta koja se mogu nazvati "sigurnim".

Bez obzira na to kamo idete, vaš ISP prati gledanje, bilježi putovanja kako biste ih prodali oglašivačima - i nemojte čak ni započeti s onim što bi hakeri željeli učiniti s vašim osobnim podacima.

Kada razmatrate bilo kojeg pružatelja VPN-a, podrobno pogledajte sljedeće čimbenike vezane uz privatnost:

  • Je li pružatelj usluga matična zemlja poštuje internetsku privatnost?
  • Da li pružatelj usluga vodi zapisnike bilježenje internetskih putovanja njihovih korisnika?
  • Prihvaća li dobavljač kriptovalute ili druge vrste privatne isplate, poput salda poklona kartica trgovca?

Iako se privatni pristup internetu nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje legalno mogu spremiti zapise povezane s mrežnim aktivnostima svojih korisnika, odluče da to ne žele. Pružatelj prihvaća Bitcoin i druge vrste kripto valute, kao i zalihe darovnih kartica trgovca, za svoje fine usluge.

TorGuard također ima sjedište u SAD-u, ali oni također odbijaju spremiti zapisnike vezane uz aktivnosti svojih kupaca. TorGuard također s radošću prihvaća stanje bitcoin i poklon kartica trgovca kao plaćanja za povećanje privatnosti.

Pobjednik privatnosti: to je kravata!

davatelj

Ocjena zvjezdica o privatnosti Veza

Privatni pristup internetu

5.0 Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

TorGuard

5.0 Posjetite web mjesto

Značajke

Možda je najbolji savjet koji bih mogao dati svima koji kupuju najbolji VPN kako bi odgovarao njihovim potrebama da se ne koncentriraju na samo jednu ili dvije značajke.

Umjesto toga, razmislite o svim uslugama koje pruža VPN kako bi se dobila cjelovita ideja o prednostima i nedostacima svakog davatelja usluga.

U ovom ću dijelu članka detaljno pregledati značajke koje nude oba pružatelja VPN-a, objasniti njihovu uspješnost u svakoj kategoriji usluga i najaviti pobjednika u svakoj areni..

sigurnosti

Korisnici koji traže VPN samo da bi zaštitili svoja internetska putovanja od znatiželjnih očiju trebali bi pomno paziti na šifriranje koje nudi svaki potencijalni davatelj VPN-a. Pored toga, pomno pogledajte ostale zaštite pružatelja usluga.

TorGuard koristi se vojnim šifriranjem i koristi OpenVPN sa TCP ili UDP, PPTP, L2TP / IPsec, SSTP i IKEv2 protokolima. Ostale zaštite uključuju blokade adware i zlonamjernog softvera, kao i zaštitu od propuštanja DNS-a i IPv6.

Privatni pristup internetu koristi šifriranje na visokoj razini putem OpenVPN-a s L2TP + PSK i PPTP protokolima. Dodatne zaštite uključuju prekidač za zaustavljanje, zaštitu od propuštanja DNS-a i IPv6 i blokade za praćenje, adware i zlonamjerni softver.

Više pojedinosti o ovim značajkama potražite u članku o sigurnosnim značajkama VPN-a.

TorGuard pobjeđuje zahvaljujući svom većem broju protokola, pružajući više mogućnosti povezivanja u pretjerano restriktivnim zemljama.

Pobjednik sigurnosti: TorGuard

davatelj

Ukupni sigurnosni rezultat Veza

TorGuard

5.0 Posjetite web mjesto

Privatni pristup internetu

4.5 Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

Istovremene veze

Bez obzira jeste li vlasnik tvrtke ili voditelj velike obitelji, cijenit ćete davatelja VPN-a koji omogućuje velik broj uređaja istovremeno..

PIA dopušta do 10 istodobnih veza na istom skupu vjerodajnica za prijavu.

TorGuard dopušta 5 istodobnih prijava koristeći isti račun.

Pobjednik istodobne veze: privatni pristup internetu

davatelj

Broj dopuštenih istodobnih veza Veza

Privatni pristup internetu

10 Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

TorGuard

5 Posjetite web mjesto

Streaming Support

Putovanje svijetom odličan je način da provedete svoje slobodno vrijeme. Međutim, bez obzira kuda idete, još dugo ćete potrajati kući. Što je s lijepim strujanjem natezanja dok namažete bolna stopala nakon napornog dana razgledavanja?

TorGuard pruža pristup streaming uslugama. Međutim, ako ne dodate dodatak za "namjenski streaming IP" od 7,99 USD mjesečno, pristup je manje nego pouzdan.

Privatni pristup internetu ne nudi pouzdan pristup nijednoj usluzi streaminga, iako ćete ponekad moći nasumično odabrati poslužitelj i pristupiti Netflixu u SAD-u. Međutim, nije pouzdan, pa se računa kao nula.

Pobjednik pristupa Netflixu: TorGuard (ali samo ako kupite njihov dodatak za streaming IP adrese)

davatelj

Broj deblokira VPN usluga američke struje Broj međunarodnih VPN deblokiranja Veza

TorGuard

5+ (s dodatkom) 5+ (s dodatkom) Posjetite web mjesto

Privatni pristup internetu

0 0 Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

BitTorrent podrška

P2P / BitTorrent je vjerojatno najpopularniji način dijeljenja datoteka na internetu danas. P2P tvrtke i pojedinci široko koriste za legalno dijeljenje datoteka.

Međutim, neki ga korisnici također koriste za dijeljenje sadržaja zaštićenih autorskim pravima, poput glazbe i filmova. Zbog toga su mnogi davatelji internetskih usluga blokirali dijeljenje datoteka na svojim mrežama. To čini VPN koji omogućuje P2P aktivnost u svojim mrežama definitivan plus.

TorGuard omogućuje P2P aktivnost na svim svojim poslužiteljima koji se nalaze u 50+ zemalja.

Privatni pristup internetu omogućuje P2P aktivnost na svim njihovim poslužiteljima, u cjelini 32 zemlje.

Pobjednik BitTorrent podrške: TorGuard

davatelj

Broj zemalja u kojima VPN dopušta BitTorrent pristup Veza

TorGuard

50+ (svi) Posjetite web mjesto

Privatni pristup internetu

32 (svi) Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

Globalno pokriće poslužitelja

Sveobuhvatna pokrivenost globalnog poslužitelja ključna je VPN značajka koja će deblokirati sadržaj iz cijelog svijeta, a koji bi mogao biti blokiran u vašem području.

TorGuard ima 3.000+ poslužitelja koji su stacionirani u 50+ zemalja.

Privatni pristup internetu ima 3.500 i više poslužitelja 32 zemlje.

Pobjednik globalne pokrivenosti poslužitelja: TorGuard

davatelj

Broj poslužitelja zemlje Veza

TorGuard

3000+ 50+ Posjetite web mjesto

Privatni pristup internetu

3500+ 32 Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

Podrška za više platformi

To je povezan svijet, a kladim se da velika većina mojih čitatelja posjeduje više povezanih uređaja.

Prijenosni računari, pametni telefoni, tableti, igraće konzole i ostalo sve više znače da što više platformi koje podržava vaš VPN pružatelj pružanja zaštite, to će vam biti bolja zaštita od svih strana.

Privatni pristup internetu nudi aplikacije za Windows, macOS, iOS, Android i Linux platforme. Pružatelj također nudi podršku za razne usmjerivače. Proširenja su dostupna za preglednike Opera, Google Chrome i Mozilla Firefox.

TorGuard-a Podrška za aplikacije uključuje uređaje na Windows, macOS, Android, iOS i Linux platformama, kao i mnoge marke usmjerivača. Dostupna su i proširenja za preglednike Firefox i Safari.

Pobjednik podrške za više platformi: Privatni pristup internetu

davatelj

Broj podržanih platformi Proširenja za preglednike? Veza

Privatni pristup internetu

5 Da (Chrome, Firefox, Opera) Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

TorGuard

5 Da (Firefox, Safari) Posjetite web mjesto

Korisnička podrška

Zamislite korisničku podršku kao da vam je članstvo u AAA Roadside Assistance. Naravno da ga nikad ne želite koristiti, ali drago vam je što je tamo kad vam zatreba.

TorGuard pruža 24/7 chat podršku uživo, sustav za praćenje problema i jednostavnu pretragu baze znanja.

Privatni pristup internetu nedostaje live chat chat. No, davatelj nudi bazu znanja koja može pretraživati, sustav za praćenje problema i ulaz u odjeljku "Vodiči", vodič Korisnici PIA-e putem instaliranja i korištenja njihove VPN veze.

Pobjednik korisničke podrške: TorGuard

davatelj

Korisnička podrška zvijezda ocjena Veza

TorGuard

5.0 Posjetite web mjesto

Privatni pristup internetu

4.0 Posjetite web mjesto

Pročitajte recenziju

Pobjednik: TorGuard!

TorGuard je ovoga puta izostavio privatni pristup internetu. Dvojica dobavljača borila su se zubima i noktima, a vodstvo se nekoliko puta promijenilo, ali TorGuard je povukao naprijed kasno u utrci.

TorGuard logotip

TorGuard je bio na vrhu kada je u pitanju sigurnost, streaming podrška, BitTorrent podrška, globalna pokrivenost poslužitelja i korisnička podrška.

Privatni pristup internetu najbolje se pokazao u brzini veze, cijenama, istodobnim vezama i natjecanjima za podršku na više platformi.

Pružatelji usluga vezali su se za privatnost.

TorGuard je ovoga puta ostvario pobjedu zahvaljujući dijelom zahvaljujući natprosječnoj pokrivenosti globalnog poslužitelja i sveobuhvatnoj korisničkoj podršci. Korisnici bi trebali cijeniti njegovu visoku razinu sigurnosti i BitTorrent pristup.

Za više informacija ili za pretplatu, posjetite web stranicu TorGuarda.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 3

map