PureVPN jämfört med PIA-jämförelse och testresultat 2020


PureVPN kommer att vara ett attraktivt alternativ för användare som letar efter en VPN-leverantör som tillhandahåller omfattande global servertäckning och BitTorrent-support, samt bra multiplattformsstöd, allt till ett rimligt pris.

PureVPN-logotyp

Men PureVPN: s anslutningshastigheter lämnas visserligen i dammet av privata Internet Access, och deras prenumerationskostnader är högre.

Besök PureVPN

---------------------

Private Internet Access (PIA) kommer att visa sig lockande för kunder som letar efter snabba anslutningar i både USA och internationellt, och det tog enkelt tag i den låga priset för prenumeration.

PIA-logotyp

PIA: s globala servertäckning lider dock jämfört med PureVPN, liksom dess BitTorrent-stöd.

Besök privat internetåtkomst

Hur man väljer ett VPN

När du bestämmer dig för vilken VPN-leverantör som är rätt för dina behov kommer du att möta viktiga överväganden.

Ingen VPN-tjänst är en lösning i alla storlekar. Alla VPN-leverantörer har både bra poäng och dåliga poäng. Se alltid till att undersöka varje VPN du anser för att se till att det fungerar bra i alla viktiga kategorier.

I denna utgåva av "kontra" Jag kommer att göra en jämförelse mellan två välkända och respekterade VPN-tjänster: PureVPN och Private Internet Access.

Jag förklarar varje tjänstekategori och delar sedan hur bra båda leverantörerna fungerar i den kategorin.

I varje kategori kommer jag att namnge en seger och i slutet av artikeln kommer jag att förklara en total vinnare baserad på varje leverantörs prestanda i alla kategorierna.

I slutet av denna artikel bör du ha tillräcklig information till hands för att veta vilken leverantör som passar bäst för just dina behov.

Anslutningshastighet

Det blir ganska svårt att namnge en elektronisk enhet som inte är ansluten till internet. Din dator, mobila enheter, spelkonsoler - även din dörrklocka är alla anslutna till internet.

Med så många anslutna enheter, med så mycket strömning och spel och nedladdning (oh my!), Behöver du en snabb internetanslutning för att hålla jämna steg med dina aktiviteter.

När vi här på Pixel Privacy utför hastighetstester för VPN-anslutning använder vi Speedtest.net. Hastighetstesterna utförs enligt följande:

  1. Ett team av 3 av oss använder en gigabit Ethernet-anslutning baserad i Nordamerika.
  2. Vi använder Windows-versionen av båda leverantörernas appar för testning, och appen är konfigurerad för att ansluta med OpenVPN-protokollet via UDP.
  3. Vi testar båda VPN-leverantörerna genom att ansluta till servrar på 3 olika platser - Storbritannien, USA och Hong Kong - vid 3 olika tider på dagen i 3 dagar.
  4. När alla resultat är i beräknar vi den genomsnittliga nedladdningshastigheten.

Genomsnittliga anslutningshastigheter

Privat internetuppkoppling är bäst känd för sitt låga pris. Men för en leverantör av köpkällaren ger det några överraskande hastigheter.

PIA: s genomsnittliga krypterade nedladdningshastigheter kom in på en brinnande 84,18 Mbps, ger massor av bandbredd för all online-aktivitet, till och med 4K-videoströmning och delning av filer.

PureVPN tillhandahåller mindre än hälften av hastigheterna som PIA gör, men leverantören är inte alls ett slowpoke. Med 36,81 Mbps är PureVPN: s hastigheter också tillräckligt snabba för att leverera en trevlig onlineupplevelse. Dessa hastigheter kommer bara till kort i strömningsområdet 4K, även om de kan vara tillräckliga för vissa strömleverantörer.

Anslutningshastigheterna du upplever hemma eller på kontoret kommer sannolikt att skilja sig från våra, beroende på dina ISP-levererade hastigheter, så din körsträcka kan variera.

Genomsnittlig vinnare för anslutningshastighet: Privat internetuppkoppling

provider

Avg. Anslutningshastighet Länk

Privat internetuppkoppling

84,18 Mbps Besök sida

Läs recension

PureVPN

36,81 Mbps Besök sida

Läs recension

Prissättning

Båda våra konkurrenter är kända som billiga utmanare som tillhandahåller förstklassig service. Av de två är Private Internet Access den billigaste ledaren, både i kolumnen månad till månad och årlig prenumeration.

Privat internetuppkoppling är definitivt en budgetprisleverantör, med ett alternativ från månad till månad som kommer in någonstans runt kostnaden för ett pund marksländor, och månadsmedelvärde som kommer in till cirka kostnaden för ett pund markkött när du betalar årligen.

PureVPN: s månad-till-månad-alternativ kommer in runt priset på en fin T-benbiff och sjunker till något högre än det nämnda priset på nötkött varje månad när du betalar årligen.

Kom ihåg att inte lockas av en VPN-leverantörs låga pris. Tänk alltid på leverantörens prestanda i alla kategorier som vi tittar på i den här artikeln. Medan ett budgetpris alltid är attraktivt, se till att du får en tillräcklig avkastning på din investering.

VPN-priser kan också variera, även från dag till dag, så kontrollera varje leverantörs webbplats för deras senaste prissättning.

Prisvinnare: Privat internetuppkoppling

provider

Pengar-tillbaka-garantiperiod Länk

Privat internetuppkoppling

7 dagar Besök sida

Läs recension

PureVPN

31 dagar Besök sida

Läs recension

Integritet

Sekretess är utan tvekan den viktigaste kategorin att ta hänsyn till när man beslutar om en leverantör av ett virtuellt privat nätverk. (Det är ju i namnet. "Privat.")

Ett VPN är utformat för att skydda dina onlineaktiviteter från observation och bör också se till att det inte finns några varaktiga register över någon av dina online-upptäckter.

Trots att han är belägen i de mindre än integritetsvänliga USA, Privat internetåtkomst följer en strikt policy för icke-loggar på alla dess servrar och accepterar både Bitcoin- och köpkortsbalansen som betalning, som båda kan hjälpa till att hålla din prenumerationsbetalning underliggande.

PureVPN gör sitt företag hemma i Hong Kong, som trots att det är en kinesisk besittning respekterar integritet online, inte kräver VPN eller ISP: er för att samla in några loggar. PureVPN håller med om detta och håller inga loggar på sina servrar. Även om leverantören inte accepterar cryptocurrency, är de bra med säljare presentkortsaldon.

Tänk på att PureVPN äger och driver alla sina VPN-serverfarmer, vilket säkerställer att tredjepartsoperatörer hålls borta från dina personuppgifter.

Vinnare om integritet: Bunden

provider

Sekretessrankning Webbplats

Privat internetuppkoppling

4,5 Besök sida

Läs recension

PureVPN

4,5 Besök sida

Läs recension

Funktioner

När du undersöker VPN-leverantörer, var uppmärksam på alla funktioner och koncentrera dig aldrig på bara en eller två. Leta alltid efter en hög prestanda i alla kategorier.

säkerhet

Alla VPN-leverantörer som är värda sitt salt kommer att hålla din internetanslutning skyddad och undercover med kryptering av militär kvalitet. De ger också ytterligare skydd för att förhindra att dina onlineaktiviteter utsätts.

Privat Internet Access använder AES-256-kryptering av militär kvalitet med OpenVPN-, PPTP- och L2TP / IPSec-protokollen för att skydda sina kunders anslutningar. Andra anslutningsskydd inkluderar kill switch, DNS-läcka och IPv6-läckeskydd. Spårare, adware och skadlig programvara skyddar dig också från skurkarna.

PureVPN använder också AES-256-kryptering, med OpenVPN med TCP / UDP, L2TP, PPTP och IKEv2-protokoll. IPv6-läckeskydd och dödsbryterskydd ger försvar mot de onda killarna.

För mer information om dessa funktioner, kolla in min artikel om VPN-säkerhetsfunktioner.

Säkerhetsvinnare: Privat internetuppkoppling

provider

Säkerhetspoäng Länk

Privat internetuppkoppling

5,0 Besök sida

Läs recension

PureVPN

4,5 Besök sida

Läs recension

Samtidiga anslutningar

Användare som behöver skydda flera enheter, eller som kan behöva skydda flera användare (som en familj eller ett litet företag), kommer gärna att veta att de flesta VPN-leverantörer tillåter dig att ha mer än en enhet ansluten till sina servrar samtidigt..

PureVPN gör att upp till 5 enheter kan samtidigt anslutas till sina servrar på samma uppsättning inloggningsuppgifter.

Privat internetuppkoppling ger dubbla samtidiga anslutningar, vilket ger upp till 10 anslutningar samtidigt.

Vinnare för samtidiga anslutningar: Privat internetuppkoppling

provider

Samtidiga anslutningar tillåtna Länk

Privat internetuppkoppling

10 Besök sida

Läs recension

PureVPN

5 Besök sida

Läs recension

Streaming Support

Oavsett om du reser internationellt och saknar dina favorit-TV-program, eller om du sitter hemma och helt enkelt vill se vad din favoritströmningstjänst har att erbjuda i andra länder är optimalt streamingstöd från din VPN-leverantör en praktisk funktion.

Vid tidpunkten för denna artikel, PureVPN påstår möjligheten att avblockera totalt 66 strömningstjänster (10 i USA, 56 internationella). Tjänsterna inkluderar amerikanska Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime U.S., BBC iPlayer, Fox Sports, France TV och många andra.

Det var omöjligt att testa alla dessa leverantörer, men jag kunde testa ett stort antal (inklusive de mest populära), och PureVPN visade sig kunna komma åt de leverantörer jag försökte.

PIA påstår sig inte erbjuda tillgång till någon strömningstjänst (och den gör det verkligen inte), även om du kan ha tur ibland. Ändå räknas detta som ett stort gåsägg.

Vinnare av Netflix Access: PureVPN

provider

# av U.S. Streaming Services VPN Unblocks # av International Services VPN Unblocks Länk

PureVPN

10 56 Besök sida

Läs recension

Privat internetuppkoppling

0 0 Besök sida

Läs recension

BitTorrent-stöd

Ett stort antal onlineanvändare tycker om att delta i fildelning via BitTorrent, även känd som peer-to-peer (P2P) fildelning. Metoden är ett populärt (och lagligt) sätt att dela filer, och många individer och företag använder den för att dela filer.

Men delning av upphovsrättsskyddat material - som filmer, musik och applikationer - är rynkande och olagligt i de flesta områden i världen.

Eftersom tekniken ibland används för att olagligt distribuera upphovsrättsskyddat material, många internetleverantörer stärker antingen anslutningshastigheterna för dem som delar filer via P2P eller blockerar BitTorrent-aktivitet helt.

Det bästa sättet att förhindra detta är genom att använda ett VPN. Eftersom en VPN döljer din internetaktivitet kan din internetleverantör inte berätta vad du gör, och därför kan den inte blockera din BitTorrent-aktivitet.

uTorrent nedladdningssida

Privat tillgång tillåter användare att delta i P2P-aktivitet på alla sina servrar. Som en PIA kundsupportagent sa till mig, "vi vet inte och bryr oss inte vad du gör med vår tjänst."

PureVPN tillåter också P2P-fildelning, men begränsar det till servrar som ligger i över 86 länder. Även om det inte täcker PureVPN: s hela servernätverk, överstiger det fortfarande PIA: s hela nätverk.

Ingen av leverantörerna har någon typ av serverloggar överhuvudtaget, vilket innebär att dina fildelningsaktiviteter aldrig spåras, oavsett vilken leverantör du väljer att prenumerera på.

BitTorrenting-vinnare: PureVPN

provider

Antal länder där VPN tillåter BitTorrents Länk

PureVPN

86 Besök sida

Läs recension

Privat internetuppkoppling

32 (alla) Besök sida

Läs recension

Global server täckning

Global servertäckning är en annan viktig faktor, särskilt för användare som letar efter ett sätt att avblockera innehåll från andra delar av världen.

Många strömningsleverantörer, som Netflix och Hulu, begränsar sitt innehåll till visning i specifika områden i världen. Genom att använda en VPN-server i en annan del av världen kan du enkelt komma åt innehåll som endast är avsett för visning i den delen av världen.

PureVPN har över 2 000 servrar runt om i världen i 140+ länder. Samtidigt som leverantörens faktiska serverantal är mindre än för dess deltagare, har de dem i nästan fem gånger så många länder. Fler länder motsvarar fler möjligheter att blockera innehållet.

Privat internetuppkoppling har nästan 1400 fler servrar i sitt nätverk (över 3 390), men har dem stationerade i bara 32 länder. Det betyder att du kanske inte har tillgång till innehåll på några av dina önskade platser.

Vinnare av global servertäckning: PureVPN

provider

Serverantal Länder Länk

PureVPN

2000+ 140+ Besök sida

Läs recension

Privat internetuppkoppling

3390+ 32 Besök sida

Läs recension

Stöd för flera plattformar

Det verkar som om nästan alla enheter i ditt hem eller kontor är anslutna till internet, inklusive datorer, strömningsenheter, mobila enheter - till och med badrumsvågar är anslutna till Wi-Fi (men du kommer inte hitta mig komma på en av dessa saker ).

Detta gör att omfattande native app-support är en viktig faktor när man överväger en VPN-tjänst.

PureVPN erbjuder appar för macOS, Windows, iOS, Linux, Android, Android TV och Amazon Fire TV-plattformar. En applet är tillgänglig för användning med DD-WRT-routrar, och manuellt installationsstöd är tillgängligt för andra typer av routrar. Webbläsaranvändare kan använda praktiska Chrome- och Firefox-tillägg.

Privat internetåtkomst native app support innehåller appar för Windows, macOS, iOS, Android och Linux enheter. Du kan också använda tjänsten med DD-WRT- och tomataktiverade routrar. Chrome, Firefox och Opera webbläsare tillägg är också tillgängliga.

Båda leverantörerna erbjuder förkonfigurerade routrar via FlashRouters.com.

Stödvinnare med flera plattformar: PureVPN

provider

Plattformar som stöds Browser Extensions? Länk

PureVPN

8 Ja (Chrome, Firefox) Besök sida

Läs recension

Privat internetuppkoppling

5 Ja (Chrome, Firefox, Opera) Besök sida

Läs recension

Kundsupport

Du kommer att upptäcka att de flesta av de bästa VPN-leverantörerna erbjuder pålitliga tjänster och lättanvända appar.

Men saker och ting går fel då och då, eller så kan du helt enkelt ha en fråga om hur du bäst använder VPN-tjänsten. Det är då lättillgänglig kundsupport är praktiskt.

PureVPN ger support när som helst på dygnet, leverera 24-timmars live supportchatt, ett problembiljettspårningssystem och en sökbar supportkunnskapsbas.

Medan Privat internetuppkoppling erbjuder tillförlitlig kundsupport, det är inte tillgängligt dygnet runt. Medan leverantören erbjuder ett onlineformulär för supportbiljetter, e-poststöd och ett sökbart supportbibliotek, saknar det ett livechatt-alternativ.

Kundsupport vinnare: PureVPN

provider

Kundtjänst Betyg Länk

Privat internetuppkoppling

4,0 Besök sida

Läs recension

PureVPN

5,0 Besök sida

Läs recension

Och vinnaren är…

Även om någon av dessa konkurrenter erbjuder pålitlig VPN-tjänst måste vi förklara en vinnare. Kuvertet, snälla ...

Medan Private Internet Access hoppade ut till en väsentlig ledning, kom PureVPN starkt i de senare etapperna och vann de sista 5 kategorierna för att näsa ut PIA vid mållinjen.

PureVPN-logotyp

PureVPN gjorde bäst i strömningssupporten, BitTorrent-support, global servertäckning, multiplattformstöd och kundsupportkategorier. Det drog upp ett slips i sekretessavdelningen.

Samtidigt, även om privat internetåtkomst fick bra resultat i kolumnerna för anslutningshastighet, prissättning, säkerhet och samtidiga anslutningar, är det alla poäng som det kan ta upp.

PureVPN är ditt bästa alternativ i detta ansikte, och erbjuder utmärkt global servertäckning, P2P-support, förstklassig kundservice och acceptabla anslutningshastigheter, vilket gör det till ett utmärkt val för att skydda och förbättra dina online-aktiviteter.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 5 = 4

map