PureVPN mot ExpressVPN Jämförelse och testresultat 2020


ExpressVPN är ett alternativ som du bör överväga starkt om du letar efter en VPN-leverantör som erbjuder snabba anslutningshastigheter, bra sekretessskydd och tip-top kundsupport..

ExpressVPN-logotyp

Om du använder P2P-fildelning är du intresserad av leverantörens globala support för BitTorrenting. En iögonfallande nackdel för värdefulla kunder kan vara leverantörens höga kostnad för inträde.

Besök ExpressVPN

PureVPN kommer att locka internetanvändare med behov av en VPN-leverantör som erbjuder anslutningshastigheter över genomsnittet och omfattande global servertäckning, som alla är tillgängliga till ett rimligt pris.

PureVPN-logotypMen anslutningshastigheterna blekar lite jämfört med deras konkurrenters hastigheter, och deras BitTorrent-stöd är inte lika omfattande jämfört med ExpressVPN: s täckning.

Besök PureVPN

Hur man väljer ett VPN

Det är viktigt att noggrant undersöka funktionerna hos alla VPN-leverantörer du överväger. Det finns flera viktiga kategorier och funktioner att ta under rådgivning.

I den här artikeln, Jag kommer att göra en jämförelse mellan två populära VPN-leverantörer: PureVPN och ExpressVPN.

Jag täcker varje övervägande som du bör titta på och dela med dig hur bra båda leverantörerna presterar i den kategorin.

För varje kategori kommer jag att förklara en vinnare och hålla reda på totalpoängen för varje leverantör över alla kategorierna.

I slutet av artikeln förklarar jag en total vinnare, baserat på ackumulerade poäng. Då bör du ha tillräckligt med information till hands för att fatta ett informerat beslut om vilken VPN-leverantör som är det bästa valet för just dina behov.

Anslutningshastighet

Oavsett vilken favoritaktivitet du har på nätet, kan en snabb anslutning bara göra den mer effektiv och roligare. (Tja, när det gäller betalning av fakturor, effektivare, men förmodligen inte roligare.)

Det är därför VPN-anslutningshastigheter är viktigare än någonsin när man överväger vilken VPN-leverantör som passar dig.

För våra test använder Pixel Privacy Speedtest.net för att testa VPN-anslutna hastigheter. Hastighetstesterna utförs enligt följande:

  1. Vi använder en gigabit Ethernet-anslutning baserad i Nordamerika.
  2. Vi testar varje VPN genom att ansluta till servrar på 3 olika platser - Storbritannien, USA och Hong Kong - vid 3 olika tider på dagen, i 3 dagar.
  3. Vi använder Windows-versionen av båda leverantörernas appar för testning, som är konfigurerad för att ansluta via OpenVPN-protokollet via UDP.

Genomsnittliga anslutningshastigheter

PureVPN levererar en genomsnittlig skyddad nedladdningshastighet på 36,81 Mbps.

Hastigheter som detta kan enkelt hantera de flesta av dina favoritaktiviteter online. Den enda aktivitet jag kan tänka på att dessa hastigheter kanske inte är upp till är att titta på 4K-video. Kontakta din favoritströmningsleverantör för att ta reda på vad deras bandbreddskrav är.

Under tiden, ExpressVPN: s genomsnittliga skyddade nedladdningshastighet på 106,78 Mbps är lätt upp till något av dina favorit online tidsfördriv. Dessa hastigheter ger optimal bandbredd för 4K-video, filnedladdningar och onlinespel.

Tänk på att anslutningshastigheterna du upplever troligtvis kommer att skilja sig från våra, beroende mest på dina ISP-levererade anslutningshastigheter.

Genomsnittlig vinnare för anslutningshastighet: ExpressVPN

provider

Avg. Anslutningshastighet Länk

ExpressVPN

106,78 Mbps

Besök ExpressVPN

Läs recension

PureVPN

36,81 Mbps

Besök sida

Läs recension

Prissättning

Dessa två leverantörer sitter i motsatta ändar av spektrumet. Medan PureVPN är ett något prisvärt alternativ, är ExpressVPN en av de mer premiumprissatta VPN-leverantörerna i dag.

PureVPN kommer att bli attraktiva om du letar efter ett billigt sätt att skydda dina onlineaktiviteter utan att bryta banken.

Medan ExpressVPN prissätts mycket högre än konkurrenten. Om du är villig att betala lite mer för förstklassig service i alla servicekategorier får du en utmärkt avkastning på investeringen.

När du överväger en VPN-leverantörs prissättning, välj inte automatiskt den billigare leverantören. Ta hänsyn till servicenivån som erbjuds av varje leverantör. Då kan du bestämma vilken leverantör som erbjuder den bästa avkastningen på din investering.

Jag listar inte exakta priser i mina artiklar, eftersom VPN-leverantörer ändrar sina priser och erbjuder specialerbjudanden regelbundet, så att specifika priser kan bli föråldrade. Se till att besöka varje leverantörs webbplats för deras senaste prissättning.

Prisvinnare: PureVPN

provider

Pengar-tillbaka-garantiperiod

Länk

PureVPN

31 dagar

Besök sida

Läs recension

ExpressVPN

30 dagar

Besök sida

Läs recension

Integritet

Att skydda din integritet är en av de viktigaste anledningarna till att använda ett virtuellt privat nätverk. En effektiv VPN skyddar dina onlineaktiviteter från nyfikna ögon och håller inga register över dina onlineaktiviteter.

För de användare med en särskilt privat böjning, leta efter en leverantör som accepterar cryptocurrency eller till och med säljkortskortsaldo som betalning.

ExpressVPN är baserat på de sekretessvänliga Brittiska Jungfruöarna, där regeringen inte har några regler som kräver att VPN ska behålla användarloggar av något slag. Därför följer leverantören en strikt "no-logs" -policy. De accepterar också Bitcoin som betalning.

PureVPN är baserat i Hong Kong, som trots att det är en kinesisk besittning fortfarande respekterar en internetanvändares integritet och kräver att inga loggar av något slag ska föras. PureVPN drar nytta av den bristen på regler och håller inga serverloggar av något slag. Även om de inte erbjuder ett betalningsalternativ för cryptocurrency, accepterar de köpkortskuldsaldon.

Genom att lägga till ytterligare ett lager av integritet, äger och driver PureVPN hela sitt globala servernätverk, vilket säkerställer att tredjepartsoperatörer aldrig har tillgång till dina personuppgifter.

Vinnare om integritet: Bunden

provider

Sekretessrankning

Webbplats

ExpressVPN

5,0

Besök sida

Läs recension

PureVPN

5,0

Besök sida

Läs recension

Funktioner

När du överväger vilket VPN som passar dig, var noga med att inte koncentrera dig på någon tjänstekategori. Sök istället efter en leverantör som erbjuder den bästa totala prestanda i alla kategorier.

I det här avsnittet ska jag titta närmare på funktionerna som båda leverantörerna erbjuder och avslöja varje leverantörs prestanda i den kategorin.

kryptering

ExpressVPN använder AES-256 (Advanced Encryption Standard) -kryptering av militär kvalitet. VPN-protokoll som finns tillgängliga i leverantörens appar inkluderar OpenVPN, PPTP och L2TP / IPSec.

PureVPN använder också AES-256-kryptering av militär kvalitet, med OpenVPN med TCP / UDP, L2TP, PPTP och IKEv2-protokoll.

Medan PureVPN kan erbjuda fler protokoll, erbjuder båda leverantörerna de säkraste protokollen, som OpenVPN och L2TP, så vi kommer att kalla det en slips.

Krypteringsvinnare: Bunden

provider

Krypteringsprotokoll Länk

ExpressVPN

AES-256 med OpenVPN, PPTP och L2TP / IPSec

Besök sida

Läs recension

PureVPN

AES-256-kryptering med OpenVPN med TCP / UDP, L2TP, PPTP och IKEv2

Besök sida

Läs recension

Samtidiga anslutningar

De flesta VPN-leverantörer tillåter mer än en anslutning till sina servrar på samma uppsättning inloggningsuppgifter.

Detta "samtidiga anslutningar" -bidrag ger extra flexibilitet för VPN-användning av grupper som småföretag eller stora familjer. Ju större ersättning, desto bättre flexibilitet.

Både PureVPN och ExpressVPN tillåter 5 samtidiga anslutningar.

Vinnare för samtidiga anslutningar: Bunden

provider

Samtidiga anslutningar tillåtna Länk

PureVPN

5

Besök sida

Läs recension

ExpressVPN

5

Besök sida

Läs recension

BitTorrenting

BitTorrent / P2P-fildelning är utan tvekan en av de mest populära (och en av de mest kontroversiella) online-aktiviteterna idag. Lagarna varierar från land till land, så P2P-fildelning kan vara lagligt, olagligt eller helt enkelt rynka, beroende på din plats.

P2P-fildelning har många lagliga användningar. Till exempel använder vissa företag tekniken för att dela filer mellan sin personal.

Men det kan också användas för att dela upphovsrättsskyddade filer, inklusive piratkopierade versioner av filmer, musik och applikationer.

Oavsett vad du delar via P2P finns det en möjlighet att din Internetleverantör kan strypa eller till och med helt blockera din fildelningsaktivitet. Det bästa sättet att förhindra din Internetleverantör från att upptäcka din torrenting är att använda ett VPN.

uTorrent nedladdningssida

ExpressVPN tillåter P2P-fildelningsaktivitet på alla servrar i det globala nätverket. Leverantören erbjuder till och med en uTorrent-instruktionsguide på sin webbplats. Guiden ger tips om hur du bäst kan använda ExpressVPN-tjänsten med den populära torrenting-applikationen.

PureVPN stöder P2P-fildelning i över 86 länder.

Båda leverantörerna har inga serverloggar över huvud taget, vilket innebär att dina torrentaktiviteter är säkra från exponering, oavsett vilken leverantör du väljer.

BitTorrenting-vinnare: ExpressVPN vinner eftersom det tillåter P2P på hela servernätverket.

provider

Antal länder där VPN tillåter BitTorrents

Länk

ExpressVPN

94 (alla)

Besök sida

Läs recension

PureVPN

86

Besök sida

Läs recension

Global server täckning

När du överväger en VPN-leverantör ska du alltid notera deras globala servertäckning. Ju fler länder där en leverantör lokaliserar sina servrar, desto bättre åtkomst måste du geo-blockerat innehåll.

Dessutom noterar du servernumret. Fler servrar innebär att det finns mindre risk för anslutningstäthet eftersom en leverantör lägger till kunder.

ExpressVPN har över 3 000 servrar i 94 länder runt om i världen.

PureVPN har över 2 000 servrar fördelade på över 140 länder.

Vinnare av global servertäckning: PureVPN

provider

Serverantal Länder Länk

PureVPN

2000+ 140+ Besök sida

Läs recension

ExpressVPN

3000+ 94 Besök sida

Läs recension

Stöd för flera plattformar

Du kommer troligtvis att vara hårdpressad för att namnge en elektronisk enhet du använder dagligen som inte är ansluten till internet. (Din kalkylator räknas inte.) Det gör att stöd för flera plattformar är ett viktigt övervägande när du beslutar om en VPN-leverantör.

PureVPN erbjuder inbyggda appar för macOS, Windows, iOS, Android, Android TV och Amazon Fire TV-plattformar. En PureVPN-applet är kompatibel med DD-WRT-routrar, och support är också tillgängligt för andra routrar. Chrome och Firefox webbläsarförlängningar är tillgängliga.

ExpressVPN ger inbyggt app-stöd för Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome OS, Nook och Amazon Fire-enheter. De tillhandahåller också webbläsarförlängningar för Chrome- och Firefox-plattformarna, samt en anpassad app för utvalda routrar och installationsinstruktioner för andra populära routrar.

Båda leverantörerna erbjuder redo att gå, plug-and-play routrar via FlashRouters.com.

Stödvinnare med flera plattformar: Dött lopp.

provider

Plattformar som stöds Browser Extensions? Länk

ExpressVPN

8 Ja: Chrome, Firefox Besök sida

Läs recension

PureVPN

8 Ja: Chrome, Firefox Besök sida

Läs recension

Kundsupport

Medan de flesta topp-VPN-leverantörer erbjuder enkla att använda och pålitliga appar och tjänster, lurar Murphy och hans lag alltid i skuggorna och väntar på att slå till när tiden är rätt.

Det är då pålitlig kundsupport kommer att uppskattas mest.

ExpressVPN supportalternativ inkluderar 24/7 live supportchatt, e-poststöd och en sökbar felsöknings- och supportdatabas.

PureVPN ger också support dygnet runt, med 24-timmars live supportchatt, ett problembiljettspårningssystem och ett sökbart supportbibliotek.

Kundsupport vinnare: Bunden

provider

Kundtjänst Betyg Länk

ExpressVPN

5,0 Besök sida

Läs recension

PureVPN

5,0 Besök sida

Läs recension

Och vinnaren är…

Båda VPN-leverantörerna i vår en-till-en-slutspelet ger utmärkt skydd för dina online-aktiviteter. Men hela idén med en match-to-head matchup är att förklara en vinnare, så ...

ExpressVPN är den totala vinnaren denna gång, bara nosa ut PureVPN vid mållinjen. Leverantören gjorde bäst i anslutningshastigheten och BitTorrent-kategorierna, men gjorde också bra i alla andra kategorier.

Samtidigt gjorde PureVPN bäst i prissättnings- och globala servertäckningskolumner. Det bör noteras att leverantören presterade bra även i de två kategorierna den förlorade i. Det var dess förlust i kategorin för anslutningshastigheter som förlorade striden om PureVPN, eftersom anslutningshastigheter är avgörande för en VPN.

Leverantörerna bundna i krypteringen, samtidiga anslutningar, multi-plattformsstöd, sekretess och kundsupport head-to-head faceoffs.

När du har fattat ditt VPN-köpbeslut installerar du appen på alla dina kompatibla enheter och aktiverar VPN-skyddet när du går online. En VPN är ett värdefullt och pålitligt verktyg för att skydda dig mot farorna i online-livet.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

29 − 21 =

map