Skrij rit! Primerjava ExpressVPN in rezultati testov 2020


ExpressVPN je dobro znan ponudnik virtualnega zasebnega omrežja (VPN), ki ponuja visoke hitrosti povezave, vrhunsko podporo strankam in optimalno zaščito zasebnosti, pa tudi zanesljiv dostop do BitTorrent-a na vseh svojih strežnikih.

Logotip ExpressVPN

Medtem ko je cena ExpressVPN precej višja od mnogih njegovih konkurentov, ponuja dober donos naložbe. Ponudnik bi se moral izkazati za še posebej privlačen za ljubitelje filmov, ki si prizadevajo, da bi svoje spletno pretakanje in skupno rabo datotek skrivali pod tajnim delom.

Obiščite ExpressVPN

Skrij rit! (HMA!) Je še en priljubljen ponudnik VPN. HMA! ponuja številne privlačne funkcije, zaradi česar je veljavna možnost za vsakega uporabnika interneta. Vendar pa je znano, da ponudnik podatke o svojih uporabnikih deli z oblastmi, zato upoštevajte to pri obravnavi zasebnosti.

Logotip HMA

HMA! bo privlačna možnost za uporabnike, ki iščejo vrhunsko globalno pokritost strežnika, visoke hitrosti povezave, odlično podporo strankam in primerno ceno.

Obiščite Skrij rit!

Kako izbrati VPN

V tem članku sem jaz ExpressVPN in Skrij rit! drug proti drugemu v nasprotju.

Ogledal bom najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti vsak nakupovalni ponudnik VPN, ko upošteva svoje možnosti. Pojasnila bom, zakaj je vsaka funkcija pomembna, razkrila bosta uspešnost obeh ponudnikov v posamezni kategoriji in nato razglasila zmagovalca za vsako kategorijo.

Na koncu članka bom sešteval rezultat in imenoval skupnega zmagovalca. Do takrat bi morali imeti na voljo dovolj informacij, da se lahko odločite, kateri ponudnik najbolje ustreza vašim potrebam.

Hitrost povezave

Se spomnite, ko se zadnjič niste povezali z internetom? V avtu ste povezani. Doma ali v pisarni ste povezani. V počivalniku, ew! Spomni me, da si umijem roke, če si izposodim telefon!

Kakor koli že, hitra povezava je pomemben dejavnik, ki vpliva na vaše splošno zadovoljstvo s spletno izkušnjo.

Tu v Pixel Privacy uporabljamo aplikacijo Speedtest.net za preizkušanje zaščitenih hitrosti povezave ponudnikov VPN. Preskusi hitrosti se izvajajo na naslednji način:

  1. Na virtualnem strežniku Windows, ki se nahaja v Severni Ameriki, uporabljamo gigabitno povezavo Ethernet.
  2. Vsak VPN preizkusimo s povezovanjem s strežniki na 3 različnih lokacijah - v Združenem kraljestvu, Združenih državah Amerike in Hong Kongu - v 3 različnih obdobjih dneva v 3 dneh.
  3. Uporabljamo različico operacijskega sistema obeh ponudnikov in konfiguriramo aplikacijo tako, da se prek protokola OpenVPN prek UDP poveže s ponudnikovimi strežniki..

Povprečni hitrosti povezave

Skrij rit! je eden izmed hitrejših VPN-jev, ki smo jih preizkusili, s povprečno hitrostjo prenosa 61,44 Mbps. Takšna hitrost pomeni, da bodo vaše izkušnje s pretakanjem, igranjem in deljenjem v 4K več kot zadovoljive.

Pri povprečni zaščiteni hitrosti prenosa 106,78 Mbps, Povezave ExpressVPN so še hitrejše od HMA! prav tako se ukvarjajo s kakršno koli spletno dejavnostjo, ki zahteva hitre povezave. Ponudnik zagotavlja optimalno pasovno širino za 4K video, prenose datotek in spletno igranje.

Hitrost povezave, ki jo boste doživeli, bo drugačna od meritve, ki smo jo izmerili, in bo odvisna od hitrosti povezave, ki jo ponuja ponudnik internetnih storitev, vaše lokacije in strežnika VPN, s katerim se povežete.

Zmagovalec povprečne hitrosti povezave: ExpressVPN

Ponudnik

Povpr. Hitrost povezave Povezava

ExpressVPN

106,78 Mb / s Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

61,44 Mbps Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Cenitev

Nobeden od teh ponudnikov se ne bo motil za ponudnika, ki bi ga lahko kupili. Kljub temu oba ponudnika svojim strankam ponujajo dober denar za svoj dolar.

Skrij rit! zaračuna razumno tarifo, če se odločite za letni načrt, prihaja po približno isti ceni kot mesečna naročnina na Disney +. Če se odločite za mesečni načrt, pa skoči na približno mesečno ceno naročnine na Netflix HD.

Letna cena programa ExpressVPN znaša povprečno nekaj več dolarjev na mesec za Skrij rit! pristojbina, medtem ko je njegova mesečna cena na mesec ali več, kot je HMA!.

V svoje članke "nasproti" ne vključujem natančnih cen zaradi tega, kako večina ponudnikov VPN redno spreminja svoje cene. Obvezno obiščite spletna mesta ponudnikov, če želite najnovejše cene.

Zmagovalec cen: Skrij rit!

Ponudnik

Obdobje garancije za vračilo denarja Povezava

Skrij rit!

30 dni Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

ExpressVPN

30 dni Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Zasebnost

Ko ste v internetu, morate vedno delovati, kot da vas gledajo, ker verjetno ste.

Hekerji vedno iščejo, da bi ukradli vaše osebne in poslovne informacije, vaš ponudnik internetnih storitev pa lahko zdaj prodaja svoje navade brskanja oglaševalcem in drugim zainteresiranim stranem. Celovita zaščita zasebnosti je izrednega pomena.

Pri obravnavi stopnje varovanja zasebnosti ponudnika natančno upoštevajte naslednje:

  • Ali se ponudnik nahaja v državi, ki spoštuje zasebnost?
  • Ali ponudnik shrani dnevnike, povezane s spletnimi dejavnostmi svojih strank?
  • Ali ponudnik sprejema Bitcoin ali druge zasebne načine plačila?

ExpressVPN's lokacija na Britanskih Deviških otokih, ki spoštujejo zasebnost, pomeni, da ponudniku ni treba voditi nobenih dnevnikov, povezanih z vašimi spletnimi potovanji. V zameno za svoje storitve sprejemajo tudi Bitcoin.

Skrij rit! ne pokriva vaše ritke posebej v oddelku za zasebnost, saj ponudnik s sedežem v Združenih državah beleži IP naslove svojih strank in jih je v preteklosti delil z informacijami. Ponudnik tudi ne ponuja nobene vrste plačila naročnine za izboljšanje zasebnosti.

Zmagovalec zasebnosti: ExpressVPN

Ponudnik

Razvrstitev zasebnosti Spletna stran

ExpressVPN

5,0 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

3.5 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Lastnosti

Ko razmišljate o katerem koli VPN-ju, ne sodite v past koncentracije na samo eno ali dve funkciji. Namesto tega poiščite ponudnika, ki ponuja najboljšo skupno uspešnost v vseh kategorijah.

V tem razdelku bom podrobno predstavil pomembne funkcije, ki jih ponujata oba ponudnika in delil uspešnost vsakega VPN-ja v tej kategoriji..

Varnost

VPN ščiti spletne dejavnosti svojih uporabnikov pred radovednimi očmi tako, da na internetne povezave nanese sloj šifriranja.

ExpressVPN uporablja vojaško šifriranje AES-256, ki ponuja OpenVPN s TCP / UDP, PPTP, SSTP in L2TP / IPSec protokoli. Ponudnik tudi varuje vašo povezavo, tako da nudi zaščito stikala uničenja, kot tudi zaščito pred puščanjem DNS in zaščito pred puščanjem IPv6.

Skrij rit! uporablja tudi 256-bitno šifriranje, ki ponuja OpenVPN, PPTP in L2TP / IPSec protokole. Manjka jim protokol SSTP, ki ga ponuja njihov konkurent. Dodatna zaščita je na voljo prek stikala za odstranjevanje, zaščite pred puščanjem DNS in zaščite pred puščanjem IPv6 ter funkcije mešanja IP, ki občasno spreminja vaš IP naslov.

Zmagovalec šifriranja: Povezan

Ponudnik

Ocenjevanje varnostnih zvezd Povezava

ExpressVPN

5,0 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

5,0 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Hkratne povezave

Če ste uporabnik z več kot eno napravo ali če spadate v veliko družino ali imate majhno podjetje, boste cenili ponudnika VPN, ki omogoča več hkratnih prijav v isti račun.

Oba HMA! in ExpressVPN omogočata do 5 povezav hkrati.

Zmagovalec hkratne povezave: Povezan

Ponudnik

Dovoljene sočasne povezave Povezava

ExpressVPN

5 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

5 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Streaming Support

Ljubitelji filmskega in televizijskega pretoka bodo želeli natančno preučiti podporo za pretakanje vseh VPN, o katerih razmišljajo. Čim več storitev pretakanja prek omrežja VPN bo bolj raznolike možnosti za zabavo.

ExpressVPN ne ponuja natančnega štetja, do koliko pretočnih storitev nudijo dostop. Vendar sem med testiranjem uspel deblokirati BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime Video, Netflix, HBO, Disney + in druge storitve pretakanja.

Medtem, Skrij rit! ponuja dostop do HBO, Netflix, Disney +, ESPN, NBC, ABC, BBC iPlayer, iTV in drugih.

Zmagovalec pretočne podpore: ExpressVPN

Ponudnik

Število odstranjenih VPN-jev ameriških pretočnih storitev # odstranjenih VPN mednarodnih storitev Povezava

ExpressVPN

7+ 7+ Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

5+ 3+ Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Podpora za BitTorrent

Delitev datotek enakovrednih datotek (P2P), znana tudi kot BitTorrent aktivnost, je ena najbolj uporabnih, a hkrati kontroverznih spletnih dejavnosti danes.

Zakoni, ki nadzorujejo tehnologijo, so od države do države različni. To pomeni, da se lahko glede na to, kje živite, skupna raba datotek šteje za zakonito, nezakonito ali preprosto odvrača.

Sama izmenjava datotek P2P ni nezakonita. Številna podjetja uporabljajo tehnologijo za skupno rabo datotek med zaposlenimi, celo razvijalci iger pa jo uporabljajo za distribucijo posodobitev za njihove igre.

Vendar pa so aplikacije P2P za skupno rabo zaščitenih avtorskih datotek, kot so filmi, igre, glasba in druge vrste vsebine, v večjem delu sveta nezakonite..

Nezakonna skupna raba gradiva z avtorskimi pravicami je razlog, da nekateri ponudniki internetnih storitev dušijo ali celo blokirajo skupno rabo datotek P2P. Zato je najboljši način, da vaš ISP prepreči zaznavanje svoje P2P dejavnosti, da uporabite VPN.

uTorrent stran za prenos

ExpressVPN svojim uporabnikom omogoča skupno rabo datotek prek katerega koli od njegovih strežnikov in celo ponuja nasvete za izboljšanje vaše izkušnje s P2P.

Skrij rit! omogoča dejavnosti P2P, vendar le na določenih strežnikih. Strežniki, ki to omogočajo, so trenutno v Pragi, Londonu, Amsterdamu, Frankfurtu in New Yorku. (Upoštevajte tudi, da HMA! Ob povezavi beleži vaš IP naslov. Morebiti bi te podatke lahko delili z vašimi ponudniki internetnih storitev ali odvetnikov za filme in snemalno industrijo.)

Zmagovalec BitTorrenting: ExpressVPN

Ponudnik

Število držav, kjer VPN dovoljuje BitTorrents Povezava

ExpressVPN

94 (vsi) Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

5 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Pokrivanje globalnega strežnika

Uporabniki, ki uživajo v pretočni vsebini, in igralci, ki uživajo v tekmovanju na spletnem prizorišču, bodo cenili zmožnost VPN-ja, da odblokira pretočno vsebino in igralne vsebine. Zaradi te funkcije je celovita pokritost globalnega strežnika bistvena.

Skrij rit! ima 980+ strežnikov v več kot 180 državah, ExpressVPN ima več kot 3.000 strežnikov v 94 državah.

Medtem ko ExpressVPN ponuja več strežnikov, HMA! ponuja strežnike v več državah, kar je odločilni dejavnik v tej kategoriji.

Zmagovalec globalne pokritosti strežnika: Skrij rit!

Ponudnik

Število strežnikov Države Povezava

ExpressVPN

3.000+ 94 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

980+ 180+ Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Podpora za več platform

Upal bi si povedati, da večina mojih bralcev poseduje in uporablja več kot eno povezano napravo. Zato je odločitev o ponudniku VPN ključna podpora za več platform.

ExpressVPN ponuja podporo za aplikacije za macOS, Windows, iOS, Android, Linux, Amazon Fire TV in platforme BlackBerry. Ponudnik ponuja tudi razširitve za platforme brskalnikov Chrome, Firefox in Safari. Na voljo je tudi podpora ExpressVPN za številne priljubljene usmerjevalnike.

Skrij rit! ponuja domače aplikacije za naprave Windows, macOS, Linux, Android in iOS. HMA! ponuja tudi navodila za uporabo storitve z Linuxom in določenimi modeli usmerjevalnikov. Razširitve brskalnika pri ponudniku niso na voljo.

Zmagovalec podpore za več platform: ExpressVPN

Ponudnik

Podprte platforme Razširitve brskalnika? Povezava

ExpressVPN

7 Da (Chrome, Firefox, Safari) Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

5 Ne Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Pomoč strankam

ExpressVPN in Skrij rit! oba zagotavljata enostavne aplikacije in zanesljivo storitev VPN. Vendar je verjetnost, da boste sčasoma morali vzpostaviti stik z njihovimi službami za podporo strankam.

ExpressVPN nudi 24/7 podporo prek njihove možnosti za podporo v živo. Uporabnikom sta na voljo tudi sistem težavnih vozovnic in knjižnica podpore, ki jo je enostavno iskati.

HMA! ponuja 24/7 klepet s podporo v živo, podpora po e-pošti in v zbirki znanja.

Zmagovalec za podporo strankam: Povezan

Ponudnik

Ocena podpore strankam Povezava

ExpressVPN

5,0 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

Skrij rit!

5,0 Obiščite spletno mesto

Preberi pregled

In zmagovalec je…

Medtem ko je bilo tekmovanje v zgodnjih krogih blizu, se je ExpressVPN kmalu potegnil spredaj in dirka po tem ni bila nikoli blizu.

Logotip ExpressVPN

ExpressVPN je bil najvišji v hitrosti povezave, zasebnosti, pretočni podpori, podpori za več platform in BitTorrent podporne kategorije.

Medtem, Skrij rit! zmagali v cenovnih in globalnih arenah pokritosti strežnikov.

Ponudniki so bili vezani v ostale 3 kategorije: hkratna povezava, varnost in podpora strankam.

ExpressVPN prevzame splošno krono, predvsem zaradi hitrosti povezave, vrhunske zaščite zasebnosti, vrhunske podpore za aplikacije in veliko boljšega dostopa do BitTorrent-a, ki ga nudi.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

27 − 18 =

map