Tiada VPN Log Terbaik yang Mengambil Privasi Anda Secara Serius


Boleh dikatakan, ciri yang paling penting dari mana-mana pembekal Rangkaian Peribadi Maya (VPN) adalah keupayaan mereka untuk menjaga perjalanan dalam talian anda daripada ditemui oleh pihak ketiga, termasuk penguatkuasaan undang-undang dan Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP).

Mana-mana VPN yang benar-benar prihatin mengenai privasi anda tidak akan menyimpan log yang mengandungi maklumat mengenai aktiviti dalam talian anda. Jika VPN menjejaki dan menyimpan maklumat mengenai pergerakan dalam talian anda, yang boleh kembali menggigit anda.

Semasa mempertimbangkan VPN, sentiasa mengambil kira sama ada atau tidak penyedia menyimpan sebarang log yang disambungkan ke akaun anda. Sebaik-baiknya, pembekal tidak akan menyimpan apa-apa jenis log.

Paling banyak, mereka harus menyimpan tarikh log masuk anda, dan mungkin pelayan yang anda log masuk, dan ia tidak sepatutnya dihubungkan dengan apa-apa cara untuk nama pengguna anda.

Itu sahaja. Tidak lebih.

Sentiasa perhatikan bahawa terdapat sebilangan besar pihak ketiga yang berminat mengikuti anda semasa anda melayari web. Selain penggodam biasa dan agensi kerajaan, ISP anda mahu menjejaki anda secara dalam talian supaya mereka boleh menjual maklumat tersebut kepada pengiklan mereka.

Dalam artikel ini, kami akan melihat dengan teliti 5 VPN terbaik yang tidak menyimpan apa-apa jenis log, dan apa yang dimaksudkan dengan anda, pengguna.

Tiada VPN log yang terbaik

Saya melakukan beberapa penyiasatan mendalam mengenai dasar pembalakan VPN pembekal, dan Saya dapati bahawa 5 VPN berikut adalah VPN terbaik yang tidak menyimpan log pengguna:

 1. ExpressVPN: Terletak di Kepulauan British Virgin. Log hanya tarikh sambungan anda dan pelayan yang dihubungkan. Menilai kategori kelajuan tinggi dan liputan pelayan global.
 2. NordVPN: Tidak menyimpan apa-apa jenis log. Memberi penyulitan peringkat tentera dan perlindungan Double-VPN. Menerima Bitcoin untuk melindungi privasi berkaitan pembayaran anda.
 3. CyberGhost: Hanya menjejaki kejayaan percubaan sambungan. Aplikasi yang mudah digunakan menjadikannya sempurna untuk pengguna VPN kali pertama. Menerima Bitcoin.
 4. IPVanish: Tidak mencatat atau menyimpan log untuk aktiviti pelanggan mana-mana. Pilihan penyingkapan menyamar sebagai lalu lintas VPN sebagai aktiviti internet biasa. Kelajuan sambungan yang cepat.
 5. PrivateVPN: Tidak mengumpul atau log sebarang aktiviti semasa disambungkan ke pelayan mereka. Apps menawarkan penyulitan tahap ketenteraan bersama dengan perlindungan kebocoran IPv6. Sambungan cepat.

Saya menilai dan menyenaraikan 5 VPN teratas dengan kriteria berikut:

 • Dasar tidak log
 • Menawarkan kaedah pembayaran tanpa nama
 • Penyulitan teratas
 • Kelajuan sambungan yang cepat

Berikut adalah senarai VPN tanpa loghat yang terbaik:

1. ExpressVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN adalah pilihan utama saya untuk VPN tanpa log pengguna.

Pembekal terletak di Kepulauan Virgin British yang menghormati privasi. Kerajaan tidak ada peraturan yang memerlukan VPN dan ISP yang terletak di negara ini untuk menyimpan log pengguna dalam bentuk apa pun.

Kekurangan undang-undang invasif negara membolehkan ExpressVPN mengikutinya dasar tidak ketat. Ini bermakna syarikat tidak merekodkan aktiviti dalam talian penggunanya semasa mereka disambungkan ke pelayan penyedia.

Perkhidmatan ini mencatatkan beberapa maklumat apabila anda menyambungkan, tetapi tidak ada maklumat ini terikat pada akaun anda, yang bermaksud tidak ada yang dapat disambungkan ke kegiatan dalam talian anda. Maklumat yang disimpan termasuk tarikh log masuk anda (tidak termasuk masa hari), lokasi pelayan yang digunakan dan jumlah data yang dipindahkan.

Di samping tidak menyimpan log aktiviti pengguna, ExpressVPN juga melindungi privasi penggunanya dengan cara lain.

Perlindungan tambahan termasuk penyulitan gred ketenteraan dan berkelajuan tinggi, membunuh sambungan dilindungi suai dalam aplikasi desktop mereka. (ExpressVPN menyediakan sokongan aplikasi asli untuk platform macOS, Windows, Android, iOS dan Linux.)

Jika anda lebih suka membayar langganan anda menggunakan Bitcoin, anda boleh menyalakan Pelayar Tor anda dan lawati versi .onion dari laman web ExpressVPN dan gunakan alamat e-mel sekali pakai untuk memastikan akaun anda sama sekali tanpa nama.

Kebaikan

 • Tidak menyimpan log aktiviti pengguna
 • Disulitkan dengan baik, bunuh sambungan yang dilindungi suis
 • Menerima Bitcoin sebagai pembayaran
 • Kelajuan sambungan yang cepat

Keburukan

 • Lebih mahal daripada pembekal lain
 • Tiada perlindungan mematikan pada peranti mudah alih

VPN NO-LOGS TERBAIK: ExpressVPN adalah pilihan saya # 1. Pembekal tidak menyimpan apa-apa log aktiviti pengguna apa-apa jenis, memastikan tiada bukti antik dalam talian anda. Pembekal juga membantu memastikan anda menyamar dengan menerima Bitcoin dan menawarkan laman web .onion. Jaminan balik wang selama 30 hari memastikan tiada risiko dalam memberi ExpressVPN sebagai percubaan.

2. NordVPN

Logo NordVPN

NordVPN adalah pilihan tempat saya 2 untuk VPN tanpa sebarang log pengguna.

Pembekal VPN yang berpangkalan di Panama ini mengambil kesempatan penuh kekurangan undang-undang privasi-mengganggu negara asalnya tiada log jenis apa pun.

Pembekal juga menyediakan ciri "Canary Warranty" pada halaman "Mengenai Kami", menjadikannya mudah untuk mengesahkan bahawa penyedia tidak dipaksa untuk mengubah dasar privasinya.

Sebagai tambahan kepada perlindungan tidak ada, pembekal juga menawarkan sambungan pantas, bunuh-suis yang dilindungi pada aplikasinya (tersedia untuk macOS, Windows, Android dan iOS), menyediakan penyulitan gred tentera di semua platform.

Server Double-VPN boleh digunakan untuk melindungi pengguna NordVPN.

Pembekal menambah lapisan privasi lain dengan menerima Bitcoin sebagai balasan untuk perkhidmatannya.

Kebaikan

 • Tiada log pengguna
 • Pelayan Double-VPN
 • Kelajuan sambungan yang cepat
 • Menerima Bitcoin
 • Harga rendah

Keburukan

 • Lebih rumit untuk memilih pelayan daripada beberapa pembekal lain

PENYEDIA YANG DILAKUKAN NILAI TERBAIK: Di samping tidak menyimpan log dalam perjalanan dalam talian anda, NordVPN menyediakan perkhidmatannya pada harga yang rendah. Jaminan balik wang selama 30 hari bermaksud tidak ada risiko memberi mereka percubaan.

3. CyberGhost

Tiada VPN Log Terbaik yang Mengambil Privasi Anda Secara Serius

CyberGhost adalah pilihan "tidak log" yang sangat baik untuk pengguna VPN kali pertama.

Aplikasi ini mudah digunakan dan disimpan tiada log pengguna atau log sambungan. Pembekal hanya menjejaki percubaan sambungan dan kejayaan masing-masing. Maklumat yang dikumpulkannya tidak disambungkan ke mana-mana akaun individu, dan ia digunakan untuk mengesan prestasi pelayan mereka.

Pembekal juga menawarkan lapisan perlindungan privasi tambahan terima kasih kepada kesediaan untuk menerima Bitcoin sebagai pembayaran untuk langganan, membunuh perlindungan sambungan suis dan enkripsi kuat.

Pembekal ini menawarkan aplikasi asli untuk Windows, macOS, iOS dan peranti Android. Sehingga 7 sambungan serentak pada satu akaun dibenarkan.

Kebaikan

 • Tiada log
 • Menerima Bitcoin
 • Keselamatan utama
 • Aplikasi yang mudah digunakan

Keburukan

 • Perlindungan pelayan tidak begitu luas seperti penyedia lain

VPN TERBAIK UNTUK PEMULANGAN: Sebagai tambahan sebagai penyedia "no-log", CyberGhost menawarkan aplikasi yang mudah digunakan, menawarkan perlindungan dengan satu klik tetikus. Ia juga menerima Bitcoin dan menyediakan sambungan pantas. Jaminan 45-hari mereka tidak lebih lama daripada kebanyakan pembekal.

4. IPVanish

IPVanish-logo

IPVanish menawarkan sambungan yang boleh dipercayai dan tidak log.

Pembekal menjamin pengguna bahawa ia ada dasar tidak ketat. Halaman Dasar Privasi menyatakan bahawa IPVanish tidak "mengumpul, memantau, atau mencatat sebarang lalu lintas atau penggunaan perkhidmatan Rangkaian Peribadi Mayanya, dalam apa jua keadaan, di mana-mana platform."

Sebagai tambahan kepada dasar tidak log, aplikasi IPVanish (yang tersedia untuk Windows, macOS, iOS dan peranti Android) menawarkan ciri obfuscation untuk menyamarkan lalu lintas VPN secara menyeluruh sebagai aktiviti internet biasa.

Pilihan aplikasi juga membolehkan menukar alamat IP anda pada selang masa yang tetap, tetapi saya tidak mencadangkan untuk streaming atau aktiviti intensif sambungan lain, kerana sambungan anda akan hilang apabila menukar alamat IP.

Malangnya, privasi pembayaran tidak dipertingkatkan, kerana pembekal ini tidak menerima Bitcoin atau jenis pembayaran tanpa nama lain.

Kebaikan

 • Tiada log
 • Sekeliling keselamatan yang baik
 • Sambungan yang boleh dipercayai
 • Kelajuan sambungan yang cepat

Keburukan

 • Tidak menerima Bitcoin

KESELAMATAN DAN KEAMANAN TAMBAHAN: IPVanish tidak menyimpan apa-apa jenis log, dan menyampaikan sambungan yang cepat dan boleh dipercayai. Pembekal memberikan keselamatan tambahan dalam bentuk sambungan tersembunyi dan keupayaan untuk menukar alamat IP anda pada selang masa yang tetap. Jaminan wang balik 7 hari disediakan.

5. PrivateVPN
Logo PrivateVPN

PrivateVPN adalah pembekal tanpa log.
Perlu diingat bahawa perkhidmatan ini terletak di negara Sweden, di mana kerajaan telah membuat percubaan pada masa lalu untuk menghendaki ISP dan VPN untuk menyimpan log aktiviti pengguna mereka, tetapi usaha tersebut telah dipulihkan oleh mahkamah. Pada masa ini, kerajaan tidak membuat sebarang usaha untuk mengakses atau memerlukan log.

Walaupun pembekal tidak berada di sekitar selagi perkhidmatan VPN lain, ia telah menjadi cepat diketahui perlindungan privasi terkemuka dan kelajuan sambungan cepat.

Selain tidak menyimpan sebarang log aktiviti pengguna, pembekal juga menerima Bitcoin sebagai balasan untuk perkhidmatannya.

Pembekal merangkumi platform macOS, Windows, iOS dan Android dengan sokongan aplikasi asli. Apl ini menawarkan penyulitan peringkat tentera, bersama-sama dengan perlindungan kebocoran IPv6, yang melindungi daripada membocorkan IP sebenar anda kepada pihak ketiga.

Anda mungkin ingin menyemak untuk memastikan PrivateVPN mempunyai pelayan yang terletak di tempat yang anda berminat untuk disambungkan. Liputan pelayan global pembekal terhad kepada hanya 100 pelayan yang ditempatkan di 59 negara.

Anda boleh mempunyai sehingga 6 sambungan serentak dengan nama pengguna yang sama.

Kebaikan

 • Tidak menyimpan apa-apa jenis log
 • Kelajuan sambungan yang cepat
 • Perlindungan privasi yang cemerlang

Keburukan

 • Perlindungan pelayan global kurang

MULTIPLE CONNECTIONS: PrivateVPN membolehkan pengguna mempunyai sehingga 6 peranti yang bersambung sekaligus. Pengguna juga menikmati sambungan cepat dan privasi, dan mempunyai 30 hari untuk meminta wang mereka kembali.

Simpan Keep Logs ini

Walaupun anda berfikir bahawa tiada log akan menjadi dasar standard mana-mana pembekal VPN, terdapat pembekal VPN yang jangan nampaknya mempertimbangkan privasi anda kebimbangan yang penting.

Sembunyikan Ass saya!

Sembunyikan Ass saya! adalah berdasarkan di United Kingdom, dan oleh itu, ia tertakluk kepada undang-undang dan peraturan mesra U.K. yang kurang dari sekutu. Anda mungkin pernah mendengar mengenai kes peretasan Sony, di mana pihak berkuasa menggunakan log pengguna HMA! Untuk membantu menjejaki salah satu pelayan yang terlibat dalam kejadian penggodaman.

Ini kesediaan terbukti untuk berkongsi log dengan pihak berkuasa bermakna HMA! bukan pembekal yang tepat untuk pengguna yang berakal keselamatan.

PureVPN

Walaupun PureVPN mendakwa sebagai "perkhidmatan tidak ada" perkhidmatan VPN, polis entah bagaimana dapat menggunakan log "tidak wujud" untuk menjejaki dan menangkap seorang lelaki yang dituduh melakukan cyberstalking bekas rakan sebiliknya.

Ini menjadikan PureVPN agak mengesyaki apabila datang kepada tuntutan "tidak log" mereka dan kesediaan untuk berkongsi log-log "tidak wujud" dengan pihak berkuasa.

Buat Keep Logs VPN Percuma?

Pernahkah anda mendengar pepatah bahawa jika anda mendapat sesuatu secara percuma di internet, maka produk yang mereka jual untuk menghasilkan wang adalah anda? Itu terpakai untuk pembekal VPN "percuma".

Banyak penyedia VPN percuma menyimpan log aktiviti dalam talian anda dan kadangkala menjual maklumat tersebut kepada pengiklan dan pihak lain. Sesetengah VPN akan menyuntik iklan dan mengesan kuki ke sesi penyemakan pengguna.

Selain mungkin menjejaki perjalanan dalam talian anda, beberapa VPN percuma akan membuat pengguna mereka menunggu dalam talian maya sebelum membenarkan mereka menyambung ke pelayan VPN. (Fikirkan baris di DMV. UGH!)

Selain itu, banyak VPN percuma mengehadkan pengalaman penyemakan imbas anda dengan jalur lebar dan topi data.

Liputan pelayan global biasanya kurang ketika datang ke VPN gratis, dengan sejumlah lokasi terbatas di seluruh dunia dan sejumlah kecil alamat IP yang dialokasikan ke lokasi tersebut.

Saya tidak tahu tentang anda, tetapi tidak ada yang menarik untuk saya. Saya lebih suka membayar beberapa dolar sebulan untuk pembekal VPN yang saya tahu tidak mencatatkan aktiviti saya atau mengesan saya semasa saya sedang dalam talian.

"Skrin Biru" oleh Markus Spiske berlesen di bawah Kesederhanaan Hukum

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

58 − = 49

map