Vad är den bästa VPN för Kina år 2020?


Kina har länge försökt kontrollera sina medborgares tillgång till omvärlden via internet.

Den kinesiska regeringen arbetar aktivt för att blockera webbplatser och onlinetjänster som ligger utanför dess gränser. Webbplatser och tjänster som blockeras inkluderar Skype, Google, Gmail, Facebook, Netflix, Twitter, YouTube och många andra.

Regeringen åstadkommer detta genom att använda en kombination av teknik och lagstiftningsåtgärder som blivit kända som Stor brandvägg i Kina.” Kinesiska tjänstemän använder Great Firewall för att reglera och begränsa tillgången till onlinetjänster som de anser vara olämpliga för sina medborgare (eller besökare till Kina, för den delen).

Lyckligtvis, om du bor i eller besöker Kina, kan du lägga till ett verktyg i ditt online-arsenal som skyddar dina onlineaktiviteter från observation av den kinesiska regeringen. Du kan använda den samtidigt för att tunneln under Kinas stora brandvägg för att få tillgång till webbplatser, innehåll och tjänster från omvärlden.

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) tillhandahåller kryptering för din internetanslutning, hålla dina onlineaktiviteter dolda, säkra från nyfikna ögon från regeringsagenter, annonsörer och den otrevliga killen vid nästa bord nere på ett café.

En VPN kan också se ut som om du ansluter till internet från en annan geografisk plats, så att du kan göra det åtkomst till blockerat innehåll inrymt i andra delar av världen som normalt inte är tillgängliga för dig, inklusive strömningstjänster och spelservrar. (Pro tip: Allt detta fungerar även i andra delar av världen.)

I den här artikeln kommer jag att dela med dig de 5 bästa VPN: erna för användning i Kina. Vi tittar också på de viktigaste faktorerna att tänka på när vi söker efter rätt VPN-tjänst.

Hur du använder ditt VPN i Kina

Kom ihåg att Kina blockerar åtkomst till webbplatserna för många populära VPN-leverantörer. Denna blockad gör det nästan omöjligt att prenumerera på ett VPN från kinesiska gränser.

Det är därför jag starkt rekommenderar dig ladda ner programvaran för din föredragna VPN-leverantör innan in i Kina.

Gör följande för att skydda dina onlineaktiviteter med ett VPN när du är inom kinesiska gränser:

 1. Prenumerera på VPN som passar bäst för dina behov.
 2. Installera leverantörens app (er) på din enhet (er).
 3. Logga in på VPN.
 4. Välj en VPN-server utanför Kina och anslut till den.
 5. Njut av din online anonymitet och frihet.

Bästa VPN: er för Kina

Jag körde mina topp-VPN-leverantörer genom omgångar med rigorösa tester och kom med en lista över 5 bästa VPN: er för användning i Kina. Om du är på kort tid är här en kort sammanfattning:

  1. ExpressVPN: Fungerar bra i Kina och erbjuder utmärkta säkerhets- och integritetsskydd. Leverantörens utmärkta globala servertäckning garanterar förstklassig innehållsblockeringskraft.
  2. NordVPN: Denna leverantörs dolda servrar gör ett bra jobb med att tillåta fly från Kinas virtuella vägspärrar. Dess välskyddade anslutningar ger mycket fart och allt till ett rimligt pris.
  3. Surfshark: Fungerar i Kina och ger utmärkt avblockeringskraft för blockerade tjänster som Netflix och andra.
  4. VyprVPN: Denna leverantørs Chameleon-krypteringsprotokoll erbjuder fortsatt ett pålitligt sätt att byta genom Kinas "Great Firewall."
  5. PrivateVPN: Denna leverantör fortsätter att fungera bra inifrån Kina tack vare sitt "Stealth" -läge, vilket lägger ett lager av dunkelhet för användarnas anslutningar.

Viktig notering: För definitioner av säkerhetsfunktioner, till exempel IPv6-skydd eller anknytning av anslutningar, hänvisas till "Ordlista över VPN-säkerhetsvillkor" längst ner i artikeln..

Jag utvärderade och rankade de bästa VPN: erna för Kina med hjälp av följande kriterier:

 • Inte baserat i Kina
 • Säkerhets- och integritetsskydd
 • Snabba anslutningar med obegränsad bandbredd och inga datakapslar
 • Globala nätverksservernummer
 • Kundsupport
 • Native app support

Här är mina topp 5 val för de bästa VPN-skivorna att använda från Kina.

1. ExpressVPN

ExpressVPN-logotyp

ExpressVPN är ditt bästa alternativ för tillförlitligt VPN-skydd när du ansluter till kinesiska gränser.

Denna British Virgin Islands-baserade VPN-leverantör håller inga loggar av något slag relaterade till deras användares onlineaktiviteter. Genom att använda en engångs-e-postadress och betala med Bitcoin, kan du effektivt behålla din abonnemangs betalningsinformation inkognito.

Företaget täcker sina användares anslutningar i ett lager av militärkryptering och skyddar det ytterligare med kill switch och IPv6 läckeskydd.

Snabba anslutningar är spelets namn med ExpressVPN, och datakapslar och bandbreddbegränsningar finns ingenstans att hitta.

Express har över 3 000 servrar stationerade i 94 länder, erbjuder massor av spärrkraft för innehåll. Dessa servrar använder delade IP-adresser, vilket ökar din anonymitet.

En nyligen tillagd "TrustedServer" -funktion håller all känslig information i RAM, som aldrig ska skrivas till en serverns hårddisk. Detta garanterar att all information på en server raderas när servern startas om.

Denna leverantørs kundtjänsterbjudanden är några av de bästa i branschen, med 24/7 supportchatt, e-poststöd, ett problem med biljettspårningssystem och en sökbar kunskapsbas.

ExpressVPN erbjuder appar för plattformarna Android, Windows, macOS, iOS, Linux, BlackBerry, Amazon Fire och Chromebook. Webbläserskydd erbjuds för plattformarna Chrome, Safari och Firefox.

Användare med icke-kompatibla enheter, eller de som behöver mer än fem samtidiga anslutningar vid en enda inloggning, kan använda tjänstens omfattande routerfunktioner för att skydda varje ansluten enhet via en enda åtkomstpunkt.

Fördelar:

 • Enastående integritets- och säkerhetsskydd
 • Snabba anslutningar utan datakapslar
 • Omfattande app- och routersupport
 • Fantastisk kundsupport
 • Exceptionell global servertäckning

Nackdelar:

 • Dyrare än många andra leverantörer

BÄSTA VPN FÖR KINA: ExpressVPN är det bästa alternativet för att skydda dina online-aktiviteter från nyfikna ögon i Kina. Leverantören erbjuder också utmärkt spärrkraft för innehåll tack vare sin omfattande globala servertäckning. 30-dagars återbetalningsgaranti.

2. NordVPN

NordVPN-logotyp

NordVPN tillhandahåller ett utmärkt sätt att tunnela under Kinas ”Great Firewall.” Den budgetprisleverantören öppnar tillgång till strömmningstjänster som Hulu och Netflix.

Den här panamanska VPN-tjänsten har inga loggar, vilket innebär att även om den kinesiska regeringen begärde att se register över dina resor online, skulle det inte vara något att vända på. Ett Bitcoin-betalningsalternativ garanterar sekretessen för din betalningsinformation.

Militärkryptering, dödsomkopplingsskydd, dubbel VPN och dolda servrar hjälper till att dölja din VPN-användning. Leverantören erbjuder också alternativ för att blockera annonser och skadlig programvara.

NordVPN s HD-streaming-anslutningar är aldrig begränsade av datakapslar eller bandbreddbegränsningar.

Med över 5 200 servrar stationerade i 60 länder, levererar NordVPN massor av spärrkraft för innehåll, oavsett var ditt önskemål ligger. Leverantören använder delade IP: er för sina kunders anslutningar, vilket lägger till leverantörens anonyma erbjudanden.

Kundtjänst är kung på NordVPN, eftersom tjänsten erbjuder en sökbar kunskapsbas, e-postsupport och livechatsupport.

Med appar för Android, iOS, macOS, Windows, Android TV, Linux och Amazon Fire-enheter har NordVPN täckt. Webbläsarutvidgningar är tillgängliga för Firefox- och Chrome-plattformarna.

Om du använder enheter som inte finns i listan ovan, eller om du behöver mer än 6 samtidiga anslutningar, kan du använda leverantörens förstklassiga routerkompatibilitet.

Fördelar:

 • Baserat utanför Kina
 • Över 5 200 servrar i 60 länder
 • Fördunklade servrar tillgängliga
 • Utmärkt stöd för flera plattformar
 • Lågt pris

Nackdelar:

 • iOS-appen har problem med "Great Firewall"

BUDGETVÄNLIG VPN FÖR KINA: NordVPN erbjuder utmärkt VPN-skydd till ett pris som vanligtvis är ett av de lägsta runt. Med ett lågt pris, men en hög servicenivå, levererar leverantören en utmärkt avkastning på investeringen. 30-dagars återbetalningsgaranti.

3. Surfshark

SurfShark-logotyp

Surfshark erbjuder pålitlig säkerhet i Kina, och den kan leverera skydd till så många enheter du vill, oavsett hur många du har tillgång till.

Verksamhet på de brittiska Jungfruöarna håller Surfshark inga register över användarnas online-upptäckter. Ett Bitcoin-betalningsalternativ ger skydd för din prenumerationsbetalningsinformation.

Surfshark gör också ett bra jobb med att skydda sina användares anslutningar från observationer från den kinesiska regeringen, eftersom de erbjuder kryptering på militär nivå samt dödsbrytare, DNS-läcka och ad-blockerande skydd.

Denna leverantör gör ett utmärkt jobb med att avblockera strömningstjänster, och deras snabba anslutningshastigheter kan enkelt hantera HD-strömmarna som dessa tjänster erbjuder. Brist på datakapslar och bandbreddbegränsningar gör att din favoritunderhållning kommer.

Medan Surfsharks globala servertäckning (över 500 servrar i 50+ länder) bara är genomsnittlig, erbjuder leverantören tillräckligt tillgång till innehåll utanför kinesiska gränser.

Om du har problem, är chatt dygnet runt live support bara ett klick bort. En sökbar support FAQ / bibliotekssektion och ett formulär för inlämning av supportbiljetter finns också tillgängligt.

Leverantören levererar inbyggt appstöd för iOS, Android, Linux, Windows, macOS och Amazon Fire TV och Fire surfplattformar. Firefox- och Chrome-tillägg är också tillgängliga.

Du kan när som helst ansluta alla enheter du vill tacka Surfsharks generösa obegränsade samtidiga anslutningar politik.

Fördelar:

 • Erbjuder tillgång till flera strömningstjänster
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Utmärkt integritets- och säkerhetsskydd

Nackdelar:

 • Global servertäckning är bara genomsnittlig
 • Live supportchattfunktion är inte alltid tillgänglig

PERFEKT FÖR STORA GRUPPER: Om du tillhör en stor familj, äger ett litet företag eller till och med delar en lägenhet med 10 andra onlineanvändare, är Surfshark ett utmärkt VPN-alternativ tack vare dess obegränsade användarpolicy. En 30-dagars återbetalningsgaranti gör att försöka leverantören är ett utan riskförslag.

4. VyprVPN

VyprVPN-logo

VyprVPN har massor av egenägda och opererade servrar strömmade över hela världen, som tillhandahåller snabba anslutningar och pålitlig tillgång till världen på andra sidan av den stora brandväggen.

Denna schweiziska VPN-leverantör följer en strikt policy för icke-loggar. De erbjuder emellertid inte ett betalningsalternativ för cryptocurrency, vilket en dag kan sätta din betalningsinformation i fara.

VyprVPN levererar sina anspråk på säkerhetsanspråk, tillhandahåller förstklassig kryptering, liksom dödsbrytare, automatisk återanslutning och DNS-läckskydd. Ett "Chameleon" OpenVPN-alternativ skyddar din VPN-aktivitet från att upptäckas av Great Firewalls djuppaketinspektionsförmåga.

VyprVPN har över 700 egenägda och opererade servrar i 70 länder runt om i världen. Genom att äga och driva alla dess servrar, VyprVPN håller nyfikna tredjeparter borta från din information.

VyprVPN erbjuder dygnet runt support för sina användare, med 24/7 live supportchatt, e-postsupport och ett sökbart supportdokumentbibliotek.

Android-, Amazon Fire-, iOS-, macOS- och Windows-enheter har inbyggt appstöd från VyprVPN. Tyvärr kommer ingen kärlek till webbläsarförlängningen från leverantören.

Om du behöver skydd för andra typer av enheter, eller om VyprVPN: s 3 samtidiga anslutningsgräns inte räcker, kan du dra nytta av tjänstens utmärkta routerkompatibilitet.

Fördelar:

 • Pålitliga, "Kameleon" -skyddade anslutningar
 • Strikt policy för icke-loggar
 • Äger och driver alla 700+ servrar

Nackdelar:

 • Priset är högre än de flesta andra VPN: er
 • Inget cryptocurrency betalningsalternativ

TILLÄGGAD SÄKERHET: VyprVPNs egenägda och opererade serverföretag och dess Chameleon OpenVPN-anslutningsfunktion erbjuder extra skydd för dig och dina värdefulla data. En 30-dagars återbetalningsgaranti finns tillgänglig.

5. PrivatVPN

PrivatVPN-logotyp

Pålitliga, väl skyddade anslutningar är kännetecknet för PrivateVPN.

Sverige-baserade PrivateVPN håller dina internetupplevelser nedåt genom att följa en strikt no-logs policy. De håller också din betalningsinformation anonym genom att acceptera Bitcoin.

PrivateVPN: s snabba anslutningar kan leverera ditt favoritinnehåll, och inga datakapslar eller bandbreddbegränsningar kommer någonsin att hämma dina aktiviteter.

Kryptering av militär kvalitet håller din aktivitet underlig. IPv6- och DNS-läcksskydd, såväl som en praktisk automatisk återanslutningsfunktion håller dig säker online. Leverantörens "Stealth VPN”-Funktionen döljer din VPN-trafik som vanlig HTTPS-trafik för att dölja din VPN-användning.

Denna leverantör har ett bra register över avblockering av innehåll från Netflix, Hulu och andra strömningstjänster, och deras snabba anslutningshastigheter innebär att showen börjar i tid.

Visst 150+ servrar är inte nästan det serverantal som andra leverantörer erbjuder, men de är väl belägna, spridda bland 60+ länder runt om i världen. Delade IP-adresser skyddar användarnas anonymitet.

PrivateVPN erbjuder live supportchatt, men det är tyvärr inte tillgängligt dygnet runt. Ett "Kontakta oss" -formulär är tillgängligt när livehjälpen är avstängd, och ett FAQ-avsnitt ger lite användbar information. Om du har problem med att installera eller behöver hjälp, en unik fjärrhjälpfunktion är tillgänglig.

Native app support är också lite begränsat, men PrivateVPN har de stora 4 (iOS, Android, macOS och Windows) täckt, och deras routerstöd kan skydda resten. Upp till 6 enheter på en gång kan anslutas till tjänsten med en enda inloggning.

Fördelar:

 • Snabba, väl skyddade anslutningar
 • Upp till 6 samtidiga anslutningar
 • Fjärrhjälp tillgänglig

Nackdelar:

 • Litet serverantal
 • Stöd för flera plattformar måste förbättras

STREAMING FANS VÄLKOMMEN: PrivateVPN erbjuder snabba, väl skyddade anslutningar som är perfekta för streaming. De behöver verkligen fler servrar, men servrarna de har är strategiskt belägna. En 30-dagars återbetalningsgaranti finns tillgänglig.

Ordlista över VPN-säkerhetsvillkor

Här är några enkla förklaringar till olika säkerhetsfunktioner som VPN erbjuder.

Automatisk återanslutning: Automatisk återanslutning är en VPN-funktion som automatiskt ansluter din enhet till en VPN-server om anslutningen har gått för tidigt.

Anslutning obfuscation: En process som använder speciella OpenVPN-anslutningar utformade för att dölja det faktum att du använder ett VPN, vilket gör det lättare att kringgå Internetbegränsningar.

DNS-läckskydd: När du anger en webbplatsadress (låt oss välja en tom luft, www.pixelprivacy.com) i din webbläsares adressfält, skickas adressen till en DNS-server. Servern hittar sedan IP-adressen för webbplatsens domännamn. Begäran dirigeras sedan till rätt serveradress och webbplatsen laddas i din webbläsare.

Om din DNS-begäran hanteras av din ISP: s DNS-server istället för din VPN: s DNS-server, betraktas detta som en "läcka" och dina online-aktiviteter kan övervakas. Läs mer om DNS-läckor.

Dubbel VPN: En funktion som krypterar dina data två gånger för att bättre skydda dem. Dina data är krypterade i en VPN-server och dirigeras sedan genom en andra VPN-server för en andra krypteringsrunda innan de äntligen dirigeras till din destination.

IPv6 läckageskydd: IP-adresser är en serie nummer som identifierar din enhet och dess plats till andra enheter på internet. När antalet enheter som ansluter till internet ökar dagligen försvinner det aktuella utbudet av IPv4-adresser snabbt. IPv6-adresser, som tillåter ett bredare intervall av adresser, är lösningen på problemet.

Eftersom IPv6-adresser är en ny utveckling, kan det vara kompatibilitetsproblem, ibland vilket IPv6-adresser läcker. Detta gör det viktigt för en VPN-leverantör att skydda mot IPv6-adress som läcker utanför VPN-tunneln.

Dödskyddsskydd: Om din anslutning till en VPN-server försvinner för tidigt kan din plats och dina online-aktiviteter utsättas för observatörer utanför. En dödsbrytare kopplar automatiskt bort din enhet från internet och förhindrar att dina aktiviteter och platser exponeras.

Är ett gratis VPN ett bra alternativ för användning i Kina?

Även om jag inte kan tänka på något användningsfall där jag skulle rekommendera en "gratis" VPN, skulle jag vara försenad om jag inte betonar hur farligt det kan vara att försöka använda en gratis VPN-leverantör i en mycket begränsad miljö som den som hittades i Kina.

En gratis VPN har mycket liten chans att överträffa Kinas stora brandvägg. Även om en VPN utan avgift hade en chans att göra det, erbjuder de helt enkelt inte den säkerhet som en betald tjänst gör.

Du kommer att upptäcka att en hel del "gratis" VPN tjänar sina pengar genom att spåra sina användares resor online, spara den informationen och sedan göra den tillgänglig för försäljning till annonsörer, marknadsförare och andra.

Om en VPN-leverantör är villig att sälja din information till högstbjudande kommer de sannolikt inte att motstå alltför hårt om den kinesiska regeringen trycker på dem för åtkomst.

Även om vi är med om detta bör det också noteras att många gratis VPN-leverantörer också injicerar spåra cookies och annonser i sina kunders webbsökningssessioner.

Gratis VPN: n kan också vara lite besvärliga, eftersom du kan tvingas sitta i en kö med andra användare tills du får ansluta till en server. När du har anslutit dig kommer du troligtvis att upptäcka att ditt serverval är begränsat om du till och med har gett ett val.

Begränsningarna slutar inte där. Freebie-leverantörer kan också stryka din anslutning, införa bandbreddbegränsningar och lägga till och med månatliga datakapslar på din VPN-användning!

Varför behöver du ett VPN i Kina?

Freedom House ger Kina ett totalt 2018 Freedom-poäng på 88/100 (0 = Mest gratis, 100 = Minst gratis), en poäng sämre än året innan. Detta rankas som "Inte gratis”På Freedom Score-skalan.

Det var fjärde året i rad som Kina var världens värsta missbrukare av internetfrihet i rankingen Freedom on the Net.

Den kinesiska regeringen blockerar rutinmässigt åtkomsten till appar, webbplatser och tjänster som ligger utanför de kinesiska gränserna. De blockerar också lokala webbplatser och tjänster om de inte följer reglerna som fastställts av regeringen.

I juni 2017 trädde en ny cybersäkerhetslag i kraft i Kina. Den nya lagen ökad censur krav, obligatorisk datalokalisering och skyldiga internetföretag att hjälpa myndigheter med utredningar.

Nivån för internetfrihet sjönk i landet tack vare den nya lagen, som ökade de repressiva restriktionerna för onlineaktiviteter och lät tunga ekonomiska bördor på media, teknikföretag och bloggare.

I mitten av 2017 vidtog regeringen nya åtgärder för att begränsa tillgången till verktyg som gör det möjligt för användare att kringgå filtrering och blockering av innehåll. Regeringen beordrade Apple att ta bort alla virtuella privata nätverksappar från den kinesiska versionen av App Store. (Användare kan dock fortfarande få åtkomst till VPN-appar genom att ändra sin region i App Store-inställningarna.)

Under 2017 arresterade myndigheterna aktivister och journalister och höll dem under lång tid för att driva webbplatser relaterade till civilsamhället och mänskliga rättigheter. Åtminstone en person åtalades och skickades till fängelse.

En VPN tillåter användare att hålla sina onlineaktiviteter säkert undercover genom att hålla in sin anslutning i en krypteringstunnel, att se till att regeringar och andra intresserade inte kan upptäcka vad användaren gör medan han är online. Detta är särskilt praktiskt i ett alltför restriktivt land som Kina, där ett socialt nätverksställe kan leda till fängelse.

Webbplatser och tjänster som ligger utanför Kina är också blockerade eller har innehållet filtrerat hårt. En VPN gör det möjligt för användare att undvika vägspärrar som skapats av Great Firewall, så att de kan göra det få tillgång till nyheter från den fria världen.

Hur sensurerar Kina Internet?

Den kinesiska regeringen använder det som är allmänt erkänt som det mest sofistikerade verktyg för internetcensur som finns tillgängligt idag, The Great Firewall of China (GFW).

The Great Firewall är en kombination av teknik och lagar som den kinesiska regeringen använder till reglera inhemsk tillgång till internet.

Ett regeringsdokument från 2017 indikerar att mer än 13 000 webbplatser blockerades mellan 2015 och 2017. De mest censurerade ämnena var nyheter relaterade till hälsa och säkerhet, mediasensur, regerings tjänstemännens felaktigheter, utrikes frågor, civilsamhällets aktivism och kommunistens rykte parti eller tjänstemän.

Flera sociala medier och meddelandeplattformar är blockerade i Kina, inklusive Facebook, Google, YouTube, WhatsApp, Tumblr, WordPress, Instagram, Skype och många andra.

Många tjänster som Google erbjuder är också blockerade. Dessa inkluderar Google Maps, Translate, Kalender, Analytics och mer. Netflix är också blockerat, även om det finns ett sätt att komma åt amerikanska Netflix i Kina.

Hur du maximerar din online integritet i Kina

Jag kan inte betona nog att du behöver installera en VPN-app innan besöker Kina. Den kinesiska regeringen har blockerat de flesta VPN-leverantörers webbplatser och tagit bort VPN-appar från de flesta App-butiker.

Om möjligt också, Jag rekommenderar starkt att prenumerera på och installera flera VPN: er.

Medan VPN: erna i denna topp 5 listar allt arbete inifrån Kina vid tidpunkten för denna artikel, finns det en ständig fram och tillbaka kamp mellan VPN-tjänster och den kinesiska regeringen. Varje VPN-leverantör har mött den periodiska oförmågan att arbeta inifrån landet.

När du väl är i det kinesiska luftrummet gör du följande innan du ansluter till din favorit VPN.

Slå på alla säkerhetsfunktioner som din VPN-leverantörs app erbjuder. Aktivera skydd för dödsomkopplare, automatisk återanslutning, obfuskningsfunktioner, "scrambling" -funktioner och alla andra funktioner som hjälper dig att säkerställa att dina resor online övervakas och dölja det faktum att du använder en VPN.

Ett annat sätt att maximera din anonymitet är genom att undvika allmänna Wi-Fi-hotspots. Använd också en krypterad e-postleverantör och kanske ladda ner en säker webbläsare, som Tor.

En anmärkning om hur du använder VPN-webbläsarförlängningar

Många VPN-leverantörer erbjuder webbläsarförlängningar för användning med webbläsarplattformarna Chrome, Firefox och Safari. Dessa gör det möjligt för användare att snabbt skydda sina webbläsarsessioner från observation.

Kom ihåg att när du använder en webbläsarextension medan en anknytning effektivt skyddar din webbläsaraktivitet, alla andra appar och tjänster som körs på din enhet som använder internet lämnas öppen för övervakning. Detta inkluderar appar för strömning, P2P-fildelning, meddelanden och alla andra appar som ansluter till internet.

Om du bara använder din webbläsare för att snabbt kontrollera ditt kreditkort eller bankinformation, eller snabbt köper något på Amazon, använder du på alla sätt ditt VPN: s webbläsarförlängning.

Men om du planerar att använda din enhet och flera internetanslutna appar, använd alltid VPN: s ursprungliga app för att skydda ALLA dina online-upplevelser.

Är VPN: s lagliga i Kina?

Medan Pixel Privacy rekommenderar starkt att du använder ett VPN för att skydda din internetanslutning oavsett var du är, rekommenderar vi dig också att vara försiktig när du använder en VPN i mycket restriktiva länder som Kina.

Kinas regering började nyligen böta personer som fångats med ett VPN.

Den kinesiska medborgaren Zhu Yunfeng dömdes till Rmb1 000 ($ 145) för att använda en olicensierad VPN-app. Zhu åtalades enligt 1997 års lag som förbjuder åtkomst till ”utländskt internet” utan tillstånd. Regeringen bryter också ner VPN-leverantörer som försöker driva en VPN-tjänst utan officiellt godkännande.

Tänk på detta innan du använder ett VPN i Kina.

Vad annat kan jag använda en VPN för?

Vi har behandlat hur en VPN är det bästa sättet att skydda dina onlineaktiviteter från observationer och öppen tillgång till innehåll som normalt inte är tillgängligt i Kina. Men verktyget erbjuder också andra värdefulla fördelar.

En VPN kan också hjälpa till att förhindra anslutningstrottning av din ISP (eller regeringen), vare sig det är i Kina eller någon annanstans, bara för att du försöker få åtkomst till icke-godkända webbplatser och tjänster.

En VPN kommer också till hands för att hålla dina onlineaktiviteter - som att betala räkningar, bank, shopping och deras personliga och ekonomiska information - säkra från skurkar, som hackare.

Rädd aldrig mer för den där killen på kaféet som alltid verkar använda det gratis men oskyddade Wi-Fi, och som slår ner sin bärbara dator när någon går bakom honom.

Slutsats

Internetanvändare som antingen bor i eller kommer att besöka fastlandet Kina rekommenderas starkt att använda ett virtuellt privat nätverk för att skydda och förbättra sin online-verksamhet i landet.

ExpressVPN-logotyp

En VPN - som mitt val 1, ExpressVPN - gör ett utmärkt jobb med att hålla dina online-aktiviteter inkognito i Kina. Det skyddar inte bara dina surfningssessioner, utan också dina andra onlineaktiviteter, till exempel fildelning, streaming och mer.

För mer information eller för att köpa ett prenumeration, besök ExpressVPN-webbplatsen.

“The Great Wall of China” av Severin.stalder med licens under CC BY-SA 3.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 2 =

map