VPN terbaik untuk Etisalat

Jika anda melancong ke atau tinggal di Emiriah Arab Bersatu (UAE), anda kemungkinan besar akan menggunakan Etisalat untuk menyambung ke internet. Penyedia komunikasi adalah penyedia internet utama di UAE, dengan rangkaian pelanggan lebih dari 90 juta pelanggan.


Sebaik sahaja anda disambungkan ke internet di UAE, anda akan mendapati bahawa internet adalah tempat yang sangat ditapis.

Sebagai sebuah organisasi yang dikendalikan oleh kerajaan, Etisalat sangat menapis semua kandungan internet sebelum ia menjadikannya kepada pengguna. Laman web anti-Islam, kandungan dewasa, tapak perkongsian video dan perkhidmatan VoIP seperti Skype semuanya disekat oleh Etisalat.

Nasib baik, pelawat dan penduduk UAE boleh mengelakkan sekatan jalan internet Etisalat dengan menggunakan Rangkaian Peribadi Maya. 

Tetapi bukan hanya VPN sahaja. Kerajaan UAE sangat ketat ketika datang ke VPN. Sebenarnya, kebanyakan VPN tidak akan berfungsi dari dalam UAE - hanya beberapa yang boleh dipercayai dari sana.

Anda mungkin mendapati bahawa sebahagian besar artikel "Best VPN for" saya termasuk senarai top 5 VPN. Kali ini, saya hanya mempunyai 3 pembekal dalam senarai saya. Hanya 3 penyedia VPN masih boleh menyahpasang sepenuhnya internet lengkap di Internet UAE yang dikendalikan oleh Etisalat.

Perlu diingat bahawa pertempuran antara penyedia VPN dan kerajaan UAE sedang berjalan. Walaupun 3 VPN yang saya telah disenaraikan di sini berfungsi pada masa penulisan ini, tidak ada jaminan bahawa mereka akan bekerja esok.

Nasib baik, ketiga-tiga penyedia ini menawarkan jaminan wang tanpa jaminan, jadi anda boleh mendapatkan bayaran balik sekiranya pilihan VPN anda berhenti bekerja di dalam UAE.

VPN Etisalat Terbaik

Saya telah menguji semua penyedia VPN kegemaran saya dan 3 yang disenaraikan di bawah terbukti menawarkan akses yang boleh dipercayai kepada internet yang tidak diblokir apabila disambungkan ke rangkaian Etisalat di UAE. Jika anda terburu-buru, inilah ringkasan ringkas:

 1. ExpressVPN: Pembekal ini memberikan akses yang boleh dipercayai ke internet di dunia bebas. Mereka menawarkan kelajuan sambungan yang cepat, dengan pelayan VPN yang boleh dipercayai di seluruh dunia yang menawarkan keselamatan dan privasi dalam talian.
 2. NordVPN: Ini adalah pemimpin harga rendah dalam trio ini, menyediakan akses yang boleh dipercayai ke internet tanpa melanggar bank. VPN Double dan pilihan pelayan yang dibanteras membantu memastikan aktiviti berkaitan VPN anda tidak dapat dikesan.
 3. PrivateVPN: Menjadi penyedia VPN yang kurang dikenali mempunyai kelebihannya. Setakat ini, PrivateVPN telah tinggal di bawah notis pegawai UAE. Pembekal membenarkan sehingga 6 sambungan serentak.

Walaupun terdapat beratus-ratus VPN yang tersedia, hanya segelintir orang yang boleh menolong melalui jalan raya dalam talian UAE Etisalat. Untuk membuatnya dalam senarai ini, VPN ini perlu menawarkan perkara berikut.

 • Keupayaan untuk membuka sekatan kandungan terhad dari dalam UAE
 • Pelayan yang terletak di seluruh dunia
 • Kelajuan sambungan cepat tanpa topi data
 • Penyulitan tahap ketenteraan
 • Tiada log pelayan
 • Sokongan pelanggan yang cemerlang

Inilah senarai saya VPN terbaik untuk digunakan dengan Etisalat:

1. ExpressVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN adalah # 1 VPN terbaik untuk mendapatkan akses ke dunia luar dari dalam UAE. Pembekal menawarkan koneksi yang boleh dipercayai, yang bagaimanapun berjaya terbang di bawah radar Etisalat.

ExpressVPN mempunyai 3,000 + pelayan yang ditempatkan di 94 negara di seluruh dunia. Mereka menyediakan akses yang sangat baik kepada kandungan internet yang mungkin biasanya disekat semasa di rangkaian internet berasaskan UAE di Etisalat.

Kelajuan muat turun penyedia adalah yang terpantas dalam senarai teratas 3 ini, menyediakan kelajuan yang mudah untuk mengendalikan mana-mana aktiviti dalam talian kegemaran anda. Tiada had data atau sekatan lebar jalur yang pernah dikenakan ke atas aktiviti dalam talian pelanggan.

Selain memalsukan alamat IP anda untuk menjadikannya kelihatan seolah-olah anda menyambung dari negara lain, pembekal menawarkan perlindungan sambungan lain. Perlindungan termasuk penyulitan gred ketenteraan, membunuh perlindungan suis dan perlindungan kebocoran DNS.

Anda tidak akan bimbang tentang kerajaan UAE mendapatkan log berkaitan dengan perjalanan dalam talian anda, kerana pembekal ini mengikuti dasar tidak ketat.

Baru-baru ini, ExpressVPN mula menggunakan teknologi "TrustedServer", yang memastikan semua data sepenuhnya dihapuskan setiap kali pelayan disambung semula. Selain itu, anda boleh mempunyai jumlah tidak mahu dikenali dengan menggunakan alamat e-mel sekali pakai bersempena dengan pilihan pembayaran Bitcoin pembekal.

Sokongan sepanjang masa tersedia terima kasih kepada penyokong 24/7 penyokong live, sokongan e-mel dan sistem tiket sokongan. Mereka juga menyediakan sokongan dan perpustakaan penyelesaian masalah yang boleh dicari.

Pembekal menawarkan sokongan aplikasi asli untuk semua platform peranti teratas dan juga menawarkan keserasian penghala yang sangat baik.

Kelebihan:

 • Bekerja di rangkaian Etisalat di UAE
 • Pelayan yang terletak di seluruh dunia
 • Kelajuan sambungan yang cepat
 • Penyulitan top-notch dan perlindungan sambungan lain
 • Perlindungan privasi yang cemerlang

Keburukan:

 • Lebih tinggi daripada pembekal lain

VPN TERBAIK UNTUK ETISALAT: ExpressVPN adalah pilihan utama untuk melindungi sambungan internet anda semasa disambungkan ke penyedia internet UAE Etisalat. Pembekal menawarkan perlindungan sambungan teratas, serta perlindungan privasi yang optimum. Menawarkan jaminan wang balik 30 hari.

Baca ulasan penuh saya mengenai ExpressVPN.

2. NordVPN

Logo NordVPN

NordVPN menyediakan perlindungan VPN yang sangat baik untuk pengguna di rangkaian Etisalat yang berpangkalan di UAE. Penyedia harga murah ini memberikan perlindungan yang biasanya hanya diperoleh daripada pembekal yang melebihi tahap gaji.

Pembekal mempunyai 5,500 + pelayan yang terletak di 60 negara. Pelayan-pelawat tersebut melakukan pekerjaan yang paling utama untuk membuka sekatan di internet apabila anda disambungkan ke rangkaian Etisalat.

Pelayan tersebut termasuk pelayan berkebolehan khas, serta VPN Double dan Bawang Lebih pelayan VPN, yang semuanya membantu menyembunyikan aktiviti VPN anda. (Lihat di sini untuk maklumat lanjut mengenai ciri-ciri ini.)

NordVPN menyampaikan kelajuan sambungan paling lambat dalam pembungkusan ini, tetapi mereka masih terpulang kepada keperluan kebanyakan pengguna. Tiada had data atau had lebar jalur yang boleh didapati di sini.

Enkripsi gred tentera, suis bunuh dan perlindungan kebocoran DNS semua bergabung untuk memberikan perlindungan sambungan yang optimum.

Sementara itu, pelayan penyedia tidak menyimpan apa-apa jenis log, jadi tiada rekod antik dalam talian anda yang boleh kembali dan menggigit anda. Selain itu, pilihan pembayaran Bitcoin pembekal membolehkan anda pergi sepenuhnya penyamaran, dan itu ditambah dengan pasti di UAE.

Sokongan pelanggan tersedia sepanjang masa terima kasih kepada sembang sokongan 24/7, sokongan e-mel dan perpustakaan sokongan yang boleh dicari.

Sokongan apl asli tersedia untuk semua platform yang paling popular, seperti pelanjutan penyemak imbas untuk platform Chrome dan Firefox. Sokongan penghala juga disediakan.

Kelebihan:

 • Pelayan menawarkan akses yang boleh dipercayai dari UAE
 • Perlindungan keselamatan dalam talian yang terkemuka
 • VPN Double, Bawang Lebih VPN dan pelayan yang dibongkar
 • Pemimpin harga rendah

Keburukan:

 • Kelajuan sambungan yang paling lambat di bahagian atas 3 ini

OPTION PRESTASI LOW-PRICE TERBAIK: Jika anda bukan seorang sheik minyak, anda mungkin mencari untuk menyelamatkan beberapa dolar. NordVPN boleh membantu anda melakukannya. Selain itu, ia menawarkan akses yang boleh dipercayai kepada dunia luar, sambil melindungi perjalanan dalam talian anda dari pengesanan dan pemantauan. Jaminan balik wang tunai 30 hari tersedia.

Baca kajian penuh saya mengenai NordVPN.

3. PrivateVPN

Logo PrivateVPN

PrivateVPN mendapat tempat ke-3 dan terakhir dalam barisan ini berkat kemampuannya untuk bekerja dengan baik di negara-negara yang sangat terhad seperti UAE (dan juga China).

Walaupun liputan pelayan global pembekal agak terhad, dengan 150+ pelayan di 60 negara, pelayannya melakukan kerja terowong yang baik di bawah sekatan jalan yang diketuai oleh kerajaan yang terlalu ketat.

PrivateVPN menyampaikan kelajuan sambungan pantas, menyediakan banyak daya kuda untuk semua aktiviti dalam talian anda. Penyedia tidak akan melambatkan kelajuan sambungan UAE cepat anda. Selain itu, anda tidak perlu risau tentang sambungan anda dipintas atau berurusan dengan topi data harian atau bulanan.

Pembekal ini tidak terkecuali di arena keselamatan sambungan terima kasih kepada penyulitan gred tentera, pilihan auto-menyambung semula, ciri pengekalan "Stealth VPN", perlindungan kebocoran IPv6 dan banyak lagi.

Privasi selepas hakikatnya juga tidak pernah menjadi masalah kerana dasar "tidak ada log server" PrivateVPN. Sekiranya anda mahu pergi secara keseluruhan incognito, gunakan alamat e-mel sekali pakai dan pilihan pembayaran Bitcoin pembekal.

Jabatan sokongan pelanggan pembekal menawarkan sembang sokongan langsung, yang mereka tuntut tersedia 24/7, tetapi saya telah melawat laman web ini banyak kali ketika tidak tersedia. Juga terdapat borang hubungan sokongan dan Kawasan Permulaan dan FAQ, walaupun tidak ada yang menawarkan keupayaan carian.

Sokongan aplikasi asli terhad kepada platform peranti 4 teratas. Walau bagaimanapun, anda boleh melindungi platform peranti lain dengan memanfaatkan keupayaan router pembekal.

Kelebihan:

 • Dikenali untuk bekerja dengan baik di negara-negara yang menyekat
 • Kelajuan sambungan tidak akan melambatkan anda
 • Perlindungan keselamatan dan privasi yang sangat baik

Keburukan:

 • Perlindungan pelayan global mungkin lebih baik
 • Tidak tersedia 24/7 sokongan sembang sokongan

DIREKOMENDASIKAN UNTUK NEGARA-NEGARA YANG TERBESAR: PrivateVPN adalah pilihan menarik bagi pelancong yang melawat negara-negara yang diperintah oleh rejim yang terbatas. Pembekal telah membuktikan kuasa sekatan jalan raya. Jaminan balik wang tunai 30 hari tersedia.

Baca kajian penuh saya PrivateVPN.

Adakah Ia Undang-Undang Menggunakan VPN pada Rangkaian Etisalat di UAE?

Sementara Penyedia Perkhidmatan Internet UAE (seperti Etisalat) mempunyai langkah anti-VPN untuk cuba menyekat penggunaan VPN, Undang-undang UAE mengatakan bahawa penggunaan VPN adalah haram hanya jika anda menggunakannya untuk melakukan jenayah.

Pihak Berkuasa Pengawalseliaan Telekom (TRA) di negara ini dikenakan penapisan internet di UAE, dan ia melarang kandungan yang "bertentangan dengan kepentingan awam, moral awam, ketenteraman awam, keselamatan negara awam, moral Islam atau sebaliknya dilarang oleh mana-mana UAE yang berkenaan undang-undang, peraturan, prosedur, perintah atau kehendak. "

Contoh kandungan terlarang termasuk:

 • Menggunakan perkhidmatan VoIP (seperti Skype)
 • Mengakses pornografi atau bogel
 • Penipuan, pancingan data atau peniruan
 • Dadah
 • Perjudian (pertaruhan, loteri, kasino dalam talian)
 • Rasisme, diskriminasi, menghina agama

Menggunakan VPN dalam melakukan aktiviti haram boleh mengakibatkan caj tambahan. Denda boleh berbeza antara 500,000 AED hingga 2,000,000 AED ($ 136,000 USD hingga $ 545,000 USD, pada kadar tukaran semasa).

Aktiviti haram juga boleh merangkumi jenayah siber (seperti kecurian data dan identiti), penipuan bank dan skim jahat yang lain.

Adakah VPN Percuma Pilihan Sah untuk Penggunaan pada Rangkaian Etisalat?

Jika anda seorang pelawat biasa ke laman web ini, anda akan tahu bahawa saya bukan peminat VPN percuma. Yang berkata, cuba menggunakan VPN di rangkaian Etisalat yang berpangkalan di UAE boleh menyebabkan masalah undang-undang, bergantung kepada apa aktiviti dalam talian anda terdiri daripada.

Mula-mula, mari kita bincangkan perkara utama yang perlu anda bimbang: privasi dalam talian anda.

Banyak "percuma" pembekal VPN membuat wang mereka dengan memantau aktiviti dalam talian pelanggan mereka dan kemudian menjual maklumat tersebut kepada penawar tertinggi. Bagaimana jika pembida tertinggi adalah kerajaan UAE?

Selain itu, VPN freebie yang lain juga didapati menyuntik iklan yang tidak diingini dan mengesan kuki ke sesi pelayar pengguna mereka. (FYI, kuki penjejak yang dilekatkan walaupun anda tidak disambungkan ke pelayan penyedia VPN.)

Terdapat juga alasan yang tidak berkaitan dengan privasi kerana tidak menggunakan penyedia VPN percuma. Banyak VPN percuma mempercepatkan kelajuan sambungan pengguna mereka dan menyekat penggunaan mereka dengan topi data harian atau bulanan.

Selain itu, kebanyakan VPN percuma tidak menawarkan banyak pilihan pelayan VPN untuk kegunaan pelanggan mereka. Itu bermakna terdapat peluang yang sangat baik VPN percuma akan disekat di dalam UAE.

Saya sangat menasihatkan bahawa anda tidak cuba menggunakan VPN percuma, kerana privasi anda sangat penting apabila anda menggunakan internet di UAE, dan VPN percuma tidak memotongnya.

Apa yang Bolehkah VPN Lakukan?

VPN adalah cara terbaik untuk memastikan perjalanan dalam talian anda tersamar di UAE, serta membuka akses kepada kandungan yang disekat. Walau bagaimanapun, ia juga menawarkan ciri-ciri lain yang meningkatkan dan melindungi aktiviti dalam talian anda.

VPN juga merupakan alat yang berguna untuk memastikan privasi dan keselamatan dalam talian anda apabila anda disambungkan ke internet melalui hotspot Wi-Fi yang tidak dilindungi, seperti yang terdapat di kedai kopi dan hotel.

Banyak wifi hotspot tidak memerlukan kata laluan untuk bersambung ke rangkaian. Ini bermakna sambungan tidak disulitkan, menjadikan aktiviti dalam talian anda terbuka kepada pemerhatian pengguna lain.

Walaupun hotspot memerlukan kata laluan, ia mungkin tidak terjamin dengan betul, menjadikan anda terbuka kepada pencurian data atau serangan menengah semasa membeli-belah atau perbankan dalam talian.

VPN juga boleh meningkatkan aktiviti dalam talian anda oleh menghalang ISP anda daripada mempercepatkan kelajuan sambungan anda atau menghalang aktiviti anda.

Sesetengah Penyedia Perkhidmatan Internet telah ditangkap mendekatkan atau menyekat sambungan pelanggan jika mereka didapati terlibat dalam aktiviti "tidak diluluskan", seperti perkongsian fail P2P atau melihat kandungan dari penyedia penstriman tertentu.

VPN menghalang ISP anda daripada melakukan apa-apa perkara di atas dengan melindunginya sambungan internet anda dalam terowong pelindung penyulitan, menghalang pemantauan aktiviti anda. Mereka tidak dapat menyekat apa yang tidak dapat mereka lihat.

Kesimpulannya

Saya dengan sukacita menasihati bahawa pengguna Etisalat di UAE yang ingin melindungi dan meningkatkan aktiviti dalam talian mereka melanggan Rangkaian Peribadi Maya.

VPN menyulitkan sambungan internet anda, melindungi aktiviti dalam talian anda dari pandangan mata Etisalat, pemerintah UAE dan orang jahat.

VPN juga menawarkan keupayaan untuk mengakses laman web, perkhidmatan streaming, pelayan permainan dan perkhidmatan lain yang mungkin biasanya disekat ketika di dalam sempadan UAE.

Logo ExpressVPN

ExpressVPN menyediakan perlindungan yang boleh dipercayai untuk aktiviti dalam talian anda, sementara juga membuka akses kepada perkhidmatan yang biasanya tidak tersedia di UAE. Pembekal memberikan kelajuan sambungan cepat, sokongan aplikasi berbilang platform yang sangat baik dan sokongan pelanggan yang terkemuka. Perlindungan privasi pembekal adalah antara yang terbaik dalam industri VPN.

Untuk maklumat lanjut atau untuk membeli langganan, lawati laman web ExpressVPN.

"Etisalat" oleh Pengguna Wikipedia yang dilesenkan di bawah CC BY-SA 3.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

71 + = 78

map