VPN Terbaik untuk Pelayar Microsoft Edge


Edge adalah pelayar yang agak baru yang dilancarkan Microsoft pada tahun 2015 pada Windows 10 dan Xbox One. Selepas itu, pada tahun 2017, Microsoft mengeluarkan pelayar untuk platform mudah alih iOS dan Android.

Sehingga September 2019, statistik dari Saham Pasaran Bersih menunjukkan bahawa Microsoft Edge kini menjadi pelayar 4 yang paling popular, dengan bahagian pasaran sebanyak 5.01%.

Sekiranya anda peminat Microsoft Edge dan menggunakannya untuk menyemak imbas dalam talian, anda mungkin mempertimbangkan menggunakan VPN di samping penyemak imbas.

VPN mempunyai banyak faedah, seperti menawarkan privasi yang lebih besar, membuka kunci laman streaming terhad dari mana saja di dunia (seperti Netflix atau BBC iPlayer), dan menghentikan Microsoft dan orang lain dalam talian daripada menjejaki aktiviti dalam talian anda.

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi maklumat tentang dan menyemak semula 6 VPN teratas untuk digunakan dengan pelayar Microsoft Edge.

Bagaimana Menggunakan VPN Dengan Microsoft Edge

Untuk menggunakan VPN dengan Microsoft Edge, ikuti langkah-langkah mudah yang digariskan di bawah.

 1. Mendaftar dengan penyedia VPN yang boleh menawarkan ciri keselamatan yang kuat, seperti penyulitan peringkat atas dan dasar tidak log. Saya telah memberikan ExpressVPN sebagai VPN terbaik untuk Microsoft Edge.
 2. Muat turun dan pasang apl VPN dari laman web pembekal VPN anda.
 3. Lancarkan aplikasi VPN dan sambungkan ke salah satu pelayan VPN pada rangkaian pembekal.
 4. Lancarkan Microsoft Edge. Sekarang semua lalu lintas akan ke dan dari peranti anda dan melalui penyemak imbas akan disulitkan sepenuhnya dan peribadi.

Nota: Kebanyakan VPN Tidak Menawarkan Sambungan Pelayar untuk Microsoft Edge

Majoriti VPN tidak menawarkan sambungan pelayar khusus untuk Microsoft Edge pada masa ini, jadi bersiaplah untuk kecewa jika itu sesuatu yang anda cari.

Walaupun demikian, anda masih boleh melindungi semua lalu lintas yang berlaku melalui Microsoft Edge dengan apl desktop penuh atau aplikasi VPN mudah alih pada peranti anda. Ini menawarkan kelebihan bukan sahaja untuk mendapatkan aktiviti dalam talian anda di dalam pelayar Microsoft Edge, tetapi juga peranti anda.

Saya akan sentiasa mengesyorkan menggunakan apl pembekal VPN melalui pelanjutan proksi yang berfungsi pada penyemak imbas sahaja.

Banyak aplikasi yang berjalan di latar belakang pada komputer anda disambungkan ke internet secara berterusan, jadi ini adalah sumber maklumat yang berpotensi bagi orang untuk memantau dan mencuri. Aplikasi VPN akan memberi perlindungan terhadap ancaman ini.

Oleh kerana penyemak imbas boleh didapati di platform Windows, macOS, iOS dan Android, semua VPN yang kami akan bincangkan akan menawarkan aplikasi asli untuk platform tersebut. Untungnya, mereka tidak terlalu sukar untuk dicari, kerana platform tersebut adalah 4 platform peranti paling popular yang digunakan hari ini.

VPN Terbaik untuk Microsoft Edge

Di bawah ini anda boleh mencari ringkasan ringkas pilihan utama saya untuk VPN terbaik untuk pelayar Microsoft Edge.

 1. ExpressVPN: ExpressVPN adalah VPN # 1 saya untuk Microsoft Edge. Ia adalah penyedia berprestasi tinggi, yang menawarkan kelajuan terpantas dalam pembungkusan ini, keselamatan dan privasi terkemuka, dan keupayaan untuk menyahsekat banyak perkhidmatan penstriman antarabangsa.
 2. NordVPN: Pilihan mesra bajet untuk Microsoft Edge yang mengekalkan piawaian privasi yang sangat baik dan tahap penyulitan tertinggi. Bekerja dengan baik dengan beberapa perkhidmatan penstriman.
 3. CyberGhost: Skor CyberGhost tinggi dalam kategori kelajuan sambungan, serta dalam arena keselamatan dan privasi. Ia juga memberikan pengguna akses ke laman web streaming utama dari mana-mana sahaja di dunia.
 4. PrivateVPN: VPN yang cepat menawarkan tahap keselamatan dan privasi yang sangat baik. Ia menawarkan ciri perlindungan keselamatan dalam talian yang hebat, seperti suis bunuh dan IP dan perlindungan kebocoran DNS.
 5. IPVanish: IPVanish memiliki dan mengendalikan rangkaian pelayan sendiri, menawarkan lebih banyak kawalan ke atas privasi dan keselamatan. Ia menyediakan kelajuan muat turun yang cepat dan membolehkan 10 sambungan serentak pada satu set bukti kelayakan pengguna.
 6. Surfshark: VPN yang baru, tetapi berkualiti tinggi, yang memberikan kelajuan pantas yang tidak akan memperlahankan pengalaman penyemakan imbas anda. Ia menawarkan keselamatan yang dipertingkatkan dengan piawaian penyulitan yang terbaik dan membolehkan sambungan serentak tanpa had.

Semua penyedia VPN pada senarai ini melakukan yang berikut:

 • Bekerja dengan baik dengan Microsoft Edge
 • Menyampaikan kelajuan sambungan cepat
 • Menyediakan perlindungan keselamatan dan penyulitan yang kuat
 • Menawarkan liputan pelayan global yang baik
 • Buka kunci laman streaming seperti Netflix dan BBC iPlayer
 • Berikan aplikasi yang boleh dipercayai dan mudah digunakan

Berikut ialah 6 pilihan utama saya untuk VPN terbaik untuk Microsoft Edge.

1. ExpressVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN menyampaikan kelajuan pantas dan merupakan pilihan yang baik untuk pengguna yang mencari piawaian penyulitan tertinggi. Pembekal mempunyai rangkaian pelayan yang besar untuk dipilih dan keupayaan untuk menyahsekat kandungan terhad dari hampir di mana sahaja di seluruh dunia.

Kelajuan sambungan ExpressVPN adalah antara yang terbaik dalam industri, dan pasti yang terbaik dalam pembungkusan ini. Sambungan pembekal dengan mudah boleh mengendalikan permainan dalam talian yang popular seperti streaming video, permainan dan fail perkongsian.

ExpressVPN mendapat markah tinggi untuk keselamatan, kerana menggunakan enkripsi gred tentera untuk melindungi sambungan pengguna mereka. Pembekal juga menggunakan perlindungan suis bunuh, serta perlindungan IPv6 dan DNS.

Privasi dijaga dengan baik, terima kasih kepada dasar tidak ketat dan kesediaan penyedia untuk menerima Bitcoin sebagai balasan untuk perkhidmatannya yang besar.

Terdapat banyak pilihan pelayan dalam rangkaian, dan kini menawarkan ExpressVPN 3,000+ pelayan di 160 lokasi di 94 negara. Ini memberi pengguna lebih banyak pilihan dalam membuka kunci kandungan, mencari pelayan lebih dekat dengan mereka dan meningkatkan kelajuan sambungan.

ExpressVPN bekerja dengan hebat dengan platform penstriman TV utama dan boleh menyahsekat aliran geo-terhad daripada Netflix, BBC iPlayer, Hulu dan banyak lagi.

Apl tersedia untuk semua sistem pengendalian utama, termasuk platform iOS, Mac, Windows dan Android yang diperlukan. Pembekal juga menawarkan aplikasi untuk platform lain. Selain itu, perkhidmatan itu serasi dengan pelbagai pembuat dan model router.

Anda boleh mempunyai sehingga 5 sambungan serentak pada satu set bukti kelayakan log masuk.

Kelebihan:

 • Penyulitan gred ketenteraan
 • Batalkan Netflix
 • Pelayan di 94 negara
 • Aplikasi yang mudah digunakan
 • Sambungan hebat

Keburukan:

 • Sedikit lebih mahal daripada VPN yang lain

VPN TERBAIK UNTUK MICROSOFT EDGE: ExpressVPN adalah pilihan saya # 1 untuk Microsoft Edge. Pembekal menawarkan ciri-ciri keselamatan yang mantap dan kelajuan sambungan cepat, dan ia dapat membantu anda menavigasi sekatan yang paling geo dengan mudah. Cubalah tanpa risiko dengan jaminan wang balik 30 hari mereka.

Baca ulasan penuh saya mengenai ExpressVPN.

2. NordVPN

Logo NordVPN

NordVPN akan menjadi pilihan yang menarik bagi pengguna yang ingin menyimpan bajet yang terkawal tetapi masih menggunakan penyedia VPN yang menyediakan keselamatan dan privasi terulung untuk sesi penyemak imbas Microsoft Edge mereka.

Walaupun NordVPN memberikan kelajuan yang paling lambat pada senarai 6 ini, hubungan mereka tidak secara objektif lambat. Kelajuan mereka adalah lebih daripada kebanyakan aktiviti dalam talian anda boleh terlibat.

Pembekal menggunakan penyulitan peringkat perbankan untuk melindungi sambungan internet anda daripada diperhatikan dengan mata yang bersinar. Ini termasuk semua lalu lintas pelayaran Edge anda. Pilihan suis bunuh, serta IPv6 dan perlindungan kebocoran DNS, menambah pertahanan.

Privasi dilindungi dengan baik di sini, berkat kekurangan jumlah penyedia log pelayan dan banyak pilihan pembayaran langganan cryptocurrency.

NordVPN menawarkan salah satu daripada rangkaian pelayan terbesar mana-mana pembekal VPN. Pada masa penulisan, rangkaian tersebut terdiri daripada lebih daripada 5,600 pelayan di 60 negara.

Bagi pengguna yang ingin mengakses rancangan TV dan kandungan geografi yang lain, maka NordVPN berfungsi dengan baik dan boleh menyekat Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime TV dan Hulu dari hampir mana sahaja di planet ini.

Terdapat aplikasi yang tersedia untuk peranti yang beroperasi di Windows, macOS, Android, iOS dan peranti lain. Pembekal juga berfungsi dengan pelbagai jenis router. Pengguna boleh mempunyai 6 sambungan serentak dengan satu langganan.

Kelebihan:

 • Rangkaian pelayan besar
 • Buka kunci Netflix dan BBC iPlayer
 • Tetapan privasi yang kuat
 • Perlindungan kebocoran DNS dan IP

Keburukan:

 • Kelajuan sambungan boleh berdiri beberapa peningkatan

VPN BUDGET TERBAIK: NordVPN adalah pilihan VPN terbaik untuk pengguna Microsoft Edge pada anggaran. Pembekal memberikan prestasi dan keselamatan yang kuat pada harga yang berpatutan. Terdapat penyulitan tahap tinggi dan dasar tanpa log yang mutlak, jadi privasi pengguna adalah terjamin..

Baca kajian penuh saya mengenai NordVPN.

3. CyberGhost

Logo CyberGhost

CyberGhost adalah salah satu VPN terpantas dalam senarai ini, dan ini merupakan pilihan yang baik untuk pengguna VPN kali pertama yang ingin melindungi sambungan mereka semasa melayari internet, kandungan streaming, dan memuat turun fail besar dengan Microsoft Edge.

Kelajuan sambungan cepat CyberGhost adalah mudah sehingga ke mana-mana aktiviti yang anda nikmati semasa menggunakan Edge. Video streaming, walaupun aliran 4K, bermain semula dengan cepat dan lancar.

Apabila menggunakan CyberGhost, bahkan ISP anda tidak akan dapat menjejaki atau memantau aktiviti dalam talian anda. VPN termasuk suis bunuh dan perlindungan kebocoran DNS dan IP, bersama-sama dengan penyulitan gred kerajaan, untuk melindungi semua aktiviti dalam talian anda menerusi pelayar Microsoft Edge dan semua aplikasi lain pada peranti anda.

CyberGhost tidak menyimpan sebarang metadata atau log trafik, dan ini membantu melindungi privasi pengguna. Pilihan pembayaran Bitcoin membantu menyimpan maklumat langganan anda sepenuhnya menyamar.

Pilihan lebih daripada 5,900+ pelayan yang terdapat di 89 negara membolehkan pengguna CyberGhost menyekat sebilangan besar perkhidmatan penstriman TV utama, termasuk perpustakaan Netflix dari seluruh dunia. Hulu, BBC iPlayer, Channel 4 dan ESPN + hanya beberapa perkhidmatan penstriman lain CyberGhost menyekat dengan pilihan server yang dioptimumkan streaming.

Disana ada aplikasi yang mudah digunakan tersedia untuk semua sistem pengendalian yang serasi dengan Microsoft Edge (Android, iOS, Mac dan Windows). Aplikasi juga tersedia untuk platform peranti lain.

Di samping itu, pembekal menawarkan sokongan untuk pelbagai jenis router. Pengguna pada masa yang sama boleh menyambung sehingga 7 peranti pada satu set bukti kelayakan log masuk.

Kelebihan:

 • Kelajuan VPN mampu 4K
 • Liputan pelayan global yang luas
 • Aplikasi yang mudah digunakan untuk peranti serasi Edge
 • Buka blok Netflix dan perkhidmatan streaming lain

Keburukan:

 • Ciri penyesuaian yang hilang yang terdapat di apl pembekal lain

NILAI BESAR: CyberGhost menyulitkan lalu lintas pelayar Microsoft Edge dan semua lalu lintas yang lain ke dan dari peranti anda. Streaming adalah sangat baik terima kasih kepada kelajuan sambungan yang cepat dan liputan pelayan global yang komprehensif. Dasar tidak log masuk meningkatkan privasi anda. Jaminan wang balik 45 hari.

Baca ulasan penuh saya tentang CyberGhost.

4. PrivateVPN

Logo PrivateVPN

Tambahan baru-baru ini kepada pangkat penyedia VPN melakukan kerja yang sangat baik untuk melindungi semua maklumat yang berlaku dan dari pelayar Microsoft Edge dan seluruh aktiviti peranti anda. PrivateVPN adalah pemain yang boleh dipercayai dengan ciri-ciri keselamatan teratas.

PrivateVPN mempunyai kelajuan sambungan yang sangat cepat, menjadikannya pilihan yang tepat untuk mereka yang ingin menggunakan VPN untuk streaming dan mengakses kandungan geo-terhad dalam HD dan 4K.

PrivateVPN menggunakan penyulitan gred tentera, yang mustahil untuk penggodam retak, yang bermaksud data dalam talian anda sentiasa selamat. Perlindungan kebocoran IP dan DNS, serta suis membunuh internet, juga dibina ke dalam aplikasi pembekal.

A "tiada log lalu lintas atau log metadata"Dasar bermaksud VPN tidak pernah menyimpan atau merekodkan aktiviti dalam talian anda. Bitcoin adalah pilihan pembayaran yang tersedia, bermakna anda boleh menyimpan maklumat pembayaran anda sepenuhnya menyamar.

Penyedia ini mempunyai rangkaian pelayan yang lebih kecil daripada pembekal lain, dengan 150 yang kini tersedia, tetapi pelayan tersebut terletak di lebih dari 60 negara, menawarkan akses kepada Netflix, Hulu, Amazon Prime dan BBC iPlayer.

Walaupun pemilihan aplikasi pembekal agak terhad, terdapat aplikasi yang tersedia untuk Windows, macOS, Android dan iOS, jadi pembekal tidak mempunyai semua platform serasi Microsoft Edge yang dilindungi.

Kelebihan:

 • Kelajuan sambungan yang mengagumkan
 • Buka blok Hulu, BBC iPlayer dan Netflix
 • Menerima Bitcoin

Keburukan:

 • Sokong sokongan langsung tidak tersedia 24/7
 • Bilangan pelayan yang sangat kecil

SPEED BESAR: PrivateVPN menawarkan ciri keselamatan dan privasi yang kukuh, dan dengan mudah boleh melindungi semua trafik Microsoft Edge anda dengan piawaian penyulitan tertinggi. Pembekal ini juga menawarkan beberapa kelajuan sambungan VPN terbaik yang tersedia, bersama dengan akses kepada beberapa platform penstriman yang popular. Jaminan balik wang tunai 30 hari tersedia.

Baca kajian penuh saya PrivateVPN.

5. IPVanish

Logo IPVanish

Bagi pengguna yang mencari kelebihan keselamatan tambahan dari VPN untuk melindungi lalu lintas web mereka dalam pelayar Microsoft Edge dan peranti lain, IPVanish dapat menjadi daya tarikan utama.

Kelajuan sambungan IPVanish adalah beberapa yang terpantas dalam senarai ini, yang menyediakan banyak daya kuda untuk sebarang aktiviti berasaskan Microsoft Edge, termasuk permainan, video streaming 4K dan banyak lagi.

Terdapat banyak ciri keselamatan yang dibina dalam aplikasi VPN ini, termasuk penyulitan gred tentera. Terdapat juga suis membunuh yang terdapat pada versi desktop aplikasi VPN, sebagai tambahan kepada perlindungan IPv6 dan perlindungan kebocoran DNS.

IPVanish memiliki rangkaian pelayan sendiri, memberikan lebih banyak kawalan ke atas ciri privasi dan keselamatan, dan ini boleh menjadi tambah besar untuk sesetengah pengguna. Tambahan pula, VPN mengikuti dasar tanpa log yang ketat. Walau bagaimanapun, tiada pilihan pembayaran Bitcoin tersedia.

Pembekal mempunyai lebih dari 1,300 pelayan di lebih daripada 60 negara di seluruh dunia, menawarkan pengguna pilihan yang baik di mana mereka ingin menyambungkannya. Perkhidmatan ini membuka kunci Netflix di A.S. dan U.K., walaupun ia sedikit melanda atau tidak. BBC iPlayer juga boleh diakses menggunakan pembekal.

Apl tersedia untuk Android, iOS, Windows, Mac dan platform lain. Pembekal juga menawarkan keserasian penghala yang sangat baik. Anda boleh buat 10 sambungan serentak ke pelayan VPN pembekal.

Kelebihan:

 • Membolehkan 10 sambungan serentak
 • Mempunyai dan mengendalikan keseluruhan rangkaian pelayannya
 • Kelajuan pantas

Keburukan:

 • Tiada perlindungan kebocoran WebRTC
 • Tidak menerima Bitcoin

TAWARAN TAMBAHAN TAMBAHAN PRIVASI: IPVanish menawarkan 10 sambungan yang murah dengan langganan tunggal, jadi pengguna boleh merangkumi semua peranti mereka. Terdapat ciri keselamatan dan privasi teratas, termasuk penyulitan peringkat atas, pelayan milik sendiri dan dasar tidak log. Jaminan wang balik 7 hari.

Baca kajian penuh saya mengenai IPVanish. 

6. Surfshark

Logo SurfShark

Surfshark adalah VPN yang lebih baru di pasaran, tetapi ia telah menubuhkan dirinya sebagai penyedia utama, dengan ciri keselamatan dan privasi terkemuka yang mampu melindungi lalu lintas web dalam pelayar Microsoft Edge dan merentas seluruh peranti anda.

Kelajuan sambungan Surfshark dengan mudah boleh mengendalikan kebanyakan apa sahaja yang anda boleh membuangnya, memberikan akses pantas kepada muat turun, perkhidmatan streaming dan banyak lagi.

Terdapat penyulitan gred bank pada semua sambungan, yang bermaksud data anda tetap selamat terhadap penggodam dan pengawasan. Perlindungan kebocoran IP dan DNS dan suis membunuh pada semua platform menambah lapisan tambahan privasi.

A dasar tidak ketat bermakna tiada kebimbangan mengenai maklumat mengenai aktiviti dalam talian anda yang dikongsi dengan orang lain. Pilihan cryptocurrency melindungi maklumat pembayaran anda.

Walaupun Surfshark menawarkan rangkaian pelayan yang lebih kecil daripada pembekal terbesar, ia masih menawarkan 500 pelayan yang layak di seluruh 50 negara.

Pengguna yang mencari untuk mengakses kandungan yang disekat geo boleh memintas sekatan laman web yang paling ditapis dan perkhidmatan penstriman. Pada masa penulisan, Surfshark boleh membuka kunci Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime dan banyak lagi. Kelajuan juga sangat baik dan baik untuk penstriman TV dalam talian.

Surfshark VPN menawarkan aplikasi yang mudah digunakan untuk Mac, Windows, Android dan iOS. Aplikasi-aplikasi Linux dan Amazon Fire TV juga disediakan.

Salah satu faedah besar dengan Surfshark ialah ia menawarkan sambungan serentak tanpa had kepada VPN dengan langganan tunggal.

Kelebihan:

 • Sambungan tidak terhad
 • Aplikasi yang mudah digunakan
 • Kelajuan sambungan yang cepat

Keburukan:

 • Pilihan pelayan kurang daripada tawaran VPN yang lain
 • Kelajuan lambat pada beberapa pelayan

CONNECTIONS UNLIMITED: Surfshark adalah VPN yang agak baru yang menawarkan sambungan tanpa had dan aplikasi yang mudah digunakan. Ciri-ciri keselamatan yang mengagumkan, dan terdapat akses kepada beberapa perkhidmatan penstriman yang paling popular, termasuk Netflix dari hampir mana-mana sahaja di dunia. Dasar bayaran balik wang balik 30 hari.

Baca kajian penuh saya mengenai Surfshark.

Bolehkah saya Menggunakan VPN Percuma Dengan Microsoft Edge?

Walaupun anda pasti dapat mencari VPN percuma yang berfungsi dengan Microsoft Edge, anda mungkin tidak akan gembira dengan prestasi atau perlindungan yang mereka tawarkan.

Ketika datang ke persembahan, VPN yang paling bebas kurang. Mereka dikenali untuk menawarkan pemilihan pelayan yang terhad, mengurangkan kebolehan unblocking kandungan mereka. Banyak VPN percuma tidak membenarkan anda memilih pelayan VPN, sebaliknya menyambungkan anda ke pelayan yang tersedia pertama.

Sebaik sahaja anda disambungkan, banyak VPN sans-cost akan mendaptkan kelajuan sambungan anda atau menyekat aktiviti anda dengan mengenakan topi data harian atau bulanan. Tiada apa yang saya tulis hanya menambah pengalaman dalam talian yang memuaskan.

Keselamatan dan privasi dalam talian juga dipersoalkan ketika datang ke VPN percuma.

Oleh kerana pembekal VPN "percuma" tidak mengenakan caj kepada pelanggan mereka untuk perkhidmatan mereka, mereka perlu mencari cara lain untuk mendapatkan wang. Sesetengah pembekal berbuat demikian dengan log aktiviti pengguna dalam talian mereka dan kemudian menjual maklumat tersebut kepada pembida tertinggi.

Pembekal freebie lain memperoleh wang dengan menyuntik iklan yang tidak diingini dan mengesan cookies ke sesi penyemak imbas pengguna mereka. (Dan kuki penjejakan itu tetap ada, walaupun setelah anda terputus sambungan dari VPN.)

Untuk sebab-sebab ini, Saya sangat menasihatkan supaya tidak menggunakan VPN percuma. Hanya dengan beberapa dolar sebulan, anda boleh mendapatkan perlindungan dalam talian yang boleh dipercayai, sambil meningkatkan keupayaan anda untuk mengakses kandungan di seluruh dunia. Percayalah, ini berbaloi.

Mengapa Penggunaan Apl VPN Lebih Baik Daripada Menggunakan Sambungan Pelayar

Walaupun isu itu hampir tidak dapat dipertikaikan - disebabkan oleh fakta bahawa tidak banyak penyedia VPN menawarkan pelanjutan untuk pelayar Microsoft Edge - maklumat berikut akan menjadi lebih berharga di masa depan, kerana lebih banyak pembekal menawarkan perlindungan untuk penyemak imbas.

Apabila menggunakan apl pembekal VPN, semua aktiviti berkaitan internet dilindungi daripada pemerhatian. Sebarang aplikasi yang bersambung ke internet akan mempunyai data yang dilindungi oleh penyulitan penyedia VPN.

Walau bagaimanapun, apabila anda menggunakan pelanjutan penyemak imbas VPN, hanya data yang dihantar ke dan dari pelayar anda disulitkan. Tidak ada aktiviti dalam talian lain dalam peranti anda dilindungi dari mata yang bersinar.

Walaupun sambungan penyemak imbas VPN adalah mudah, menyediakan perlindungan satu klik pantas untuk sesi penyemak imbas anda, mudah dilupakan bahawa hanya aktiviti penyemak imbas anda disulitkan. Sebab itulah yang terbaik untuk menggunakan aplikasi VPN, jadi semua aktiviti anda akan disulitkan.

Pelayar Yang Betul untuk Anda?

Apabila mempertimbangkan pelayar mana yang paling sesuai untuk keperluan anda, terdapat beberapa faktor yang menjadi pertimbangan.

Faktor-faktor ini termasuk perkara-perkara seperti keserasian dengan sistem pengendalian anda, kelajuan, ciri keselamatan terbina dalam penyemak imbas, keserasian dengan plugin atau sambungan yang mungkin perlu digunakan dan banyak lagi.

Di bawah, saya akan membincangkan setiap pelayar utama, kemudian menyenaraikan kebaikan dan keburukan setiap penyemak imbas. Anda mungkin tidak mungkin mendapati bahawa ada perlawanan yang lebih baik untuk anda daripada Microsoft Edge.

Router Bawang (TOR)

Penyemak Perompak Bawang (TOR) dianggap sebagai salah satu penyemak imbas yang paling selamat dan swasta yang tersedia hari ini.

Trafik di pelayar Tor dihalakan ke titik geganti rawak di seluruh dunia, menjadikan alamat IP asal anda dan aktiviti dalam talian anda sukar dijejaki. Penyemak imbas juga menyekat kuki menjejak dan tidak menyimpan sebarang data mengenai sesi penyemakan imbas anda.

Di sisi kontra lejar, kerana Pelayar Tor menyambung sambungan anda melalui beberapa mata, prestasinya jauh lebih lambat berbanding pelayar lain pada senarai ini.

Pelayar Tor boleh didapati di semua platform peranti utama, termasuk platform peranti iOS, Android, macOS, Windows dan Linux.

Microsoft Edge

Pelayar Microsoft Edge adalah tambahan paling baru pada pemandangan penyemak imbas. Berikut adalah beberapa maklumat selain daripada apa yang saya bahas dalam artikel ini.

Kelajuan Microsoft Edge adalah sebanding dengan penyemak imbas Chrome, dan ia menyokong sambungan penyemak imbas seperti Chrome (seperti yang akan kita lihat seterusnya).

Penyemak imbas terus menawarkan pemain Adobe Flash yang terintegrasi, meninggalkan lubang keselamatan yang terus membingungkan pengguna pelayar hingga ke hari ini. Bagaimanapun, Edge menawarkan tawaran pembongkaran laman web malware dan phishing yang lebih baik.

Google Chrome

Google Chrome adalah platform pelayar yang paling popular yang terdapat pada hari ini, dengan lebih daripada 1 bilion pengguna di seluruh dunia.

Penyemak imbas ini menawarkan prestasi yang boleh dipercayai, dan pengguna mempunyai banyak pilihan penyesuaian menerusi pelbagai pelanjutan penyemak imbas (termasuk pelanjutan daripada penyedia VPN yang banyak).

Privasi adalah kebimbangan untuk ramai pengguna, kerana Google adalah enjin carian lalai di Chrome, yang membolehkan gergasi carian menjejaki carian anda dan mengumpul dan menganalisis aktiviti pelayar. Sekiranya privasi adalah pertimbangan # 1 anda, saya amat menasihati anda untuk mencari tempat lain untuk keperluan penyemakan imbas anda.

Sumber sistem juga boleh menjadi kebimbangan dengan Google. Walaupun keadaan telah bertambah baik dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Google masih menjadi sumber yang lapar sumber, bersedia untuk mencuri sejumlah besar kedua-dua kitaran pemproses dan RAM yang tersedia.

Mozilla Firefox

Walaupun Mozilla Firefox adalah penyemak imbas yang ringan dan pantas, ia masih menawarkan tahap fungsi yang tinggi melalui sambungan penyemak imbas, sama seperti penyemak imbas Chrome Google. (Pelbagai penyedia VPN juga menawarkan sambungan untuk Firefox.)

Penyemak imbas boleh didapati di Windows, macOS, Linux dan pelbagai platform lain.

Firefox adalah cahaya pada penggunaan sumber sistem, terutama jika dibandingkan dengan Google Chrome. Ini menjadikannya pilihan yang menarik untuk pengguna dengan komputer lama yang mungkin memproses pemproses perlahan atau kekurangan RAM yang terdapat di komputer riba yang lebih baru.

Tawaran keselamatan Firefox telah bertambah baik selama bertahun-tahun, dan Yayasan Mozilla menawarkan "karunia pepejal" kepada penyelidik yang menemui isu keselamatan yang serius dengan Firefox.

Syarikat induk Mozilla Foundation adalah organisasi bukan keuntungan, dan tidak menjejaki dan menjual data pengguna seperti beberapa syarikat lain. (:: COUGH! :: GOOGLE! :: COUGH !: :)

Safari

Safari adalah pelayar lalai pada platform Apple iOS dan macOS peranti. Penyemak imbas tidak tersedia di platform lain, menjadikannya pengalaman Apple sahaja.

Walaupun platform menawarkan keupayaan untuk menggunakan pelanjutan, untuk pengetahuan saya, tiada VPN menawarkan pelanjutan untuk digunakan dengan platform. (Terdapat hanya sebilangan kecil sambungan yang tersedia untuk pelayar.) ExpressVPN telah menawarkan satu, tetapi pelanjutan itu tidak lagi tersedia di laman web pembekal.

Penyemak imbas adalah salah satu pelayar "normal" yang paling selamat yang tersedia untuk platform Mac, dan ia juga mempunyai jejak kecil apabila ia datang kepada sumber sistem seperti RAM.

Kekurangan sambungan penyemak imbas berbanding platform penyemak imbas lain bermakna ia menawarkan kurang fleksibiliti daripada penyemak imbas lain. Walau bagaimanapun, pada flipside, penyemak imbas melakukan tugas yang sangat baik untuk pengguna amaran tentang laman web berniat jahat, perisian hasad dan percubaan phishing.

Kesimpulannya

Terdapat beberapa pilihan untuk pengguna pelayar Microsoft Edge yang mencari cara terbaik untuk memberikan perlindungan untuk aktiviti dalam talian mereka. Walau bagaimanapun, hanya satu pembekal VPN boleh dinamakan "yang terbaik."

Logo ExpressVPN

ExpressVPN adalah pilihan saya # 1 untuk digunakan dengan pelayar Microsoft Edge. Pembekal berfungsi dengan baik dengan Edge sambil menyediakan kelajuan sambungan cepat, liputan pelayan global yang terkemuka, dan perlindungan keselamatan dan privasi yang optimum untuk semua platform peranti serasi Edge.

Untuk maklumat lanjut atau untuk membeli langganan, lawati laman web ExpressVPN.

"Microsoft Edge" oleh Uday Krk yang dilesenkan di bawah Lesen Peksel

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 5 = 5

map