VyprVPN vs ExpressVPN Perbandingan & Keputusan Ujian pada tahun 2020


ExpressVPN adalah pilihan yang sangat baik untuk pengguna yang mencari pembekal yang menawarkan kelajuan sambungan cepat dan liputan pelayan global yang komprehensif, serta sokongan pelanggan dan perlindungan privasi yang terkemuka.

Logo ExpressVPN

Kebolehpercayaan pembekal ketika datang untuk mengekalkan garisan yang terbuka ke kandungan Netflix antarabangsa menjadikannya penyedia VPN yang sempurna untuk pencinta filem yang tidak suka mempunyai pilihan kandungannya terhad.

Lawati ExpressVPN

VyprVPN menawarkan harga yang berpatutan, sesetengah akses Netflix, sambungan yang pantas, sokongan pelanggan terkemuka dan liputan pelayan global di atas purata.

vyprVPN-logo

Pembekal membuat pilihan yang tepat untuk pengguna yang mencari pilihan dan perlindungan yang baik untuk harga yang rendah.

Lawati VyprVPN

Bagaimana Pilih VPN

Dalam artikel ini, Saya akan melihat wajah kepala ke kepala VyprVPN dan ExpressVPN. Tujuan perbandingan ini adalah untuk membantu pengguna Rangkaian Peribadi Maya (VPN) mungkin membuat keputusan yang tepat mengenai pembekal yang sesuai untuk keperluan mereka.

Apabila mempertimbangkan penyedia, terdapat beberapa faktor kritikal yang perlu dipertimbangkan. Di bahagian-bahagian di bawah, saya akan merangkumi setiap kategori, menjelaskan kepentingannya, perhatikan seberapa baik pembekal menjalankan kategori, dan kemudian mengisytiharkan "pemenang" bagi setiap kategori. Akhirnya, saya akan mengumumkan "pemenang" keseluruhan "persaingan".

Pada waktu anda selesai membaca artikel ini, anda harus memiliki informasi yang cukup di tangan untuk membuat keputusan pembelian VPN yang dimaklumi.

Kelajuan Sambungan

Ia adalah dunia yang sentiasa disambungkan, dengan hampir setiap peranti elektronik yang disambungkan ke internet. Ia lebih penting daripada yang pernah ada untuk mengakses sambungan internet yang cepat. Itulah sebabnya penting untuk mencari VPN yang memperlahankan kelajuan sambungan anda sesedikit mungkin.

Privasi Pixel menggunakan Speedtest.net untuk menguji kelajuan sambungan yang ditawarkan oleh penyedia VPN kami. Kami melakukan ujian kelajuan seperti berikut.

  1. Kami menggunakan sambungan Ethernet gigabit yang berpusat di Amerika Utara.
  2. Kami menguji setiap VPN dengan menyambung ke pelayan di 3 lokasi berbeza - United Kingdom, Amerika Syarikat dan Hong Kong - pada 3 waktu yang berbeza selama 3 hari.
  3. Kami menggunakan versi Windows kedua-dua aplikasi pembekal dan mengkonfigurasi aplikasi untuk menyambung melalui protokol OpenVPN ke atas UDP.
  4. Kami menilai skor kelajuan untuk mencari purata kelajuan sambungan setiap pembekal.

Kelajuan Sambungan Purata

VyprVPN menyampaikan kelajuan muat turun purata pada 37.44 Mbps. Walaupun itu sudah tentu bukan yang terpantas oleh tembakan panjang, sambungan yang dihantar oleh VyprVPN dapat mengendalikan kebanyakan aktiviti dalam talian kegemaran anda, kecuali mungkin streaming 4K.

Dengan kelajuan muat turun purata yang dilindungi 106.78 Mbps, Kelajuan sambungan ExpressVPN sangat pantas. Mereka mudah sampai ke mana-mana kegemaran kegemaran anda dalam talian. Pembekal memberikan jalur lebar optimum untuk video 4K, muat turun fail dan permainan dalam talian.

Perlu diingat bahawa kelajuan sambungan yang anda alami kemungkinan akan berbeza dengan apa yang anda lihat di sini dan akan bergantung kepada kelajuan sambungan ISP yang dibekalkan.

Pemenang kelajuan sambungan rata-rata: ExpressVPN

Penyedia

Purata. Kelajuan Sambungan Pautan

ExpressVPN

106.78 Mbps Lawati Tapak

Baca Ulasan

VyprVPN

37.44 Mbps Lawati Tapak

Baca Ulasan

Harga

Kedua-dua pembekal VPN ini tidak boleh disalah anggap sebagai pemimpin harga rendah, walaupun harga VyprVPN lebih dekat untuk menawarkan perjanjian daripada ExpressVPN's.

VyprVPN's yuran bulan ke bulan adalah dekat dengan harga harga bulanan SD Netflix, turun kepada separuh ketika anda memilih untuk langganan tahunan.

ExpressVPN's harga kemasukan bulan ke bulan adalah beberapa dolar lebih daripada VyprVPN, seperti purata bulanan mereka apabila anda memilih pilihan tahunan mereka. (Anda akan mendapat 3 bulan perkhidmatan percuma apabila anda membeli langganan tahunan melalui pautan kami.)

Pemenang Harga: VyprVPN

Penyedia

Tempoh Jaminan Wang Balik Pautan

VyprVPN

30 hari Lawati Tapak

Baca Ulasan

ExpressVPN

30 hari Lawati Tapak

Baca Ulasan

Privasi

Internet adalah tempat yang berbahaya, tetapi tidak seperti lorong-lorong gelap yang dapat anda hindari dengan mudah dalam kehidupan nyata, internet merupakan bahagian penting dalam kehidupan seharian kita. Privasi anda berisiko apabila anda menggunakan internet, jadi apa yang boleh anda lakukan?

Apabila menilai perlindungan privasi pembekal, saya mempertimbangkan 3 perkara:

  • Adakah pembekal berpangkalan di kawasan yang mesra privasi?
  • Adakah pembekal menyimpan rekod perjalanan dalam talian pelanggan mereka?
  • Adakah cara melindungi privasi pembayaran, seperti Bitcoin atau baki kad hadiah saudagar, yang tersedia?

Berasaskan British Virgin Islands ExpressVPN faedah dari kekurangan undang-undang pengekalan data di negara asal mereka, yang membolehkan penyedia mematuhi dasar "tidak ada log" yang ketat ketika datang ke kegiatan pelanggan.

ExpressVPN menerima Bitcoin sebagai bayaran untuk perkhidmatannya yang besar.

Walaupun VyprVPN didasarkan pada lingkungan mesra privasi Switzerland, di mana VPN tidak dikehendaki menyimpan log pengguna, VyprVPN telah diketahui menyimpan beberapa log sehingga 30 hari. Log ini termasuk maklumat seperti IP yang diberikan semasa sesi, memulakan dan menghentikan masa sesi, dan jumlah data pelanggan yang digunakan semasa sesi.

Walau bagaimanapun, pembekal baru-baru ini telah menukar dasar pembalakannya, dan kini mengatakan ia tidak menyimpan apa-apa jenis log. Ini adalah perubahan yang dialu-alukan, dan saya mengucapkan tahniah kepada VyprVPN untuk akhirnya menyertai pangkat penyedia VPN tanpa log.

VyprVPN tidak menerima baki kad hadiah cryptocurrency atau saudagar.

Pemenang Privasi:  ExpressVPN

Penyedia

Kedudukan Privasi Tapak

ExpressVPN

5.0 Lawati Tapak

Baca Ulasan

VyprVPN

4.5 Lawati Tapak

Baca Ulasan

ciri-ciri

Apabila mempertimbangkan sebarang VPN, jangan jatuh ke dalam perangkap yang menumpukan pada hanya satu atau dua ciri. Sebaliknya, cari pembekal yang menawarkan prestasi keseluruhan terbaik dalam semua kategori.

Dalam bahagian ini, saya akan menawarkan pandangan yang lebih dekat pada ciri penting yang kedua-dua pembekal menawarkan dan berkongsi setiap prestasi VPN dalam kategori itu.

Keselamatan

Semua perkhidmatan VPN menyediakan sambungan yang disulitkan kepada pengguna mereka, kerana ia menyimpan aktiviti dalam talian pengguna yang tersembunyi dari mereka yang ingin memantau aktiviti mereka, atau mencuri maklumat peribadi atau perniagaan yang berkaitan.

Sambungan ExpressVPN menawarkan penyulitan gred kerajaan AES-256. Protokol VPN yang menawarkan ExpressVPN termasuk OpenVPN dengan TCP / UDP, PPTP, SSTP dan L2TP / IPSec. Di samping itu, pembekal membuat anda dilindungi dengan perlindungan suis bunuh, serta kebocoran DNS dan pencegahan kebocoran IPv6.

Sambungan VyprVPN juga disulitkan menggunakan AES-256 dan menggunakan protokol PPTP, OpenVPN dan L2TP / IPsec. Membunuh perlindungan suis, serta pencegahan kebocoran DNS dan IPv6, membantu menjaga perkara yang menyamar. Pembekal juga menawarkan protokol "Chameleon" yang "scrambles" data untuk bayaran tambahan.

Pemenang Keselamatan: Ia adalah Tie!

Penyedia

Kedudukan Bintang Keselamatan Pautan

ExpressVPN

5.0 Lawati Tapak

Baca Ulasan

VyprVPN

5.0 Lawati Tapak

Baca Ulasan

Sambungan serentak

Ramai pengguna VPN, terutama yang dimiliki oleh keluarga besar atau yang memiliki perniagaan kecil, akan menghargai pembekal VPN yang membolehkan sambungan banyak ke pelayan mereka melalui satu set bukti kelayakan log masuk.

ExpressVPN dan VyprVPN kedua-duanya membolehkan pengguna menyambung 5 peranti sekaligus.

Pemungut Sambungan Serentak: Ini Tie!

Penyedia

Sambungan Serentak Dibenarkan Pautan

VyprVPN

5 Lawati Tapak

Baca Ulasan

ExpressVPN

5 Lawati Tapak

Baca Ulasan

Sokongan Streaming

Video penyiaran boleh dikatakan sebagai salah satu hiburan terbaik di internet hari ini. Ini bermakna bahawa mana-mana pembekal VPN yang anda anggap perlu menawarkan akses optimum ke perkhidmatan penstriman di seluruh dunia. Kedua-dua pesaing kami menyediakan akses kepada pelbagai perkhidmatan penstriman di seluruh dunia.

ExpressVPN menawarkan akses kepada Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Disney+, HBO, ESPN+ dan ramai lagi di U.S. Di samping itu, ia membuka akses kepada penyedia antarabangsa, seperti Netflix, BBC iPlayer dan lain-lain lagi.

VyprVPN juga menawarkan akses yang boleh dipercayai untuk perkhidmatan streaming, baik domestik dan antarabangsa, termasuk Netflix, Hulu, ESPN +, CBS All Access dan banyak lagi.

Pemenang Sokongan Streaming: ExpressVPN

Penyedia

Perkhidmatan Streaming A.S. Perkhidmatan Streaming Antarabangsa Pautan

ExpressVPN

11+ 7+ Lawati Tapak

Baca Ulasan

VyprVPN

6+ 6+ Lawati Tapak

Baca Ulasan

Sokongan BitTorrent

Perkongsian fail BitTorrent / P2P boleh dikatakan salah satu yang paling popular, namun salah satu aktiviti yang paling kontroversial yang dijalankan dalam talian hari ini. Undang-undang berbeza mengikut negara, jadi perkongsian fail P2P boleh menjadi undang-undang, menyalahi undang-undang atau hanya berkerut, bergantung pada lokasi anda.

Perkongsian fail P2P sendiri tidak menyalahi undang-undang. Banyak syarikat menggunakan teknologi untuk berkongsi fail di kalangan kakitangan mereka, dan penerbit permainan juga menggunakannya untuk mengedarkan kemas kini untuk permainan popular mereka.

Bagaimanapun, ia juga boleh digunakan untuk berkongsi fail berhak cipta, termasuk versi filem, muzik dan aplikasi cetak rompak.

Tidak kira jenis kandungan yang anda perkongsian melalui P2P, terdapat kemungkinan Penyedia Perkhidmatan Internet anda mungkin mendaptkan atau bahkan menyekat aktiviti perkongsian fail anda. Cara terbaik untuk menghalang ISP anda daripada mengesan aktiviti P2P anda ialah menggunakan VPN.

halaman muat turun uTorrent

ExpressVPN membolehkan perkongsian fail di semua 94 negara yang ia berfungsi. Pembekal juga menawarkan maklumat berguna mengenai cara terbaik menggunakan perkhidmatan VPN mereka untuk aktiviti tersebut.

VyprVPN membolehkan sambungan P2P / BitTorrent melalui semua pelayan mereka, di setiap negara berkhidmat (64 negara).

Pemenang BitTorrenting: ExpressVPN, terima kasih kepada rangkaian pelayan mereka yang lebih besar.

Penyedia

# Negara-negara Dimana VPN Memungkinkan BitTorrents Pautan

ExpressVPN

94 (kesemua mereka) Lawati Tapak

Baca Ulasan

VyprVPN

64 (kesemua mereka) Lawati Tapak

Baca Ulasan

Liputan Pelayan Global

Nombor liputan pelayan global pembekal VPN secara langsung berkaitan dengan berapa banyak kandungan streaming dan permainan yang anda akan dapat membuka sekatan di seluruh dunia. Lebih sama dengan yang lebih baik.

ExpressVPN kini mempunyai 3,000 + pelayan yang tersebar di antara 94 negara di seluruh dunia.

VyprVPN's liputan pelayan terdiri daripada 700 + pelayan yang terletak di 64 negara, yang masih membungkus punca yang dibangkitkan. Perlu diingat bahawa VyprVPN memiliki dan mengendalikan keseluruhan rangkaian pelayannya bukannya menyewakan pelayannya seperti kebanyakan penyedia VPN. Ini menjadikan kontraktor pihak ketiga daripada data anda.

Pemenang Liputan Pelantar Global: ExpressVPN

Penyedia

Count Server Negara Pautan

ExpressVPN

3,000+ 94 Lawati Tapak

Baca Ulasan

VyprVPN

700+ 64 Lawati Tapak

Baca Ulasan

Sokongan Multi-Platform

Jika anda seperti saya, nampaknya semua yang anda ada disambungkan ke internet. Ini menjadikan sokongan multi-platform menjadi pertimbangan kritikal apabila mencari perkhidmatan VPN yang betul.

ExpressVPN menawarkan aplikasi asli untuk platform Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Amazon dan Chromebook. Sambungan untuk platform penyemak imbas Chrome dan Firefox juga tersedia, dan penyedia memberikan sokongan untuk router yang popular.

VyprVPN menawarkan aplikasi asli untuk peranti Windows, Mac, iOS, Android dan Linux, serta untuk platform Android TV, dan router tertentu dan unit Pelayan Rangkaian Dilampirkan (NAS). Tidak ada sambungan penyemak imbas VyprVPN yang tersedia pada masa ini.

Pemenang Sokongan Berbilang Platform: ExpressVPN

Penyedia

Platform Disokong Sambungan Penyemak Imbas? Pautan

ExpressVPN

7 Ya (Chrome, Firefox) Lawati Tapak

Baca Ulasan

VyprVPN

6 Tidak Lawati Tapak

Baca Ulasan

Sokongan pengguna

Kedua-dua pembekal yang kita lihat hari ini menyediakan aplikasi yang mudah digunakan dan perkhidmatan yang boleh dipercayai. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengguna akan mempunyai soalan berkaitan sokongan dari semasa ke semasa, dan apabila tiba masa itu, anda akan mahu jawapan yang cepat dan boleh dipercayai.

ExpressVPN menawarkan sokongan sepanjang masa melalui pilihan sembang 24/7 sokongan hidup, sistem penyerahan tiket masalah dan perpustakaan sokongan yang mudah digunakan. Saya selalu menerima sokongan hebat dari pembekal ini, dengan jawapan yang cepat dan berpengetahuan sebagai norma.

VyprVPN juga menawarkan 24/7 sembang sokongan langsung, sistem tiket masalah dan asas pengetahuan yang boleh dicari. Jawapan cepat dengan maklumat berguna selalu menjadi peraturan dalam pengalaman sokongan saya dengan penyedia.

Pemenang Sokongan Pelanggan: Ia adalah Tie!

Penyedia

Penilaian Sokongan Pelanggan Pautan

ExpressVPN

5.0 Lawati Tapak

Baca Ulasan

VyprVPN

5.0 Lawati Tapak

Baca Ulasan

Dan pemenangnya adalah…

Walaupun ia adalah pertempuran yang rapat, ExpressVPN adalah pemenang keseluruhan dalam cabaran VPN dari kepala ke kepala.

Logo ExpressVPN

ExpressVPN bukan sahaja menawarkan perlindungan privasi teratas, tetapi juga menawarkan kelajuan sambungan terpantas, perlindungan privasi yang terbaik, akses terbaik untuk perkhidmatan penstriman, liputan pelayan global yang terbaik, sokongan berbilang platform terbaik dan liputan BitTorrent terluas.

VyprVPN menjaringkan tertinggi dalam satu kategori, faring terbaik dalam harga. Ia menjaringkan hubungan dengan ExpressVPN dalam keselamatan, sokongan pelanggan dan kategori sambungan serentak.

Perlu diingat bahawa VyprVPN tidak melakukan buruk dalam mana-mana kategori yang hilang, dan agak dekat dengan ExpressVPN di kebanyakan mereka.

Walaupun kedua-dua pembekal adalah pilihan yang sah sebagai penyedia VPN, ExpressVPN memberikan lebih banyak pulangan pelaburan, terutamanya untuk pengguna dalam talian dan pengguna perkongsian fail P2P. Itu membuatkan ExpressVPN pemenang pertandingan ini.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

59 − 53 =

map