Facebook-fiók törlése – lépésről lépésre – Pixel adatvédelem


Hogyan lehet törölni a Facebook-fiókot

Lépésről lépésre

Fotók lopása a közösségi hálózatrólFacebook-fiók törlése - lépésről lépésre - Pixel adatvédelem

Persze, a Facebook eleinte nagyon szórakoztató volt. Megragadnia kellett a barátait, akiket a középiskola óta nem látott, megtudta, mi volt az ex volt, és kapcsolatba lépett a családtagokkal, akiket még nem látott, mivel Lilly néni elhunyt '92-ben.

De most azok a régi középiskolai barátok linkeket küldnek Önnek, amelyek gyors meggazdagodásra készülnek, az ön ex-készlete arra készteti Önt, hogy találkozzon egy itallal (vajon szürkék voltak a hajuk, amikor kelted őket?), És a családtagok egy nagy családi összejövetel tervezése - a házában.

Lehet, hogy meg tudod birkózni a fentiekkel, de még mindig van ez a kis dolog abban, hogy milyen nagy veszélyt jelenthet a magánéletének védelme, a Facebook..

A Facebook eladja az ön tevékenységét, szereti és nem tetszik, információkat tartalmaz a kattintott linkekről és a hirdetőkről, hogy hirdetéseikkel megcélozzanak. A Facebook így keres pénzt. A közösségi háló 2016-ban 27,64 milliárd dollárt gyűjtött be a hirdetőktől.

Ráadásul nem csak a Facebook-on folytatott tevékenységedet követik nyomon. A Facebook hirdetési hálózatának köszönhetően nyomon követik az interneten való utazásaikat is.

Akkor ott volt az egész Cambridge Analytica rendetlenség a 2016. évi amerikai elnökválasztás során.

Facebook-fiók törlése - lépésről lépésre - Pixel adatvédelem

Képforrás

Igen, itt az ideje, hogy törölje a Facebook-fiókját.

Csak kell 3 lépés hogy törölje a Facebook-fiókját, de az út során meg kell hoznia néhány meglehetősen nehéz döntést. De légy erős, és ügyeljen a Facebook csapdáira.

Hamarosan megszabadulsz a „Nagy F.” karmaitól (a Facebookra gondolok, nem pedig Fuddruckers, amely kiváló hely egy hamburger elkészítéséhez.)

A Facebook Freedom 3 lépése

Ez az - ez az, ahol felszabadítottam Önt a Facebook karmaiból örökre!

Vagy legalább addig, amíg a szülei panaszkodnak, hogy már nem vagy a Facebook-on.

Ebben a szakaszban lépésről lépésre bemutatom a Facebook-fiók törlését. Nagyon figyeljen, és ügyeljen arra, hogy ne hagyjon ki egy lépést - különben továbbra is csatlakozik a közösségi hálózathoz, és soha nem szakadhat el.

1

Biztonsági másolat készítése az adatokról

Amikor ezt a cikket kutattam, észrevettem, hogy sok webhely a „Biztonsági másolat készítése” lépést helyezi el egészen a listára. Nem értek egyet ezzel a megközelítéssel.

Nem tudok rólad, de bármikor, bármit megváltoztatva, először biztonsági másolatot készítek. Ez nem különbözik egymástól. Először mindig készítsen biztonsági másolatot. Itt van, hogyan.

Győződjön meg arról, hogy be van jelentkezve a Facebook-ba. (DUH!) Kattintson a Beállítások és fiók ikonra a Facebook weboldal jobb felső sarkában. (Úgy néz ki, mint egy sebességváltó vagy egy lefelé mutató nyíl, attól függően, hogy ki tudja mit.)

Facebok beállításai

A Beállítások oldalon keresse meg a bal oldali panelt, és keresse meg a „Facebook-adatai" menü tétel. Kattintson rá. A „Facebook információk” menü betölti. Keresse meg a jobb oldali panelen a „Töltse le adatait”Menüpontot. Kattintson erre.

Facebook információ letöltése

Amint a következő képernyő betöltődik, látni fogja, hogy lehetősége van kiválasztani a letöltött adatokat.

Alapértelmezés szerint mindent letölt. Azt javasolnám, hogy töltsön le mindent, de kiválaszthatja vagy törölheti a letöltést. Ez teljesen rajtad múlik.

Arra is felkínálják az adatok letöltésének lehetőségét, ahonnan egy megadott dátumtartomány, vagy letöltheti a az elejétől a végéig.

Az információk formázására két lehetőség van:

  • HTML formátum, amely megkönnyíti az összes megtekintését kedvenc böngészőjében

  • JSON formátum, amely megkönnyíti az információk importálását egy másik online szolgáltatásba

Azt javaslom HTML. Ha a JSON-t választja, valószínűleg importál egy másik közösségi hálózatba, amely a karmaiba belekerül, és visszatérünk oda, ahol elkezdtük.

Végül, de nem utolsósorban, beállíthatja a letölthető médiaminőségi szintet (fotók, videók és hasonlóak). kiválasztottam „Magas” médiaminőség hogy minden elérhető legjobb minőségű legyen, de rajtad múlik.

Facebook információs fájl létrehozása

Ha letölti az egészet, ellenőrizze, hogy van-e elegendő hely a merevlemezen hogy mindent megmentse.

Több mint egy évtizede vagyok a Facebook-on, és a letöltött fájl közel 500 MB volt. Minden letölthető a tömörített ZIP fájl, így helyre van szüksége a letöltött fájlhoz, valamint a fájl kibontásához szükséges helyre.

Miután kiválasztotta a letölthető összes elemet, kattintson a „Fájl létrehozása”Gombot a folyamat megkezdéséhez.

A Facebook eltart egy ideig, amíg a fájlja készen áll a letöltésre, szóval menjen, csináljon valami mást egy-két órára. Úgy hallom, hogy a „Jessica Jones” a Netflixnél kötelező.

Vigyázzon a beérkező levelek mappájára, mivel a szociális szolgáltatás e-mailt küld neked, amikor a letöltés kész. Az enyémnek valamivel több mint egy órája elkészült. A futásteljesítmény változhat.

Ha a fájl készen áll a letöltésre, akkor is ... töltse le. Ehhez tehetjük meg

  • Kattintson az e-mailben található linkre

  • Csak térjen vissza a „Töltse le adatait” oldalra a fájl letöltéséhez. Kattintson az „Elérhető fájlok” linkre, majd a „Letöltés” ​​gombra a fájl mentéséhez a merevlemezre. A letöltési idő a fájl méretétől és az internet-kapcsolat sebességétől függ.

Facebook információ letöltése

Miután a letöltés befejeződött, lépjen a mappába, ahol letöltötte a fájlt, és kattintson duplán az ott látható ZIP fájlra. A fájl neve „facebook- [USERNAME] .zip”Ahol a [USERNAME] a Facebook bejelentkezés.

A ZIP fájl kibővül a merevlemezen, ugyanabban a könyvtárban, ahol a ZIP fájl található. Miután a kiterjesztési folyamat befejeződött, keressen egy mappát, amelynek neve ugyanaz a név, mint a ZIP-fájlnak. Kattintson duplán a mappára annak megnyitásához, majd keresse meg a „index.html.”

Kattintson duplán az „index.html” fájlra, és a mentett információk az alapértelmezett böngészőben lesznek láthatóak.

Ez felismerhető Facebook formátumban lesz, és tartalmazza az összes hozzászólást, beleértve a fényképeket, videókat, a hozzászólásokhoz tett megjegyzéseket, kedveket és reakciókat, a barátok listáját, az elküldött és fogadott üzeneteket, és még sok minden több.

Sokat lehet itt megnézni, de ne essen le a nyúllyukba - még sok tennivaló van, szóval menjünk tovább.

2

Törölje az összes összekapcsolt alkalmazást

Itt az ideje, hogy távolítsa el az összes alkalmazást, amelyhez hozzáférést engedélyezte a Facebook-fiókjához, vagy azokat az alkalmazásokat, amelyekbe bejelentkezett a Facebook-fiókjával.

Mindkét esetben ezek az alkalmazások hozzáférhetnek az Ön személyes adataihoz. Szóval, odamennek!

Feltételezem, hogy továbbra is bejelentkezett a Facebook-ba, ezért kattintson a Beállítások és fiók ikonra a Facebook menü jobb felső sarkában. A következő képernyőn keresse meg a „Alkalmazások és webhelyek”Menüpont a bal oldali panelen. Kattintson erre.

Facebook alkalmazások és webhelyek

A jobb oldali panelen láthatja az összes alkalmazást, amely hozzáfér a Facebook-adataihoz. Látni fogja a „Alkalmazások, webhelyek és játékok”Szakasz az alkalmazások listája alatt.

Kattintson a „Szerkesztés” gombra. A megjelenő ablakban kattintson a „Kikapcsolás” gombra. Ez kikapcsolja az alkalmazásokba és webhelyekbe, valamint a játékokba és a Facebook-ba való bejelentkezés lehetőségét a Facebookon..

De kit érdekel? Törli a Facebook-fiókját!

A Facebook alkalmazások, webhelyek és játékok kikapcsolhatók

Most, hogy letiltottuk ezt a funkciót, megtehetjük törölje az alkalmazásokat akik hozzáférhetnek a fiókjához. Ha számos alkalmazásba bejelentkezett a Facebook-fiókjával, számoljon sok kattintással, mivel nincs „összes kijelölése” lehetőség..

A Facebook alkalmazások és webhelyek aktívak

A jelen lévő „Alkalmazások és webhelyek” szakasz tetején megjelenik a „Adathozzáférés: AktívSzakasz. Kattintson az adott szakaszban látható összes alkalmazásra, majd kattintson az „Eltávolítás” gombra.

Megjelenik egy felugró ablak, amelyben megkérdezi, hogy biztos-e benne. Ebben a párbeszédpanelen feltétlenül kattintson a „Minden olyan bejegyzés, fénykép és videó törlése a Facebookon, amelyet ezek az alkalmazások és webhelyek közzétettek az Ön nevében, jelölőnégyzetre”, majd kattintson a „Vegye ki”Gombot.

A Facebook alkalmazások és webhelyek eltávolítása

Ezután megerősítést fog látni arról, hogy az alkalmazásokat és a webhelyeket eltávolították a fiókjából. Az alkalmazások teljes eltávolításához szükséges idő attól függ, hogy hány alkalmazásnak és webhelynek volt hozzáférése a fiókjához.

A Facebook alkalmazások és webhelyek eltávolítva

3

A fiók deaktiválása vagy törlése

Most eljön az a pillanat, amire vártál: ideje törölni a Facebook-fiókját. Vagy csak kikapcsolhatja - ez teljesen a hívása.

Várj, mi?

A Facebook-fiók kikapcsolása és törlése

Hatástalanítás

Ha kétségei vannak afelől, hogy távol maradhat a Facebook-tól, egyszerűen deaktiválhatja fiókját. Amíg ez letiltja a bejelentkezést, minden információ a Facebookon marad.

Ez azt jelenti, hogy az összes hozzászólás, fotó, videó, kedvelés és egyéb Facebook-tevékenység továbbra is helyben van. Az emberek azonban nem látják az ütemtervet, vagy kereshetnek téged. Bizonyos információk mások számára is láthatóak lehetnek, például üzenetek, amelyeket elküldtél nekik, és a nevük a barátaik listájában.

Bármikor újraaktiválhatja fiókját, egyszerűen visszajelentkezve. A Facebook tevékenységét ott tudja elvégezni, ahol abbahagyta. Mínusz az összes kedves mémet, amelyet természetesen az emberek küldtek, amíg távol voltak!

Törlés

A Facebook-fiók törlése végleges. Természetesen a Facebook várja a vállalati kapzsiságának jóságát 14 nap mielőtt ténylegesen törli a fiókot.

Ez azt jelenti, hogy ha vissza jelentkezik a Facebook-ba, vagy olyan alkalmazást használ, amely a 14 nap alatt csatlakozik a Facebook-fiókjához, akkor visszatért a kezdethez: határozottan a Facebook gépe karmaiba.

Ez kb 90 nap az összes Facebook információ eltávolításához a biztonsági mentési rendszerekből. Az Ön adatai hozzáférhetővé válnak a Facebookon ezen ideig. Az üzenetküldési előzményeket nem tárolja a fiókjában, így a barátok továbbra is hozzáférhetnek az Ön által küldött üzenetekhez.

A közösségi hálózat azt mondja, hogy néhány anyag, például naplórekordok, az adatbázisukban maradnak, de a mentett információk egyikében sem szerepel semmilyen személyes azonosító..

Tehát rajtad múlik, de ha komolyan veszi a magánéletének visszaszerzését, akkor a törlés az egyetlen módja annak. Hideg pulyka, baba!

Hogyan deaktiválhatom a Facebook-fiókomat?

Ha úgy dönt, hogy deaktiválja Facebook-fiókját, tegye a következőket.

A Beállítások menüben kattintson a bal oldali panelen az „Általános” menüpontra. A jobb oldali panelen keresse meg a „Fiók kezelése" menü tétel. Kattints rá.

Facebook fiók kezelése

A Fiókkezelés szakasz kibővül. A terület alján a „Deaktiváld a fiókodatSzakasz. Kattintson a „Fiók deaktiválása” linkre.

Facebook-fiók inaktiválása

Lehetséges, hogy a folytatáshoz meg kell adnia a Facebook jelszavát. Ha szükséges, írja be.

Facebook-fiókba való bejelentkezés

A következő oldalon a Facebook utolsó kísérletet tesz arra, hogy megakadályozza a fiók deaktiválását. Megmutatnak fényképeket barátaival, és azt mondják, hogy hiányozni fognak. Szívfacsaró.

Facebook Deaktiválja a fiók megerősítő üzenetet

A Facebook-nak azt is el kell mondania, miért akarja deaktiválni a fiókját. És látni fogja azokat az oldalakat, amelyek adminisztrátorok lehetnek, és amelyeket esetleg nem tesz közzé, ha kikapcsolja.

Facebook-fiók deaktiválása

A Facebook e-mailekből leiratkozhat. Ha nem ezt választja, akkor továbbra is e-maileket kaphat, amelyek tájékoztatják Önt az események meghívásáról, amikor címkéket kapnak a fotókon, vagy amikor felkérést kapnak, hogy csatlakozzon a csoportokhoz. (Igen, mindez még akkor fordulhat elő, ha a fiókját deaktiválják.)

A deaktiválási folyamat befejezéséhez, kattintson a „Deaktiválás” gombra a képernyő alján.

Még egyszer megkérdezik tőle, hogy biztosan ki akarja deaktiválni a fiókját. Kattintson a „Deaktiválás most” elemre, ha így akarja.

A Facebook-fiók inaktiválása most

Értesítést fog látni arról, hogy fiókját deaktiválták ... közvetlenül alatta egy bejelentkezési kéréssel, csak arra az esetre, ha már kiborulsz.

Hogyan lehet törölni a Facebook-fiókomat?

Így érkeztél a show-ra, kölykök! Ideje törölni a Facebook-ot, és örökre kijutni a kuplungjaiból!

A Beállítások menüben kattintson a bal oldali panelen a „Facebook adatai” menüpontra. A jobb oldali panelen keresse meg a „Törölje a fiókját és adatait" menü tétel. Kattints rá.

Facebook Törölje fiókját és adatait

Figyelmeztetést fog látni, hogy amíg a Facebook törli az Ön számára a fiókját, nem lesz képes újraaktiválni a fiókját, vagy letölteni a tartalmát vagy információt, amelyet a fiókjához adott. (Ezért készítettünk biztonsági másolatot az 1. lépésben, tehát ne kiboruljon - pontosan ezt akarják, hogy tegyék.)

Ha továbbra is biztos abban, hogy törölni szeretné fiókját, kattintson a „A fiókom törlése”Gombot. (Logikusnak tűnik, igaz?)

Facebook-fiók törlése

Megkérdezik még egyszer, hogy erősítse meg döntését, és be kell írnia a Facebook jelszavát. Kattintson a „Nem vagyok robot” mezőre, majd kattintson az „OK” gombra.

Látni fogja az alábbi értesítést, amely emlékezteti Önt, hogy fiókját valójában 14 napig nem törlik. Ha visszajön és bejelentkezik, mielőtt a 14 nap lejár, akkor fiókját helyreállítják, és visszatérsz az ő karmaiba.

Lehet-e korlátozást elrendelni egy közösségi hálózat ellen?

Facebook-fiók végleges törlése

Ne feledje, hogy ha a következő 14 napban jelentkezik be újra a Facebook-ba, akkor visszatér, ahonnan kezdte.

A Facebook törli a törlési kérelmét is, ha bejelentkezik bármelyik alkalmazásba vagy webhelyre, amelyhez a Facebook kapcsolódott. Törölje ezeket az alkalmazásokat és az ezekre a webhelyekre mutató linkeket. Legyen erős, barátom.

Következtetés

Ez nem volt túl nehéz, igaz? Mindössze 3 rövid lépésben meg tudtunk szabadulni a Facebook csapda karimáitól. Még egy lépést tett az online adatvédelem visszaszerzése felé.

Ossza meg ezt a cikket barátaival. Különösen a Facebook „barátaid”. De ne ossza meg a Facebookon - mert hát, tudod.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 2 =

map