De 5 beste Virtual Private Networks (VPN’s) voor PS4 in 2020


Sony's PlayStation 4 (PS4) is de best verkochte acht-generatie videogameconsole ter wereld. Met de console kunnen PS4-eigenaren games spelen in 1080p HD (4K op de PS4 Pro). De console biedt ook de mogelijkheid om 4K-films te bekijken via zowel streaming als vanaf schijf.

Net als de Xbox One ondersteunt de PS4-console apps en games van externe ontwikkelaars. Als zodanig biedt het apps voor de meeste populaire streamingplatforms, waaronder Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en vele anderen. Met het PlayStation Network kunnen spelers ook concurreren met andere spelers van over de hele wereld.

Helaas zijn veel van de games en streamingdiensten die de PS4 biedt geografisch beperkt, wat betekent dat niet alle films, tv-shows en games zijn overal beschikbaar.

Nu voor het goede nieuws: er is een tool beschikbaar waarmee PS4-gebruikers toegang hebben tot gaming- en video-inhoud van over de hele wereld.

Een Virtual Private Network (VPN) is de beste manier om toegang te krijgen tot inhoud in een andere regio, dankzij de mogelijkheid van een VPN om het te laten lijken alsof een gebruiker zich in een ander land bevindt. Een VPN doet dit door de locatie van de gebruiker te "vervalsen" door hem tijdelijk een nieuw IP-adres toe te wijzen. Dit opent toegang tot geblokkeerde inhoud.

Een PS4-eigenaar in het Verenigd Koninkrijk kan bijvoorbeeld een VPN gebruiken om toegang te openen tot dingen zoals Netflix-inhoud uit de Verenigde Staten of gamingarena's in andere landen.

Een VPN versleutelt ook uw internetverbinding en beschermt uw internetactiviteiten tegen nieuwsgierige blikken van hackers, uw internetprovider en andere geïnteresseerde derde partijen.

Hieronder bespreek ik de top 5 VPN's om te gebruiken met je PS4 in 2019.

Beste VPN's voor PlayStation 4

Ik heb alle beste VPN-providers onderworpen aan uitgebreide testrondes, en de volgende 5 VPN's werkten het beste met de PS4. 

Voor degenen die haast hebben, hier is een korte samenvatting:

  1. ExpressVPN: ExpressVPN biedt optimale ondersteuning voor routers. (Ze bieden zelfs aangepaste firmware voor bepaalde routers.) Uitgebreide wereldwijde serverdekking garandeert toegang tot content van over de hele wereld en snelle verbindingen zorgen ervoor dat content efficiënt wordt gestreamd.
  2. NordVPN: PS4-spelers zullen de betrouwbaar hoge verbindingssnelheden van deze provider waarderen. Hoewel hun wereldwijde serverdekking beter zou kunnen zijn, zullen de meeste gebruikers merken dat het aan hun behoeften voldoet.
  3. CyberGhost: PS4-bezitters die genieten van het streamen van 4K-inhoud van Netflix, Amazon Prime Video en andere streamingproviders zullen de supersnelle snelheden van CyberGhost waarderen. Door hun lage prijs heb je genoeg geld om films te kopen en te huren.
  4. IPVanish: De VPN-servers van deze provider zijn in eigen beheer en worden goed verspreid over de hele wereld en bieden voldoende snelheid.
  5. PrivateVPN: Met de op een na snelste verbindingen op deze lijst, biedt deze provider meer dan voldoende bandbreedte voor al uw streamingbinges. Hoewel de provider niet over een groot aantal servers beschikt, zijn ze goed verspreid over de hele wereld.

Houd er rekening mee dat: Van geen enkele VPN-provider zijn voor de PS4 geen native VPN-apps beschikbaar. Gebruikers moeten dus hun huidige router configureren om een ​​VPN te gebruiken (als deze compatibel is) of een aanschaffen vooraf geconfigureerde router. In mijn beoordelingen scoorden VPN-providers met vooraf geconfigureerde routers bonuspunten.

Ik heb de top PS4 VPN's geëvalueerd en gerangschikt aan de hand van de volgende criteria:

 • Router compatibiliteit (bonus voor vooraf geconfigureerde routers)
 • Betrouwbare verbindingen snel genoeg voor HD- en 4K-streams en gaming
 • Optimale wereldwijde serverdekking
 • Sterke privacy en beveiliging
 • Eersteklas klantenservice

Hier is mijn lijst met de top 5 VPN's voor gebruik met de PlayStation 4.

1. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

ExpressVPN is de beste algehele optie voor het beschermen en verbeteren van uw online gaming- en kijksessies voor PlayStation 4.

De provider biedt uitstekende routercompatibiliteit. Naast vooraf geconfigureerde routers biedt ExpressVPN ook een aangepaste app voor een verscheidenheid aan compatibele routers.

ExpressVPN is de perfecte VPN-provider voor filmfans, dankzij de mogelijkheid om geo-gecontroleerde inhoud aangeboden door Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer en vele andere services te deblokkeren.

U kunt ook ExpressVPN's gebruiken MediaStreamer DNS-service om toegang te krijgen tot geblokkeerde media-inhoud op de PS4. Het ontbreekt echter aan de gecodeerde bescherming van de VPN-dekking van de dienst.

De verbindingssnelheden van ExpressVPN zijn gemakkelijk om de snelheden te verwerken die nodig zijn om HD- en 4K-inhoud te streamen, evenals de mogelijkheid om verbonden te blijven tijdens snelle en furieuze online spelactie. De provider legt nooit een limiet op uw plezier, dankzij het nooit plaatsen van datacaps of bandbreedtebeperkingen op uw verbindingen.

Met meer dan 3.000 servers goed geplaatst in 94 landen over de hele wereld, biedt ExpressVPN een uitstekende manier om content met geografische beperkingen te deblokkeren, ongeacht waar deze zich bevindt.

Beveiliging en privacy zijn hier sterk, omdat hun verbindingen goed worden beschermd door codering van militaire kwaliteit en hun servers allemaal zijn ingesteld om op te slaan geen logs van welke aard dan ook verbonden met de online capriolen van hun klanten.

Plus, Bitcoin wordt geaccepteerd als abonnementsbetaling, dus uw betalingsinformatie wordt ook incognito bewaard.

Klantenservice is 24 uur per dag beschikbaar dankzij 24/7 live support chat, een doorzoekbare ondersteuningskennisbank en een eenvoudig te gebruiken supportticketsysteem.

Voors:

 • Biedt vooraf geconfigureerde routers
 • Uitstekende wereldwijde serverdekking
 • Verbindingssnelheden kunnen gemakkelijk omgaan met HD-video en gaming
 • Uitstekende klantenservice
 • Eersteklas beveiliging en privacybescherming

nadelen:

 • Duurder dan veel andere providers

BESTE VPN VOOR PLAYSTATION 4: ExpressVPN is de beste keuze voor het verbeteren en beschermen van uw PS4-gerelateerde online activiteiten dankzij de betrouwbare verbindingen van de provider en uitstekende routerondersteuning, inclusief vooraf geconfigureerde routers en apps voor routers. 30-dagen geld terug garantie.

2. NordVPN

NordVPN-logo

NordVPN biedt een uitstekende manier om inhoud op je PS4 te deblokkeren. Het presteert goed en biedt betrouwbare toegang tot geblokkeerde inhoud van overal op de wereld.

Net als bij alle VPN's op deze lijst, mist NordVPN een native PS4-app, maar de uitgebreide routerondersteuning maakt het gemakkelijk om je PlayStation 4 en alle andere apparaten in je netwerk te beschermen. Vooraf geconfigureerde routers zijn beschikbaar.

De provider biedt wel apps voor de meest populaire desktop- en mobiele apparaten, dus het kan die apparaten beschermen wanneer u niet bent verbonden met uw eigen draadloze netwerk.

De betrouwbare verbindingen van NordVPN bieden meer dan voldoende snelheid voor online gamen (het downloaden van updates wordt snel voltooid, zodat u weer aan de slag kunt), evenals voldoende snelheid voor HD- en 4K-streaming. Geen bandbreedtebeperkingen of datacaps worden ooit opgelegd om het plezier te verpesten.

Op dit moment heeft NordVPN 5.200+ servers gestationeerd in 60 landen over de hele wereld. Dit biedt voldoende inhoud om de inhoud te deblokkeren, dus zeg hallo tegen Netflix-inhoud uit Zweden.

NordVPN's militaire encryptie dekt uw online beveiliging, terwijl hun rigoureuze no-logs beleid en Bitcoin betalingsoptie uw privacy intact houden.

Hoewel de service van NordVPN uiterst betrouwbaar is, kan er een dag komen - en die dag zal misschien nooit komen - maar er kan een dag komen dat u hulp nodig hebt. Als dat gebeurt, zul je blij zijn dat te weten 24/7 ondersteuning chat, e-mailondersteuning en een doorzoekbare ondersteuningsbibliotheek zijn allemaal beschikbaar om u te helpen.

Voors:

 • Servers in 60 landen over de hele wereld
 • HD- en 4K-compatibele verbindingen
 • Waarde geprijsde
 • Eersteklas privacy en beveiliging

nadelen:

 • Apps kunnen iets gebruiksvriendelijker zijn

BESTE VOOR BUDGET GAMERS: NordVPN is de beste optie voor PS4-eigenaren die liever hun geld uitgeven aan in-game content dan VPN-dekking. 4K-ready verbindingssnelheden en uitstekende klantenondersteuning dragen bij aan de waarde. 30-dagen geld terug garantie.

3. CyberGhost

CyberGhost-logo

CyberGhost is deze keer de middle-of-the-pack keuze dankzij zijn supersnelle verbindingssnelheden, bovengemiddelde wereldwijde serverdekking en uitstekende privacybescherming.

CyberGhost biedt optimale ondersteuning voor tal van routermerken en -modellen, en vooraf geconfigureerde routers zijn ook beschikbaar. De provider biedt ook native apps voor de meest populaire desktop- en mobiele apparaten.

Deze provider levert hoge verbindingssnelheden, biedt razendsnelle downloads en een streamingmogelijkheid die goed is voor het bekijken van de nieuwste 4K HDR-streaminginhoud. Bovendien betekent een gebrek aan maandelijkse datacaps of bandbreedtebeperkingen dat u zoveel kunt streamen als u wilt.

CyberGhost heeft momenteel meer dan 3.700 servers gestationeerd in 59 landen, wat zorgt voor een optimale toegang tot gaming en streaming content over de hele wereld.

CyberGhost heeft uw online activiteiten goed beschermd dankzij zijn verbindingscodering op militair niveau. Niemand zal ooit weten wat u online hebt gedaan, omdat de provider geen logbestanden bijhoudt. Ze beschermen uw betalingsanonimiteit via hun Bitcoin-betalingsoptie.

De supportafdeling van CyberGhost is 24 uur per dag beschikbaar dankzij de 24/7 live supportchat, het eenvoudig te gebruiken supportticketsysteem en de doorzoekbare supportbibliotheek.

Voors:

 • Bovengemiddelde wereldwijde serverdekking
 • Veel snelheid voor vloeiende 4K-streaming
 • Voorgeconfigureerde routers
 • Optimale beveiliging en privacybescherming

nadelen:

 • Geen kill-schakelaarbescherming voor routers

BESTE VOOR 4K HDR-KIJKERS: CyberGhost is de beste keuze voor PS4-gebruikers die hun favoriete films liever in 4K HDR-formaat bekijken. Voorgeconfigureerde routers kunnen u uit de doos en snel online halen. Geen geld-terug-garantie van 45 dagen.

4. IPVanish

IPVanish-logo

IPVanish heeft deze round-up gemaakt dankzij zijn uitstekende routerondersteuning, bovengemiddelde wereldwijde beveiliging en HD-compatibele verbindingssnelheden.

Het biedt uitgebreide routercompatibiliteit en vooraf geconfigureerde routers zijn ook beschikbaar. Apps zijn beschikbaar voor de meest populaire mobiele en desktop-apparaten.

De verbindingen van deze provider kunnen gemakkelijk HD- en 4K-video verwerken, en geen datacaps of bandbreedtebeperkingen zullen uw bingeing of gaming-sessies bederven.

IPVanish heeft meer dan 1.300 eigen en geëxploiteerde servers opgeslagen in meer dan 50 landen over de hele wereld. Er is geen onzin meer over "deze inhoud is niet beschikbaar in uw land". En aangezien IPVanish hun servers bezit en beheert, worden uw gegevens een beetje beter beschermd tegen nieuwsgierige blikken.

IPVanish voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw VPN-gerelateerde online interacties met goed gecodeerde verbindingen. Bovendien betekent een strikt beleid zonder logs dat er geen gegevens over uw online capriolen zijn.

Houd er echter rekening mee dat de provider geen cryptocurrency-betalingsopties biedt, dus uw betalingsopties zijn beperkt tot PayPal en creditcards.

Het aanbod aan klantenondersteuning van IPVanish ontbreekt niet dankzij zijn e-mailondersteuning en 24/7 live ondersteuning chatopties, evenals een doorzoekbare ondersteuningsbibliotheek.

Voors:

 • Voorgeconfigureerde routers beschikbaar
 • Is eigenaar en beheerder van al zijn VPN-servers
 • Uitstekende beveiliging en klantenondersteuning

nadelen:

 • 7 dagen geld-terug-garantie
 • Geen Bitcoin-betalingsoptie

LICHTGEWICHT MAAR VEILIG VPN: IPVanish houdt uw gegevens ultraveilig met zijn eigen en geëxploiteerde servers. Lichtgewicht apps stomen geen kostbare processorcycli. Privacybescherming kan beter zijn met een privébetaaloptie. De aanbieder biedt een ietwat korte geld-terug-garantie van 7 dagen.

5. PrivateVPN

PrivateVPN-logo

PrivateVPN mist misschien de wereldwijde servernummers van zijn concurrenten, maar houdt de verbindingssnelheid en beveiligingsafdelingen gemakkelijk bij.

PrivateVPN levert snelle downloads, vloeiende gameplay en stottervrije HD- en 4K HDR-weergave.

150+ servers is niets om over te kraaien, maar deze provider doet het geweldig om het beste uit beperkte bronnen te halen. Hun servers zijn optimaal geplaatst in 60 landen over de hele wereld.

Het bedrijf codeert uw VPN-verbinding met behulp van codering op militair niveau en houdt geen gegevens bij over uw online activiteiten. Blijven volledig anoniem door te profiteren van de betalingsoptie van de provider Bitcoin.

Met de uitgebreide routerondersteuning van PrivateVPN blijven al uw verbonden apparaten onder de dekking. (Hoewel PrivateVPN geen officiële relatie heeft met Flashrouters.com, biedt het routerbedrijf wel vooraf geconfigureerde routers voor gebruik met de VPN-provider.)

Bovendien maakt het native apps beschikbaar voor de grote 4 apparaatplatforms (iOS, Android, macOS en Windows).

Klantondersteuning is voldoende. Live ondersteuningschat is beschikbaar, maar niet de klok rond. Een "Contact" -formulier en een niet-doorzoekbaar gedeelte met veelgestelde vragen ronden de ondersteuningsfuncties af.

Voors:

 • HD- en 4K-streams zijn geen probleem
 • Tot 6 gelijktijdige verbindingen
 • Opent toegang tot meerdere Amerikaanse streamingproviders

nadelen:

 • Servernummers komen een beetje te kort
 • Geen 24/7 klantenservice-optie

GEBRUIKERS MET EEN BEHOEFTE AAN SNELHEID: PrivateVPN is een geweldige optie voor gebruikers met een behoefte aan snelheid die bereid zijn te sleutelen aan instellingen en niemand nodig hebben om hun hand vast te houden terwijl ze het doen. Er is een geld-terug-garantie van 30 dagen beschikbaar.

Je PS4 gebruiken met een VPN

Het verbeteren van je PlayStation 4-games en kijksessies met een VPN lijkt op het eerste gezicht misschien wat ontmoedigend, maar het kan worden gedaan door deze eenvoudige stappen te volgen:

 1. Abonneer u op een VPN. (Kom op, dat wist je al.)
 2. Stel de VPN in op een compatibele router (of koop een vooraf geconfigureerde router).
 3. Selecteer een VPN-server die zich het dichtst bij de inhoud bevindt waartoe u toegang wilt.
 4. Zorg ervoor dat de wifi of ethernet van je PS4 is verbonden met de VPN-beveiligde router.
 5. Houd je triggervinger klaar!

Is een gratis VPN een goede optie voor gebruik met de PS4?

Hoewel ik nooit zou aanbevelen een gratis VPN te gebruiken om je online activiteiten te beschermen, is een freebie VPN bijzonder waardeloos als het gaat om het gebruik van een met je PS4.

De meeste gratis VPN-providers missen elk type routerondersteuning en vereisen in plaats daarvan dat u hun apps gebruikt om toegang te krijgen tot hun service. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om er een te gebruiken met je PlayStation 4.

Maar zelfs als je op de een of andere manier een 'gratis' VPN zou krijgen om met je PS4 te werken, zul je niet tevreden zijn met de prestaties van je verbinding of de 'gotchas' die langs komen voor de rit.

Veel gratis VPN-providers zijn bekend beperk de verbindingen van hun gebruikers en plaats maandelijkse datacaps of bandbreedtebeperkingen op hun gebruik. Geen van deze "functies" zijn compatibel met online gamen of streamen.

Van gratis providers is ook bekend dat ze hun gebruikers in wachtrijen plaatsen, waar die gebruikers een tijdje moeten afkoelen voordat ze verbinding mogen maken met een VPN-server. Wanneer gebruikers vervolgens verbinding mogen maken, merken ze dat hun selectie van servers ernstig beperkt is, of dat ze helemaal geen server kunnen selecteren, maar in plaats daarvan automatisch een server worden toegewezen!

Als u eenmaal bent verbonden, kan het zijn dat de VPN-provider dat is uw online activiteiten registreren en die informatie verkopen aan de hoogste bieder. Of wanneer u aan het browsen bent, ziet u mogelijk ongewenste trackingcookies en worden advertenties geïnjecteerd in uw browsesessie. UGH!

Kwaliteit VPN-bescherming kost minder dan veel in-game aankopen, en je kunt waarschijnlijk doen zonder dat superzwaard of wat het ook is in het voordeel van optimale VPN-bescherming.

Het alternatief voor het gebruik van een router

U hebt mogelijk geen compatibele router. Of u voelt zich gewoon ongemakkelijk bij het flashen van de firmware van uw router en kan de aanschaf van een vooraf geconfigureerde router niet rechtvaardigen. Maak je geen zorgen, er is een andere manier.

Stel een VPN-beveiligde wifi-hotspot in op uw Mac of pc

Als u een Windows- of macOS-computer hebt, kunt u deze instellen als een VPN-beveiligde wifi-hotspot.

Als uw Windows-pc of macOS-computer zowel een bekabelde Ethernet-verbinding als een Wi-Fi-verbinding heeft, kunt u die verbindingen gebruiken om de VPN-bescherming van de computer te delen.

Voer eenvoudig uw gewenste VPN-app op uw computer uit om uw Ethernet-internetverbinding te beschermen en deel vervolgens de Wi-Fi-verbinding van uw computer als een hotspot. Hiermee kun je je PlayStation verbinden met de Wi-Fi-hotspot van de computer, waardoor de internetverbinding wordt beschermd.

Conclusie

PlayStation 4-gebruikers die op zoek zijn naar de beste manier om zowel hun PS4-gebaseerde online activiteiten te beschermen als te verbeteren, wordt aangeraden om de voordelen van een Virtual Private Network te bekijken.

Een VPN houdt uw online activiteiten undercover en beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Het werkt ook om je PS4-activiteiten te verbeteren dankzij de mogelijkheid om toegang te openen tot geblokkeerde streaming- en game-inhoud.

ExpressVPN-logo

ExpressVPN is mijn beste aanbeveling voor het beschermen van uw PS4-gerelateerde online activiteiten. De provider biedt optimale routercompatibiliteit, uitgebreide wereldwijde serverdekking en snelle en goed beveiligde verbindingen.

Ga naar de ExpressVPN-website voor meer informatie of om een ​​abonnement te kopen.

"Sony PS4" van StockSnap onder licentie van Pixabay-licentie

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 2 =

map