Најбољи ВПН-ови за Стеам у 2020. години


Стеам је сигурно најбољи начин куповине и играња игара путем интернета на рачунару Мац или Виндовс, јер их можете директно преузети на хард диск путем интернета.

Међутим, можда ћете установити да вам је приступ услузи блокиран када сте повезани са мрежом ваше школе или послодавца или можда немате приступ истом садржају који раде ваши пријатељи у другим регионима. Ово чини ВПН суштинским делом било које алатке у пољу за играче.

Коришћењем виртуелне приватне мреже (ВПН), на свом путу можете заобићи било какве блокаде путева, било да су их поставили школски или информатички људи вашег послодавца, ваши родитељи или чак и сама Стеам.

Поред тога, ВПН ваше друге мрежне активности чува под тајним, сигурним и звучним погледом од очију трећих страна, попут вашег даватеља интернетских услуга или савеза.

Када разматрате ВПН за употребу са Стеамом, увек пажљиво размислите о брзини ВПН везе, глобалној покривености сервера и заштити приватности..

Величина датотека повезаних са играма понекад може бити огромна, а брза веза је увек добродошла при преузимању било које врсте садржаја. У међувремену, свеобухватна глобална покривеност сервера отвара приступ садржају који би вам могао бити блокиран у вашој регији.

Поред тога, ваша приватност је драгоцена, а сваки надлежни ВПН обавиће врхунски посао очувања вашег идентитета и ваших мрежних активности без архивирања.

Најбољи ВПН-ови за играње са паром

После опсежног тестирања, Открио сам да су следећих 5 ВПН-а најбоље за употребу са Стеамом:

 1. ЕкпрессВПН: Брзе везе, широка глобална покривеност сервера, без записа
 2. НордВПН: Широка покривеност сервера, велике брзине везе, повољне цене
 3. ЦиберГхост: Једноставан за употребу, велике брзине, без трупаца
 4. ИПВанисх: Брзе везе, без записа, врхунска сигурност
 5. ПриватеВПН: Нема записника, апликација које се лако користе, брзе везе

Оцењивао сам и рангирао топ 5 ВПН-ова према следећим критеријумима:

 • Брзина везе
 • Глобална покривеност сервера
 • Заштита приватности
 • Шифровање

Ево наше листе најбољих ВПН-ова за Стеам:

1. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН лого

ЕкпрессВПН је мој најбољи избор за Стеам кориснике.

Пружалац услуга обезбеђује велике брзине везе, омогућујући вам брзо преузимање игара и ажурирања са Стеам сервера.

ЕкпрессВПН такође нуди широку глобалну покривеност сервера, са више од 3.000 сервера смештених у 94 земље. Та врста покривања значи да ћете имати доста снаге за откључавање садржаја надохват руке.

Пружалац услуге живи на Британским Девичанским острвима, где влада не захтева ВПН услуге да чувају било какве записе који бележе мрежне активности својих купаца док су повезани са услугом. То омогућава ЕкпрессВПН-у да следи укупну политику забране евидентирања, бележећи ниједну проверу корисника на мрежи.

Брзе везе ЕкпрессВПН-а заштићене су шифрирањем војног ранга, чувајући ваша онлајн путовања и личне податке безбедним од знатижељних очију других.

Заштита прекидача у њиховим мацОС и Виндовс апликацијама осигурава да ваше активности неће бити отворене за посматрање. (Пружалац услуге такође нуди матичне апликације за иОС и Андроид уређаје.)

Имајте на уму да овај провајдер омогућава само 3 истовремене везе за један налог. Међутим, нуди одличну компатибилност са рутером, што олакшава заштиту свих ваших уређаја.

Прос

 • Велике брзине везе
 • Добро шифроване везе
 • Уклоните заштиту од прекидача у Мац и Виндовс апликацијама
 • Нема корисничких дневника

Цонс

 • Скупље од осталих провајдера
 • Нема заштите од прекидача на мобилним уређајима

НАЈБОЉИ ЗА ПАРУ: ЕкпрессВПН је мој избор број 1. Његове брзе везе омогућавају оптималан начин преузимања Стеам садржаја, док му мрежне заштите помажу да избегнете блокаде путева на путу. Пружалац услуге нуди 30-дневну гаранцију поврата новца, што представља несметани предлог да испробате њихову услугу.

2. НордВПН

НордВПН Лого

НордВПН је заузео друго место на ранг листи „најбољих ВПН за Стеам“.

Провајдер нуди брзе, добро заштићене везе. Број локација сервера сервиса, иако није тако оптималан као ЕкпрессВПН, и даље нуди обиље могућности за деблокаду свих баријера које су Стеам или локални администратор можда подбацили.

НордВПН не води ниједну евиденцију и нуди везе које су заштићене прекидачем. Војна шифрирање лоших момака спречава вас да вас штите од крађе података док сте у мрежи.

Подршка за нативне апликације доступна је за Виндовс, мацОС, Линук, иОС, Андроид и Андроид ТВ платформе. Поред тога, драјвери у претраживачу ће бити задовољни када знају да су проширења прегледача доступна за Гоогле Цхроме и Мозилла Фирефок платформе.

Укупно 6 уређаја може бити повезано путем једног НордВПН налога. Поред тога, провајдер нуди подршку за разне марке и моделе рутера, омогућавајући вам да заштитите све своје уређаје одједном.

НордВПН нуди две функције које већина ВПН провајдера не нуди, а то су Доубле ВПН и обесхрабрени сервери.

Двоструки ВПН усмјерава ваш саобраћај кроз два ВПН сервера. То обезбеђује два слоја енкрипције, што је одлично за сигурност, али ће успорити брзину ваше везе. Заклоњени сервери чине да ваш ВПН саобраћај изгледа као нормалан интернет саобраћај, што вам помаже да избегнете откривање у претерано рестриктивним земљама, попут Кине.

Прос

 • Велике брзине везе
 • Нема корисничких дневника
 • Доступни су двоструки ВПН и закинути сервери
 • Разумној цени

Цонс

 • Одабир тачних локација сервера је тежи него што би требао бити

ОДЛИЧНА ВРИЈЕДНОСТ: НордВПН омогућава брзе везе, врхунску енкрипцију и добар поврат инвестиције. 30-дневна гаранција поврата новца чини да овај провајдер не тражи посао.

3. ЦиберГхост

ЦиберГхост лого

ЦиберГхост је вјероватно најбоља опција на овој листи за првог корисника ВПН-а. Апликације провајдера су једноставне за употребу и могу да заштите вашу везу једним кликом миша.

Покривеност глобалног сервера ЦиберГхост-ом не делује баш у односу на остале провајдере на овој листи, али она и даље има већину регија широм света добро покривеним.

Овај провајдер нуди брзе везе, што значи да неће требати дуго да преузмете исправке и нови садржај за своје омиљене игре. Ваше везе су заштићене шифрирањем војне класе и доступна је заштита прекидача.

Врхунска заштита идентитета је доступна, јер провајдер не води никакве записе и прихвата Битцоин као плаћање.

Нативне апликације су доступне за Виндовс, мацОС, Андроид, Андроид ТВ и иОС платформе. Проширења прегледача доступна су за Цхроме и Фирефок прегледаче, а до 7 уређаја може истовремено да се повеже на један налог.

Корисници са великим бројем повезаних уређаја могу се заштитити путем различитих марки и модела рутера.

Пружалац услуга нуди бесплатан ниво услуге. Међутим, везе су спорије, ограничени сте на неколико одабраних сервера и мораћете да сачекате у реду пре повезивања.

Иако је обично потребно само неколико минута да се повежете на ВПН сервер, имајте на уму да ће доћи до кашњења ако се одлучите за њихову бесплатну услугу.

Прос

 • Добре брзине везе
 • Нема трупаца
 • Одлична сигурност

Цонс

 • Недостају опције сервера у поређењу са другим провајдерима

ОДЛИЧНА ОПЦИЈА ЗА КОРИСНИЦЕ ПРВИХ ВРЕМЕНА: ЦиберГхост је одлична опција за прве кориснике ВПН-а. Њихове апликације нуде заштиту једним кликом, а услуга одлицно штити вашу приватност. Доступна је 45-дневна гаранција поврата новца без ризика.

4. ИПВанисх

ИПВанисх-лого

ИПВанисх омогућава брзе везе и заштитне податке о приватности и безбедности у индустрији.

Иако провајдер не нуди тако свеобухватну покривеност глобалног сервера у поређењу са другима на овој листи, његово покривање би и даље требало да буде довољно за потребе већине корисника.

Подршка за нативне апликације доступна је за мацОС и Виндовс платформе, као и иОС, Фире ТВ, Цхромебоок и Андроид уређаје.

Добављач дозвољава великодушних 10 веза на једном рачуну. Поред тога, корисници могу заштитити све повезане уређаје путем једне приступне тачке постављањем усмјерника из одабраних модела који раде са провајдером.

Апликације нуде функцију забуне да прикрију шифровану везу као уобичајени саобраћај, чинећи коришћење ВПН-а мање очигледном.

Нажалост, ваши подаци о плаћању нису добро заштићени, јер ИПВанисх не прихвата битцоин плаћања.

Прос

 • Велике брзине везе
 • Поуздане везе
 • Значајка замрачења
 • Омогућује 10 истовремених веза

Цонс

 • Покривеност сервера није тако широка као код осталих провајдера
 • Нема опције плаћања Битцоин-ом

Поуздан и сигуран: ИПВанисх пружа изнадпросечну заштиту корисницима Стеам-а. Они нуде комбинацију брзине и сигурности везе, а ваше мрежне активности држе испод радара. Доступна је 7-дневна гаранција поврата новца.

5. ПриватеВПН

ПриватеВПН лого
ПриватеВПН је новији на сцени од осталих провајдера на овој листи, али они брзо стичу добру репутацију у индустрији.
Пружалац услуге нуди брзе, добро заштићене везе, пружајући шифрирање војног нивоа да ваше мрежне активности не буду видљиве.
Нативне апликације су доступне за мацОС и Виндовс платформе, а ви сте покривени када сте вани захваљујући апликацијама за Андроид и иОС платформе. Поред тога, ако сте корисник Коди-ја, ПриватеВПН нуди додатак Коди.
Дозвољено је до 6 симултаних веза са сервисом путем једног налога. Поред тога, одабрани рутери се такође могу конфигурирати да заштите све ваше повезане уређаје.

ПриватеВПН је строг добављач „без дневника“, тако да нема доказа који су повезани са вашим мрежним антикварима. Битцоин је овде прихваћен.

Услуга би, ипак, могла да уради и боље када је у питању покривеност глобалног сервера, али са само 100 сервера распоређених у 59 земаља.

Прос

 • Велике брзине везе
 • Изврсна заштита приватности
 • Прихваћа Битцоин

Цонс

 • Покривеност глобалног сервера захтева побољшање

ОСТАЛА ПОВЕЗИВА: ПриватеВПН је савршен за породице које имају више Стеам гејмера у кући, јер провајдер омогућава да се до 6 уређаја истовремено повеже на једну пријаву. Корисницима неповољним за финансијски ризик свидјет ће се 30-дневна гаранција поврата новца добављача.

Могу ли користити бесплатни ВПН са паром?

Иако сигурно можете да користите бесплатни ВПН са Стеамом, по мом скромном мишљењу нећете бити задовољни и топло вас молим да то не чините.

Брзина слободне ВПН везе обично је незадовољавајућа и мале брзине значи да ће требати више времена за преузимање нове игре и скок у акцију. А Стеам се бави играњем тренутних задовољстава, зар не?

Поред тога, неки бесплатни ВПН-и натераће вас да сачекате у реду пре повезивања, што нас враћа на цео проблем „тренутног задовољавања“.

Такође, познато је да су бесплатни ВПН-ови чували записнике мрежних активности њихових корисника, које често продају информације оглашавачима и другим заинтересованим странама. (Ако добијете бесплатну услугу на Интернету, постоји велика шанса да ви и лични подаци оно што продају. Само питајте Фацебоок или Гоогле.)

Због свих ових разлога идеја употребе бесплатног ВПН-а са Стеамом је решење мање од оптималног.

Ствари које треба имати на уму приликом коришћења ВПН-а са паром

Иако користите ВПН за приступ Стеаму, одлично је решење за оне кориснике који могу пронаћи услугу блокирану због правила коришћења локалне мреже (које могу да поставе мрежни администратори у школи или на послу, или чак и код куће или маме или тате) , постоје ризици повезани са коришћењем услуге.

Отприлике као регионална ограничења која филмски и телевизијски студији постављају на Нетфлик стреаминг садржају, Стеамови уговори са издавачима игара ограничавају продају игара и њихов садржај за преузимање у одређеним регионима света..

Стеам може и блокира ваш налог за коришћење ВПН-а за приступ њиховим услугама. Иако добављач игара обично не блокира кориснике који користе ВПН да би избегли препреке у школи или на раду, они се намрштавају приступ услузи из региона света у којима обично не бисте имали приступ.

Иако увек можете да направите други Стеам налог, ако сте блокирани због коришћења ВПН-а, изгубит ћете приступ свим играма и садржајима које сте купили на свом старом налогу.

„Гамер Ханд“ компаније Линццонф Гамес лиценциране под ЦЦ БИ 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

78 − = 68

map