Wat is de beste VPN voor League of Legends in 2020?


League of Legends (LoL) debuteerde voor het eerst in oktober 2009. Spelers treden op als een 'Summoner' om hun 'Champion' te besturen om een ​​strijd te voeren tegen andere door mensen bestuurde of computergestuurde 'Champions'.

Meer dan 100 miljoen actieve spelers vechten elke maand in het populaire spel. Ontwikkelaar Riot Games beheert 10 serverlocaties over de hele wereld om de game van stroom te voorzien. Hun servers bevinden zich in Noord-Amerika, Europa, Oceanië, Rusland, Turkije, Brazilië, Latijns-Amerika en Japan.

Hoewel toegang tot League of Legends-servers in de meeste regio's over het algemeen beschikbaar is, LoL-toegang kan in sommige landen worden geblokkeerd.

Werkgevers en onderwijsinstellingen kunnen het ook blokkeren om te voorkomen dat hun werknemers en studenten de game spelen in plaats van hun taken te voltooien, en zelfs Riot Games staat erom bekend dat het soms de toegang van bepaalde landen blokkeert.

Met een Virtual Private Network (VPN) kunt u de toegang tot LoL deblokkeren. Een VPN versleutelt uw internetverbinding en voorkomt dat derden - zoals uw school, werkplek, ISP of zelfs de overheid - uw online activiteiten monitoren en, bij uitbreiding, de toegang tot LoL blokkeren.

In dit artikel deel ik met u de 5 beste VPN's om uw League of Legends-ervaring te verbeteren. Ik leg ook de belangrijkste factoren uit die u moet overwegen bij het kiezen van een VPN, en hoe goed elke VPN-provider in elke categorie presteert.

Beste VPN's voor League of Legends

Nadat ik mijn favoriete VPN-providers een aantal tests had doorstaan, besloot ik dat de volgende 5 VPN-providers boden de beste League of Legends-ervaring. Hier is een korte samenvatting:

  1. ExpressVPN: Deze provider biedt hoge verbindingssnelheden die gamen zonder vertraging bieden, wat ook handig is bij andere online activiteiten. Uitgebreide wereldwijde serverdekking biedt toegang tot LoL-gameservers over de hele wereld.
  2. NordVPN: Gebruiksvriendelijke macOS- en Windows-apps, goede verbindingssnelheden en uitstekende privacy- en beveiligingsbescherming vormen samen een geldige VPN-optie voor budgetbewuste gebruikers.
  3. CyberGhost: De andere goedkope VPN-provider op deze lijst, CyberGhost biedt ook razendsnelle verbindingssnelheden en eenvoudig te gebruiken apps. Het is een geweldige optie voor gamers die ook genieten van een incidentele streaming binge.
  4. IPVanish: Spelers met een privacygerichte League of Legends zullen het eigen servernetwerk van deze provider waarderen.
  5. PrivateVPN: Deze provider is een vrij recente toevoeging aan de rangorde van de VPN-providers, maar heeft al snel een goede reputatie opgebouwd. De totale server telt paden achter de andere providers op deze lijst, maar ze hebben optimaal werk gedaan om ze te verspreiden.

Ik heb de top 5 VPN's voor League of Legends gerangschikt volgens de volgende 5 criteria:

 • Verbindingssnelheden
 • Betrouwbaarheid
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Online beveiliging
 • Privacy bescherming

Hier is mijn lijst met de top 5 VPN's voor League of Legends.

1. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

ExpressVPN biedt de beste toegang tot League of Legends dankzij het uitstekende wereldwijde servernetwerk. De provider biedt ook uitstekende verbindingssnelheden en eersteklas beveiligings- en privacyaanbiedingen.

De verbindingssnelheden van de provider zijn veel sneller dan vereist door League of Legends, maar je zult merken dat de extra snelheid handig is voor je andere favoriete online bezigheden, waaronder videostreaming, muziekstreaming en het delen van bestanden. Die snelheden zullen ook handig zijn voor andere online games.

ExpressVPN-verbindingen zijn super betrouwbaar, en ik kan me niet herinneren ooit verbindingsproblemen te hebben gehad in de meerdere jaren dat ik de provider heb gebruikt.

Dankzij hun meer dan 3.000 servers in 94 landen over de hele wereld biedt de service overal toegang tot LoL-servers.

ExpressVPN houdt uw online activiteiten undercover met behulp van codering op militair niveau. De Mac- en Windows-apps van de provider bevatten beide kill-switchbescherming.

Geen zorgen dat records van uw online activiteiten worden blootgesteld, zoals ExpressVPN houdt geen enkele logboek bij van uw activiteiten. De provider accepteert ook Bitcoin als betalingsoptie.

ExpressVPN biedt native app-ondersteuning voor de platformen macOS, Windows, Android, iOS, Linux, Chromebook, Blackberry, Kindle Fire en Fire TV. Chrome- en Firefox-browserextensies zijn beschikbaar.

De 24/7 live ondersteuningschat van de provider is (natuurlijk) altijd beschikbaar, samen met e-mailondersteuning, een doorzoekbare kennisbank en een probleemoplossingssysteem.

Voors:

 • Uitstekende wereldwijde serverdekking
 • Codering van militaire kwaliteit en bescherming tegen kill-schakelaars
 • Uitgebreide apparaatondersteuning
 • Eersteklas privacybescherming
 • Deblokkeert LoL op betrouwbare wijze

nadelen:

 • Duurder dan veel andere providers

BESTE VPN VOOR LOL: ExpressVPN is de beste keuze voor het beschermen en verbeteren van uw League of Legends-gevechten. Hoge verbindingssnelheden met weinig vertraging, eersteklas wereldwijde serverdekking en uitgebreide beveiliging en privacybescherming hebben u gedekt. 30-dagen geld terug garantie.

2. NordVPN

NordVPN-logo

NordVPN scoort hoog op deze lijst vanwege hun uitstekende wereldwijde serverdekking en eersteklas privacy en beveiliging.

Hoewel de verbindingssnelheden van de provider verre van de snelste in deze lijst zijn, scoren ze ver boven de vereiste snelheden voor LoL. De verbindingen van NordVPN zijn ook betrouwbaar, met bewezen mogelijkheden om gebruikers verbonden en beschermd te houden.

Wereldwijde serverdekking is geen probleem met NordVPN, aangezien de provider voorbij is 5.100 servers in 60 landen over de hele wereld.

Uw online beveiliging is goed beschermd dankzij de sterk gecodeerde en door de switch beveiligde verbindingen van de provider. (De beveiliging van de kill-schakelaar moet per app worden ingeschakeld, in tegenstelling tot de meeste VPN's, die over het algemeen dekking op systeemniveau bieden. Met andere woorden, u moet de VPN vertellen welke verbindingen van specifieke applicaties moeten worden "verbroken")

Een beleid zonder logboek en de bereidheid om Bitcoin te accepteren als betaling betekent dat gebruikers volledig incognito kunnen blijven.

Hoewel League of Legends alleen beschikbaar is op de Windows- en macOS-platforms, biedt NordVPN ook native app-ondersteuning voor de platforms Android, iOS, Android TV, Linux en Fire TV.

De provider staat maximaal 6 gelijktijdige verbindingen toe met dezelfde gebruikersnaam, maar als u meer nodig hebt, kunt u al uw verbonden apparaten beschermen via een enkele verbinding door te profiteren van de uitgebreide routercompatibiliteit van NordVPN.

Klantenservice is 24 uur per dag beschikbaar dankzij de handige functie van de provider 24/7 live support chat, e-mailondersteuning en doorzoekbare ondersteuningsdatabase.

Voors:

 • Biedt betrouwbare verbindingen met LoL-servers
 • 2de goedkoopste aanbieder op deze lijst
 • Uitgebreide wereldwijde serverdekking
 • 6 gelijktijdige verbindingen toegestaan ​​via een enkele gebruikersnaam

nadelen:

 • Geen systeembrede kill-schakelaar

BESTE VOOR BUDGET: NordVPN is een uitstekende optie voor "summoners" van League of Legends die liever hun geld uitgeven aan gameplay dan VPN-service. Betrouwbare verbindingen over de hele wereld bieden toegang tot internationale LoL-actie. 30-dagen geld terug garantie.

3. CyberGhost

CyberGhost-logo

CyberGhost is de beste keuze op deze lijst voor League of Legends-spelers die weinig ervaring hebben met het gebruik van een Virtual Private Network.

De verbindingssnelheden van de provider zijn snel, eenvoudig omgaan met LoL-verbindingsvereisten, evenals HD- en 4K-streaming, downloaden van bestanden en andere online activiteiten. De betrouwbare verbindingen van de service zorgen er ook voor dat u uw verbinding niet verliest in het heetst van de strijd.

CyberGhost heeft meer dan 3.700 servers gestationeerd in 59 landen. Zo'n dekking biedt voldoende toegang tot allerlei soorten content over de hele wereld.

De VPN-provider doet uitstekend werk om uw online reizen undercover te houden dankzij codering van overheidswege en betrouwbare kill-switchbescherming. De privacybescherming van CyberGhost omvat een beleid zonder logs en de acceptatie van Bitcoin als betalingsoptie.

Naast macOS- en Windows-bescherming biedt de provider bescherming voor de platforms Android, Amazon Fire TV, iOS en Android TV. Alle apps van CyberGhost zijn eenvoudig te gebruiken, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor gebruikers die voor het eerst VPN gebruiken.

Als de royale 7 gelijktijdige verbindingen van de provider niet voldoende zijn, kunnen gebruikers gebruik maken van de compatibiliteit van de service met verschillende merken wifi-routers.

Klantondersteuning is beschikbaar via CyberGhost via live ondersteuningschat, een formulier voor het indienen van ondersteuningstickets en een doorzoekbare ondersteuningsbibliotheek.

Voors:

 • Bovengemiddelde wereldwijde serverdekking
 • Gebruiksvriendelijke apps (perfect voor beginners)
 • Geen logs en accepteert Bitcoin voor optimale privacybescherming
 • Goed gecodeerde, door schakelaar beveiligde verbindingen

nadelen:

 • App mist enkele power-user opties

BESTE VOOR EERSTE-TIMERS: CyberGhost is de beste optie voor beginnende VPN-gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige, maar betrouwbare manier om hun LoL-campagnes te verbeteren. Een geld-terug-garantie van 45 dagen is beschikbaar.

4. IPVanish

IPVanish-logo

IPVanish voegt zich bij deze lijst met zijn bovengemiddelde verbindingssnelheden, royale gelijktijdige gebruikerstoelage en extra laag privacybescherming.

Door IPVanish geleverde verbindingssnelheden kunnen alles aan wat u maar wilt, en dat geldt ook voor 4K-streaming en elke online game. Ze bieden voldoende bandbreedte voor het downloaden van updates en nieuwe games. Die snelle verbindingen zijn ook zeer betrouwbaar, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over een verbroken verbinding in het midden van een gevecht.

Met 1.300+ servers in 50+ landen over de hele wereld, is de serverdekking iets onder het gemiddelde, maar nog steeds voldoende voor de meeste gebruikers.

Al deze servers zijn eigendom van en worden beheerd door IPVanish (de meeste providers leasen serverruimte), wat betekent derden worden buiten de privacyvergelijking gehouden, bieden een laag privacy die de meeste providers niet kunnen evenaren.

IPVanish beschermt uw verbindingen met codering op overheidsniveau en een kill-schakelaar. Bovendien zorgt een verduisteringsfunctie ervoor dat uw VPN-verkeer eruit ziet als normaal internetverkeer.

De provider houdt geen logboeken bij, zodat niemand records van uw online activiteiten kan bekijken. Er is hier echter geen Bitcoin-optie beschikbaar.

Naast macOS- en Windows-apps biedt deze provider iOS-, Android-, Chromebook- en Amazon Fire Stick-apps. IPVanish staat ook een zeer genereus toe 10 gelijktijdige verbindingen. Omgekeerd kunt u al uw verbonden apparaten beschermen via IPVanish's routercompatibiliteit.

Klantondersteuning is 24 uur per dag beschikbaar, met 24/7 livechat, e-mailondersteuning en een doorzoekbare online ondersteuningsbibliotheek.

Voors:

 • Bezit en beheert zijn eigen serverfarms
 • Obfuscation vermomt VPN-verkeer als normaal verkeer
 • 10 gelijktijdige verbindingen op een enkele inloggegevens

nadelen:

 • Biedt alleen een miezerige geld-terug-garantie van 7 dagen
 • Geen Bitcoin-betalingsoptie

GESCHIKT VOOR GROEPEN LoLers: IPVanish biedt bescherming voor maximaal 10 apparaten tegelijk, waardoor het de perfecte keuze is voor groepen League of Legends-spelers. Ik wou dat ze langer dan 7 dagen een geld-terug-garantie boden.

5. PrivateVPN

PrivateVPN-logo

De wereldwijde serverdekking van PrivateVPN is misschien een beetje dun, maar de verbindingssnelheden zijn vrij snel, waardoor het een snelle, goedkope VPN-optie.

De verbindingssnelheden van de provider kunnen elke online activiteit aan die te binnen schiet. Dit omvat online gaming, streaming van HD- en 4K-video-inhoud, downloaden van bestanden en andere populaire online bezigheden.

Betrouwbaarheid is hier sterk, omdat de provider nooit een verbinding heeft verbroken tijdens het testen.

Hoewel PrivateVPN zichzelf factureert als "De snelst groeiende VPN wereldwijd", heeft het nog steeds veel te doen, omdat het huidige aantal servers wereldwijd 150+ servers is, verspreid over 60 landen.

Codering van militaire klasse biedt voldoende bescherming voor uw online capriolen, en de apps van de provider zullen u opnieuw verbinden in het onwaarschijnlijke geval dat u de verbinding met hun servers verliest.

Plus, er zijn nergens logs te vinden op de servers van PrivateVPN, en Bitcoin is hier welkom, waardoor het overal leuk en privé blijft.

Naast de vereiste Windows- en Mac-apps heeft de provider u ook op de Android- en iOS-platforms. Router compatibiliteit heeft al uw andere verbonden apparaten gedekt. De VPN ondersteunt maximaal 6 gelijktijdige verbindingen.

24-uurs ondersteuning is beschikbaar dankzij 24/7 live supportchat en een “Contact” -formulier. Hoewel een sectie met veelgestelde vragen beschikbaar is, is deze niet doorzoekbaar zoals de ondersteuningsbibliotheken van andere providers.

Voors:

 • Ondersteunt eenvoudig HD- en 4K-videostreams
 • Tot 6 gelijktijdige verbindingen
 • 24/7 live ondersteuning

nadelen:

 • De serverdekking is dun uitgerekt
 • Geen doorzoekbare ondersteuningsbibliotheek

BESTE VOOR SNELHEID: PrivateVPN biedt snelle verbindingen tegen lage kosten. De provider biedt een enigszins beperkte app-selectie, maar die apps bevatten veel geavanceerde opties. Er is een geld-terug-garantie van 30 dagen beschikbaar.

Hoe een VPN te gebruiken om League of Legends te verbeteren

Als je een League of Legends-speler bent die je LoL-gamesessies zowel wil verbeteren als beschermen, doe dan het volgende:

 1. Abonneer u op een Virtual Private Network.
 2. Download en installeer de VPN-app op uw Mac of Windows-pc.
 3. Log in op de VPN.
 4. Selecteer een VPN-server bevindt zich in de buurt van de LoL-server waarmee u verbinding wilt maken.
 5. Maak verbinding met de LoL-server.
 6. Begin de strijd!

Is een gratis VPN een goede optie voor League of Legends?

Eerlijk gezegd is een gratis VPN niet de beste oplossing voor online activiteiten, maar vooral als we het hebben over het gebruik van een voor online gaming.

Ik zal je niet vertellen dat er geen gratis VPN's zijn die compatibel zijn met League of Legends. Ik zal u echter vertellen dat u waarschijnlijk niet tevreden zult zijn met de ervaring.

Gratis VPN's plaatsen vaak bandbreedtebeperkingen en dagelijkse of maandelijkse datacaps op de verbindingen van hun gebruikers. Klinkt een langzame verbinding of een datakap als iets dat online gamen zou verbeteren?

Bovendien vereisen veel VPN-providers dat hun gebruikers in de rij staan ​​om af te koelen voordat ze verbinding kunnen maken met een select aantal VPN-servers. Sommigen staan ​​helemaal niet toe dat een gebruiker een server selecteert, maar deze in plaats daarvan verbindt met de eerste beschikbare server.

Veel 'gratis' VPN's hebben verborgen kosten. Om hun servers draaiende te houden, zullen ze volg uw online activiteiten, verkoop die informatie vervolgens aan adverteerders of andere geïnteresseerde partijen. Sommige providers bleken advertenties te injecteren en cookies te volgen in de browsersessies van hun gebruikers.

Als u een 'gratis' VPN gebruikt, brengt u uw privacy in gevaar en zult u merken dat de ervaring minder dan bevredigend is. Doe het niet.

Wat anders kan VPN doen?

Een VPN levert niet alleen uitstekend werk aan het verbeteren en beschermen van uw LoL-sessies, maar biedt ook een aantal andere handige functies.

Een VPN versleutelt uw internetverbinding, uw online activiteiten beschermen tegen monitoring door je ISP, je regering en de shifty guy aan de volgende tafel in de koffieshop. Dit maakt het een uitstekend hulpmiddel voor het beschermen van uw online activiteiten, vooral als u online winkelt, rekeningen betaalt of bankiert.

Bovendien is bekend dat sommige minder-dan-nauwgezette spelers het oneerlijke voordeel benutten door DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) uit te voeren op spelers die hen overtreffen.

Een DDoS-aanval zorgt ervoor dat de verbinding van de aangevallen speler vertraagt ​​tot een kruip, waardoor het onmogelijk wordt om zijn avatar goed te bedienen. Een VPN kan u beschermen tegen DDoS-aanvallen.

Naast het openen van toegang tot geblokkeerde League of Legends-servers, opent een VPN toegang tot andere games, zoals Final Fantasy, World of Warcraft, Minecraft en meer.

VPN's kunnen ook verbannen worden van games zoals Runescape en Fortnite, evenals verbannen van gaming-gerelateerde services zoals de Discord-berichtenapp en Twitch-streamingservice.

Ten slotte kan een VPN toegang geven tot streaming-servers en andere inhoud op internet die normaal gesproken niet beschikbaar is in uw regio. Dit omvat toegang tot Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, YouTube, Spotify en andere video- en muziekstreamingservices die hun inhoud geografisch beheren.

Conclusie

League of Legends-spelers kunnen hun campagnes verbeteren met behulp van een VPN. Een VPN kan toegang tot LoL-servers over de hele wereld openen, spelers beschermen tegen DDoS-aanvallen en hun andere online activiteiten beschermen tegen monitoring.

ExpressVPN-logo

ExpressVPN biedt de beste all-round VPN-service voor League of Legends Summoners. De snelle verbindingen van de provider, uitstekende wereldwijde serverdekking en algemene tip-top privacy en beveiligingsbescherming maken het de beste keuze om u te beschermen terwijl u League of Legends speelt of andere online activiteiten uitvoert.

Ga naar de ExpressVPN-website voor meer informatie of om een ​​abonnement te kopen.

"The Rise and Fall" van BagoGames gelicentieerd onder CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

13 − = 6

map