5 najboljih virtualnih privatnih mreža (VPN-ova) za PS4 u 2020. godini


Sonyjev PlayStation 4 (PS4) najprodavanija je konzola za video igre osam generacija na svijetu. Konzola omogućuje vlasnicima PS4 igranje igara u 1080p HD (4K na PS4 Pro). Konzola također nudi mogućnost gledanja 4K filmova i putem streaminga i s diska.

Kao i Xbox One, PS4 konzola podržava aplikacije i igre trećih proizvođača. Kao takav, on nudi aplikacije za većinu popularnih streaming platformi, uključujući Netflix, Hulu, Amazon Prime Video i mnoge druge. Mreža PlayStation također omogućuje igračima da se natječu s drugim igračima iz cijelog svijeta.

Nažalost, mnoge su igre i streaming usluge koje PS4 nudi geografski ograničene, što znači da nisu svi filmovi, televizijske emisije i igre dostupni na svim područjima.

Sada za dobre vijesti: na raspolaganju je alat koji korisnicima PS4 omogućuje pristup igraćim i video sadržajima iz cijelog svijeta..

Virtualna privatna mreža (VPN) najbolji je način pristupa sadržaju u drugoj regiji, zahvaljujući mogućnosti VPN-a da ga čini kao da se korisnik nalazi u drugoj zemlji. VPN to čini tako da "spoofing" lokaciju korisnika privremeno dodijeli im novu IP adresu. To otvara pristup blokiranom sadržaju.

Na primjer, vlasnik PS4 u Velikoj Britaniji mogao bi upotrebljavati VPN da otvori pristup stvarima poput Netflix sadržaja iz Sjedinjenih Država ili igraćih arena u drugim zemljama.

VPN također kriptira vašu internetsku vezu, štiteći vaše internetske aktivnosti od znatiželjnih očiju hakera, vašeg davatelja internetskih usluga i drugih zainteresiranih trećih strana.

U nastavku pregledavam prvih 5 VPN-ova koje ćete koristiti sa svojim PS4 u 2019. godini.

Najbolji VPN-ovi za PlayStation 4

Sve najbolje VPN davatelje ubacio sam u krug opsežnih testiranja i sljedećih 5 VPN-a najbolje je funkcioniralo s PS4. 

Za one koji žure, evo kratkog sažetka:

  1. ExpressVPN: ExpressVPN pruža optimalnu podršku usmjerivačima. (Nude čak i prilagođeni firmver za odabrane rutere.) Sveobuhvatna pokrivenost globalnog poslužitelja jamči pristup sadržaju iz cijelog svijeta, a brze veze osiguravaju da sadržaj teče učinkovito.
  2. NordVPN: PS4 igrači cijenit će pouzdano velike brzine veze ovog pružatelja usluga. Iako bi njihova pokrivenost globalnim poslužiteljem mogla biti bolja, većina će korisnika pronaći da to odgovara njihovim potrebama.
  3. CyberGhost: Vlasnici PS4 koji uživaju u strujanju 4K sadržaja s Netflixa, Amazon Prime Video i drugih pružatelja usluga strujanja cijenit će superbrze brzine CyberGhosta. Njihova niska cijena ostavit će vam mnogo novca za kupnju i iznajmljivanje filmova.
  4. IPVanish: VPN poslužitelji ovog davatelja usluga koji su u vlasništvu i koji su operirani dobro su distribuirani širom svijeta i pružaju veliku brzinu.
  5. PrivateVPN: S 2. najbržim vezama na ovom popisu, ovaj davatelj nudi više nego dovoljan pojas za sve vaše streaming binge. Iako davatelj nema veliki broj poslužitelja, oni su dobro raspoređeni širom svijeta.

Molim Zabilježite: Ne postoje izvorne VPN aplikacije za PS4 dostupne od bilo kojeg VPN pružatelja. Dakle, korisnici će morati konfigurirati svoj trenutačni usmjerivač za korištenje VPN-a (ako je kompatibilan) ili kupiti a unaprijed konfigurirani usmjerivač. Prema mojim recenzijama, VPN davatelji s unaprijed konfiguriranim usmjerivačima osvojili su bonus bodove.

Ocijenio sam i rangirao top PS4 VPN koristeći sljedeće kriterije:

 • Kompatibilnost rutera (bonus za unaprijed konfigurirane usmjerivače)
 • Pouzdano povezivanje dovoljno brzo za HD i 4K streamove i igre
 • Optimalna globalna pokrivenost poslužitelja
 • Snažna zaštita privatnosti i sigurnosti
 • Vrhunska korisnička podrška

Evo mog popisa prvih 5 VPN-a za upotrebu s PlayStationom 4.

1. ExpressVPN

ExpressVPN logotip

ExpressVPN je najbolja općenita opcija zaštite i poboljšanja PlayStation 4 sesija za online igranje i gledanje.

Pružatelj nudi izvrsnu kompatibilnost s usmjerivačem. Osim unaprijed konfiguriranih usmjerivača, ExpressVPN nudi i prilagođenu aplikaciju za razne kompatibilne usmjerivače.

ExpressVPN je savršen dobavljač VPN-a za ljubitelje filmova, zahvaljujući sposobnosti da deblokira geo-kontrolirani sadržaj koji nude Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer i mnoge druge usluge.

Možete koristiti i ExpressVPN-ove DNS usluga MediaStreamer za pristup blokiranom medijskom sadržaju na PS4. Međutim, nedostaje šifrirana zaštita VPN-a usluge za uslugu.

Brzine veze ExpressVPN-a lako se upravljaju brzinama potrebnim za strujanje HD i 4K sadržaja, kao i mogućnostima da ostanete povezani tijekom brzih i žestokih akcija internetskog igranja. Davatelj nikada ne postavlja ograničenje za vašu zabavu, zahvaljujući tome što nikad ne postavlja ograničenja podataka ili ograničenje propusnosti na vašim vezama.

S 3 000+ poslužitelja koji su dobro postavljeni u 94 zemlje širom svijeta, ExpressVPN nudi izvrstan način za deblokiranje geografski ograničenog sadržaja, bez obzira na to gdje se nalazi.

Sigurnost i privatnost s tim su jaki, jer su njihove veze dobro zaštićene šifriranjem vojnog stupnja, a njihovi poslužitelji postavljeni su za spremanje nema trupca bilo koje vrste spojeni na mrežne prijevode svojih kupaca.

Uz to, Bitcoin se prihvaća kao plaćanje pretplate, pa se podaci o plaćanju čuvaju i anonimno.

Korisnička podrška dostupna je svakodnevno zahvaljujući 24/7 chat podrška, pretraživačka baza znanja za podršku i sustav jednostavnih za korištenje karata za podršku.

Pros:

 • Nudi unaprijed konfigurirane usmjerivače
 • Izvrsna globalna pokrivenost poslužitelja
 • Brzine veze lako mogu podnijeti HD videozapise i igre
 • Izvrsna korisnička podrška
 • Vrhunska sigurnost i zaštita privatnosti

Cons:

 • Skuplje od mnogih drugih pružatelja usluga

NAJBOLJI VPN ZA PLAYSTATION 4: ExpressVPN je izbor broj 1 za poboljšanje i zaštitu mrežnih aktivnosti povezanih sa PS4 zahvaljujući pouzdanim vezama i izvrsnoj podršci rutera, uključujući unaprijed konfigurirane rutere i aplikacije za usmjerivače. 30-dnevna garancija povrata novca.

2. NordVPN

NordVPN Logo

NordVPN nudi izvrstan način za deblokiranje sadržaja na PS4. Dobro radi, i nudi pouzdan pristup blokiranom sadržaju iz cijelog svijeta.

Kao i kod svih VPN-ova na ovom popisu, i NordVPN nema matičnu PS4 aplikaciju, ali njegova sveobuhvatna podrška za usmjerivač olakšat će zaštitu vaše PlayStation 4 i svih ostalih uređaja na vašoj mreži. Dostupni su unaprijed konfigurirani usmjerivači.

Davatelj nudi aplikacije za najpopularnije radne površine i mobilne uređaje, tako da može zaštititi te uređaje ako niste povezani s vlastitom bežičnom mrežom.

Pouzdane veze NordVPN-a pružaju više nego dovoljnu brzinu za mrežno igranje (preuzimanja ažuriranja brzo će se završiti pa se možete vratiti u akciju), kao i puno brzine za HD i 4K streaming. Nema ograničenja propusnosti ili ograničenja podataka se ikad nametnu da unište zabavu.

Trenutno NordVPN ima 5200+ poslužitelja stacioniranih u 60 zemalja širom svijeta. To pruža puno mogućnosti za deblokiranje sadržaja, zato pozdravite sadržaje Netflixa iz Švedske.

NordVPN-ovo vojno šifriranje pokriva vašu internetsku sigurnost, dok njihova stroga politika zabrane zapisa i opcija plaćanja Bitcoin-om čuvaju vašu privatnost netaknutom.

Iako je usluga NordVPN-a pouzdana, može doći dan - a taj dan možda nikad neće doći - ali može doći dan za koji će vam trebati pomoć. Ako se to dogodi, rado ćete to znati 24/7 chat podrška, Podrška putem e-pošte i biblioteka za podršku dostupne su vam da vam pomognu.

Pros:

 • Poslužitelji u 60 zemalja širom svijeta
 • HD i 4K veze
 • Vrijednost cijene
 • Vrhunska zaštita privatnosti i sigurnosti

Cons:

 • Aplikacije bi mogle biti malo prilagođenije korisnicima

NAJBOLJI ZA BUDŽETNE IGRE: NordVPN je najbolja opcija za vlasnike PS4 koji svoj novac radije troše na sadržaje u igri nego na pokrivenost VPN-om. Brzina spajanja u 4K spremnosti i izvrsna korisnička podrška doprinose njihovoj vrijednosti. 30-dnevna garancija povrata novca.

3. CyberGhost

CyberGhost logo

CyberGhost je ovoga puta sredina paketa zahvaljujući svojim velikim brzinama brzine veze, iznadprosječnom pokrivenosti globalnog poslužitelja i izvanredna zaštita privatnosti.

CyberGhost nudi optimalnu podršku za brojne marke i rutere, a dostupni su i unaprijed konfigurirani usmjerivači. Pružatelj nudi i izvorne aplikacije za najpopularnije stolne i mobilne uređaje.

Ovaj davatelj pruža velike brzine veze, nudeći blistava preuzimanja i sposobnost strujanja koja je dobra za gledanje najnovijeg 4K HDR streaming sadržaja. Osim toga, nedostatak mjesečnih ograničenja podataka ili bilo kakva ograničenja propusnosti znači da možete strujati koliko želite.

CyberGhost trenutno ima preko 3700 servera smještenih u 59 zemalja, što osigurava optimalan pristup igrama i streamingu sadržaju širom svijeta..

CyberGhost je zahvaljujući vašim mrežnim aktivnostima dobro zaštićen šifriranje veze na vojnoj razini. Nitko nikada neće znati što ste prije radili na mreži jer davatelj ne vodi nikakve zapisnike. Oni štite anonimnost plaćanja putem opcije Bitcoin plaćanja.

CyberGhost-ov odjel za podršku dostupan je svakodnevno zahvaljujući svom chatu 24 sata dnevno, sustavu ulaznica za jednostavno korištenje i knjižnici podrške.

Pros:

 • Nadprosječna pokrivenost globalnog poslužitelja
 • Puno brzine za glatki 4K streaming
 • Unaprijed konfigurirani usmjerivači
 • Optimalna zaštita i zaštita privatnosti

Cons:

 • Nema zaštite od prekidača za usmjerivanje

NAJBOLJE ZA 4K HDR POGLEDNICE: CyberGhost je najbolji izbor za korisnike PS4 koji više vole gledati svoje omiljene filmove u 4K HDR formatu. Unaprijed konfigurirani usmjerivači mogu vas izbaciti iz okvira i brzo se povezati s mrežom. 45-dnevna garancija povrata novca bez rizika.

4. IPVanish

IPVanish-logo

IPVanish je ovaj pregled napravio zahvaljujući izvrsna podrška usmjerivača, iznadprosječne globalne sigurnosne zaštite i brzine povezivanja koje podržavaju HD.

Nudi opsežnu kompatibilnost s usmjerivačem, a dostupni su i unaprijed konfigurirani usmjerivači. Aplikacije su dostupne za najpopularnije mobilne i stolne uređaje.

Veze ovog pružatelja usluga mogu lako podnijeti HD i 4K videozapise, a nikakva ograničenja podataka ili ograničenje propusnosti neće pokvariti vaše sesije ili igre.

IPVanish ima preko 1300 vlastitih i operiranih poslužitelja pohranjenih u 50 i više zemalja svijeta. Neće više postojati gluposti "ovaj je sadržaj nedostupan u vašoj zemlji". I budući da IPVanish posjeduje i upravlja njihovim poslužiteljima, vaši se podaci čuvaju malo sigurnije od znatiželjnih očiju.

IPVanish dodaje još jedan sloj sigurnosti vašim mrežnim interakcijama vezanim za VPN s dobro šifriranim vezama. Uz to, stroga pravila zapisivanja bez zapisnika znače da ne postoje evidencije vaših internetskih prijevara.

Imajte na umu, međutim, da pružatelj ne nudi nikakve mogućnosti plaćanja kripto valutama, tako da su vaše mogućnosti plaćanja ograničene na PayPal i kreditne kartice.

Ponude za korisničku podršku IPVanish-a ne nedostaju zahvaljujući njegovoj podršci putem e-pošte i 24-satnim mogućnostima za chat uživo, kao i biblioteci podrške za pretraživanje.

Pros:

 • Dostupni su unaprijed konfigurirani usmjerivači
 • Posjeduje i upravlja svim svojim VPN poslužiteljima
 • Izvrsna sigurnost i korisnička podrška

Cons:

 • 7-dnevna garancija povrata novca
 • Nema opcije plaćanja Bitcoin-om

SVJETLO OSIGURANJE VPN: IPVanish čuva vaše podatke ultra sigurno sa svojim vlastitim poslužiteljima i operiranim poslužiteljima. Lagane aplikacije ne pare dragocjene procesorske cikluse. Zaštita privatnosti mogla bi biti bolja kod mogućnosti privatnog plaćanja. Pružatelj usluge nudi pomalo kratko 7-dnevno jamstvo povrata novca.

5. PrivateVPN

PrivateVPN logotip

PrivateVPN možda nedostaje globalni broj poslužitelja njegovih konkurenata, ali on lako drži u odjelima za brzinu i zaštitu veze.

PrivateVPN nudi brza preuzimanja, gladak gameplay i bez tvrdoglave reprodukcije HD i 4K HDR.

150 i više poslužitelja nema čemu gomilu, ali ovaj davatelj radi sjajan posao iz ograničenih resursa. Njihovi se poslužitelji optimalno nalaze u 60 zemalja svijeta.

Tvrtka šifrira vašu VPN vezu pomoću enkripcije na vojnoj razini i ne čuva nikakve zapise o vašim mrežnim aktivnostima. Boravak potpuno anonimna koristeći prednost pružateljeve mogućnosti plaćanja pretplate za Bitcoin.

Sveobuhvatna podrška usmjerivača PrivateVPN zaštitit će sve vaše povezane uređaje. (Iako PrivateVPN nema službeni odnos s Flashrouters.com, tvrtka usmjerivač nudi unaprijed konfigurirane usmjerivače za upotrebu s pružateljem VPN-a.)

Uz to, domaće aplikacije su dostupne za velike platforme 4 uređaja (iOS, Android, macOS i Windows).

Korisnička podrška je adekvatna. Dostupan je live chat podrška, ali ne svakodnevno. Obrazac "Kontaktirajte nas" i odjeljak s FAQ-om koja se ne može pretraživati ​​zaokružuju značajke podrške.

Pros:

 • HD i 4K potoci nisu problem
 • Do 6 istodobnih veza
 • Otvara pristup višestrukim američkim pružaocima strujanja

Cons:

 • Brojevi poslužitelja malo su kraći
 • Nema mogućnosti korisničke podrške 24/7

KORISNICI SA POTREBOM ZA BRZU: PrivateVPN je sjajna opcija za korisnike koji imaju brzinu koji su spremni zavaravati se postavkama i ne trebaju im niko držati ruku dok to rade. Dostupno je 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Kako koristiti svoj PS4 s VPN-om

Poboljšanje PlayStation 4 igara i pregledavanja sesija pomoću VPN-a u početku može izgledati pomalo zastrašujuće, ali to se može učiniti slijedeći ove jednostavne korake:

 1. Pretplatite se na VPN. (Hajde, to ste već znali.)
 2. Postavite VPN na kompatibilni usmjerivač (ili kupite unaprijed konfigurirani usmjerivač).
 3. Odaberite VPN poslužitelj koji se nalazi najbliže sadržaju kojem želite pristupiti.
 4. Provjerite je li Wi-Fi ili Ethernet vašeg PS4 spojen na usmjernik zaštićen VPN-om.
 5. Pripremite svoj prst okidača!

Je li besplatna VPN dobra opcija za korištenje s PS4?

Iako nikad ne bih preporučio korištenje besplatnog VPN-a za zaštitu bilo koje od mrežnih aktivnosti, besplatni VPN posebno je beskoristan kada je u pitanju korištenje jednog s PS4.

Većina besplatnih dobavljača VPN-a nema bilo kakvu podršku usmjerivača i umjesto toga zahtijevaju da koristite njihove aplikacije za pristup njihovim uslugama. Zbog toga je nemoguće koristiti jedan s vašim PlayStation 4.

Ali čak i ako biste nekako dobili "besplatan" VPN za rad sa PS4, nećete biti zadovoljni radom svoje veze ili "gotchasima" koji dolaze zajedno za vožnju.

Poznato je mnogim besplatnim VPN pružateljima usluga gasi veze svojih korisnika i postavljajte mjesečne ograničenja podataka ili ograničenja propusnosti u njihovoj upotrebi. Nijedna od tih "značajki" nije kompatibilna s on-line igranjem ili uživanjem u streamingu.

Poznati su i davatelji usluga koji svoje korisnike postavljaju u redove gdje oni neko vrijeme moraju hladiti pete prije nego što im se omogući povezivanje s VPN serverom. Nakon što im je omogućeno povezivanje, korisnici otkrivaju da je njihov odabir poslužitelja strogo ograničen ili uopće ne biraju poslužitelj, već im je automatski dodijeljen poslužitelj!

Nakon što se povežete, otkrit ćete da je davatelj VPN usluga evidentiranje vaših mrežnih aktivnosti i prodaja tih podataka najvišem ponuditelju. Ili tijekom pregledavanja možete vidjeti neželjene kolačiće za praćenje i reklame koje se ubacuju u sesiju pregledavanja. uh!

Kvalitetna VPN zaštita košta manje od mnogih kupnji u igri, a vjerovatno je da možete bez tog mača ili bilo čega što pogoduje optimalnoj VPN zaštiti..

Alternativa korištenju usmjerivača

Možda nemate kompatibilni usmjerivač. Ili vam jednostavno nije neugodno zbog bljeskanja firmvera rutera i ne možete opravdati kupnju unaprijed konfiguriranog usmjerivača. Ne brinite, jer postoji drugi način.

Postavite Wi-Fi pristupnu točku zaštićenu VPN-om na Mac ili PC

Ako imate Windows ili macOS računalo, možete ga postaviti kao VPN zaštićena Wi-Fi žarišna točka.

Ako vaše Windows računalo ili macOS računalo imaju ožičenu Ethernet vezu i Wi-Fi vezu, možete ih koristiti za dijeljenje VPN zaštite računala..

Jednostavno pokrenite svoju VPN aplikaciju po izboru na računalu da biste zaštitili internetsku vezu s Ethernetom, a zatim podijelite Wi-Fi vezu vašeg računala kao žarišnu tačku. To će vam omogućiti da povežete svoju PlayStation s Wi-Fi pristupnom točkom računala i tako zaštitite njenu internetsku vezu.

Zaključak

Korisnicima PlayStation 4 koji traže najbolji način zaštite i poboljšanja svojih mrežnih aktivnosti temeljenih na PS4 savjetuju se da provjere prednosti virtualne privatne mreže.

VPN čuva vaše mrežne aktivnosti tajno i sigurno od znatiželjnih očiju. Ujedno poboljšava vaše PS4 aktivnosti zahvaljujući mogućnosti otvaranja pristupa blokiranom sadržaju za streaming i igre.

ExpressVPN logotip

Moja glavna preporuka je ExpressVPN za zaštitu mrežnih aktivnosti povezanih sa PS4. Pružatelj pruža optimalnu kompatibilnost s usmjerivačem, sveobuhvatnu globalnu pokrivenost poslužitelja i brze i dobro zaštićene veze.

Za više informacija ili za kupnju pretplate posjetite web mjesto ExpressVPN.

"Sony PS4" tvrtke StockSnap licenciran je pod Pixabay licencom

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 7 = 3

map