Najbolji VPN-ovi za Steam u 2020. godini


Steam je sigurno najbolji način kupnje i igranja igara putem interneta na Mac ili Windows računalu, jer ih možete izravno preuzeti na tvrdi disk putem interneta.

Međutim, možda ćete pronaći da vam je pristup usluzi blokiran kada ste povezani s mrežom vaše škole ili poslodavca ili možda nemate pristup istom sadržaju koji imaju vaši prijatelji u drugim regijama.. To čini VPN bitnim dijelom svih alata za igrače.

Korištenjem virtualne privatne mreže (VPN) možete zaobići sve prepreke na putu, bilo da su ih postavili vaši školski ili IT-ovi ljudi, vaši roditelji ili čak i sama Steam.

Osim toga, VPN vaše ostale mrežne aktivnosti čuva pod tajnim, sigurnim i zvučnim pogledom od očiju trećih strana, poput vašeg davatelja internetskih usluga ili saveza.

Kada razmišljate o VPN-u za upotrebu sa Steamom, uvijek pažljivo razmislite o brzini VPN-a za vezu, globalnoj pokrivenosti poslužitelja i zaštiti privatnosti..

Veličina datoteka vezanih uz igranje ponekad može biti ogromna, a brza veza uvijek je dobrodošla pri preuzimanju bilo koje vrste sadržaja. U međuvremenu, sveobuhvatna pokrivenost globalnog poslužitelja otvara pristup sadržaju koji bi vam se mogao blokirati u vašoj regiji.

Pored toga, vaša je privatnost dragocjena, a svaki nadležni VPN odradit će vrhunski posao čuvanja vašeg identiteta i vaših mrežnih aktivnosti bez anonimnosti..

Najbolji VPN-ovi za igranje sa parom

Nakon opsežnog ispitivanja, Otkrila sam da je sljedećih 5 VPN-a najbolje za upotrebu sa Steamom:

 1. ExpressVPN: Brze veze, široka globalna pokrivenost poslužitelja, nema zapisnika
 2. NordVPN: Široka pokrivenost poslužitelja, velike brzine veze, povoljne cijene
 3. CyberGhost: Jednostavan za upotrebu, velike brzine, bez trupaca
 4. IPVanish: Brze veze, bez trupaca, vrhunska sigurnost
 5. PrivateVPN: Bez zapisnika, aplikacija koje se lako koriste, brze veze

Ocijenio sam i rangirao top 5 VPN-a prema sljedećim kriterijima:

 • Brzine veze
 • Obuhvat globalnog poslužitelja
 • Zaštita privatnosti
 • Šifriranje

Evo našeg najboljeg VPN-a za Steam:

1. ExpressVPN

ExpressVPN logotip

ExpressVPN je moj najbolji izbor za Steam korisnike.

Davatelj isporučuje velike brzine veze, omogućujući vam brzo preuzimanje igara i ažuriranja sa Steam poslužitelja.

ExpressVPN također nudi široku globalnu pokrivenost poslužitelja, s više od 3000 poslužitelja smještenih u 94 zemlje. Ta vrsta pokrivanja znači da ćete imati dovoljno snage za otključavanje sadržaja nadohvat ruke.

Pružatelj usluge živi na Britanskim Djevičanskim otocima, gdje vlada ne zahtijeva VPN usluge kako bi zadržali bilo kakve zapise koji bilježe mrežne aktivnosti svojih kupaca dok su povezani s uslugom. To omogućava ExpressVPN-u da slijedi ukupno pravilo zabrane evidentiranja, bilježeći internetske prijevode svojih korisnika.

Brze veze ExpressVPN-a zaštićene su šifriranjem vojne klase, čuvajući vaša internetska putovanja i osobne podatke zaštićenima od znatiželjnih očiju drugih..

Zaštita od prekida u njihovim macOS i Windows aplikacijama osigurava da vaše aktivnosti neće biti otvorene za promatranje. (Pružatelj nudi i izvorne aplikacije za iOS i Android uređaje.)

Imajte na umu da ovaj pružatelj dopušta samo 3 istodobne veze za jedan račun. No, on nudi izvrsnu kompatibilnost s usmjerivačem, što olakšava zaštitu svih vaših uređaja.

prozodija

 • Velike brzine veze
 • Dobro šifrirane veze
 • Uklonite zaštitu od prekidača u Mac i Windows aplikacijama
 • Nema korisničkih dnevnika

kontra

 • Skuplje od ostalih pružatelja usluga
 • Nema zaštite od prekidača na mobilnim uređajima

NAJBOLJE ZA PARU: ExpressVPN je moj izbor broj 1. Njegove brze veze pružaju optimalan način za preuzimanje Steam sadržaja, dok njegove internetske zaštite pomažu u izbjegavanju zastoja na putu. Pružatelj usluge nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca, što predstavlja prijedlog da bez rizika pokuša isprobati uslugu.

2. NordVPN

NordVPN Logo

NordVPN je zauzeo drugo mjesto na ljestvici "najboljih VPN-a za Steam".

Davatelj nudi brze, dobro zaštićene veze. Broj lokacija poslužitelja usluge, iako nije tako optimalan kao ExpressVPN, i dalje nudi obilje mogućnosti za deblokiranje prepreka koje su Steam ili lokalni administrator mogli prebaciti.

NordVPN ne vodi nikakve zapisnike i nudi uništavanje zaštićenih prekidača. Vojna šifriranje uklanja loše negativce, štiteći vas od krađe podataka dok ste u mreži.

Podrška za nativne aplikacije dostupna je za Windows, macOS, Linux, iOS, Android i Android TV platforme. Osim toga, strujači u preglednicima rado će znati da su proširenja preglednika dostupna za Google Chrome i Mozilla Firefox platforme.

Ukupno 6 uređaja može se povezati putem jednog NordVPN računa. Uz to, davatelj nudi podršku za različite marke i modele usmjerivača, omogućujući vam zaštitu svih uređaja odjednom.

NordVPN nudi dvije značajke koje većina VPN pružatelja ne nudi, a to su dvostruki VPN i opušteni poslužitelji.

Dvostruki VPN usmjerava vaš promet putem dva VPN poslužitelja. To omogućuje dva sloja enkripcije, što je odlično za sigurnost, ali će usporiti brzinu vaše veze. Zakinuti poslužitelji čine da se vaš VPN promet čini normalnim internetskim prometom, što vam pomaže izbjeći otkrivanje u pretjerano restriktivnim zemljama, poput Kine.

prozodija

 • Velike brzine veze
 • Nema korisničkih dnevnika
 • Dostupni su dvostruki VPN i zasjenjeni poslužitelji
 • Razumna cijena

kontra

 • Odabir točnih lokacija poslužitelja je teži nego što bi trebao biti

ODLIČNA VRIJEDNOST: NordVPN omogućuje brze veze, vrhunsko šifriranje i dobar povrat ulaganja. 30-dnevna garancija povrata novca čini pokušaja ovog davatelja usluge bez ikakvog razmišljanja.

3. CyberGhost

CyberGhost logo

CyberGhost je vjerojatno najbolja opcija na ovom popisu za prvog korisnika VPN-a. Aplikacije davatelja su jednostavne za korištenje i mogu zaštititi vašu vezu jednim klikom miša.

Pokrivenost CyberGhost globalnim poslužiteljem ne mjeri baš ostale davatelje usluga na ovom popisu, ali još uvijek je većina regija širom svijeta dobro pokrivena.

Ovaj davatelj nudi brze veze, što znači da vam neće trebati dugo da preuzmete ažuriranja i novi sadržaj za svoje omiljene igre. Vaše su veze zaštićene šifriranjem vojnog stupnja, a dostupna je i zaštita prekidača.

Dostupna je vrhunska zaštita identiteta, jer davatelj ne vodi nikakve zapisnike i prihvaća Bitcoin kao plaćanje.

Nativne aplikacije dostupne su za Windows, macOS, Android, Android TV i iOS platforme. Proširenja preglednika dostupna su za preglednike Chrome i Firefox, a do 7 uređaja može istovremeno biti povezano na jednom računu.

Korisnici s velikim brojem povezanih uređaja mogu se zaštititi putem različitih marki i modela usmjerivača.

Pružatelj usluga nudi besplatni nivo usluge. Međutim, veze su sporije, ograničeni ste na nekoliko odabranih poslužitelja i morat ćete pričekati u redu prije povezivanja.

Iako je obično potrebno samo nekoliko minuta za povezivanje s VPN serverom, imajte na umu da će doći do kašnjenja ako se odlučite za njihovu besplatnu uslugu.

prozodija

 • Dobre brzine veze
 • Nema trupaca
 • Izvrsna sigurnost

kontra

 • Nedostaju mogućnosti poslužitelja u usporedbi s drugim davateljima usluga

ODLIČNA OPIS ZA KORISNIČE PRVIH VREMENA: CyberGhost je odlična opcija za prve VPN korisnike. Njihove aplikacije nude zaštitu jednim klikom, a usluga čini dobar posao zaštite vaše privatnosti. Dostupno je 45-dnevno jamstvo povrata novca bez rizika.

4. IPVanish

IPVanish-logo

IPVanish pruža brze veze i industrijsku zaštitu privatnosti i sigurnosti.

Iako davatelj ne nudi tako sveobuhvatnu globalnu pokrivenost poslužitelja u usporedbi s drugima na ovom popisu, njegova bi pokrivenost ipak trebala biti dovoljna za potrebe većine korisnika.

Podrška za izvorne aplikacije dostupna je za macOS i Windows platforme, kao i iOS, Fire TV, Chromebook i Android uređaje.

Davatelj omogućuje velikodušnih 10 veza na jednom računu. Osim toga, korisnici mogu zaštititi sve povezane uređaje putem jedinstvene pristupne točke postavljanjem usmjerivača s odabranih modela koji rade s davateljem usluga.

Aplikacije nude značajku prekrivanja kako bi se šifrirana veza prikrila kao uobičajeni promet, čineći korištenje VPN-a manje očitom..

Nažalost, vaši podaci o plaćanju nisu dobro zaštićeni, jer IPVanish ne prihvaća Bitcoin plaćanja.

prozodija

 • Velike brzine veze
 • Pouzdane veze
 • Značajka zamračenja
 • Omogućuje 10 istodobnih veza

kontra

 • Pokrivenost poslužitelja nije tako široka kao kod ostalih pružatelja usluga
 • Nema opcije plaćanja Bitcoin-om

Pouzdan i siguran: IPVanish pruža iznadprosječnu zaštitu korisnicima Steam-a. Oni nude kombinaciju brzine i sigurnosti veze, a vaše mrežne aktivnosti drže pod radarima. Dostupna je 7-dnevna garancija povrata novca.

5. PrivateVPN

PrivateVPN logotip
PrivateVPN je noviji na sceni od ostalih pružatelja na ovoj listi, ali oni brzo stječu dobru reputaciju u industriji..
Pružatelj nudi brze, dobro zaštićene veze, pružajući enkripciju vojnog stupnja da vaše mrežne aktivnosti ne budu vidljive.
Native aplikacije dostupne su za macOS i Windows platforme, a vi ste pokriveni kada ste vani zahvaljujući aplikacijama za Android i iOS platforme. Osim toga, ako ste korisnik Kodi-ja, PrivateVPN nudi dodatak Kodi.
Dopušteno je do 6 istodobnih veza s uslugom putem jednog računa. Uz to, odabrani ruteri mogu se konfigurirati tako da zaštite sve povezane uređaje.

PrivateVPN je strog davatelj usluga bez zapisnika, tako da nema dokaza koji su povezani s vašim internetskim antikvarijatima. Bitcoin je ovdje prihvaćen.

Usluga bi mogla biti i bolja kada je u pitanju pokrivenost globalnog poslužitelja, ali sa samo 100 poslužitelja raspoređenih u 59 zemalja.

prozodija

 • Velike brzine veze
 • Izvrsna zaštita privatnosti
 • Prihvaća Bitcoin

kontra

 • Pokrivenost globalnog poslužitelja treba poboljšati

PLESNA POVEZIVA: PrivateVPN je savršen za obitelji koje imaju više Steam gejmera u kući jer pružatelj omogućuje povezivanje do 6 uređaja istovremeno s jednom prijavom. Korisnicima nepovoljnim financijskim rizikom svidjet će se 30-dnevna garancija povrata novca davatelja usluge.

Mogu li koristiti besplatni VPN s parom?

Iako sigurno možete koristiti besplatni VPN sa Steamom, po mom skromnom mišljenju nećete biti zadovoljni, te vas snažno pozivam da to ne činite.

Brze brzine slobodne VPN obično su neprohodne i male brzine znači da će trebati više vremena za preuzimanje nove igre i skok u akciju. A Steam se bavi igranjem trenutnih zadovoljstava, točno?

Uz to će vas neki besplatni VPN-ovi natjerati na čekanje u redu prije povezivanja, što nas vraća na čitav problem "trenutnog zadovoljavanja".

Također, za besplatne VPN-ove znalo se da vode zapisnike mrežne aktivnosti njihovih korisnika, a informacije često prodaju oglašivačima i drugim zainteresiranim stranama. (Ako dobijete besplatnu uslugu na Internetu, postoji velika vjerojatnost da ste vi i vaši osobni podaci ono što prodaju. Samo pitajte Facebook ili Google.)

Zbog svih ovih razloga ideja o korištenju besplatnog VPN-a sa Steamom je rješenje manje optimalno.

Stvari koje treba imati na umu pri korištenju VPN-a sa parom

Iako koristite VPN za pristup Steamu, izvrsno su rješenje za one korisnike koji mogu pronaći uslugu blokiranu zbog pravila o korištenju lokalne mreže (koje mogu primijeniti mrežni administratori u školi ili na poslu, ili čak kod kuće, mama ili tata) , postoje opasnosti povezane s korištenjem usluge.

Kao i regionalna ograničenja koja filmski i televizijski studiji postavljaju na Netflix streaming sadržaju, Steamovi ugovori s izdavačima igara ograničavaju prodaju igara i njihov sadržaj za preuzimanje u određenim regijama svijeta..

Steam može i blokirat će vaš račun za korištenje VPN-a za pristup njihovim uslugama. Iako davatelj igara obično ne blokira korisnike koji koriste VPN da bi izbjegli prepreke u školi ili na radu, oni se mršte pri pristupu usluzi iz regija svijeta u kojima obično ne biste imali pristup..

Iako uvijek možete stvoriti drugi Steam račun, ako ste blokirani zbog upotrebe VPN-a, izgubit ćete pristup svim igrama i sadržajima koje ste kupili na svom starom računu.

"Gamer Hand" tvrtke Lyncconf Games licencirane pod CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 50 = 55

map