Који је најбољи ВПН за Линук у 2020. години?


Линук је отворени изворни оперативни систем сличан Уник-у који је првобитно креиран за покретање на личним рачунарима заснованим на Интел к86 архитектури. Линук је доступан у разним дистрибуцијама ("укуса" или "дистрос"), као што су Убунту или Линук Минт, који су дизајнирани да одговарају специфичним потребама корисника.

Иако Линук нуди одличну локализовану сигурност, сигурност и приватност, и даље вас очекују када будете на мрежи. Сваки пут када се повежете на веб локацију или неку другу услугу на Интернету, ризикујете да вам наруши приватност.

Виртуелна приватна мрежа (ВПН) је најбољи начин за Линук кориснике да заштите своју приватност и заштите своје личне податке када су на интернету.

ВПН шифрира вашу интернетску везу, штитећи ваше мрежне активности од праћења од стране вашег добављача интернетских услуга (ИСП), хакера, владе и других непристојних страна.

ВПН такође може отворити приступ географски ограниченом садржају коме обично не бисте могли да приступите, укључујући стреаминг сервисе (као што су Нетфлик, Хулу и други) или сервере за игре. Такође спречава да ваш даватељ интернетских услуга умањи или изравно блокира ваше стреаминг или торрент активности.

Већина окуса Линука има могућност ручне конфигурације ВПН-а за употребу са оперативним системом. Међутим, поступак ВПН конфигурације може бити изван могућности многих корисника. Због тога је проналазак ВПН-а који нуди подршку за матичну апликацију за Линук прави плус.

У овом ћемо се чланку фокусирати на 5 врхунских ВПН провајдера који нуде подршку за матичне апликације за Линук.

Који је најбољи ВПН за употребу са Линуком?

Након опсежног истраживања и испитивања, 5 ВПН-ова испод су се показали најбољима за употребу са Линук оперативним системом:

 1. ЕкпрессВПН: Избор број 1 за употребу са Линуком, ЕкпрессВПН-овом апликацијом, заснован је на знаковима, али је једноставан за употребу. Апликација је компатибилна с дистрибуцијама Убунту, ЦентОС, Дебиан, Федора, Распбиан и Арцх.
 2. НордВПН: Линук-овој апликацији овог јефтиног ценовника недостаје графички кориснички интерфејс (ГУИ), али је моћан и логичан у употреби. Апликација омогућава лако пребацивање између ТЦП и УДП протокола за ОпенВПН.
 3. ВипрВПН: Апликацији овог популарног добављача недостаје ГУИ, али команде се лако памте и апликација пружа одличне перформансе. Провајдер каже да је њихова апликација тестирана на Убунту и Линук Минт-у. Апликација може радити и на другим дистриктима који се темеље на Дебиану, али званично их не подржавају.
 4. Приватни приступ интернету (ПИА): Иако је апликација овог провајдера ограничена на 64-битне Линук дистрибуције, то је једина апликација на овој топ 5 листи која нуди ГУИ што олакшава употребу за Линук и ВПН прваке. Апликација је компатибилна са Убунту 16.04+, Минт 18+, Арцхом и Дебианом.
 5. Сурфсхарк: Лидери са ниским ценама на овој листи, Сурфсхарк-овој Линук апликацији недостаје ГУИ, али провајдер пружа упутства за лако коришћење. Апликација користи ОпенВПН, омогућавајући корисницима да бирају између типова УДП и ТЦП везе.

Да бих рангирао најбољих 5 ВПН-ова за употребу са Линуком, размотрио сам ове кључне факторе:

 • Омогућава Линук апликацију
 • Нуди добру брзину везе
 • Снажна заштита и заштита приватности
 • Нуди приступ гео-блокираном садржају, попут Нетфлик-а и веб локација за игре

Ево моје листе најбољих 5 најбољих ВПН-ова за Линук:

1. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН лого

ЕкпрессВПН је најбољи избор за Линук кориснике који траже оптималну заштиту за своју интернетску везу.

Пружалац услуге нуди матичну апликацију која је, иако недостаје графичко корисничко сучеље, логична и лака за употребу. Компатибилно је са Убунту, ЦентОС, Дебиан и другим даљинским управљачима.

Добављач услуга брзине везе су изузетно велике, пружа пуно пропусности за сва ваша интернетска путовања. Поред тога, провајдер никада не ограничава ваше мрежне активности ограничењем пропусности или ограничењем података.

Те брзе везе су добро заштићене захваљујући шифрирању војног ранга и прекидачу за одстрањење, што спречава да ваша веза буде огољена прекидом интернетске везе ако уређај изгуби контакт са сервером ЕкпрессВПН-а.

Можете у потпуности да верујете приватности овом провајдеру, јер компанија са седиштем у Британским острвима не води ниједну евиденцију било које врсте која је повезана са вашим мрежним активностима, а њихова опција плаћања Битцоин пружа потпуну приватност за податке о плаћању.

Пружатељ услуга је одличан избор и за љубитеље филма то одлицно ради на деблокади Нетфлик, Хулу, ББЦ иПлаиер и друге услуге стриминга. ЕкпрессВПН такође обавља врхунски посао деблокирања других гео-блокираних сервиса, попут мрежних игара и њиховог садржаја, као и других апликација.

ЕкпрессВПН има 3,000+ сервера стационираних у 94 земље широм света.

Прос

 • Нуди матичну Линук апликацију
 • Поуздано деблокира Нетфлик и остале гео-блокиране услуге
 • Одлична глобална покривеност сервера
 • Велике брзине везе
 • Оптимална заштита и заштита приватности

Цонс

 • Дозвољене су само 3 истовремене везе

НАЈБОЉИ ВПН ЗА ЛИНУКС: ЕкпрессВПН је ваш најбољи избор за ВПН провајдера који се користи са Линуком. Апликација провајдера пружа врхунске перформансе, а ваша сигурност и приватност су добро заштићени, како на мрежи, тако и ван ње. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

2. НордВПН

НордВПН Лого

НордВПН је # 2 најбољи ВПН за заштиту ваших Линук оперативних активности захваљујући родној Линук подршци, задовољавајућој брзини везе и поузданом приступу гео-блокираном садржају.

Иако је Линук-ова апликација добављача цијене у погону наредбеног ретка, а недостаје јој графичко сучеље, она аутоматски предлаже наредбе као што их корисник уписује, чинећи апликацију лакшом за употребу од многих апликација које покрећу командне линије, чак и за Линук и ВПН почетнике.

НордВПН нуди максималне брзине везе на овој листи. Везе добављача лако се надовезују на све за шта желите да их користите, укључујући стриминг 4К ХДР видео записа или преузимање огромних датотека.

Недостатак ограничења података или ограничења пропусне ширине значи да ваше интернет активности никада нису ограничене због ограничења везе.

Сигурност никада није забрињавајућа, јер су везе НордВПН-а заштићене 256-битном енкрипцијом, а апликација нуди заштиту од прекида и укида своју везу, чинећи то уобичајеним интернет саобраћајем.

Приватност је такође добро покривена приликом коришћења ове ВПН услуге. НордВПН не води евиденције било које врсте, тако да се никада не морате бринути да ће се појавити било какви записи о вашим мрежним активностима да би вас угризали, а опција плаћања Битцоин-ом чува ваше податке о плаћању у потпуности анонимно.

НордВПН-ова глобална мрежа сервера од 5.100+ сервера стационираних у 60 земаља пружа одличан приступ садржају широм света.

Провајдер има добру евиденцију када је у питању деблокирање стреаминг сервиса (попут Нетфлик-а и других), веб локација и других сервиса који могу бити блокирани у вашој регији.

Прос

 • Пружа изворну Линук апликацију
 • Најбоље брзине везе у топ 5
 • Врхунска заштита и заштита приватности
 • Вриједност

Цонс

 • Линук апликација не нуди ГУИ

НАЈБОЉА ВРЕДНОСТ: Линук-ова понуда НордВПН-а пружа одличну сигурност и глобалну покривеност сервера за ваша онлајн путовања. Иако није понуђач са најнижим ценама на овој листи, нуди одличну вредност за цену коју ћете платити. 30-дневна гаранција поврата новца.

3. ВипрВПН

Који је најбољи ВПН за Линук у 2020. години?

ВипрВПН заузима 3. место у овој кавалкади заштите захваљујући изворној Линук апликацији, широком обиму глобалне покривености сервера и чврстим безбедносним и приватним заштитама.

Линук-ова апликација за снабдевање понуђача је компатибилан са Убунту и Линук Минт. Услуга не наводи Линук апликацију на њеној страници апликација, али везу до апликације можете пронаћи овде.

ГУИ није доступан, али све наредбе апликације могу се прегледати унутар апликације уносом „випрвпн -х“ у командној линији.

ВипрВПН-ове везе су лако до стриминг видео, играње игрица или било које од ваших омиљених активности заснованих на Линуку.

Апликација услуге пружа шифрирање војне класе како би заштитила ваша онлајн путовања, али не нуди заштиту од прекидача.

ВипрВПН штити вашу приватност јер не води било какве записе повезане са вашим интернетским потрагама. Нажалост, тамо се зауставља заштита приватности, јер ВипрВПН не прихвата ниједну крипто валуту као плаћање.

Добављач услуга 700+ самосталних и оперативаних сервера добро су распрострањене међу 70 земаља. Власник и рад са његовим серверима пружалац услуга спречава треће стране да имају приступ вашим подацима. Такође омогућава брже време реаговања ако се појаве проблеми.

Услуга нуди одличан приступ гео-контролираном садржају, укључујући Нетфлик и остале провајдере стриминга, као и многим веб локацијама и другим сервисима који би могли бити блокирани од вас.

Прос

 • Омогућава подршку за Линук апликацију
 • 700+ власничких сервера у преко 70 земаља
 • Одлична безбедност на мрежи
 • Деблокира бројне сајтове и услуге

Цонс

 • Скупље од многих других ВПН-а
 • Недостаје анонимна опција плаћања

САМОСТАЛНИ СЕРВЕРИ ЗА ДОДАТУ СИГУРНОСТ: ВипрВПН пружа свеобухватну заштиту за Линук кориснике. Њени самостални и оперативани сервери додају још један ниво сигурности вашој вези. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

4. Приватни приступ интернету

ПриватеИнтернетАццесс Лого

Приватни приступ интернету (ПИА) је популаран ВПН провајдер. Такође је једини ВПН на овој листи који нуди апликацију за ГУИ.

Линук-ова апликација компаније ПИА нуди графички интерфејс, олакшавајући одабир сервера и повезивање. Интерфејс апликације чини најбољу ВПН опцију на овој листи за прве кориснике ВПН-а који нису комфорни са интерфејсом командне линије апликација других провајдера..

Корисници ће открити да услуга пружа више него довољну брзину за стриминг, играње и било које друге онлајн активности које могу пасти на памет.

Приватни приступ интернету пружа 256-битне шифриране везе, а њихова згодна заштита прекидача за заштиту омогућава да ваша веза буде заштићена ако изгубите контакт са ПИА серверима. Доступно: могућност блокирања домена која се користе за огласе, трагаче и злонамерни софтвер.

Провајдер чува вашу приватност заштићеном захваљујући опцији плаћања за Битцоин и политика без записивања, који су ваши интернетски трикови безбедни од знатижељних очију.

Глобална мрежа сервера приватног приступа интернету покрива најмање земље у овом кругу, са 3.300 сервера на 52 локације у само 32 земље. Дакле, будите сигурни да проверите покривеност ПИА сервера пре него што кликнете на дугме за претплату.

Прос

 • Само најбоља апликација заснована на ГУИ-у у првих 5
 • 256-битна енкрипција и заштита од прекидача прекидача
 • Омогућује истовремено повезивање до 10 уређаја

Цонс

 • Број обухваћених земаља могао би бити бољи
 • Не деблокира Нетфлик и неке друге сервисе за стриминг

НАЈБОЉИ ВПН ЗА ПРВЕ ВРЕМЕ: Приватни приступ интернету је одличан избор за прве кориснике ВПН захваљујући свом графичком корисничком интерфејсу који се једноставно користи. Провајдер нуди врхунску заштиту, али његово глобално покривање сервера захтева побољшање. Доступна је 7-дневна гаранција поврата новца.

5. Сурфсхарк

СурфСхарк лого

Сурфсхарк је освојио пето и последње место у овој линији захваљујући својој понуди Линук апликација, брзим конекцијама и неограниченим истовременим конекцијама.

Апликација заснована на карактеру пружатеља услуга може бити помало застрашујућа приликом првог ВПН корисника, али провајдер ублажава бол пружајући информативне инструкције на њиховој веб локацији и уграђену функцију помоћи у апликацији.

Брзине повезивања Сурфсхарка пружају више него довољно коњских снага за ваша мрежна настојања.

Сигурносна заштита је врхунска са овим провајдером испоручује 256-битне шифроване везе које су заштићене прекидачем.

Приватност је такође високи приоритет ове услуге, јер они не држе никакве записнике и прихватају Битцоин у замјену за њихове значајне услуге.

Покривеност глобалног сервера провајдера је испод просека, са 800+ сервера у 50+ земаља. Имајући то у виду, постоји велика шанса да имају сервере који се налазе у било којем региону на који имате поглед.

Сурфсхарк има сјајне резултате када је у питању деблокирање стреаминг сервиса, попут Нетфлика, Амазон Приме Видео, ББЦ иПлаиер и других услуга. ВПН такође обавља сјајан посао деблокирања других сервиса и веб локација.

Линук корисници који поседују друге повезане уређаје или који су део малог предузећа или велике породице, цениће услуге провајдера неограничене истовремене везе џепарац.

Прос

 • Понуда изворне Линук апликације
 • Неограничене истовремене везе
 • Изврсна заштита и заштита приватности

Цонс

 • Глобална покривеност сервера могла би стајати на побољшању
 • Апликацији Линук недостају функције присутне у осталим њиховим апликацијама

САВРШЕНО ЗА ВЕЛИКЕ ГРУПЕ КОРИСНИКА: Матична апликација Сурфсхарк-а пружа брзе везе које отварају приступ блокираном садржају. Дозвола за неограничене прикључке добављача одлична је за организације или породице. Доступна је 30-дневна гаранција поврата новца.

Шта друго може да уради ВПН?

ВПН може доделити вашу интернетску везу нову ИП адресу тако да изгледа као да се повезујете из другог дела света. То вам омогућава да откључате гео-ограничене садржаје, као што су сервиси за стриминг и сервери за игре.

Поред тога, ВПН може да вас заштити и када користите јавну Ви-Фи приступну тачку, којој обично недостаје било какво шифровање везе. Овај недостатак заштите везе чини кориснике јавних жаришта атрактивном метом за хакере.

Коначно, ВПН може спречити да ваш ИСП да угуши брзину везе када се повежете на одређене веб локације или услуге.

Могу ли да користим бесплатан ВПН са Линуком?

Одговор је "да", али волио бих се кладити да нећете бити задовољни ни брзином везе, ни заштитом и заштитом приватности које нуди бесплатни ВПН провајдер..

Прво, погледајмо перформансе (или недостатак истих) које пружају бесплатни ВПН-ови. Можда ћете открити да брзина њихове везе не одговара брзини коју нуде њихова плаћена браћа.

Много бесплатних ВПН провајдера умањити брзину повезивања својих корисника. Такође могу да наметну ограничења података или ограничење пропусности за слободне везе. Један од разлога за коришћење ВПН-а је избегавање да ваше везе угаси од вашег ИСП-а - делује контрапродуктивно, зар не?

Приликом повезивања на бесплатну ВПН услугу, корисници ће можда морати да сачекају да се повежу на сервер. Након што се коначно дозволи повезивање на сервер, избор сервера може бити ограничен на неколико одабраних сервера, ако уопште постоји неки избор.

Израз "бесплатан" ВПН је погрешан назив, јер и даље плаћате ВПН услугу - не новцем, већ приватношћу и личним подацима.

Многи “бесплатни” провајдери зарађују новац евидентирање мрежних активности својих купаца и продаја тих информација оглашивачима и друге заинтересоване стране. Многи бесплатни провајдери ће такође уметнути колачиће за праћење и огласе у сесије прегледавања. Ништа од овога није приватно.

Иако вам идеја бесплатне ВПН услуге може бити примамљива, имајте на уму да ће вас месец квалитетне ВПН услуге коштати отприлике као и Биг Мац оброк у вашем оближњем МцДоналд'су. То није само разумно, већ је и за ваше здравље.

Како још могу да заштитим свој Линук рачунар?

Као и сваки оперативни систем, Линук није потпуно безбедан.

Иако пружа одређену заштиту од хакера и других страна које би могле да буду заинтересоване за ваше активности, ВПН није једини алат који бисте требали да држите у свом Линук сигурносном оквиру.

Остали безбедносни алати могу да укључују:

 • Антивирусни софтвер
 • Заштитни зид
 • Анти-рооткит софтвер
 • Проширења прегледача са заштитном заштитом
 • Сигуран прегледач
 • Менаџер лозинки

Закључак

Употребом ВПН-а за заштиту мрежних сесија са седиштем у Линуку, моћи ћете лакше дисати знајући да су ваши лични подаци и онлајн путовања заштићена од знатижељних очију.

ВПН - попут мог избора, ЕкпрессВПН - пружиће одличну безбедност на мрежи, заштитити вашу приватност на мрежи и ван ње, и отворити приступ мрежном садржају коме обично нећете моћи да приступите.

ЕкпрессВПН лого

За више информација или за куповину претплате посетите веб локацију ЕкпрессВПН.

„Пенгуин Линук“ компаније ОпенЦлипарт-Вецторс под лиценцом Пикабаи

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 88 = 94

map