Koji je najbolji VPN za Linux u 2020. godini?


Linux je Unixov operativni sustav otvorenog koda koji je izvorno stvoren za pokretanje na osobnim računalima temeljen na arhitekturi Intel x86. Linux je dostupan u različitim distribucijama ("okusa" ili "distros"), poput Ubuntu ili Linux Mint-a, dizajniranih da odgovaraju specifičnim potrebama korisnika.

Iako Linux nudi izvrsnu lokaliziranu sigurnost, sigurnost i privatnost, i dalje vas očekuju kada budete na webu. Svaki put kad se povežete s web stranicom ili drugom uslugom na Internetu, riskirate da vam se naruši privatnost.

Virtualna privatna mreža (VPN) najbolji je način za korisnike Linuxa kako bi zaštitili svoju privatnost i zaštitili svoje osobne podatke kada su na internetu.

VPN šifrira internetsku vezu, štiteći vaše internetske aktivnosti od praćenja od strane vašeg davatelja internetskih usluga (ISP), hakera, vlade i drugih nesnosnih strana.

VPN također može otvoriti pristup geografski ograničenom sadržaju do kojeg obično ne biste mogli imati pristup, uključujući streaming usluge (kao što su Netflix, Hulu i drugi) ili igraće servere. Također sprječava da vaš davatelj internetskih usluga ugasi ili izravno blokira vaše streaming ili torrent aktivnosti.

Većina okusa Linuxa može ručno konfigurirati VPN za korištenje s operacijskim sustavom. Međutim, postupak VPN konfiguracije može biti više od mogućnosti mnogih korisnika. To otkrivanje VPN-a koji nudi podršku za vlastitu aplikaciju za Linux postaje stvarni plus.

U ovom ćemo se članku usredotočiti na 5 vrhunskih VPN davatelja koji nude podršku za matične aplikacije za Linux.

Koji je najbolji VPN za korištenje s Linuxom?

Nakon opsežnog istraživanja i ispitivanja, 5 VPN-ova u nastavku pokazalo se kao najbolje za korištenje s Linux operativnim sustavom:

 1. ExpressVPN: Izbor broj 1 za upotrebu s Linuxom, ExpressVPN-ovom aplikacijom, temelji se na znakovima, ali je jednostavan za upotrebu. Aplikacija je kompatibilna s distribucijama Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, Raspbian i Arch.
 2. NordVPN: Linuxovoj aplikaciji ovog jeftinog sustava nedostaje grafičko korisničko sučelje (GUI), ali je moćno i logično u upotrebi. Aplikacija omogućuje jednostavno prebacivanje između TCP i UDP protokola za OpenVPN.
 3. VyprVPN: Programu ovog popularnog pružatelja usluga nedostaje GUI, ali naredbe se lako pamte i aplikacija pruža izvrsne performanse. Pružatelj kaže da je njihova aplikacija testirana na Ubuntu i Linux Mint-u. Aplikacija može raditi i na drugim distriktima koji se temelje na Debianu, ali službeno nisu podržani.
 4. Privatni pristup internetu (PIA): Iako je aplikacija ovog pružatelja usluga ograničena na 64-bitne Linux distribucije, jedina je aplikacija na ovom popisu top 5 koja nudi GUI što olakšava upotrebu za Linux i VPN prvopričesnike. Aplikacija je kompatibilna s Ubuntu 16.04+, Mint 18+, Archom i Debianom.
 5. Surfshark: Lider niske cijene na ovom popisu, Linuxovoj aplikaciji Surfshark nedostaje GUI, ali pružatelj pruža lako razumljive upute za njegovu upotrebu. Aplikacija koristi OpenVPN, omogućujući korisnicima da biraju između vrsta UDP i TCP veze.

Kako bih ocijenio 5 najboljih VPN-ova za korištenje s Linuxom, razmotrio sam ove ključne čimbenike:

 • Pruža aplikaciju za Linux
 • Nudi dobre brzine veze
 • Snažna zaštita i zaštita privatnosti
 • Nudi pristup geo-blokiranom sadržaju, poput Netflixa i web-mjesta za igre

Evo mog popisa top 5 najboljih VPN-ova za Linux:

1. ExpressVPN

ExpressVPN logotip

ExpressVPN je najbolji izbor za Linux korisnike koji traže optimalnu zaštitu za internetsku vezu.

Pružatelj nudi izvornu aplikaciju koja je, iako nedostaje grafičko korisničko sučelje, logična i laka za upotrebu. Kompatibilan je s Ubuntuom, CentOS-om, Debianom i drugim distriktima.

Dobavljač usluga brzine veze su izuzetno velike, pruža obilje propusnosti za sva vaša internetska putovanja. Uz to, davatelj nikada ne ograničava vaše mrežne aktivnosti ograničenjem propusnosti ili ograničenjem podataka.

Te brze veze dobro su zaštićene zahvaljujući vojnom šifriranju i prekidaču za prebacivanje, koji sprječavaju da vaša veza bude ogoljena prekidanjem internetske veze ako uređaj izgubi kontakt s poslužiteljima ExpressVPN-a.

Svoju privatnost možete u potpunosti vjerovati ovom pružatelju, jer tvrtka sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima ne drži nijednu evidenciju bilo kakve vrste koja je povezana s vašim mrežnim aktivnostima, a njihova opcija plaćanja Bitcoin pruža potpunu privatnost za podatke o plaćanju.

Davatelj je odličan izbor za ljubitelje filma, kao čini sjajan posao deblokiranja Netflix, Hulu, BBC iPlayer i ostale usluge struje. ExpressVPN također obavlja vrhunski posao deblokiranja drugih geoblokiranih usluga, poput internetskih igara i njihovog sadržaja, kao i drugih aplikacija.

ExpressVPN ima 3 000+ poslužitelja smještenih u 94 zemlje širom svijeta.

prozodija

 • Nudi izvornu Linux aplikaciju
 • Pouzdano deblokira Netflix i ostale usluge geo blokiranih
 • Izvrsna globalna pokrivenost poslužitelja
 • Velike brzine veze
 • Optimalna zaštita i zaštita privatnosti

kontra

 • Dopuštene su samo 3 istodobne veze

NAJBOLJI VPN ZA LINUX: ExpressVPN je vaš najbolji izbor za VPN davatelja koji se koristi s Linuxom. Aplikacije davatelja pružaju vrhunske performanse, a vaša sigurnost i privatnost dobro su zaštićeni, kako na mreži, tako i izvan nje. Dostupno je 30-dnevno jamstvo povrata novca.

2. NordVPN

NordVPN Logo

NordVPN je # 2 najbolji VPN za zaštitu vaših Linux operativnih aktivnosti zahvaljujući rodnoj podršci Linuxu, zadovoljavajućoj brzini veze i pouzdanom pristupu geo-blokiranom sadržaju.

Iako je Linux-ova aplikacija dobavljača cijene u pogonu naredbenog retka, a nedostaje joj grafičko sučelje, to automatski sugerira naredbe kao što korisnik unosi, čineći aplikaciju lakšom za upotrebu od mnogih aplikacija koje upravljaju naredbenim linijama, čak i za Linux i VPN početnike.

NordVPN nudi najveću brzinu veze na ovom popisu. Lako se uspostavljaju veze davatelja za sve što ih želite koristiti, uključujući streaming 4K HDR videozapisa ili preuzimanje ogromnih datoteka.

Nedostatak ograničenja podataka ili ograničenja propusnosti znači da vaše internetske aktivnosti nikada nisu ograničene zbog ograničenja veze.

Sigurnost nikada nije zabrinjavajuća, jer su veze NordVPN-a zaštićene 256-bitnim enkripcijama, a aplikacija nudi zaštitu od prekida ubojstva kao i mogućnost zasmetanja vaše veze, čineći se tako normalnim internetskim prometom.

Privatnost je također dobro pokrivena prilikom korištenja ove VPN usluge. NordVPN ne vodi nikakve zapise, tako da se nikada ne morate brinuti da će se zabilježiti podaci o vašim mrežnim aktivnostima da bi vas ugrizali, a opcija plaćanja Bitcoin čuva vaše podatke o plaćanju u potpunosti anonimnim.

NordVPN-ova globalna mreža poslužitelja od 5.100 i više poslužitelja smještenih u 60 zemalja pruža izvrstan pristup sadržajima širom svijeta.

Pružatelj usluga ima dobru evidenciju kada je u pitanju deblokiranje streaming usluga (poput Netflixa i ostalih), web stranica i drugih usluga koje mogu biti normalno blokirane u vašoj regiji.

prozodija

 • Pruža izvornu Linux aplikaciju
 • Najbolje brzine veze u top 5
 • Vrhunska zaštita i zaštita privatnosti
 • Vrijednost cijene

kontra

 • Linux aplikacija ne nudi GUI

NAJBOLJA VRIJEDNOST: Linuxova ponuda NordVPN-a pruža izvrsnu sigurnost i globalnu pokrivenost poslužitelja za vaša internetska putovanja. Iako nije pružatelj usluga s najnižim cijenama na ovom popisu, on nudi izvrsnu vrijednost za cijenu koju ćete platiti. 30-dnevna garancija povrata novca.

3. VyprVPN

Koji je najbolji VPN za Linux u 2020. godini?

VyprVPN je uhvatio treće mjesto u ovoj kavalkadi zaštite zbog izvorne Linux aplikacije, širokog opsega globalne pokrivenosti poslužitelja i čvrste zaštite i zaštite privatnosti.

Aplikacija Linux-ova aplikacija usmjerena na znakove je kompatibilan s Ubuntu i Linux Mintom. Usluga ne sadrži Linux aplikaciju na njenoj stranici aplikacije, ali vezu do aplikacije možete pronaći ovdje.

GUI nije dostupan, ali sve naredbe aplikacije mogu se pregledati unutar aplikacije unosom "vyprvpn -h" u naredbeni redak.

VyprVPN-ove veze lako nadolaze streaming videozapisa, igranje igara ili bilo koje od vaših drugih omiljenih aktivnosti temeljenih na Linuxu.

Aplikacija usluge pruža šifriranje vojnog stupnja radi zaštite vaših internetskih putovanja, ali ne nudi zaštitu od prekidača za ubijanje.

VyprVPN štiti vašu privatnost jer ne drži bilo kakve zapise povezane s vašim mrežnim potragama. Nažalost, tamo se zaustavlja zaštita privatnosti jer VyprVPN ne prihvaća nikakvu kripto valutu kao plaćanje.

Dobavljač usluga 700+ samostalnih i operiranih poslužitelja dobro su rasprostranjene među 70 zemalja. Vlasnik i rad sa svojim poslužiteljima pružatelj pruža mogućnost trećim stranama da imaju pristup vašim podacima. Također omogućuje brže vrijeme reagiranja ako se pojave problemi.

Usluga nudi izvrstan pristup geo-kontroliranom sadržaju, uključujući Netflix i ostale davatelje streaminga, kao i mnogim web stranicama i drugim uslugama koje mogu biti blokirane od vas.

prozodija

 • Pruža podršku aplikacija za Linux
 • 700+ vlasničkih poslužitelja u više od 70 zemalja
 • Izvrsna internetska sigurnost
 • Deblokira brojne web stranice i usluge

kontra

 • Skuplje od mnogih drugih VPN-ova
 • Nema mogućnosti anonimnog plaćanja

SAMOSTALNI SERVERI ZA DODATU SIGURNOST: VyprVPN pruža sveobuhvatnu zaštitu Linux korisnicima. Njegovi samostalni posluženi poslužitelji dodaju još jedan stupanj sigurnosti vašoj vezi. Dostupno je 30-dnevno jamstvo povrata novca.

4. Privatni pristup internetu

Logotip PrivateInternetAccess

Privatni pristup internetu (PIA) popularan je dobavljač VPN-a. To je i jedina VPN-a na ovom popisu koja nudi aplikaciju za GUI.

Linuxova aplikacija PIA nudi grafičko sučelje, olakšavajući odabir poslužitelja i povezivanje. Sučelje aplikacije čini najbolju VPN opciju na ovom popisu za prve korisnike VPN-a koji nisu u skladu s sučeljem naredbenog retka aplikacija drugih pružatelja usluga.

Korisnici će otkriti da usluga pruža više nego dovoljnu brzinu za streaming, igranje i bilo koje druge mrežne aktivnosti koje bi vam mogle pasti na pamet.

Privatni pristup internetu omogućuje 256-bitne šifrirane veze, a njihova zgodna zaštita prekidača za zaštitu osigurava vašu vezu zaštićenom ako izgubite kontakt s PIA poslužiteljima. Dostupno: mogućnost blokiranja domena koja se koriste za oglase, tragače i zlonamjerni softver.

Davatelj čuva vašu privatnost zaštićenom zahvaljujući mogućnosti plaćanja Bitcoin i politika bez zapisnika, koje vaše internetske smetnje štite od znatiželjnih očiju.

Globalna mreža poslužitelja za pristup internetu pokriva najmanje tla u ovom krugu, s 3.300 poslužitelja na 52 lokacije u samo 32 zemlje. Stoga obavezno provjerite pokrivenost PIA-inog poslužitelja prije nego što kliknete gumb za pretplatu.

prozodija

 • Samo najbolja aplikacija koja se temelji na GUI-u u prvih 5
 • 256-bitna enkripcija i ubij zaštitu od prekidača
 • Omogućuje istovremeno povezivanje do 10 uređaja

kontra

 • Broj obuhvaćenih zemalja mogao bi biti bolji
 • Ne deblokira Netflix i neke druge usluge struje

NAJBOLJI VPN ZA PRVE VREME: Privatni pristup internetu izvrstan je izbor za prve korisnike VPN-a zahvaljujući grafičkom korisničkom sučelju koje se jednostavno koristi. Pružatelj nudi vrhunsku zaštitu, ali njegova globalna pokrivenost poslužitelja treba poboljšati. Dostupna je 7-dnevna garancija povrata novca.

5. Surfshark

SurfShark logotip

Surfshark je osvojio ovo peto i posljednje mjesto u ovoj liniji zahvaljujući svojoj ponudi Linux aplikacija, brzim vezama i neograničenim istodobnim vezama.

Aplikacija utemeljena na znanju pružatelja prvog VPN korisnika može biti pomalo zastrašujuća, ali davatelj ublažava bol pružanjem informativnih uputa na svojoj web lokaciji i ugrađene funkcije pomoći u aplikaciji.

Brzine povezivanja Surfsharka pružaju više nego dovoljno konjskih snaga za vaše internetske napore.

Sigurnosna zaštita vrhunska je s ovim davateljem isporučuje 256-bitne šifrirane veze koje su zaštićene prekidačem.

Privatnost je također visoki prioritet s ovom uslugom, jer oni ne drže nikakve zapisnike i prihvaćaju Bitcoin u zamjenu za njihove značajne usluge.

Pokrivenost davatelja usluga globalnim poslužiteljima je ispod prosjeka, s 800+ poslužitelja u 50+ zemalja. Međutim, postoji velika vjerojatnost da će oni imati servere koji se nalaze u bilo kojoj regiji na koju imate pogled.

Surfshark ima sjajnu evidenciju kada je u pitanju deblokiranje streaming usluga, poput Netflixa, Amazon Prime Video, BBC iPlayer i drugih usluga. VPN također izvrsno obavlja deblokiranje drugih usluga i web stranica.

Linux korisnici koji posjeduju druge povezane uređaje ili koji su dio male tvrtke ili velike obitelji cijenit će davatelje usluga neograničene istodobne veze džeparac.

prozodija

 • Ponuda izvorne Linux aplikacije
 • Neograničene istodobne veze
 • Izvrsna zaštita i zaštita privatnosti

kontra

 • Globalna pokrivenost poslužitelja mogla bi stajati na poboljšanju
 • Aplikaciji Linux nedostaju značajke prisutne u ostalim njihovim aplikacijama

SAVRŠENO ZA VELIKE GRUPE KORISNIKA: Izvorna Linux aplikacija Surfsharka pruža brze veze koje otvaraju pristup blokiranom sadržaju. Dozvola za neograničene istovremene veze pružatelja usluga izvrsna je za organizacije ili obitelji. Dostupno je 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Što još može VPN?

VPN može dodijeliti vašu internetsku vezu novu IP adresu tako da izgleda kao da se povezujete iz drugog dijela svijeta. To vam daje mogućnost otključavanja geografski ograničenih sadržaja, kao što su usluge strujanja i serveri za igre.

Uz to, VPN može vas zaštititi i kada koristite javnu Wi-Fi žarišnu točku, kojoj obično nedostaje bilo kakvo šifriranje veze. Ovaj nedostatak zaštite veze čini korisnike javnih žarišta atraktivnom metom za hakere.

Konačno, VPN može spriječiti da vaš davatelj internetskih usluga umanji brzinu veze kad se povežete s određenim web mjestima ili uslugama.

Mogu li koristiti besplatni VPN s Linuxom?

Odgovor je "da", ali volio bih se kladiti da nećete biti zadovoljni ni brzinom veze, ni zaštitom i zaštitom privatnosti koje nudi besplatni VPN pružatelj.

Prvo, pogledajmo izvedbu (ili njen nedostatak) koju pružaju besplatni VPN-ovi. Možda ćete otkriti da njihova brzina veze ne odgovara brzini koju nude njihova braća plaćena.

Mnogi besplatni davatelji VPN-a gasi brzine svojih korisnika. Na slobodne veze mogu također postaviti ograničenja podataka ili ograničenje propusnosti. Jedan od razloga upotrebe VPN-a je izbjegavanje da vaše internetske veze prekine veze - čini se kontraproduktivno, zar ne?

Pri povezivanju na besplatnu VPN uslugu, korisnici će možda morati pričekati da se povežu s poslužiteljem. Nakon što se konačno dopusti povezivanje s poslužiteljem, izbor poslužitelja može biti ograničen na nekolicinu poslužitelja, ako uopće postoji mogućnost izbora..

Izraz "besplatni" VPN pogrešan je naziv, jer i dalje plaćate VPN uslugu - ne novcem, već privatnošću i osobnim podacima.

Mnogi “besplatni” davatelji zarađuju novac evidentiranje mrežnih aktivnosti svojih kupaca i prodaja tih informacija oglašivačima i druge zainteresirane strane. Mnogi će besplatni davatelji također unijeti kolačiće za praćenje i oglase u vaše sesije pregledavanja. Ništa od toga nije privatno.

Iako vam ideja besplatne VPN usluge može biti primamljiva, imajte na umu da će vas mjesec dana kvalitetne VPN usluge koštati približno kao i Big Mac obrok u vašem obližnjem McDonald'su. To nije samo razumno, već je i za vaše zdravlje.

Kako mogu zaštititi svoje Linux računalo??

Kao i svaki operativni sustav, Linux nije potpuno siguran.

Iako pruža određenu zaštitu od hakera i drugih strana koje bi mogle biti zainteresirane za vaše aktivnosti, VPN nije jedini alat koji biste trebali čuvati u sigurnosnom paketu sigurnosnih alata Linux.

Ostali sigurnosni alati mogu uključivati:

 • Antivirusni softver
 • Vatrozid
 • Softver protiv rootkita
 • Proširenja preglednika koja štite sigurnost
 • Siguran preglednik
 • Upravitelj lozinki

Zaključak

Pomoću VPN-a za zaštitu mrežnih sesija sa sjedištem u Linuxu, moći ćete lakše disati znajući da su vaši osobni podaci i internetska putovanja zaštićena od znatiželjnih očiju.

VPN - poput mog izbora, ExpressVPN - pružit će izvrsnu internetsku sigurnost, zaštitit će vašu internetsku i izvanmrežnu privatnost te otvoriti pristup mrežnom sadržaju kojem obično nećete moći pristupiti.

ExpressVPN logotip

Za više informacija ili za kupnju pretplate posjetite web mjesto ExpressVPN.

"Penguin Linux" tvrtke OpenClipart-Vectors pod licencom Pixabay

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

11 + = 18

map