Koji je najbolji VPN za strujanje u 2020. godini?


Jedna od najpopularnijih mrežnih aktivnosti danas je streaming. Bilo da se radi o videozapisima, glazbi, podcastima ili igrama, većina ljudi svakodnevno struji nešto.

Početkom 2018. Netflix je imao gotovo 118 milijuna pretplatnika streaminga širom svijeta. Hulu ima više od 28 milijuna pretplatnika samo u Sjedinjenim Državama. (Hulu je dostupan samo u SAD-u i Japanu.) Industriju streaminga glazbe vode Spotify (43 milijuna pretplatnika) i Apple Music (21 milijuna pretplatnika).

Sad za dio loših vijesti / dobrih vijesti u našoj emisiji.

Loše vijesti: Većina strujnog sadržaja ograničena je na određene dijelove svijeta. Dakle, ono što možete gledati na Netflixu u Sjedinjenim Državama nije nužno dostupno za gledanje u drugim zemljama. Uz to, u nekim nepoželjno restriktivnim zemljama (poput Kine) usluge strujanja mogu se u potpunosti blokirati.

Dobre vijesti: Postoji način da se probiju te geo-barijere i pogledate ili slušate što god želite, gdje god želite.

Virtualna privatna mreža (VPN) pruža najbolji način pristupa blokiranom streaming sadržaju zahvaljujući IP adresi - "spoofing" sposobnostima. VPN može "prevariti" lokaciju korisnika dodijelivši povezanom uređaju novu, privremenu IP adresu. Na ovaj način korisnik omogućava pristup sadržaju koji je dostupan samo na mjestu "spoofed".

VPN također omogućuje šifriranje vaše internetske veze, sprječavajući tako da nositi nellie poput vašeg davatelja internetskih usluga (ISP), vlade ili hakera da prate vaše internetska putovanja.

Evo 5 najboljih VPN-ova za streaming u sadržaj vašeg srca.

Najbolji VPN-ovi za strujanje

Vodio sam sve svoje omiljene VPN davatelje kroz veliku bazu testova. Rezultati su se pokazali ovih 5 VPN-a pružaju optimalan doživljaj struje. Evo sažetka:

  1. ExpressVPN: Ovaj se pružatelj pokazao kao jedan od najboljih u deblokiranju geo-ograničenih sadržaja širom svijeta. Njegove velike brzine veze najbolje su na ovom popisu i mogu lako podnijeti HD i 4K sadržaje. Pruža optimalnu zaštitu i zaštitu privatnosti.
  2. NordVPN: Još jedan dobavljač s dokazanom snagom za deblokiranje sadržaja, brzim vezama i izvrsnom zaštitom privatnosti i sigurnosti. HD stream neće biti problem ako koristite ovog pružatelja usluga.
  3. CyberGhost: Niske cijene ovog pružatelja usluga ostavit će obilje tijesta za pretplate na vaše omiljene pružatelje usluga struje, a njihove pouzdane i brze veze osigurat će ugodno iskustvo strujanja.
  4. IPVanish: Odlične performanse streaminga tek su početak s ovim pružateljem usluga. Usluga također nudi dodatni sloj sigurnosti sa svojom vlastitom i upravljanom mrežom poslužitelja.
  5. PrivateVPN: Ovaj pružatelj možda je poprilično nov na sceni, ali brzo je stekao reputaciju nudeći pouzdanu moć deblokiranja. Iako je broj njegovih poslužitelja znatno ispod prosjeka u industriji, davatelj obavlja optimalan posao kako bi najbolje iskoristio ono što ima na raspolaganju.

Svi davatelji usluga na ovom popisu lako udovoljavaju Netflixovim zahtjevima za brzinu veze za HD streaming, a 4 od 5 ispunjavaju zahtjev za brzinom veze Netflix 4K (UHD)..

Procjenjivao sam i rangirao najpopularnije VPN-ove koristeći sljedeće kriterije:

 • Mogućnost deblokiranja geo-blokiranog strujećeg sadržaja
 • Obuhvat globalnog poslužitelja
 • Brze brzine preuzimanja (HD i 4K HDR)
 • Čvrstoća zaštite privatnosti i sigurnosti
 • Podrška na više platformi
 • Korisnička podrška

Evo mog popisa najboljih 5 VPN-ova za poboljšanje i zaštitu vaših sesija streaminga.

1. ExpressVPN

ExpressVPN logotip

ExpressVPN je prvak u struji. Davatelji dobro zaštićene brzine veze najbrži su na ovom popisu, a njihova sveobuhvatna pokrivenost globalnog poslužitelja nudi pristup geo-blokiranom sadržaju širom svijeta..

Preko 3000 servera u 94 zemlje širom svijeta znači da ExpressVPN pruža pristup Netflixu na brojnim lokacijama širom svijeta, kao i BBC iPlayer i američki tokovi Hulu i Amazon Prime.

Brzine veze ExpressVPN-a mogu lako podnijeti 4K struje koje nude mnogi pružatelji usluga struje i nema ograničenja podataka ili ograničenja propusnosti..

Oni super brze veze zaštićeni su vojnim šifriranjem. O privatnosti također nije briga, jer se ExpressVPN drži stroge politike bez evidentiranja i nudi mogućnost plaćanja Bitcoin.

ExpressVPN nudi aplikacije za Windows, iOS, macOS, Android, Linux i Amazon Fire TV platforme uređaja. Dostupna su i proširenja za platformu preglednika Chrome i Firefox.

Dobavljač usluga DNS usluga MediaStreamer otvara pristup blokiranom sadržaju na Apple TV, Xbox One, PlayStation 4, Samsung Smart TV i drugim set-top streaming boxom i igraćim platformama. (Napomena: ova usluga ne šifrira vašu vezu.)

Ako niti jedan od drugih mogućnosti zaštite zaštite ExpressVPN-a ne funkcionira na vašem uređaju, možete iskoristiti široku podršku pružatelja usluga da biste zaštitili sve povezane uređaje. Pomaže vam i da zaobiđete naknade za 5 veza za istodobnu vezu usluge. Dostupni su unaprijed konfigurirani usmjerivači.

Korisnička podrška dobro je pokrivena zahvaljujući a 24/7 chat podrška ponuda, podrška putem e-pošte, sustav izdavanja problema i knjižnica podrške.

Pros:

 • Brzine veze lako podnose HD & 4K video zahtjevi
 • Sveobuhvatna podrška aplikacijama
 • Izvrsna zaštita i zaštita privatnosti
 • Nadprosječna pokrivenost globalnog poslužitelja
 • Dokazana snaga za deblokiranje sadržaja

Cons:

 • Cijene veće od ostalih pružatelja VPN-a

NAJBOLJI VPN ZA STREAMING: ExpressVPN je moj najbolji izbor za poboljšanje i zaštitu streaminga. S najbržim brzinama u ovom pregledu i širokim opsegom pokrivenosti globalnog poslužitelja, ExpressVPN obavlja vrhunski posao poboljšanja opcija za streaming. 30-dnevna garancija povrata novca.

2. NordVPN

NordVPN Logo

NordVPN nudi i izvrsnu mogućnost zaštite i uzdignuća sesija za streaming video i glazbe. Pored toga obilje mogućnosti pristupa sadržaju, davatelj također osigurava vaše mrežne prijenose zaštićene i čuvaju se privatno.

NordVPN ima ključ za otključavanje sadržaja u većini regija svijeta, s preko 5200 poslužitelja smještenih u 60 zemalja. Takva pokrivenost otvorit će regionalni sadržaj za Netflix, Hulu, BBC iPlayer i mnoštvo drugih usluga.

Bez brige o brzini veze NordVPN-a i pratite svoju omiljenu uslugu streaminga, jer će njihove brze i dobro zaštićene veze pružiti glazbu i videozapise bez međuspremnika onoliko dugo koliko želite. Ovdje se ne mogu naći ograničenja podataka ili ograničenje propusnosti.

Šifriranje na vojnoj razini čuva vaše mrežne aktivnosti skrivene od pogleda, a davatelj usluga obećava da nikada neće voditi evidencije aktivnosti i njihova spremnost da prihvate Bitcoin za plaćanje pretplate pruža sveobuhvatnu zaštitu privatnosti.

NordVPN ima pokrivene najpopularnije platforme aplikacija, s aplikacijama za Windows, iOS, macOS, Android, Linux i Android TV uređaje. Za uređaje koji nisu pokriveni ili vam je potrebno više od 6 istodobnih veza, možete koristiti njihovu sveobuhvatnu podršku usmjerivača. (Dostupni su unaprijed konfigurirani usmjerivači.)

Iako je usluga ovog pružatelja usluga prilično pouzdana, u malo vjerovatnom slučaju da imate problema, pokrili ste ih odjel za korisničku podršku. 24/7 chat podrška, dostupna je baza znanja i podrška za e-poštu.

Pros:

 • Poslužitelji u 60 zemalja širom svijeta
 • Brze, dobro zaštićene veze
 • Izvrsna podrška na više platformi
 • Vrhunska zaštita privatnosti i sigurnosti

Cons:

 • Aplikacije nisu vrlo korisne

NAJBOLJI PUTNICI SA BUDŽETOM: NordVPN nudi odličnu opciju za ljubitelje filma i glazbe koji će radije potrošiti svoj novac na širenje svoje biblioteke za zabavu. Uz to, brze veze davatelja usluga nude brzi pristup navedenom sadržaju. 30-dnevna garancija povrata novca.

3. CyberGhost

CyberGhost logo

CyberGhost je najbolja opcija za VPN pridošlice koji traže jednostavan i efikasan način nadogradnje sesija gledanja i slušanja na mreži..

CyberGhost nudi obilje pristupa geo-blokiranom sadržaju sa Spotifyja, Netflixa, Hulua i drugih zahvaljujući svojoj globalnoj poslužiteljskoj mreži od 4500 servera smještenih u 59 zemalja širom svijeta..

CyberGhost pruža Brzina veze koja podržava HD i 4K, bez ograničenja podataka ili ograničenja propusnosti. Davatelj štiti te veze šifriranjem vlade, a vaše mrežne aktivnosti uklanja podalje od pogleda.

O CyberGhostu se također razmišlja o privatnosti jer pružatelj ne vodi nikakve zapisnike i prihvaća Bitcoin za korisnike koji žele malo dodatne zaštite za svoje podatke o plaćanju.

Podrška za više platformi bogata je u CyberGhostu, s jednostavne aplikacije za platforme Windows, iOS, macOS, Android, Linux, Amazon Fire TV i Android TV uređaje.

CyberGhost također radi s velikim brojem proizvođača i modela rutera, a dostupni su i unaprijed konfigurirani usmjerivači koji pružaju zaštitu uređajima koji nisu na popisu. (Ili za one kojima je potrebno više od 7 istodobnih veza.)

Pokrivaju se vaše potrebe za podrškom u razgovoru, obrazac za prijavu ulaznica i knjižnica podrške.

Pros:

 • Mnogo globalne pokrivenosti poslužitelja
 • Glatki HD i 4K streaming
 • Mnogo mogućnosti aplikacija
 • Izvrsna privatnost i sigurnost

Cons:

 • Aplikacije nemaju napredne opcije koje preferiraju neki korisnici

NAJBOLJE ZA PRVIH VRATNIKA: CyberGhost je najbolji izbor na ovoj listi za streaming obožavatelje koji su novi u svijetu VPN-ova. Pružatelj nudi jednostavne veze s jednim klikom koje su dobro zaštićene i nude puno konjskih snaga. 45-dnevna garancija povrata novca bez rizika.

4. IPVanish

IPVanish-logo

IPVanish nudi brzine veze koje podržavaju HD, zajedno s nečim što nijedan drugi VPN davatelj na ovom popisu ne može ponuditi.

BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sling TV i mnoštvo drugih usluga za streaming dostupne su putem 1.300+ servera IPVanish-a u 50+ zemalja.

IPVanish posjeduje i upravlja svim tim poslužiteljima, za razliku od davanja u zakup trećim stranama, kao što to čine mnogi VPN pružatelji. Na taj se način osigurava da treći operateri nemaju pristup vašim dragocjenim podacima.

Brzine veze koje pokreće IPVanish lako omogućuju isporuku videozapisa visoke razlučivosti, a ovisno o uobičajenim brzinama veze, mogu isporučiti i 4K sadržaj. Na vašim vezama nikada se ne postavljaju ograničenja propusnosti ili ograničenja podataka.

Šifriranje vojne klase čuva vašu vezu dobro zaštićenom od znatiželjnih očiju, a stroga politika bez zapisa znači da nema zapisa o vašim internetskim putovanjima koja bi bila otkrivena. Iako ovaj pružatelj ne nudi opciju plaćanja Bitcoin, podaci o plaćanju i dalje su dobro zaštićeni.

IPVanish pruža podršku na više platformi koja uključuje aplikacije za Windows, iOS, macOS, Android, Linux i Amazon Fire TV platforme. Ako vaš uređaj nije pokriven ili je velikodušan 10 istodobne dodjele veza nije dovoljno, možete iskoristiti kompatibilnost usmjerivača usluge. (Dostupni su unaprijed konfigurirani usmjerivači.)

Korisnička podrška uvijek je dostupna kako bi odgovorila na vaša pitanja putem njihove 24/7 chat chat značajke. Također možete slati sva postavljena pitanja ili sami potražiti odgovore u biblioteci podrške za IPVanish.

Pros:

 • Pruža optimalnu sigurnost i privatnost
 • Nema VPN poslužitelja drugih proizvođača
 • Vrhunska korisnička podrška

Cons:

 • 7-dnevna garancija povrata novca
 • Nema opcije plaćanja Bitcoin-om

VISOKO SIGURNO: IPVanish čuva stvari privatnim s vlastitim poslužiteljima i operiranim poslužiteljima. To pridonosi izvrsnoj sigurnosti i privatnosti za svoje kupce. 24/7 korisnička podrška, ali samo 7-dnevno jamstvo povrata novca.

5. PrivateVPN

PrivateVPN logotip

PrivateVPN pruža brze veze pa i do zahtjeva davatelja HD i 4K streaminga. Unatoč pomalo razvučenoj tankoj globalnoj poslužiteljskoj mreži, davatelj još uvijek nudi puno snage za deblokiranje.

Pružatelj usluga sebe smatra "najbrže rastućim VPN-om širom svijeta". Nadamo se da će to dodati još poslužitelja. Njihov trenutni broj poslužitelja od preko 150 poslužitelja ne svrstava se među najbolje. Međutim, oni obavljaju optimalan posao kada ga koriste u korist svojih kupaca, jer ih nalaze u 60 zemalja.

PrivateVPN deblokira Hulu, Sling TV, HBO, Netflix i mnoge druge streaming mreže.

PrivateVPN-ova šifriranje vojne klase štiti njihove veze koje nude drugu najbržu brzinu na ovom popisu. Nema ograničenja podataka ili ograničenja propusnosti neće pokvariti zabavu usred serijskog napuhavanja.

PrivateVPN nikad ne vodi nikakve zapisnike na svojim poslužiteljima i prihvaćaju Bitcoin, tako da se oko njih ocjenjuju visoke privatnosti.

Iako su trenutno dostupne aplikacije za macOS, Windows, iOS i Android platforme, pružatelj usluge nudi sveobuhvatna kompatibilnost usmjerivača kako biste zaštitili svoje ostale uređaje. Dopušteno je do 6 istodobnih veza.

Korisnička podrška je prosječna. Dostupna je 24-satna podrška uživo, a dostupan je i obrazac "Kontaktirajte nas". Međutim, u odjeljku Često postavljana pitanja pružatelja usluga nije moguće pretraživati, što je obično standardna značajka podataka o podršci.

Pros:

 • HD i 4K protoci
 • Do 6 istodobnih veza
 • Omogućuje pristup brojnim pružateljima usluga struje

Cons:

 • Nedostaju brojevi poslužitelja
 • Korisničkoj podršci nedostaju podaci o podršci koji se mogu pretraživati

NAJBOLJI ZA BRZU: PrivateVPN nudi brze, dobro zaštićene VPN veze, nudeći mnoštvo opcija za napredne korisnike koji ne trebaju veliku podršku. Dostupno je 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Koje usluge streaminga mogu deblokirati VPN?

Popularan davatelji video streaminga koje VPN-ovi mogu deblokirati uključuju

 • Netflix
 • Hulu
 • BBC iPlayer
 • Amazon Prime Video
 • YouTube
 • HBO
 • Sling TV
 • Trzaj
 • DirecTV SADA
 • Showtime

i još mnogo toga.

VPN-ovi se također mogu deblokirati davatelji audio streaminga, uključujući Apple Music, Google Play, Pandora, Spotify i druge usluge koje su prebrojne za imenovanje.

O platformi za strujanje, gotovo svi davatelji usluga nude Windows, Mac, iOS i Android aplikacije. Mnogi će također pružiti aplikacije za Apple TV, Android TV, Roku i Amazon Fire TV uređaje.

Platforme za igre koji podržavaju strujanje, poput Xbox One i PlayStation 4, ne podržavaju VPN aplikacije. Ali postavljanje VPN usluge na usmjerivaču ili dijeljenje internetske veze zaštićene VPN-om vašeg računala pokrivat će te uređaje.

Kako strujati putem VPN-a

Poboljšavanje mrežne sesije gledanja i strujanja putem VPN-a zahtijeva mali broj jednostavnih koraka:

 1. Prvo se pretplatite na VPN.
 2. Instalirajte VPN-ove aplikacije na svoje omiljene streaming uređaje.
 3. Odaberite VPN poslužitelj u istoj regiji kao i streaming sadržaj kojem želite pristupiti.
 4. Pokrenite aplikaciju svog omiljenog streaming-a.
 5. Udobno se započnite i započnite strujanje!

Je li besplatna VPN dobra opcija za strujanje?

Iskreno ću reći da nisam obožavatelj "besplatnih" VPN-ova zbog njihovih ograničenja podataka, prigušivanja veze i "privatnosti" pravila privatnosti. Sve to i više čine besplatni VPN posebno lošim izborom za streaming.

Poznati su besplatni davatelji VPN-a gasi veze svojih korisnika, usporavajući njihovu internetsku vezu. Pored toga, oni nameću i ograničenja mjesečnih podataka. Nijedna od tih "značajki" nije optimalna za streaming glazbe i videa.

Još jedna tužna činjenica je da mnogi besplatni davatelji VPN-a neprestano osvjetljavaju i poslužuju poslužitelje praćenje internetskih putovanja njihovih korisnika, spremajući te podatke i prodajući ih oglašivačima i drugim zainteresiranim stranama. Mnogi od njih također ubrizgavaju neželjene oglase i praćenje kolačića u sesije pregledavanja korisnika.

Toliko o "privatnom" dijelu "virtualne privatne mreže", eh?

Zaključak

Strifični zaljubljenici koji se žele zaštititi i maksimalno iskoristiti svoje binge za streaming toplo se preporučuje da se pretplate na uslugu virtualne privatne mreže..

VPN pruža pristup svijetu ranije nedostupnog streaming sadržaja i nudi zaštitu od praćenja i praćenja svih vaših mrežnih aktivnosti.

ExpressVPN logotip

ExpressVPN nudi optimalnu globalnu pokrivenost poslužitelja, super velike brzine veze, vrhunsku zaštitu privatnosti i još mnogo toga. Usluga nudi pristup streamingu glazbenog i video sadržaja širom svijeta, a ostale vaše aktivnosti drži pod tajnim položajem.

Za više informacija ili za kupnju pretplate posjetite web mjesto ExpressVPN.

"Netflix iPad" iz kataloga dionica licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

32 + = 42

map