10 sfaturi pentru a vă face mai sigure iPhone-urile și iPad-urile (iOS 11 Update) – Confidențialitatea pixelilor


Contents

10 sfaturi pentru a vă face iPhone & iPad mai sigur
(iOS 11 Update)

Smartphone pentru hoți sau pirateri

În mai 2014, a un grup de hackeri ruși a lansat un atac malware împotriva utilizatorilor de dispozitive iOS, care și-au blocat dispozitivele. Grupul a cerut o răscumpărare de 100 USD de la fiecare victimă pentru a debloca dispozitivele afectate.

În timp ce atacul a afectat un număr mare de utilizatori, s-a părut că acesta afectează mai ales utilizatorii care nu au folosit un cod de acces pentru a-și asigura dispozitivele.

Fotografia telefonului hacked

Mai târziu în acel an, un raport din septembrie a povestit despre celebritățile care și-au piratat conturile iCloud, ceea ce duce la lansarea unor fotografii revelatoare ale acelorași celebrități. Fotografiile au fost postate pentru prima dată pe un panou de mesaje 4chan.

Desigur, internetul fiind internetul, imaginile s-au răspândit rapid la restul web-ului.

Acestea sunt doar două dintre numeroasele cazuri în care băieții răi au obținut acces și control la dispozitivul utilizatorului iOS. Aceste povești pot provoca o frioză să treacă prin corpul utilizatorului mediu.

Cu toate acestea, în ambele cazuri, accesul a fost obținut din cauza utilizatorilor care nu se protejează în mod corespunzător. Ei au neglijat fie să blocheze dispozitivul cu o parolă, fie - în hack fotografii celebritate - au folosit parole slabe și au comis păcatul cardinal al reutilizării parolelor.

În acest articol, vă voi ghida prin ceea ce puteți face pentru a vă proteja dispozitivul și toate acele date personale și de afaceri valoroase pe care le-ați stocat. Îți voi arăta cum să îți protejezi dispozitivul împotriva ochilor înrăutățiți și să-l ții la curent cu cea mai recentă versiune de iOS.

Voi arunca o privire și asupra modului de rezervă a dispozitivului iOS, setat pentru a fi deblocat doar prin atingerea unui deget și chiar cum să mă asigur că toate datele personale sunt eliminate înainte de a vinde sau dona un dispozitiv vechi.

În plus, voi arunca o privire asupra modului de protejare a parolelor în aplicația iOS 11 Notes și voi urmări toate celelalte parole pe care le utilizați. Înainte de a trece, veți ști, de asemenea, care este prăpastia și pro și contra de a face acest lucru pe dispozitivul dvs..

# 1 - Activați Blocarea automată și setați intervalul de timp

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru orice dispozitiv iOS este să porniți Auto-Lock și să setați un timp rezonabil pentru a trece înainte de Auto-Locks. Blocarea automată poate fi configurată pentru a acționa pe perioade de timp de „30 de secunde” la „Niciodată”.

Blocarea automată setează perioada de timp care va trece înainte ca dispozitivul iOS nesupravegheat să se oprească și necesită o parolă sau o amprentă de pe un ID de atingere pentru a debloca dispozitivul.

Pentru a activa Auto-Lock și a stabili o perioadă de timp pentru ca acesta să se angajeze, efectuați următoarele:

1. Deschideți aplicația Setări pe dispozitivul dvs..

2. Atingeți „Afișare & Opțiunea de meniu „Luminozitate” din meniul principal al Setărilor.

3. Atingeți opțiunea de meniu „Blocare automată” din „Afișaj & Meniu Luminozitate ”.

4. În zona „Blocare automată”, puteți opta pentru oricare dintre următoarele opțiuni de expirare: „30 de secunde”, „1 minut”, „2 minute”, „3 minute”, „4 minute”, „5 minute ”Și„ Niciodată ”(nu este recomandat).

Afișaj și luminozitate iPhone iOS 11iPhone iOS 11 Auto-LockSetări de blocare automată iPhone iOS 11

Modul în care setați perioada de timp depinde de modul în care utilizați dispozitivul.

Dacă aveți întotdeauna iPhone-ul în mână și îl utilizați în mod constant, poate doriți să setați blocarea automată pe o perioadă mai lungă de timp. Acei utilizatori care verifică pur și simplu e-mail-ul o dată sau o folosesc doar de câteva ori pe zi, ar putea dori să-l stabilească pe o perioadă mai scurtă de timp.

Fapt amuzant Once Am lucrat odată la un magazin Apple situat în partea de sud-vest a Statelor Unite. Un pasionat distractiv pentru angajații răutăcioși din magazin a fost să găsească un iPhone deblocat, pe care un alt angajat îl lăsase nesupravegheat.

În curând, angajatul neașteptat a primit mesaje text și comentarii pe Facebook care se întrebau de ce nu le-a spus celor dragi despre lenjeria de pat Spider-Man sau întreaga colecție de DVD-uri ale My Little Pony până acum.

# 2 - Activați autentificarea cu doi factori

Autentificarea cu doi factori adaugă un strat suplimentar de securitate pentru conectarea iCloud și dispozitivele asociate. Se asigură că contul dvs. poate fi accesat numai pe dispozitive și computere în care aveți încredere.

De fiecare dată când vă conectați la un dispozitiv sau computer nou pentru prima dată, va trebui să furnizați parola și un cod de verificare din șase cifre care va fi afișat automat pe dispozitivele dvs. de încredere deja.

Autentificare cu doi factori pentru iPhone iOS 11

Prin introducerea codului, indicați că aveți încredere în noul dispozitiv. Aceasta îmbunătățește drastic securitatea contului dvs., deoarece chiar dacă cineva are parola dvs., nu va putea furniza codul de verificare din șase cifre.

Activați autentificarea cu doi factori în Setări

Dacă utilizați iOS 10.3 sau o versiune ulterioară:

 1. Mergi la Setari" -> "[Numele dumneavoastră]" -> "Parola & Securitate."

 2. Atingeți „Activare autentificare cu doi factori”.

 3. Atingeți „Continuare”.

Dacă utilizați iOS 10.2 sau o versiune anterioară:

 1. Mergi la Setari" -> „Icloud.“

 2. Atingeți ID-ul dvs. Apple -> "Parola & Securitate."

 3. Atingeți „Activare autentificare cu doi factori”.

 4. Atingeți „Continuare”.

iPhone iOS 11 Setări iCloudiPhone iOS 11 Setări Parolă și securitateSetări pentru iPhone iOS 11 Setări Autentificare cu doi factori

După finalizarea pașilor de mai sus, vi se va solicita numărul de telefon unde doriți să primiți coduri de verificare. Codurile pot fi trimise prin text sau apel telefonic, astfel încât orice tip de număr de telefon poate fi introdus. Când apăsați „Următorul”, Apple vă va trimite un cod de verificare. Introduceți numărul pentru a verifica numărul de telefon și porniți autentificarea cu doi factori.

Pentru mai multe informații despre autentificarea cu doi factori și pentru a afla cum să o configurați pe celelalte dispozitive Apple, accesați site-ul web de asistență Apple.

# 3 - Folosiți „Find My iPhone”

Îți place noul dispozitiv iOS. O iei oriunde te duci.

Uh-oh! L-ai pierdut. Acum ce?

Fără griji - ați activat „Găsiți iPhone-ul meu” pe dispozitiv?

Găsește-mi iphone-ul permite proprietarilor unui iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Mac sau AirPods să găsească dispozitivul pierdut, accesoriul sau computerul afișând ultima locație cunoscută a articolului pe o hartă care poate fi vizualizată pe un alt dispozitiv iOS sau computer.

iPhone iOS 11 Găsește iPhone-ul meu

Acest lucru vă poate ajuta dacă nu sunteți sigur unde ați pierdut dispozitivul. Serviciul vă permite, de asemenea, să obțineți dispozitivul să redea un sunet, care este la îndemână dacă credeți că poate s-a alunecat sub perna scaunului sau a căzut într-un sertar. (Hei, se întâmplă!)

Puteți, de asemenea, să blocați și să trimiteți un mesaj dispozitivului dvs., informând identificatorul dispozitivului cu privire la modul în care vă pot contacta.

Ca ultimă soluție atunci când toate celelalte eșuează, puteți trimite o comandă dispozitivului pentru a șterge curat de toate informațiile personale. Dispozitivul rămâne legat de contul dvs. iCloud, împiedicând pe oricine altcineva să reseteze dispozitivul și să îl folosească sau să îl vândă.

1

Activarea Găsește iPhone-ul meu

1. Deschideți aplicația Setări și atingeți „Nume utilizator”.

2. Pe ecranul „Apple ID”, atingeți numele dispozitivului. Al meu este „Mai mare și Badder.” Este, de asemenea, etichetat ca „Acest iPhone 8 Plus”, așa cum se vede în imaginile de mai jos.

iPhone iOS 11 Setări iCloudiPhone iOS 11 Numele dispozitivului Apple ID

3. În ecranul „Informații dispozitiv”, atingeți opțiunea meniu „Găsiți iPhone”.

4. Pe ecranul „Găsiți iPhone-ul meu”, asigurați-vă că comutatorul „Find My iPhone” este setat la „on” (fundalul butonului va fi verde atunci când este pornit.) De asemenea, asigurați-vă că „Trimiteți Ultima locație ”comutatorul de comutare este setat pe„ pornit ”.

Informații despre dispozitiv iPhone iOS 11 Găsiți iPhone-ul meuiPhone iOS 11 Găsiți ultima mea locație pentru iPhone

Acum, dacă pierdeți dispozitivul iOS, puteți vizualiza locația acestuia pe o hartă, puteți trimite pe oricine a găsit dispozitivul sau îl puteți bloca sau șterge dacă este necesar. De asemenea, din moment ce opțiunea „Trimiteți ultima locație” a fost activată, dispozitivul dvs. va încerca automat să-și trimită locația către Apple dacă bateria dispozitivului atinge un nivel critic scăzut.

2

Folosind Find My iPhone pentru a găsi un dispozitiv pierdut

Dacă vă pierdeți iPhone-ul sau iPad-ul, vizitați pagina iCloud.com site-ul web de pe computerul dvs. sau un alt dispozitiv mobil pentru a vizualiza locația sa. Acolo, veți putea vedea locația dispozitivului, spuneți-i să facă un zgomot pentru a vă avertiza la locul unde se află în apropiere sau pentru a bloca sau șterge dispozitivul.

Accesați iCloud.com și conectați-vă cu datele de acreditare iCloud.

Conectare iPhone iCloud iCloud

Din meniul principal iCloud.com, faceți clic pe pictograma „Găsiți iPhone”.

iPhone iOS 11 Meniu iCloud Găsiți iPhone

Se va afișa o hartă, care arată toate dispozitivele, computerele și accesoriile pe care le-ați activat „Găsiți iPhone-ul meu”. Pentru a restrânge vizualizarea la dispozitivul pe care îl căutați, faceți clic pe butonul derulant din partea de sus a hărții etichetate „Toate dispozitivele”.

Faceți clic pe numele dispozitivului pe care îl căutați. Numai acel dispozitiv va fi afișat pe hartă.

iPhone iOS 11 iCloud Găsiți harta iPhone-ului meu

Din această perspectivă, puteți:

 • Spuneți dispozitivului să redea un sunet care să vă avertizeze sau pe cineva din apropiere de locația sa

 • Introduceți dispozitivul în Modul pierdut, care va bloca dispozitivul și va afișa un număr de telefon unde puteți fi accesat, precum și un mesaj pe care îl alegeți pe ecranul său

 • Ștergeți dispozitivul

De asemenea, puteți utiliza aplicația „Găsiți iPhone-ul meu” pe un dispozitiv iOS pentru a găsi un alt dispozitiv iOS, un Apple Watch, un Mac sau AirPods. Aplicația vă permite să:

 • Localizați un iPhone, iPad, iPod touch sau Mac pe o hartă

 • Redați un sunet timp de două minute la volum maxim (chiar dacă dispozitivul este setat pe silențios)

 • Blocați la distanță un dispozitiv cu o parolă

 • hashtag

  Afișați un mesaj personalizat pe ecranul de blocare

 • hashtag

  Vizualizați istoricul locațiilor recente al dispozitivului în modul Lost (dispozitive iOS)

 • hashtag

  Obțineți indicații de conducere către locația dispozitivului

 • hashtag

  Ștergeți de la distanță tot conținutul și setările de pe dispozitiv

 • hashtag

  Vizualizați încărcarea rămasă a bateriei dispozitivului

iPhone iOS 11 Găsește Lista dispozitivelor mele iPhoneiPhone iOS 11 Găsiți harta locației dispozitivului iPhone

# 4 - Mențineți dispozitivul actualizat la cea mai recentă versiune a iOS

Pentru a vă asigura că sunteți protejat de orice orificiu de securitate sau alte probleme cu iPhone sau iPad, trebuie să vă mențineți dispozitivul iOS actualizat la cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil iOS.

Apple lansează în fiecare toamnă o actualizare majoră a sistemului lor de operare iOS, alături de debutul noului telefon pilot iPhone. Noul sistem de operare oferă întotdeauna funcții noi, precum și remedieri pentru orificiile de securitate care au fost descoperite în anul precedent.

iPhone iOS 11 Actualizare

De asemenea, compania efectuează periodic „comunicări punctuale” în restul anului, care sunt destinate să remedieze problemele găsite în sistemul de operare de către cercetători și utilizatori.

Apple și cercetătorii de securitate, din când în când, găsesc defecte de securitate în iOS. (Toate sistemele de operare au găuri de securitate - este doar un fapt trist al computerelor moderne.) Apple actualizează periodic iOS pentru a conecta acele găuri de securitate..

Actualizarea la cea mai recentă versiune a iOS este ușoară și poate fi efectuată fie în aer sau prin iTunes. Înainte de a actualiza iPhone-ul sau iPad-ul, asigurați-vă întotdeauna o copie de rezervă recentă a dispozitivului, doar în cazul în care apar probleme. Îți voi arăta cum să faci backup la dispozitivul tău în următoarea secțiune.

1

Actualizarea unui dispozitiv iOS în aer liber

Dispozitivul dvs. iOS poate fi actualizat „în aer”, ceea ce înseamnă că poate fi actualizat direct prin conexiunea Wi-Fi. Actualizarea se descarcă pe dispozitiv și se instalează automat.

Actualizare software iPhone iOS

Pentru a instala o actualizare aeriană, efectuați următoarele:

1. Conectați dispozitivul la un încărcător și asigurați-vă că este conectat la internet prin Wi-Fi.

2. Deschide aplicația Setări și accesează „General” -> "Actualizare de software."

3. Dacă este disponibilă o actualizare, aici vor fi afișate detalii despre actualizare. Atingeți „Descărcați și instalați”.

Notă: dacă dispozitivul dvs. iOS este redus în spațiu, procesul de actualizare poate solicita să eliminați temporar unele aplicații pentru a câștiga mai mult spațiu pentru procesul de actualizare. Aplicațiile vor fi reinstalate după finalizarea actualizării.

4. Pentru a actualiza imediat, atingeți „Instalare”. Dacă doriți să instalați ulterior, atingeți „Instalare tonight” sau „Reamintește-mi mai târziu”. Dacă atingeți „Instalare seara”, dispozitivul dvs. se va actualiza în timp ce dormiți - amintiți-vă doar să îl conectați la un încărcător înainte de a aluneca în landul de vis.

5. Dispozitivul dvs. vă va cere codul de acces - introduceți-l.

Actualizarea va continua acum. Poate dura oriunde de la câteva minute la o oră, în funcție de viteza conexiunii tale de internet și de dimensiunea actualizării.

2

Actualizarea unui dispozitiv iOS prin iTunes

Dacă nu aveți un semnal Wi-Fi la îndemână, puteți conecta iPhone-ul sau iPad-ul la computer sau Mac printr-un cablu Lightning și îl puteți actualiza prin iTunes. (Pentru ca acesta să funcționeze, computerul va trebui să fie conectat la internet într-un fel sau altul.)

iPhone iOS Update prin iTunes

1. Asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune de iTunes instalată pe computer sau Mac.

2. Conectați dispozitivul la computer cu un cablu Lightning.

3. Deschideți iTunes și selectați dispozitivul iOS pe care doriți să îl actualizați.

4. Faceți clic pe „Rezumat”, apoi pe „Verificare actualizare”.

5. Faceți clic pe „Descărcați și actualizați”.

6. Dacă vi se solicită, introduceți parola pentru dispozitiv.

7. Așteptați ca procesul de actualizare să se termine.

# 5 - Back up dispozitivul dvs. în mod regulat

Pentru orice computer sau dispozitiv mobil, cel mai bun sfat pe care îl pot oferi oricui este să-l păstrezi în rezervă. Nu există o senzație mai bună dacă și când dispozitivul dvs. iOS moare (sau dacă doriți doar să cumpărați un nou model) decât să știți că aveți o copie de rezervă recentă pe care o puteți restaura de la.

Copiile de rezervă economisesc ore, poate chiar și zile în care încercați să vă amintiți ce a fost pe iPhone. (Și veți uita ceva important. Nu există nicio îndoială despre asta!)

Așa cum am menționat în secțiunea anterioară, doriți întotdeauna să aveți o copie de rezervă la îndemână, doar în cazul în care ceva nu merge bine cu o actualizare iOS. Ca exemplu, actualizarea iOS 10.3 a Apple a făcut o schimbare uriașă, în special pentru o actualizare „punctală”.

Versiunea 10.3 a convertit formatul de fișier pentru stocare pe dispozitive iOS de la sistemul de fișiere HFS + de 30 de ani în noul sistem de fișiere Apple (AFS). Deși nu au fost raportate multe probleme cu conversia, puteți fi sigur că oamenii care au avut probleme s-au bucurat că au avut o copie de siguranță la îndemână.!

1

Setați-vă dispozitivul iOS la Backup automat

Cea mai simplă modalitate de a păstra o copie de rezervă recentă a iPhone-ului sau iPad-ului dvs. este să o setați pentru a face backup la iCloud în fiecare seară automat. iCloud Backup va stoca o copie a informațiilor pe dispozitivul dvs., permițând restaurarea rapidă, dacă este nevoie.

Iată cum puteți configura iCloud Backup:

1. Deschideți aplicația Setări și accesați: „Setări” -> "Nume de utilizator" -> „Icloud“ -> „ICloud Backup.” Asigurați-vă că iCloud Backup este activat.

2. Conectați dispozitivul iOS la fiecare sursă de alimentare.

3. Asigurați-vă că dispozitivul este conectat la o rețea Wi-Fi.

4. Asigurați-vă că ecranul dispozitivului este blocat.

iPhone iOS iCloudiPhone iOS iCloud BackupiPhone iOS iCloud Back Up Now

Dacă descoperiți că dispozitivul dvs. nu se face o copie de siguranță în mod automat, este posibil să se datoreze lipsei de spațiu în contul de stocare iCloud.

Când ați configurat iCloud prima dată, primiți automat 5 GB de stocare în cloud gratuită. Deși de 5 GB este de obicei suficient pentru a face o copie de siguranță a unui dispozitiv iOS, acel spațiu de stocare poate fi utilizat și în alte scopuri, cum ar fi stocarea de fotografii și videoclipuri, documente și alte date din diverse aplicații activate de iCloud..

Verificați spațiul de stocare iCloud deschizând aplicația Setări pe dispozitiv și accesând „Setări” -> "[Nume de utilizator]" -> „ICloud.” Acolo, în partea de sus a ecranului, veți vedea cât spațiu de stocare iCloud ați rămas. Un ecart util vă arată exact ceea ce ocupați spațiul în unitatea dvs. iCloud.

iPhone iOS iCloudiPhone iOS 11 iCloud Gestionați stocareaiPhone iOS iCloud Storage

Dacă este necesar, puteți achiziționa mai mult spațiu de stocare iCloud apăsând dispozitivul de stocare și apoi atingând „Schimbați planul de stocare.” Pe ecranul următor, puteți cumpăra mai mult spațiu de stocare iCloud..

2

Backup-ul dispozitivului iOS pe computerul dvs. prin iTunes

Puteți păstra, de asemenea, o copie de siguranță a dispozitivului iOS pe computer sau Mac folosind iTunes. Mereu întorc iPhone-ul atât la iCloud, cât și la iTunes pentru a-l dubla, cu șansa de a avea o copie de rezervă bună pentru a restaura dispozitivul, dacă este nevoie.

Backup iPhone iOS prin iTunes

Pentru a face backup pentru dispozitivul iOS pe iTunes, efectuați următoarele:

1. Deschideți iTunes pe PC sau Mac și conectați dispozitivul iOS la computer prin intermediul cablului de sincronizare / încărcare Lightning.

2. Dispozitivul dvs. vă poate cere să introduceți parola de pe dispozitiv sau la „Încredere în acest computer”. Dacă se întâmplă, urmați instrucțiunile de pe ecran.

3. Faceți clic pe iPhone sau iPad când apare pe iTunes.

4. Dacă aveți date despre sănătate și activitate de pe iPhone sau Apple Watch, va trebui să criptați backup-ul. Faceți clic pe caseta „Criptați” și introduceți o parolă de care vă veți aminti.

Notă: asigurați-vă că vă puteți aminti parola, sau scrieți-o și stocați-o undeva în siguranță. Dacă nu vă puteți aminti această parolă, nu veți putea să vă restaurați din copia de rezervă criptată.

Dacă nu este necesar să vă salvați datele despre sănătate și activitate, puteți trece la pasul următor.

5. Faceți clic pe „Back Up Now”.

6. După ce procesul de copie de rezervă s-a încheiat, veți putea vedea pe ecranul computerului dvs. dacă copia de rezervă a avut succes. Numele dispozitivului, împreună cu data și ora copiei de rezervă, vor fi listate.

# 6 - Configurați parola de pe dispozitiv & Atingeți ID sau Face ID

Indiferent de locul în care utilizați iPhone-ul sau iPad-ul, nu este niciodată o idee bună să-l lăsați neprotejat de o parolă de dispozitiv sau de blocare a amprentelor prin ID-ul Touch.

Cel puțin, ar trebui să blocați dispozitivul cu o parolă, iar dacă dispozitivul dvs. a fost fabricat în ultimii ani, ar trebui să îl blocați și cu o amprentă prin Touch ID - sau în cazul iPhone X, Face ID.

1

Setarea sau modificarea parolei pe dispozitivul iOS

În primul rând, vom arunca o privire la crearea sau schimbarea unei parole care poate fi folosită pentru a bloca dispozitivul iOS. Este nevoie de doar câteva momente pentru a configura unul, și oferă un strat excelent de protecție împotriva petrecerilor care pot dori să arunce o privire asupra a ceea ce ați stocat pe iPhone sau iPad.

ID iPhone Touch și cod de acces iPhoneEcran iPhone cu cod de acces iPhoneiPhone iOS Passcode Change

Pentru a seta o parolă, faceți următoarele:

1. Pe dispozitivul iOS, atingeți pictograma „Setări” pentru a deschide aplicația Setări.

2. În meniul Setări, căutați „ID-ul de atingere & Opțiune de meniu „parolă” (este vorba despre două ecrane în jos). Atingeți selecția de meniu când o găsiți.

3. Dacă aveți deja un set de parole, vi se va cere să îl introduceți.

4. Acum veți vedea ID-ul tactil & Ecranul codului de acces. Derulați în jos până când vedeți opțiunea de meniu „Modificați parola”. Atingeți asta.

5. Din nou, dacă aveți deja un set de parole, vi se va cere să îl introduceți.

6. Pe ecranul următor, veți vedea o solicitare pentru a vă schimba parola. Dacă doriți acest lucru, puteți introduce o parolă de șase cifre pe acest ecran, introduceți încă o dată codul și va fi setat un nou cod din șase cifre.

Cu toate acestea, puteți seta și un cod alfanumeric personalizat de orice lungime, un cod numeric personalizat de orice lungime sau codul numeric tradițional format din patru cifre.

7. După ce ați decis ce tip de parolă să utilizați, introduceți-l. Atunci vi se va cere să o introduceți din nou a doua oară pentru a o confirma.

Setarea codului de parole pentru iPhone iOSSetare parolă nouă iPhone iOS

2

Configurarea atingerii ID-ului pe dispozitivul iOS

Verificați această listă pentru a vedea dacă dispozitivul dvs. iOS acceptă Touch ID:

 • iPhone 8 Plus

 • iPhone 8

 • iPhone 7 Plus

 • hashtag

  iPhone 7

 • hashtag

  iPhone 6S Plus

 • hashtag

  iPhone 6S

 • hashtag

  iPhone SE

 • hashtag

  iPhone 6 Plus

 • hashtag

  iphone 6

 • hashtag

  iPhone 5S

 • hashtag

  iPad Pro (ambele versiuni 12.9)" și 9.7")

 • hashtag

  iPad Air 2

 • hashtag

  iPad mini 4

 • hashtag

  iPad mini 3

 • hashtag

  iPad 5a generație (lansat 2017)

Dacă dispozitivul dvs. este inclus în lista de mai sus, puteți activa și configura funcția Touch ID pe iPhone sau iPad, permițându-vă să deblocați dispozitivul, utilizați-l pentru a vă conecta la aplicații și a plăti pentru produse și servicii atât online, cât și (cu iPhone) la comercianții participanți.

ID iPhone Touch și cod de acces iPhoneiPhone iOS Adăugați o amprentă digitală

Pentru a configura Touch ID, efectuați următoarele:

1. Pe dispozitivul iOS, atingeți pictograma „Setări” pentru a deschide aplicația Setări.

2. În meniul Setări, căutați „ID-ul de atingere & Opțiune de meniu „parolă” (este vorba despre două ecrane în jos). Atingeți selecția de meniu când o găsiți.

3. Dacă aveți deja un set de parole, vi se va cere să îl introduceți.

4. Doar un pic în jos de la Touch ID & Ecranul codului de acces, veți vedea secțiunea „DINTREPRINTE”. Atingeți „Adăugați o amprentă” în această secțiune.

5. Dispozitivul dvs. iOS vă va instrui acum să scanați o amprentă digitală.

Majoritatea oamenilor își folosesc degetul mare pentru prima amprentă, dar dacă aveți chef, mergeți mai departe și folosiți degetul mijlociu. (Amintiți-vă doar - este posibil să fie necesar să utilizați Touch ID în compania mixtă.)

6. Așezați ușor blocajul degetului hotărât pe butonul Acasă. (Nu apăsați efectiv butonul Acasă sau vă va anula scanarea.)

7. Când dispozitivul a efectuat prima scanare a degetului, acesta va vibra. Ridicați degetul și apoi coborâți-l din nou ușor pe butonul Acasă. Va trebui să repetați acest proces până când iPhone-ul sau iPad-ul dvs. au citit suficient de multe amprente pentru a-l recunoaște.

Sfat Pro: Mișcați un pic degetul pentru fiecare scanare și intrați de fiecare dată într-un unghi ușor diferit. Acest lucru vă va permite un pic de flexibilitate cu privire la modul în care puteți pune degetul pe butonul Acasă atunci când trebuie să deblocați dispozitivul sau să plătiți pentru o achiziție prin Apple Pay.

8. Dispozitivul vă va solicita, de asemenea, ajustarea degetului și scanarea marginilor acestuia. De obicei, dețin degetul la un unghi de aproape 90 de grade pentru această parte a procesului. Continuați să apăsați și să ridicați degetul, la fel ca înainte, până când procesul este finalizat.

Setare ID iPhone Touch iPhoneID iPhone Touch iPhone finalizat

După finalizarea scanării primului deget, veți fi readus la „Touch ID & Meniu cu parolă ”.

De obicei numesc amprenta pe care tocmai am scanat-o. Pentru a face acest lucru, atingeți tipărirea al cărui nume doriți să îl schimbați, apoi atingeți „x” pentru a șterge numele curent și apoi introduceți un nume nou. Le numesc în conformitate cu degetul, ca „Thumb dreapta”, dar presupun că ai putea numi orice vrei. (Bine, „Acest micuț purceluș a venit la piață”.)

Acum puteți repeta procesul pentru încă patru degete. Cu toate acestea, este posibil să aveți în vedere să permiteți unei persoane de încredere, precum soțul / soția dvs., să scaneze o amprentă. Procedând astfel, le va permite să deblocheze dispozitivul în caz de urgență. (Acest lucru este recomandat în special pentru măcelarii, care ar putea pierde o cifră sau cinci într-un tragic accident de bologna.)

După ce amprentele digitale au fost înregistrate de către dispozitivul dvs., puteți să le redenumiți, așa cum s-a menționat mai sus, sau să ștergeți oricare dintre ele și să scanați o altă cifră.

Când reveniți la „Touch ID & Meniul Cod de acces ”, puteți seta următoarele operațiuni pentru a fi utilizate cu Touch ID.

iPhone Deblocare

Când acest comutator de comutare este activat / verde, puteți utiliza oricare dintre amprentele dvs. înregistrate pentru a debloca iPhone-ul dvs. utilizând Touch ID în locul introducerii parolei dvs..

Apple Pay

Când acest comutator de comutare este activat / verde, puteți utiliza oricare dintre amprentele dvs. înregistrate pentru a autoriza plățile Apple Pay la comercianții participanți.

iTunes & Magazin de aplicații

Când acest comutator de comutare este activat / verde, puteți utiliza oricare dintre amprentele dvs. înregistrate pentru a autoriza achizițiile de la iTunes Store sau App Store în loc de a scrie parola iTunes.

3

Configurarea ID-ului Face pe iPhone X

Dacă dețineți un iPhone X, nu veți avea opțiunea de a configura Touch ID, deoarece iPhone X nu este echipat cu un senzor Touch ID sau chiar cu un buton Home. În schimb, cel mai recent și cel mai mare telefon pilot Apple are o nouă tehnologie numită Face ID.

Setări pentru identificarea feței iPhone X iOS 11

Face ID scanează fața utilizatorului iPhone X pentru a debloca dispozitivul, a permite achiziții de la iTunes și App Store și a permite plățile Apple Pay. Cu o privire rapidă la ecranul iPhone X, utilizatorul poate activa toate aceleași tipuri de sarcini pe care le-a făcut o parolă sau un ID Touch pe modelele anterioare de iPhone. Pentru mai multe informatii, accesați site-ul web de asistență Apple.

Pentru a configura ID-ul Face pe telefonul iPhone X, efectuați următoarele:

1. Accesați „Setări” -> „Face ID & Parolă. ”Dacă vi se solicită, introduceți parola.

2. Atingeți „Configurați ID-ul feței”.

3. Poziționează fața direct în fața iPhone X și atinge „Începeți”.

4. În timp ce priviți direct pe iPhone, mutați dispozitivul până când fața dvs. se află în cadrul cadrului de pe ecran.

5. Când vi se solicită, mișcați ușor capul pentru a finaliza cercul.

6. Când prima scanare Face ID este finalizată, atingeți „Continuare”.

7. Mișcați ușor capul pentru a completa cercul pentru a doua oară, la fel cum ați făcut în pașii de mai sus.

8. Când este finalizată configurarea ID-ului, atingeți „Terminat”.

Dacă nu ați setat inițial o parolă, vi se va solicita să creați una care să o utilizeze ca o modalitate alternativă de verificare a identității dvs. dacă este necesar.

Puteți alege funcțiile cu care doriți să utilizați Face ID sau să resetați Face ID, accesând „Setări” -> „Face ID & Codul de acces.“

# 7 - Utilizați un Manager de parole

În alte articole am discutat valoarea utilizării unei aplicații de gestionare a parolelor pe computer sau dispozitivul mobil. iOS nu este diferit.

Cu sutele de loguri de site-uri și aplicații pe care probabil că trebuie să le rețineți, un manager de parole vă împiedică să fiți tentat să faceți înapoi una dintre cele mai grave păcate online: reutilizarea parolei.

Am folosit de mult un manager de parole atât pe Mac, cât și pe dispozitivele mele iOS și depind zilnic de acesta pentru a mă ajuta să mențin numeroasele conectări online. Deși există astăzi diferiți manageri de parole, aplicația mea la alegere este 1Password.

Pentru a afla mai multe despre alte aplicații de parole, trebuie doar să căutați „manager de parole” în App Store.

1Password

1Password este o aplicație populară de gestionare a parolelor dezvoltată de AgileBits. Aplicația este multiplă platformă, ceea ce înseamnă că funcționează pe Windows, MacOS, iOS și Android, așa că v-au acoperit pentru toate platformele populare de calcul.

Folosesc versiunile macOS și iOS ale 1Password pe toate dispozitivele mele. Ambele aplicații acceptă sincronizarea prin iCloud, deci indiferent unde adaug o nouă autentificare sau schimb o parolă, ambele dispozitive au întotdeauna cele mai recente versiuni gata să le folosesc..

Administratorii de parole vă permit să salvați zilnic diferitele autentificări și parole pe care le creați și utilizați, apoi le reamintiți pentru utilizarea lor printr-o singură parolă. Acest lucru încurajează utilizatorii să utilizeze o parolă diferită pentru fiecare site web sau aplicație, evitând păcatul reutilizării / autentificării parolei pe mai multe site-uri.

iPhone iOS 1PasswordConectare iPhone 1Password pentru iPhoneiPhone iOS 1Password Management

Majoritatea administratorilor de parole, 1Password incluse, nu sunt poneii cu un singur truc. În schimb, oferă o serie de caracteristici utile, stocând note sigure și alte tipuri de informații, toate protejate de criptare.

Mulți manageri de parole de pe platforma iOS oferă, de asemenea, posibilitatea de a fi deblocați prin intermediul funcțiilor convenabile Touch ID sau Face ID disponibile pe dispozitivele iOS recente. Acest lucru elimină cerința de a vă aminti chiar și o singură parolă, reducând procesul de deblocare la simpla apăsare a degetelor pe care le-ați folosit pentru Touch ID sau aruncând o privire la ecran cu Face ID.

# 8 - Note de protecție prin parolă în aplicația iOS Note

În timp ce mă ocup de lucrurile care protejează parolele, aruncăm o privire rapidă asupra aplicației Note. Este una dintre aplicațiile încorporate din iOS și a avut capacitatea de a proteja notele prin parolă și ID-ul de la lansarea iOS 9.3.

1

Setați o parolă pentru o notă

Ecran de iPhone pentru iPhoneNotă de blocare pentru iPhone iOSEcran de notă blocat iPhone iOS

Puteți proteja cu ușurință notele mai vechi, precum și cele noi, cu doar câteva apăsări. Iată cum:

1. Deschideți aplicația Notes pe dispozitivul iOS.

2. Deschideți sau creați nota pe care doriți să o protejați cu o parolă.

3. Atingeți pictograma partajare din colțul din dreapta sus al afișajului.

4. Apăsați pictograma „Blocare notă” din meniul Share.

5. Acum, introduceți o parolă sau utilizați Touch ID pentru a proteja nota.

6. Dacă selectați opțiunea de parolă și aceasta este prima dată când blocați o notă cu o parolă, vi se va cere să introduceți o parolă care să blocheze această notă și toate notele viitoare..

Notă: Dacă uitați această parolă, nu veți putea debloca notele blocate.

7. Pentru a deschide o notă blocată, atingeți nota pe care doriți să o vizualizați, apoi atingeți „Vizualizare notă” pe ecranul de note. Aplicația Notes vă va solicita o parolă sau o amprentă digitală.

2

Cum să vă resetați parola pentru note

Puteți modifica parola pentru note prin intermediul aplicației Setări.

1. Deschideți aplicația Setări și apoi atingeți opțiunea meniu „Note”.

2. În setările Note, atingeți opțiunea meniu „Parolă”.

3. Apăsați opțiunea „Schimbare parolă ...”.

4. Introduceți parola veche a notelor, apoi introduceți noua parolă - de două ori - pentru a o verifica.

5. Setați un indiciu pentru a vă ajuta să vă amintiți noua parolă.

6. Atingeți „Terminat”, care poate fi găsit în colțul din dreapta sus al ecranului.

Parola iPhone pentru iPhone NoteiPhone iO Note Schimbare parolăParolă iPhone pentru resetarea notelor

De asemenea, puteți atinge legătura „Resetare parolă” de pe ecranul Parolă și introduceți o parolă nouă care va afecta doar notele noi. Toate notele vechi vor fi în continuare blocate cu parola veche.

# 9 - Nu vă închideți dispozitivul

Încă din primele zile ale sistemului de operare iOS, au existat utilizatori de iPhone care și-au închis dispozitivele.

Jailbreaking este cel mai bine descris ca software care rulează care elimină restricțiile impuse de Apple pe un dispozitiv iOS. Acest lucru permite utilizatorilor să descarce și să instaleze aplicații și utilități de sistem din alte surse decât App Store-ul oficial Apple.

Susținătorii de închisori se laudă cu posibilitatea de a folosi un dispozitiv iOS, pe cât doresc, fără nici una dintre restricțiile pe care Apple le impune sistemului de operare standard „închis” iOS. Ei menționează și, pe bună dreptate, că iOS nu oferă aceeași libertate de funcții precum cele furnizate de sisteme de operare mobile mai puțin restrictive, precum Android.

Undeva în jurul iOS 6 sau 7, am prins un dispozitiv pe care tocmai îl înlocuisem cu cel mai recent și cel mai mare iPhone disponibil în prezent. În timp ce îmi plăcea să mă joc cu noile abilități și opțiuni pe care mi le-au deschis jailbreaking-urile, mi-am dat seama curând că nu voi fi niciodată confortabil să-mi sparg dispozitivul de șofer zilnic..

iPhone Device Jailbreak

Sunați-mă de modă veche, dar mă bucur de „închisoare”, un dispozitiv iOS stoc este păstrat, deoarece, de asemenea, mă protejează de malware și de alte pericole pe care le-am putea confrunta atunci când folosesc un dispozitiv închis.

jailbreaking iOS datează din 2007 și iPhone original. Pentru primul an al existenței sale, iPhone-ul și sistemul său de operare (nu se numește încă iOS) au restricționat utilizatorii la aplicațiile de stoc care au fost instalate la fabrica Apple.

Utilizatorii au avut, de asemenea, acces la aplicații web inteligente, dar limitate, bazate pe web, cu care au venit dezvoltatorii. În curând, aceste limitări au început să atragă mulți utilizatori, care au decis să încalce regulile și să găsească o modalitate de a dezvolta și instala aplicații pe noile lor case, fără aprobarea oamenilor din Cupertino.

Pe măsură ce jailbreaking-ul a crescut în popularitate, Apple a purtat o luptă constantă pentru a închide metodele cunoscute de jailbreaking. Acestea fac acest lucru prin actualizarea sistemului lor de operare mobil iOS pentru a închide gaurile de securitate prin care metodele de închidere folosesc pentru a sparge dispozitivul fără legături..

Odată ce Apple lansează o actualizare, comunitatea jailbreaking examinează apoi noul cod pentru eventualele defecte de securitate pe care le poate folosi din nou pentru a jailbreak dispozitivul. Jocul de șah continuă până în zilele noastre.

Avantajele jailbreaking sunt atractive pentru utilizatori, datorită libertății oferite acestora de a instala aplicații care în mod normal nu ar fi permise pe dispozitivul lor. Totuși, aceeași libertate oferă un lot nou de pericole pe care utilizatorii nu li se vor cere de obicei să le facă față.

Întreruperea în închisoare și utilizarea software-ului neautorizat deschid dispozitivele iOS până la posibila instalare de malware și viruși care ar fi în mod normal prinși de procesul riguros de revizuire a aplicațiilor.

Cydia App Store, de unde sunt descărcate și instalate majoritatea aplicațiilor jailbroken, nu necesită aceeași recenzie atentă pentru includerea în magazin. Acest lucru permite dezvoltatorilor de actori răi să alunece cod care ar putea să vă fure informațiile personale.

iPhone iOS Cydia

Pirateria software este, de asemenea, o problemă pentru dispozitivele închise, deoarece lipsa controalelor permite instalarea mai ușoară a aplicațiilor piratate, privând astfel dezvoltatorii de câștigurile lor corecte. Deși pirateria software este prezentă și pe dispozitive iOS stoc, metodele utilizate sunt de obicei mai complicate decât pe dispozitivele închise, ceea ce îl face mai puțin atractiv..

Utilizatorii care și-au închis dispozitivul iOS și apoi au probleme cu acesta, care le solicită să viziteze un Apple Genius Bar pentru service, s-ar putea descoperi. Un Articol de asistență Apple despre jailbreaking constată că compania "poate refuza serviciul pentru un iPhone, iPad sau iPod touch care a instalat orice software neautorizat."

Serviciu Apple Oameni

Din motivele de mai sus, vă îndemn să nu închideți dispozitivul iOS. Pe măsură ce iOS a fost actualizat în ultimii ani, Apple a adăugat numeroase caracteristici sistemului de operare mobil, care odată erau disponibile doar pe dispozitivele jailbroken. Există, în umila mea părere, pur și simplu nu sunt suficiente motive pentru a prăbuși un dispozitiv în aceste zile.

Wikipedia oferă o intrare destul de informativă despre jailbreaking iOS, care intră în detalii mult mai multe despre subiect decât îmi permite să ofer aici spațiul disponibil. Sugerez cititorilor interesați să viziteze site-ul Pagina web Wikipedia pentru mai multe informații despre subiect înainte de a decide dacă jailbreak sau nu dispozitivul lor.

# 10 - Ștergeți dispozitivul iOS înainte de a-l vinde sau a-l dona

Un lucru cu adevărat grozav în ceea ce privește dispozitivele iOS este faptul că își păstrează valoarea destul de bine. Aceasta înseamnă că, prin vânzarea dispozitivului vechi, puteți recupera o bucată frumoasă din costul de achiziție al dispozitivului nou. Când mi-am cumpărat iPhone 8 Plus, am primit 300 USD din prețul noului dispozitiv, tranzacționând în vechiul meu iPhone 6 Plus.

Înainte de a vinde dispozitivul vechi, ar trebui să-ți faci întotdeauna timp să ștergi toate informațiile personale. Procesul resetează dispozitivul, astfel încât acesta va fi gata pentru următorul proprietar, fără teamă ca aceștia să poată accesa oricare din informațiile dvs..

Notă: înainte de a șterge dispozitivul iOS vechi, asigurați-vă întotdeauna că aveți o copie de rezervă bună a acestuia, astfel încât să puteți restaura aplicațiile și setările pe noul dispozitiv. Acest lucru face lucrurile puțin mai ușoare - cu excepția cazului în care pur și simplu vă place să începeți de la zero cu fiecare dispozitiv nou.

Pentru a șterge un dispozitiv și a-l pregăti pentru următorul său proprietar, faceți următoarele:

Dacă ștergeți un dispozitiv care rulează iOS 10 sau o versiune ulterioară, asigurați-vă că semnați dispozitivul din iCloud. În caz contrar, dispozitivul ar putea rămâne în Blocarea activării, făcând viața mai dură pentru următorul proprietar.

Cum să deconectați-vă de pe iCloud și iTunes & Magazin de aplicații:

1. Dacă utilizați iOS 10.3 sau o versiune ulterioară (aceasta funcționează și cu iOS 11), atingeți „Setări” -> "[Numele dumneavoastră]."

iPhone iOS 11 Setări iCloud

2. Derulați în jos și atingeți „Deconectați-vă”. Introduceți parola dvs. Apple ID și atingeți „Dezactivați”.

Setări iPhone 11 11 DeconectatiPhone iOS Apple ID Deconectare

1. Dacă utilizați iOS 10.2 sau o versiune anterioară, atingeți „Setări” -> „Icloud“ -> "Sign out."

2. Atingeți din nou „Deconectați-vă”, apoi atingeți „Ștergeți din [dispozitivul meu] și introduceți parola dvs. ID Apple.

3. Accesați „Setări” -> „iTunes & Magazin de aplicații" -> "ID-ul Apple" -> "Sign out" -> „Deconectați-vă din iCloud și magazin”.

După ce s-a realizat acest lucru, faceți următoarele pentru a șterge dispozitivul iOS și a-l restabili la setările originale din fabrică:

1. Pe iPhone, iPad sau iPod touch, accesați „Setări” -> "General" -> „Reset“.

2. Apăsați „Ștergeți tot conținutul și setările.” (Dacă ați activat „Găsiți iPhone-ul meu”, poate fi necesar să introduceți ID-ul Apple și parola.)

3. Dacă vi se solicită parola de acces a dispozitivului sau parola de restricții, introduceți-o. Apoi atingeți „Ștergeți”.

Setări generale pentru iPhone iOSSetări iPhone iOS Resetare generalăiPhone iOS Șterge tot conținutul și setările

Odată ce dispozitivul s-a șters curat, ar trebui să repornească și să afișeze cunoscutul salut „Bun venit” pe care l-ați văzut când ați setat dispozitivul direct din casetă.

Pași de acțiune

Am aruncat o privire asupra informațiilor din acest articol - dar nimic pe care nu îl puteți gestiona. Deși am arătat că poate fi o lume periculoasă acolo, am văzut, de asemenea, că este destul de simplu să iei pașii necesari pentru a te proteja și dispozitivul tău de pericolele lumii..

Pentru a păstra dispozitivul iOS și toate datele personale în siguranță, faceți întotdeauna următoarele:

1

Activați blocarea automată și setați o perioadă scurtă de timp, cât este posibil.

Acest lucru împiedică pe cineva să arunce o privire asupra dispozitivului dvs. și a ceea ce deține dacă se întâmplă să-l lăsați întins.

2

Activați autentificarea cu doi factori.

Acest lucru vă asigură că, chiar dacă cineva vă ghicește parola iCloud, nu o poate folosi pentru a vă conecta la contul dvs. prin intermediul unui alt dispozitiv sau computer fără a cunoaște un cod de verificare unic, care este trimis numai dispozitivelor în care aveți încredere..

3

Activați „Găsiți iPhone-ul meu”.

Această caracteristică foarte utilă a iOS vă permite să găsiți iPhone-ul sau iPad-ul dacă l-ați înlocuit greșit - sau mai rău, dacă a fost furat. Folosind Find My iPhone, puteți localiza, bloca și chiar șterge dispozitivul lor, toate de la distanță printr-o interfață web convenabilă.

4

Mențineți dispozitivul iOS actualizat la cea mai recentă versiune a sistemului de operare iOS.

Când o nouă actualizare este gata, dispozitivul dvs. vă va anunța. Actualizarea necesită de obicei doar un timp scurt, iar procesul poate fi chiar setat să funcționeze peste noapte.

5

Efectuați copii de siguranță periodice ale dispozitivului iOS.

Mențineți dispozitivul protejat. Realizați copii de rezervă obișnuite, atât pe iCloud, cât și pe computer prin iTunes. Dacă aveți o copie de rezervă recentă, viața va fi mult mai ușoară atunci când va trebui să restaurați dispozitivul curent sau când cumpărați unul nou.

6

Utilizați o parolă puternică și pe modelele compatibile, amprentele dvs. prin Touch ID sau fața dvs. prin Face ID.

Acest lucru împiedică pe oricine să îți ridice dispozitivul nesupravegheat și să-ți răsfoiască informațiile.

7

Utilizați un manager de parole.

Dacă utilizați o parolă unică pe fiecare site web sau serviciu online pe care îl utilizați, urmărirea tuturor acestor parole este neplăcută. Un manager de parole vă protejează informațiile de conectare în spatele unei singure parole, făcând mult mai simplu să urmăriți totul.

8

Protejați-vă aplicația Notes cu o parolă sau un ID de atingere.

Sigur, este posibil să nu fie nevoie să protejați lista alimentară din această săptămână, dar știți că există o mulțime de informații pe care le-ați afișat în aplicația Notițe, care nu ar trebui să vadă ochii neclintiți.

9

Nu închide dispozitivul iOS.

Aceasta este o decizie personală. Am decis că nu merită pentru mine, din cauza riscurilor de securitate. Nu pot sublinia acest lucru suficient: dacă închideți dispozitivul, riscurile de securitate depășesc cu mult avantajele pe care le puteți obține.

10

Ștergeți întotdeauna dispozitivul și configurați-l la setările originale din fabrică înainte de a vinde sau dona.

Acest lucru asigură că nimeni nu va avea acces la informațiile dvs. și permite noului proprietar să înceapă cu nou dispozitivul.

Folosind cele 10 sfaturi la îndemână pe care le-am prezentat în acest articol, vă puteți asigura că veți fi protejat de hackeri, puteți găsi dispozitivul dvs. în cazul în care acesta este pierdut sau furat, păstrați datele dvs. în siguranță de a fi monitorizate și de a face o decizie bine informată cu privire la faptul că dispozitivul dvs. jailbreak este sau nu. Stai în siguranță, prietenii mei.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

99 − = 89

map